Widok
Młode Pary 2014
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)
Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...
Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.
Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).
I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?
Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).
Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...
Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.
Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).
I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?
Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).
Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
Myślę, że na planowanie wesela na 2014 rok, jest dużo za wcześnie ;)
Sądzę, że gdzieś pod koniec tego roku możecie spokojnie się rozglądać za usługodawcami na konkretnie interesującą Was datę :)
A czemu wykluczyłaś opcję ślubu w roku 2013? Może warto też się zastanowić nad piątkiem, My mamy np w piątek :) Fakt, że sale, zespół, foto załatwialiśmy na 1,5 roku przed, ale mieliśmy bardzo dużo dat do wyboru jeśli chodzi o piątek :)
Całą resztą zaczęliśmy załatwiać ok. października 2011 :) więc na kilka miesięcy przed ślubem :)
pozdrawiam serdecznie :)
Sądzę, że gdzieś pod koniec tego roku możecie spokojnie się rozglądać za usługodawcami na konkretnie interesującą Was datę :)
A czemu wykluczyłaś opcję ślubu w roku 2013? Może warto też się zastanowić nad piątkiem, My mamy np w piątek :) Fakt, że sale, zespół, foto załatwialiśmy na 1,5 roku przed, ale mieliśmy bardzo dużo dat do wyboru jeśli chodzi o piątek :)
Całą resztą zaczęliśmy załatwiać ok. października 2011 :) więc na kilka miesięcy przed ślubem :)
pozdrawiam serdecznie :)
my zaczelismy załatwiac w szczególnosci sale poltora roku przed slubem...potem przyszła kolej na oprawe muzyczna i fotografa. Reszte jak suknie, fryzjera i wizazytskę czy kwiaciarnie zostawiałam na pozniej ;)
Najbardziej zalezało nam by mieć sale taka jak marzylismy, dobra oprawe i swietne foto reszta przyszła z czasem.
Na forum jest sporo par 2013 które dopiero wzieły się za przygotowania, 2014 chyba jestes pierwsza ;):):)
[/url]
Najbardziej zalezało nam by mieć sale taka jak marzylismy, dobra oprawe i swietne foto reszta przyszła z czasem.
Na forum jest sporo par 2013 które dopiero wzieły się za przygotowania, 2014 chyba jestes pierwsza ;):):)
[/url]
dokladnie jak Olesia pisze moze warto wziasc pod uwage rok 2013 ;)
zawsze mozecie usiasc jednego dnia i podzwonic do usługodawców ktorzy was interesuja i zobaczyc czy maja jakies terminy wolne a mimo wszystko bedzie na pewno jeszcze duzo wolnych terminów.
ps. swoja droga mysle ze rok 2012 jest najbardziej oblegany
[/url]
zawsze mozecie usiasc jednego dnia i podzwonic do usługodawców ktorzy was interesuja i zobaczyc czy maja jakies terminy wolne a mimo wszystko bedzie na pewno jeszcze duzo wolnych terminów.
ps. swoja droga mysle ze rok 2012 jest najbardziej oblegany
[/url]
My także myśleliśmy że na 2013 jest już za pózno, obdzowniłam 99% polecanych tu osób - orkiestr i lokali. Mój termin jest wolny w większości :)
Także zdecydowaliśmy ostatecznie że w 2013 bierzemy ślub :) Jest dużo jeszcze wolnych terminów w sezonie najbardziej obleganym ;-)) Warto podzwonic i pytac :) My już jesteśmy umówieni z orkiestrą na spotkanie :)
Sale ostatecznie wybierzemy jutro kilka i pojedziemy na spotkania :)
Naprawde nie ma tragedii.. :)
Także zdecydowaliśmy ostatecznie że w 2013 bierzemy ślub :) Jest dużo jeszcze wolnych terminów w sezonie najbardziej obleganym ;-)) Warto podzwonic i pytac :) My już jesteśmy umówieni z orkiestrą na spotkanie :)
Sale ostatecznie wybierzemy jutro kilka i pojedziemy na spotkania :)
Naprawde nie ma tragedii.. :)
Siostra około w pół roku zorganizowała sobie ślub. A miała ładne miejsce dworek elegancko, fajną oprawę, wszystko było bardzo udane. Ja mam termin na 2013 ale nic, nawet sali jeszcze nie, nie będę szaleć, na razie tylko czytam sobie:) Osobiście uważam,że to wzajemne napędzanie się panien młodych. A jak będzie jedna sala zajęta to znajdzie się inna bo nie ma jednej wymarzonej sali i jest cała masa fajnych miejsc i usługodawców, nie ma co się nakręcać....
Dziękuję bardzo za tak błyskawiczny odzew ;)
Piątki od razu musieliśmy wykluczyć. R. nie jest z Trójmiasta, także połowa gości będzie przyjezdnych i mógłby być problem z załatwieniem wolnego dnia, a w niektórych przypadkach i 2,3 dni.
Bardzo bym chciała, aby udało się powiedzieć TAK w 2013 ale wizja ślubu w przyszłym roku staje się coraz bardziej odległa... ;/
Ale jeśli coś się ruszy od razu dam znać i zasilę grono PM 2013 ;)
A co do nakręcania na forum, chyba właśnie przez to zaczynam się tym wszystkim tak bardzo stresować i dramatyzować ;/
A z tym terminem 3 lata przed - masakra!
Piątki od razu musieliśmy wykluczyć. R. nie jest z Trójmiasta, także połowa gości będzie przyjezdnych i mógłby być problem z załatwieniem wolnego dnia, a w niektórych przypadkach i 2,3 dni.
Bardzo bym chciała, aby udało się powiedzieć TAK w 2013 ale wizja ślubu w przyszłym roku staje się coraz bardziej odległa... ;/
Ale jeśli coś się ruszy od razu dam znać i zasilę grono PM 2013 ;)
A co do nakręcania na forum, chyba właśnie przez to zaczynam się tym wszystkim tak bardzo stresować i dramatyzować ;/
A z tym terminem 3 lata przed - masakra!
Jeśli chodzi o 2013, to spokojnie udałoby się wam wszystko zorganizować :).
Na 2014 to moim zdaniem za szybko a te 3 lata w przód, to w ogóle jakaś masakra.
Zwłaszcza, że ja zdaję sobie sprawę z tego że należę do tych 'szalonych Panien Młodych' które organizują ten dzień w każdej sekundzie ;).
Wiem że to nie zdrowe, ale to chyba euforia mnie do tego napędza :)).
Jeśli chcieliście 2013, to nie wykluczajcie tego. Poprostu pogadajcie z usługodawcami i zapytajcie o wolne terminy. Myślę, że jeszcze będzie duży wybór. Nadal są pary które organizują wesela w parę miesięcy.
Na 2014 to moim zdaniem za szybko a te 3 lata w przód, to w ogóle jakaś masakra.
Zwłaszcza, że ja zdaję sobie sprawę z tego że należę do tych 'szalonych Panien Młodych' które organizują ten dzień w każdej sekundzie ;).
Wiem że to nie zdrowe, ale to chyba euforia mnie do tego napędza :)).
Jeśli chcieliście 2013, to nie wykluczajcie tego. Poprostu pogadajcie z usługodawcami i zapytajcie o wolne terminy. Myślę, że jeszcze będzie duży wybór. Nadal są pary które organizują wesela w parę miesięcy.
ja uważam, że nawet już zamawianie wszystkiego na 2013 jest lekką przesadą. My wzięliśmy się za organizację w styczniu i na wrzesień było jeszcze dużo terminów w fajnych lokalach, bez problemu też znaleźliśmy dj (też super polecanego), itp. Także, jak się chce to sobie można wszystko ogarnąć. Poza tym, to przede wszystkim ludzie tworzą atmosferę tego dnia, a nie odcień serwetek na stole weselnym :) Co nie zmienia faktu ze każda PM ma fioła na punkcie tego, żeby wszystko było idealne, ale nie można stawiać tego jako priorytet! Przede wszystkim musicie się kochać i tą miłością promieniować tak, żeby ciocia Krysia z ciocią Halinką nie zauważyły, że rosół jest za słony :P
pisanie o 2014 roku to już chyba lekkie przegięcie:)sama tydzień temu pojechałam do swojej miejscowości na mazurach sale oglądać to niektórzy byli zdziwieni że tak wcześnie no ale już zamówiłam, jak specjalnie tyle km jechałam.Miejsce którego pod uwagę w ogóle nie brałam(ze względu na ceny, wtedy tak mi się wydawało że tam musi być drogo), a zajechałam z przypadku. Termin na 2013 był zajęty tylko jeden a w niektórych salach w ogóle i przypuszczam ze nawet w 2012 udałoby się zorganizować wesele. Tak jak któraś forumowiczka pisała to jest zwykłe samonapędzanie się. Moje drogie teraz to więcej rozwodów niż wesel :) Powiem tylko tyle, że tylko w jednym lokalu mieli przygotowana oferte na 2013 rok a tak to wszędzie bazowaliśmy na ofertach z 2012. Oni dopiero się zabierają za układanie. Tak więc 2014 rok to daj sobie na luz bo nikt Ci oferty nie przedstawi.
My też nie jesteśmy zdesperowani eheh ale na naszej sali weselnej od 1 lutego 2012 roku rozpoczeły się zapisy na rok 2014 ;D Tydzień temu byliśmy zaklepać termin i cały czerwiec i sierpień był już zajęty ;/ ... także wszystko zależy od wielu czynników... od miejscowości, miejsca, sali itd. Czasem trzeba rezerwować salę 2 lata szybciej, jeśli jest tak fajna i oblegana ;)
mozna zrobić świetne wesele w kilka miesiecy, zaczelismy "akcję wesele" w marcu, w sierpniu był ślub, mielismy samel, fotofrafa, dj takicj, jak chcielismy, wsyztsko w nizszych cenach, a wesele w czwrake, zoszczedzona kilka tysiecy na uslugach i sai, bez tloku , stresu i ścigania się z innymi parami...
My o naszym ślubie zdecydowaliśmy w sierpniu ubiegłego roku (decyzja: pobieramy się!). Salę, fotografa i zespół rezerwowaliśmy w listopadzie. Kosmetyczkę, suknię i samochód do ślubu załatwialiśmy w kwietniu br.
Zaproszenia organizowaliśmy w maju.
Wiem, że są sale (np. Stara Cegielnia w Rzucewie) gdzie mają faktycznie dwu lub trzyletnie rezerwacje, ale moim zdaniem to spore przegięcie.
Wesele mamy tam gdzie chcieliśmy, w wybranej przez nas dacie, suknie mam jaką sobie wymarzyłam. Wszystko jest do załatwienia.
Zaproszenia organizowaliśmy w maju.
Wiem, że są sale (np. Stara Cegielnia w Rzucewie) gdzie mają faktycznie dwu lub trzyletnie rezerwacje, ale moim zdaniem to spore przegięcie.
Wesele mamy tam gdzie chcieliśmy, w wybranej przez nas dacie, suknie mam jaką sobie wymarzyłam. Wszystko jest do załatwienia.
ja zaczelam przygotowania poltora roku przed slubem. i nie uwazam ze to za wczesnie. wszystko zalezy od tego co to za wesele. mam to co chcialam i nie musze sie dostosowywac do czegos/kogos. malo tego znam koszta wesela, wiem ile pieniedzy potrzebuje oraz mam czas na ich zgromadzenie. Mam tez czas zeby przemyslec pomysly, poszukac czegos fajnego itd. Wydaje mis ie ze tu bardziej chodzi o dobra organizacje niz wzajemnie napedzanie sie. Jedni wola powoli wszystko organizowac z duzym wyprzedzeniem inni szybko. najwazniejsze zeby wesele bylo udane:)
ja mysle, ze na suknei to za szybko jak na ponad rok. mozesz przytyc, schudnac, co innego moze CI sie najzwyczajniej w swiecie spodobac.
Uwazam, ze najlepszy czas na zakup suknie to pol roku przed slubem - salony na spokojnie Ci ją sprowadzą, na uszycie jakby co tez jest duzo czasu :)
My wesele zaczelismy planowac koniec stycznia/poczatek lutego a slub mielismy w sierpniu :)
Wesele co prawda w piatek, ale dzieki temu sporo oszczedzilismy, mamy tych uslugodawcow, ktorych chcielismy i dodatkowy dzien an wypoczynek w niedziele :)
Uwazam, ze najlepszy czas na zakup suknie to pol roku przed slubem - salony na spokojnie Ci ją sprowadzą, na uszycie jakby co tez jest duzo czasu :)
My wesele zaczelismy planowac koniec stycznia/poczatek lutego a slub mielismy w sierpniu :)
Wesele co prawda w piatek, ale dzieki temu sporo oszczedzilismy, mamy tych uslugodawcow, ktorych chcielismy i dodatkowy dzien an wypoczynek w niedziele :)
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna-agnes-wzrost-ok-175cm-buty-roz-41-i2613145419.html
suknia agnes 10830 do sprzedania.
suknia agnes 10830 do sprzedania.
obecna:) My mamy w 2014 roku. Salę rezerwowaliśmy w marcu tego roku i już był problem z terminami. Niedawno jak podpisywaliśmy umowę to kobieta przyszły rok już miała zamknięty a na 2014 wolne terminy poza okresem letnim... Orkiestra, którą chcieliśmy też miała ten termin zajęty, proponowali nam lipiec, ale że już terminu sali nie można było zmienić to zostaliśmy przy czerwcu i znaleźliśmy inną orkiestrę. Generalnie wypada tak, że jak chcesz mieć to co się Tobie podoba to musisz zabukować te najważniejsze sprawy tzn, salę, kamerzystę i fotografa dużo szybciej. Może z kamerzystą i fotografem troszkę później... My jesteśmy właśnie na etapie poszukiwań fotografa i kamerzysty. W zależności też na ile osób planujesz wesele, bo na mniejsze uroczystości to znajdziesz salę bez problemu w krótszym czasie, jak już na większą ilość to tu robi się trudniej:/ ale znaleźliśmy tą jedyną:)
Siostra mojego M też chciała na 2014 to właściciele sal mówili,że niechętnie rezerwują z tak dużym wyprzedzeniem,bo takie pary najczęściej rezygnują.W końcu zdecydowali się na 2013 i naprawdę do wyboru mieli mnóstwo fajnych sal z wolnymi terminami.To prawda,że teraz ślubów jest mniej a poza tym pootwierało się naprawdę mnóstwo nowych obiektów.
witam pania proponuje wynajac kucharza i piekna sale zapraszam na swoja strone http://www.gotowanienazawolanie.nri.pl
Witajcie,
W czerwcu tego roku ta suknia przyozdobiła mój najpiękniejszy dzień w życiu
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-sweetheart-5897-sprzedam-wraz-z-dodatkami-ogl5432579.html
Może i którejś z Was przyniosłaby szczęście? :)
Jest na sprzedaż, o dodatkowe zdjęcia albo cokolwiek innego pytajcie na magdawe02@wp.pl
W czerwcu tego roku ta suknia przyozdobiła mój najpiękniejszy dzień w życiu
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-sweetheart-5897-sprzedam-wraz-z-dodatkami-ogl5432579.html
Może i którejś z Was przyniosłaby szczęście? :)
Jest na sprzedaż, o dodatkowe zdjęcia albo cokolwiek innego pytajcie na magdawe02@wp.pl
To zależy, w jakim kościele chcecie brać ślub (tzn.w jak popularnym). My byliśmy 8 miesięcy przed w takim, który jest dość mocno jak się okazuje popularny i nie zdążyliśmy, także musieliśmy wybrać inny kościół, ale słyszałam też o rezerwacji kościoła (w Sopocie) rok przed ślubem i wtedy z tego co wiem to się udało.
zapewnie św. Bernarda?
kika_1987 tak, mamy w złotej róży, 190zł od osoby - to jest to bogatsze menu, ale jest jeszcze jedno, choć naszym zdaniem jest już zbyt bogate, bo jedzenia jest tyle, że raczej nie da sie tego przejeść, a szkoda, żeby sie marnowało..
Z terminami to czerwiec ma już chyba tylko jedna wolną sobotę, a sierpień dwie. O reszte miesięcy nie pytałam, ale chyba jest duże zainteresowanie, bo w piątek byliśmy n-tymi osobami, które oglądają sale...
Z terminami to czerwiec ma już chyba tylko jedna wolną sobotę, a sierpień dwie. O reszte miesięcy nie pytałam, ale chyba jest duże zainteresowanie, bo w piątek byliśmy n-tymi osobami, które oglądają sale...
witam ma pani juz kucharza polecam swoje uslugi oraz jest wiele pieknych salhttp://www.gotowanienazawolanie.nri.pl
14.06.2014 Karolina i Damian
Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża
(Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie
Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
(Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie
Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
p. Jakubek i Radziun - warto szybciej sprawdzić terminy. Szukalismy Dja - Wodzireja z prawdziwego zdarzenia, prawie 3 lata temu na nasz czwartkowy slub -p. Robert nie miał juz terminu, na Pana Lecha na szczeście udało się załapać, ale przed weselem dowiedzieliśmy się, że czwartek-niedziela będzie zajęty!. Warto jeszcze sprawdzić p. Krzysztofa Kleszczyńskiego - ma dobre opinie i zrobił na nas dobre wrażenie, chociaż ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Pana Lecha i był to świetny wybór:)
Udało mi się dodzwonić do wszystkich - jak na razie tylko Gucio ma zajęty termin, Jakubek nie był pewny i mam się z nim kontaktować pod koniec przyszłego tygodnia a pozostali dysponują "naszym" terminem ;-)
Umówiłam się tez z Dj Mareckim ;-)
Uff ulżyło mi że nie wszyscy muzycy są już zajęci!
Aha no i zdecydowaliśmy już że naszą oprawą filmową zajmą się video-wspomnienia :-)
Umówiłam się tez z Dj Mareckim ;-)
Uff ulżyło mi że nie wszyscy muzycy są już zajęci!
Aha no i zdecydowaliśmy już że naszą oprawą filmową zajmą się video-wspomnienia :-)
PM 2014:
MAJ
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, dekoratorka z Pręgowa
CZERWIEC
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz?
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin
SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie
WRZESIEŃ
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, sala Filip Osłonino, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger
MAJ
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, dekoratorka z Pręgowa
CZERWIEC
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz?
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, sala Filip Osłonino, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger
no nie ukrywam, że jestem zaskoczona, że niektórzy już poczynili takie przygotowania. my się na razie "wirtualnie" rozglądamy za salą i powoli powstaje lista tych do odwiedzenia :) mam nadzieję, że ze wszystkim spokojnie zdążymy, chociaż faktycznie dzień za dniem czas ucieka w nieubłaganym tempie :) czy któraś z was wybiera się może na targi ślubne? :)
rozsadna - spokojnie :) masz duzo czasu. jesli lekko przeraza Cie to, ze juz niektorzy maja tyle zalatwione na 2014 rok, to dla otuchy powiem Ci, że my na slub w sierpniu 2012 sale:
- podpisalismy umowe o sale na poczatku lutego :)
a cała reszta pozniej :)
(na targach zamowilismy sobie u dj-wodzireja 2 terminy bo nie wiedzielismy ktory nam bedzie pasowal jesli chodzi o sale i kosciol :)
Ślub mielismy w piątek stad nie było tez aż takiego oblężenia wszystkich usługodawców :)
swoja droga na targach wiele ulotek, ktore pozniej przegladalismy w domu.
z targow wybralismy fotografa i filmowanie oraz obraczki (znizka 10% z ulotka)
- podpisalismy umowe o sale na poczatku lutego :)
a cała reszta pozniej :)
(na targach zamowilismy sobie u dj-wodzireja 2 terminy bo nie wiedzielismy ktory nam bedzie pasowal jesli chodzi o sale i kosciol :)
Ślub mielismy w piątek stad nie było tez aż takiego oblężenia wszystkich usługodawców :)
swoja droga na targach wiele ulotek, ktore pozniej przegladalismy w domu.
z targow wybralismy fotografa i filmowanie oraz obraczki (znizka 10% z ulotka)
My już mamy wszystko załatwione! :-) Umowy podpisane, zaliczki powpłacane.
Powodzenia dziewczyny - my mamy spokój na najbliższe pół roku. Ufff! :-)
CZERWIEC
14.06 ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
Powodzenia dziewczyny - my mamy spokój na najbliższe pół roku. Ufff! :-)
CZERWIEC
14.06 ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
Cześć, muszę się bardziej wkomponować w ten wątek:P bo też mnie dotyczy. Na ile wcześniej zamawiacie kościół?bo mi ksiądz kazał przyjść pod koniec roku, ale boję się że może być za późno więc postanowiłam, że będę go wcześniej dręczyć o zaklepanie terminu... niby kościołów jest wiele, ale chciałabym w swojej parafii.
Drugie pytanie to czy jest tu ktoś z parafii Chrystusa Miłosiernego w Redłowie???:)
Drugie pytanie to czy jest tu ktoś z parafii Chrystusa Miłosiernego w Redłowie???:)
koniecznie pilnuj tego - znajomym (co prawda na Przymorzu) też powiedział, że mają przyjść później, bo na razie nie ma jeszcze kalendarza, a jak przyszli wtedy, kiedy im wyznaczył, to już nie było terminu tego, który chcieli (bo okazało się, że jakieś nieporozumienia w kancelarii), więc warto tego pilnować skrupulatnie ;)
Aktualizacja z naszej strony :
Sala - hotel Otomin ( termin zaklepany) kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki
Dj - wodzirej DarJan ( gorąco polecam Pana Darka, byłam już na kilku weselach które prowadził i za każdym razem było bezbłędnie)
Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl
Fotograf - Piotr Kallas
Kamerzysta - i tu mamy problem, ceny są astronomiczne, a my nie chcemy wydać 2,5 tyś. złotych na film ... Dziewczyny może polecicie mi kogoś w "rozsądnej" cenie
Fryzjerka- zaufana pani Ada ( w czerwcu próbna fryzura ślubna)
Kwartet smyczkowy 4one
Mamy również wstępną umowę z agencją animatorek, Panie Opiekunki zajmą się naszymi milusińskimi w dniu poprawin ( jest to duże udogodnienie dla gości z dziećmi, pomyśleliśmy, że za niewielkie pieniądze "ułatwimy" naszym gościom życie podczas poprawin :))
Czyżbym o czymś zapomniała ? :P
Sala - hotel Otomin ( termin zaklepany) kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki
Dj - wodzirej DarJan ( gorąco polecam Pana Darka, byłam już na kilku weselach które prowadził i za każdym razem było bezbłędnie)
Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl
Fotograf - Piotr Kallas
Kamerzysta - i tu mamy problem, ceny są astronomiczne, a my nie chcemy wydać 2,5 tyś. złotych na film ... Dziewczyny może polecicie mi kogoś w "rozsądnej" cenie
Fryzjerka- zaufana pani Ada ( w czerwcu próbna fryzura ślubna)
Kwartet smyczkowy 4one
Mamy również wstępną umowę z agencją animatorek, Panie Opiekunki zajmą się naszymi milusińskimi w dniu poprawin ( jest to duże udogodnienie dla gości z dziećmi, pomyśleliśmy, że za niewielkie pieniądze "ułatwimy" naszym gościom życie podczas poprawin :))
Czyżbym o czymś zapomniała ? :P
aga890 - 2500 to wcale nie jest duzo za film (tj nie jest to mala kwota oczywiscie, ale na rynku, jest to polka "srednia" :) ). jesli robilas rozeznanie, to zapewne trafilas tez na kamerzytsow za 3500-5000 (ja przynajmniej na takowych trafilam jak pisalam wstepne zapytania)
my za film w full hd placilismy 2200 (normalnei 2300, ale wszedzie mozna sie handlowac ;) ten sam kamerzysta za film w gorszej jakosci bierze 1900). jestem bardzo zadowolona z filmu. pieknie zmontowany, dynamiczny, caly czas cos sie dzieje, fantastyczna jakos i dzwiek (na filmie nie zalezalo nam jakos bardzo stad nie bralam tych "polecanych" kamerzystow "z wyzszej polki", bylismy an zywo tylko u niego :) a z perspektywy czasu film to super pamietka :) ).film krotki nie jest bo trwa 1:40, a kazdy jak go oglada na koniec mowi "juz koniec? mowilas, ze trwa prawie dwie godziny!" - bo na prawde przez montaz oglada sie go super. sceny ktorych byc nie powinno - nie ma. na prawde extra. Do tego na filmie bardzo malo widac fotografow, a na zdjeciach kamerzyste - widac, ze to profesjonalisci bo potrafili sie swietnie ze soba ustawic i nie wchodzic w sobie w droge.
przyjaciolka dla porownania placila 1600 za film dvd (czyli ta gorsza opcja, u tego ich kamerzysty full hd bylo chyba 200-300 zl drozsze). film.... dluuuuugiiiiii - zmontowany tak, ze szkoda slow. kamera stala na statywie i nie wazne czy cos sie dzialo czy nie dzialo czy parkiet pelny czy nie, to piosenka cala nakrecona. nie sa powycinane sceny ktorych byc nie powinno (np jakies dyskusje w tle). jakosc masakra... przyjaciolka jest wsciekla, bo w ogolnych kosztach wesela jednak woallaby miec piekna pamietke za kilklaset zl wiecej a nie takie cos, czego wstydzi sie pokazac.
my za film w full hd placilismy 2200 (normalnei 2300, ale wszedzie mozna sie handlowac ;) ten sam kamerzysta za film w gorszej jakosci bierze 1900). jestem bardzo zadowolona z filmu. pieknie zmontowany, dynamiczny, caly czas cos sie dzieje, fantastyczna jakos i dzwiek (na filmie nie zalezalo nam jakos bardzo stad nie bralam tych "polecanych" kamerzystow "z wyzszej polki", bylismy an zywo tylko u niego :) a z perspektywy czasu film to super pamietka :) ).film krotki nie jest bo trwa 1:40, a kazdy jak go oglada na koniec mowi "juz koniec? mowilas, ze trwa prawie dwie godziny!" - bo na prawde przez montaz oglada sie go super. sceny ktorych byc nie powinno - nie ma. na prawde extra. Do tego na filmie bardzo malo widac fotografow, a na zdjeciach kamerzyste - widac, ze to profesjonalisci bo potrafili sie swietnie ze soba ustawic i nie wchodzic w sobie w droge.
przyjaciolka dla porownania placila 1600 za film dvd (czyli ta gorsza opcja, u tego ich kamerzysty full hd bylo chyba 200-300 zl drozsze). film.... dluuuuugiiiiii - zmontowany tak, ze szkoda slow. kamera stala na statywie i nie wazne czy cos sie dzialo czy nie dzialo czy parkiet pelny czy nie, to piosenka cala nakrecona. nie sa powycinane sceny ktorych byc nie powinno (np jakies dyskusje w tle). jakosc masakra... przyjaciolka jest wsciekla, bo w ogolnych kosztach wesela jednak woallaby miec piekna pamietke za kilklaset zl wiecej a nie takie cos, czego wstydzi sie pokazac.
kamerzyste mielismy z video maribu (w cenie bylo 2 kamerzystow, ktorzy niektore fragmenty krecili na 2 kamery niektore na jedna)
http://www.maribu.com.pl/
jak mi sie uda wyciac skrot z calego filmu moge sie podzielic i wystawic linka na maila :) (bo tutaj to pewnie zaraz mnie zminusuje konkurencja ;) )
ps. co do cen - miesiac przede mna mial slub kolega z pracy jak sie dowiedzialam, ze ustalili date mowie "o super bede od Ciebie brala namiary na uslgodawcow" - niestety sie okazalo, ze przy jego weselu na ponad 150 osob moje na ok 70 to byl "maly obiad" ;) - on mial kamerzyste za 6500 - nie wiem co im zrobili za film za ta kwote, ale mnie cena powalila :D
http://www.maribu.com.pl/
jak mi sie uda wyciac skrot z calego filmu moge sie podzielic i wystawic linka na maila :) (bo tutaj to pewnie zaraz mnie zminusuje konkurencja ;) )
ps. co do cen - miesiac przede mna mial slub kolega z pracy jak sie dowiedzialam, ze ustalili date mowie "o super bede od Ciebie brala namiary na uslgodawcow" - niestety sie okazalo, ze przy jego weselu na ponad 150 osob moje na ok 70 to byl "maly obiad" ;) - on mial kamerzyste za 6500 - nie wiem co im zrobili za film za ta kwote, ale mnie cena powalila :D
MAJ
CZERWIEC
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - Piotr Kallas, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie
CZERWIEC
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - Piotr Kallas, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
Ja będę dopiero w przyszłym roku kupować alkohol i napoje. Za tydzień sobotę idziemy do kościoła zaklepać termin i godzinę, a w lutym jedziemy do Flipa podpisać umowę i wpłacić zaliczkę.
No i powoli zabieramy się żeby iść na nauki, aby mieć głowy bo potem o będą inne sprawy i nie wiemy czy nam czasu wystarczy. :P
No i powoli zabieramy się żeby iść na nauki, aby mieć głowy bo potem o będą inne sprawy i nie wiemy czy nam czasu wystarczy. :P
natuluska19923- ja proponuję kupować alkohole tak po 24.12.2013r. kiedy będą promocje sylwestrowe. Ja mam ślub w tym roku i zaoszczędziłam po 10zł na butelce szampana co przy 20 butelkach dało 200zł , a to tylko szampan!. Widziałam też (poza wódka) inne fajne alkohole, więc warto pomyśleć czy nie potrzebujecie jakiś na nagrody w konkursach.
Dziś i ja proszę o dopisanie do listy.
CZERWIEC
14. 06. czesia357: Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada.
Na dzień dzisiejszy mamy tyle ... a jak tak czytam jak wszystkie pędzicie to normalnie depresji dostaję :(
CZERWIEC
14. 06. czesia357: Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada.
Na dzień dzisiejszy mamy tyle ... a jak tak czytam jak wszystkie pędzicie to normalnie depresji dostaję :(
My również planujemy ślub w 2014. Juz końcem grudnia 2012 zaczeliśmy się rozglądać za salami, tylko dlatego, że większa część rodziny jest przyjezdna i chcieliśmy znaleźć slae z bazą noclegową, w ładnym zacisznym miejscu. Już wtedy w sierpniu ( bo ten miesiąc nas interesuje) były wolne po 2 lub 1 weekend. Ale na taką ostateczną decyzję co do wyboru sali, zdecydowaliśmy się na teraz. W poniedziałek najdalej w środe podpisujemy umowę. Później tylko zespół, fotograf i kamerzysta. Reszta dużo, dużo poźniej:)
My mamy na 16.08.2014 datę :)
Póki co zespół - ODEON
A reszta wkrótce. Też jedziemy na targi :)
Dziewczyny, poradźcie gdzie najbardziej się opłaca kupować alkohol (wiem już że w okresie świąteczno - sylwestrowym). Czytałam że w makro i selgosie się nie opłaca. No chyba że ktoś ma znajomego z koncesją...
Szukam też dobrego fotografa i filmowanie. Liczę, że na targach coś znajdziemy, jednak ważne dla nas by obraz przy filmowaniu nie trząsł się jak galareta i ruchy kamery nie były jakieś mega gwałtowne, gdy zmienia ujęcie. Jakość - najlepiej HD. Ach, te moje wymagania :)
Póki co zespół - ODEON
A reszta wkrótce. Też jedziemy na targi :)
Dziewczyny, poradźcie gdzie najbardziej się opłaca kupować alkohol (wiem już że w okresie świąteczno - sylwestrowym). Czytałam że w makro i selgosie się nie opłaca. No chyba że ktoś ma znajomego z koncesją...
Szukam też dobrego fotografa i filmowanie. Liczę, że na targach coś znajdziemy, jednak ważne dla nas by obraz przy filmowaniu nie trząsł się jak galareta i ruchy kamery nie były jakieś mega gwałtowne, gdy zmienia ujęcie. Jakość - najlepiej HD. Ach, te moje wymagania :)
My robimy na ok. 100 osób... Od początku chcieliśmy dużego wesela, bo wychodzimy z założenia, że ślub bierze się tylko raz i raz się tylko takie coś świętuje ;)
Poza tym u mnie w rodzinie od ponad kilkunastu lat były same pogrzeby, zero wesel, musimy to zmienić ;)
A wycieczkę pewnie sobie zafundujemy z pieniążków z kopert ;)
Poza tym u mnie w rodzinie od ponad kilkunastu lat były same pogrzeby, zero wesel, musimy to zmienić ;)
A wycieczkę pewnie sobie zafundujemy z pieniążków z kopert ;)
my też robimy duże - na około 120-130 osób, chociaż na pewno ktoś się wykruszy...
moim marzeniem od zawsze jest biała sukienka i wielkie, huczne wesele, bo będę świętować rozpoczęcie tej lepszej części życia i chcę, żeby jak najwięcej bliskich osób cieszyło się razem z nami :))
a co do wycieczki... teraz przecież wcale nie trzeba dużo pieniędzy, żeby pojechać na jakieś last minute do ciepłych krajów :)) najważniejsze, że z NIM - już po wszystkim - moim mężem :))
moim marzeniem od zawsze jest biała sukienka i wielkie, huczne wesele, bo będę świętować rozpoczęcie tej lepszej części życia i chcę, żeby jak najwięcej bliskich osób cieszyło się razem z nami :))
a co do wycieczki... teraz przecież wcale nie trzeba dużo pieniędzy, żeby pojechać na jakieś last minute do ciepłych krajów :)) najważniejsze, że z NIM - już po wszystkim - moim mężem :))
My liczymy około 70-85 osób, ze strony mojego narzeczonego pewnie dużo osób odmówi bo pochodzimy z różnych stron Polski :P
A jak nakazuje tradycja ślub odbywać się powinien w parafii Panny Młodej i tego się trzymamy :) Poza tym z racji tego, że mam dużo większą rodzinę jest to w tym wypadku logiczne, że ślub odbędzie się u mnie :)
A jak nakazuje tradycja ślub odbywać się powinien w parafii Panny Młodej i tego się trzymamy :) Poza tym z racji tego, że mam dużo większą rodzinę jest to w tym wypadku logiczne, że ślub odbędzie się u mnie :)
my niestety nie trzymamy się tradycji :D ja pochodzę z miejscowości oddalonej od Gdańska o 800km, a rodzinę mam głównie na Mazurach i za granicą. Mój narzeczony z kolei pochodzi z okolic Słupska i tam też ma 90% rodziny. Więc uległam- wesele będzie tutaj, na Pomorzu :]
Też mam nadzieję, że sporo osób nie przyjdzie, zwłaszcza, że sala niby jest na 160 osób, ale nie wydaje się wcale być taka duża.
Też mam nadzieję, że sporo osób nie przyjdzie, zwłaszcza, że sala niby jest na 160 osób, ale nie wydaje się wcale być taka duża.
jak pech to pech niestety musze chyba zrezygnowac z sali Filip w osłoninie poniewaz moja wstepna lista gosci jest za mala na ta sale a znając zycie ktos jeszcze odmówi;/ wiecie moze gdzie robia wesela na 50-60 Osób z takim boskim menu jak w filipie:(?? Czy słyszal ktos o nowo wybudowanej sali bankietowej Kalina w Bojanie??
a sprawdzałaś Czardasz w Luzinie? mają tam 3 sale. byłam tam na jednym weselu i moje wrażenia są pozytywne jeśli chodzi o salę, obsługę i jedzonko. sama też myślałam żeby nasze wesele tam zrobić na tej największej sali, ale przeszkadzają mi te filary:/ szkoda... Na szczęście znaleźliśmy taką jaka nam odpowiada:)
Witam wszystkie PM 2014
Czy sprawdziłyście co będzie modne w waszym roku w przemyśle ślubno-weselnym? Dla tych które jeszcze tego nie wiedzą:
Dalej styl vintage, lecz tym razem lata 50-te i prześliczna Audrey Hepburn ze Śniadania u Tiffny'ego.
Kolory to: mocny turkus, musztarda i cała paleta szarości.
Dodatki: woalki, rękawiczki , pióra /renesans przeżywają pawie pióra/ no i boskie koronki
Elementy dekoracji: ptaszki, motyle, lampiony jest dużo klatek dla kanarków w których układa się kwiaty lub świeczki no i dekoracje z bibuły.
Tak to w skrócie można opisać. Mogę jeszcze podpowiedzieć wam, gdzie szukać inspiracji. Poszukajcie zdjęć swoich babć lub prababek z lat 50-tych, a może w jakimś starym kufrze znajdziecie coś starego?
Jeżeli potrzebujecie dokładnych porad lub wskazówek, napiszcie: graynag35@gmail.com
Wyślę zdjęcia, które mogą pomóc w waszych przygotowaniach, powiem jak samemu zobić dekoracje, tym bardziej, że era balonów się skończyła. Wszystkie porady są darmowe
Czy sprawdziłyście co będzie modne w waszym roku w przemyśle ślubno-weselnym? Dla tych które jeszcze tego nie wiedzą:
Dalej styl vintage, lecz tym razem lata 50-te i prześliczna Audrey Hepburn ze Śniadania u Tiffny'ego.
Kolory to: mocny turkus, musztarda i cała paleta szarości.
Dodatki: woalki, rękawiczki , pióra /renesans przeżywają pawie pióra/ no i boskie koronki
Elementy dekoracji: ptaszki, motyle, lampiony jest dużo klatek dla kanarków w których układa się kwiaty lub świeczki no i dekoracje z bibuły.
Tak to w skrócie można opisać. Mogę jeszcze podpowiedzieć wam, gdzie szukać inspiracji. Poszukajcie zdjęć swoich babć lub prababek z lat 50-tych, a może w jakimś starym kufrze znajdziecie coś starego?
Jeżeli potrzebujecie dokładnych porad lub wskazówek, napiszcie: graynag35@gmail.com
Wyślę zdjęcia, które mogą pomóc w waszych przygotowaniach, powiem jak samemu zobić dekoracje, tym bardziej, że era balonów się skończyła. Wszystkie porady są darmowe
od niedawna czytam to forum, my mamy ślub 02.08.2014 sala filip osłonino jednak nie mamy jeszcze zespołu i zaczynam sie strasznie denerwować bo już dwa które mi sie bardzo podobały ten termin maja zajety, teraz zastanawiam się nad zespołem odeon z wejherowa i przeczytałam że kilka osób tez będzie miało ten zespół czy ktoś mógłby napisać mi coś wiecej na jego temat niestety nie ma filmików z wesela ktore prowadzili a bardzo bym chciała zobaczyc opini tez nie wiele co i jak tylko ze jest super i tyle bez konkretów choc jak tak czytam to zastanawiam sie czy wogole beda mieli wolny termin ale bardzo prosze o pomoc i opinie i cos wiecej o tym zespole
Mogę Ci w tej chwili napisać że nie mają wolnych terminów, bo nasz był ostatni sierpniowy, jak nie w ogóle wakacyjny. Ze względu na zespół przełożyliśmy ślub tydzień wcześniej - 16.08, bo mieliśmy brać 23.08. Odeon wystarczy posłuchać w internecie, żeby wiedzieć, że są dobrzy. Zresztą na spotkaniu z jednym z Panów z zespołu przy podpisywaniu umowy mieliśmy okazję obejrzenia filmu z wesela, gdzie grali równie świetnie. Możesz spróbować jeszcze Everest z Bolszewa, Revers z Kębłowa. Bardzo sympatyczny wodzirej jest też w Apusie, choć muzycznie to trochę inna bajka. Mam takie zestawienie zespołów zrobione z okresu, kiedy szukaliśmy z telefonami i namiarami, jak coś to pytaj, obserwuję wątek :)
odpowiedź do taktaktak
dzięki za odpowiedź, dzwoniłam już do nich i faktycznie nie mają wolnych terminów, teraz zastanawiam się nad everest z bolszewa, rozmawiałam już z nimi ale nic o nich nie wiem kompletnie nie słyszałam nie widziałam może ktoś ma jakieś filmiki w razie czego to poprosze o przesłanie emaila joanna_lubczyńska@op.pl i może jakieś opinie na ich temat, z rozmowy wszystko wydaje mi się ok, tylko nie wiem jak z tym repertuarem, on mówi że głównie biesiada nie wiem jak to interpretować
dzięki za odpowiedź, dzwoniłam już do nich i faktycznie nie mają wolnych terminów, teraz zastanawiam się nad everest z bolszewa, rozmawiałam już z nimi ale nic o nich nie wiem kompletnie nie słyszałam nie widziałam może ktoś ma jakieś filmiki w razie czego to poprosze o przesłanie emaila joanna_lubczyńska@op.pl i może jakieś opinie na ich temat, z rozmowy wszystko wydaje mi się ok, tylko nie wiem jak z tym repertuarem, on mówi że głównie biesiada nie wiem jak to interpretować
Ja bawiłam się kilkakrotnie przy zespole Nevada i będzie też na moim weselu.
Znam ich z różnych składów, począwszy jak grali we 2 - teraz jest 4 i grają naprawdę super. Podtafią się dostosowac do tego co chcesz, świetnie prowadzą wesele, naprawdę polecam.
Jeśli byłabyś zainteresowana to pisz na czesia357@wp.pl
Znam ich z różnych składów, począwszy jak grali we 2 - teraz jest 4 i grają naprawdę super. Podtafią się dostosowac do tego co chcesz, świetnie prowadzą wesele, naprawdę polecam.
Jeśli byłabyś zainteresowana to pisz na czesia357@wp.pl
Witam wszystkie przyszłe panny młode :) Jeżeli nie wiecie jaką wybrać suknię do swojej sylwetki, dodatki, fryzura, makijaż - chętnie Wam doradzę :) Dobiorę też odpowiedni garnitur dla Pana młodego, sukienkę dla mamy czy druhny. Zajmuję się stylizacją i wizerunkiem już od dłuższego czasu. Serdecznie zapraszam! http://www.zaloz-szpilki.pl
Hej,
My również planujemy ślub na 2014, na czerwiec i właśnie dostałam odpowiedź z hotelu, że JESZCZE mają wolne terminy:) troche mnie to podłamało bo to jeszcze jest tak napisane, jakby zaraz miało nie być tych terminów. Jedziemy obejrzeć salę w piątek i zobaczymy jak to będzie. Wszyscy w domu mówią, że to przecież tyle czasu do tego ślubu, a tak naprawdę to żeby dobrze coś zaklepać to te 1,5 roku jest akurat:) Pozdrawiam
My również planujemy ślub na 2014, na czerwiec i właśnie dostałam odpowiedź z hotelu, że JESZCZE mają wolne terminy:) troche mnie to podłamało bo to jeszcze jest tak napisane, jakby zaraz miało nie być tych terminów. Jedziemy obejrzeć salę w piątek i zobaczymy jak to będzie. Wszyscy w domu mówią, że to przecież tyle czasu do tego ślubu, a tak naprawdę to żeby dobrze coś zaklepać to te 1,5 roku jest akurat:) Pozdrawiam
Cześć Dziewczyny!
My mamy ustaloną datę na 14.06.2014. Datę ustaliliśmy na jesieni i po rozmowach ze znajomymi którzy już są po weselu, postanowiliśmy po Nowym Roku zacząć załatwianie najważniejszych spraw.
W Gdańsku co prawda tylko mieszkamy a ślub jest w Olsztynie, ale tam też trzeba rozruszać weselną machinę z 1,5-rocznym wyprzedzeniem.
Pozytywna strona jest taka, że mamy orkiestrę i kamerzystów takich jak chcieliśmy, chociaż orkiestrę trafiliśmy w ostatniej chwili - mieliśmy tylko 1 dzień na podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki bo mają tyle zapytań na 2014 rok.
Więc polecam załatwienie wszystkiego teraz, i tak trzeba to zrobić a można zaoszczędzić sobie stresu że wszystko juuż zajęte.
My mamy ustaloną datę na 14.06.2014. Datę ustaliliśmy na jesieni i po rozmowach ze znajomymi którzy już są po weselu, postanowiliśmy po Nowym Roku zacząć załatwianie najważniejszych spraw.
W Gdańsku co prawda tylko mieszkamy a ślub jest w Olsztynie, ale tam też trzeba rozruszać weselną machinę z 1,5-rocznym wyprzedzeniem.
Pozytywna strona jest taka, że mamy orkiestrę i kamerzystów takich jak chcieliśmy, chociaż orkiestrę trafiliśmy w ostatniej chwili - mieliśmy tylko 1 dzień na podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki bo mają tyle zapytań na 2014 rok.
Więc polecam załatwienie wszystkiego teraz, i tak trzeba to zrobić a można zaoszczędzić sobie stresu że wszystko juuż zajęte.
Ja też uważam, że jeśli ktoś chce mieć wybór w terminach - szczególnie jeśli chodzi o VI i VIII, to koniecznie trzeba zacząć planować dwa lata naprzód. My mamy datę na 27 lipca 2013. W styczniu 2012 podpisywaliśmy umowę z zespołem i miał już kilka terminów zajętych na lato 2013 r. Domy weselne mają zajęte terminy nawet do 3 lat naprzód.
My mamy termin na 05.07.2014 i umowę na salę podpisaliśmy już w październiku zeszłego roku, zerknęłam im w terminarz i mówiąc szczerze mieli zaledwie kilka wolnych terminów na lato 2014 ... Jeśli chodzi o salę i orkiestrę/wodzireja moim zdaniem trzeba rezerwować 2 lata do przodu. Prowadziłam wielką wojnę z mamą o rezerwowanie wszystkiego tak szybko bo uważała, że jeszcze bardzo dużo czasu zostało i wydziwiam, ale jak pojechała ze mną podpisywać umowę o salę i Pan manager powiedział jej, że to wcale nie jest tak szybko to od razu zmieniła zdanie i już się ze mną nie wykłóca :) A tymczasem do ślubu został rok i 4 miesiące, a nam brakuje tylko ubrań :)
My umowę z salą podpisaliśmy 7 października, ale zaklepane mieliśmy od wakacji, foto od listopada, tak samo dj. Tylko z kam. nie mamy jeszcze umowy, ale od grudnia mamy zaklepane :)
Godzinę w kościele zaklepałam w styczniu telefonicznie.
Na razie tyle mamy, no i część wódki, miałam super ofertę odkupienia wódki trochę tu z forum i trochę od przyjaciela po wesleu:)
Godzinę w kościele zaklepałam w styczniu telefonicznie.
Na razie tyle mamy, no i część wódki, miałam super ofertę odkupienia wódki trochę tu z forum i trochę od przyjaciela po wesleu:)
My naszą salę rezerwowaliśmy na Święta, dj, forograf, kamerzysta na początku stycznia. Mamy już wszędzie umowy i powpłacane zaliczki także spokój na kilka miesięcy ;-)
Powoli zaczynamy zbierać wódkę ze względu na to że uparliśmy się na Finlandię a łatwiej nam zgryźć zapłacenie w częściach niż całości jednocześnie :-)
Powoli zaczynamy zbierać wódkę ze względu na to że uparliśmy się na Finlandię a łatwiej nam zgryźć zapłacenie w częściach niż całości jednocześnie :-)
może się Wam spodoba:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/emmi-mariage-arte-sprzedam-suknie-slubna-za-twoja-cene-ogl6231781.html
zapraszam!
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/emmi-mariage-arte-sprzedam-suknie-slubna-za-twoja-cene-ogl6231781.html
zapraszam!
Hej dziewczyny, u mnie trochę się zmieniło, bo na fb wygrałam dekorację w cenie materiałów, więc zmieniam moją dekoratorkę na inną firmę i tak:
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, Dekoracje&kwiaty: Event by Ev.
:)
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, Dekoracje&kwiaty: Event by Ev.
:)
nie jest za wcześnie - to właśnie dobry czas na to żeby szukać bo po pierwsze: fotografowie mają już swoje 'cenniki' i oferty przygotowane na 2014r a po drugie - jest jeszcze spory wybór. Za pół roku 3/4 dobrych będzie miało zajęte terminy a pozniej to bedziesz juz wybierała nie tych ktorych bys chciala tylko z tych którzy zostali..
www.slubwtrojmiescie.pl - Trójmieski portal ślubny, zapraszam
wlasciwie to zle mowie, wlasciwie to moze mozna zalapac sie jeszcze na cenniki dla par na 2013, kto wie?
Zdecydowanie możesz już szukać, żeby potem nie było tak, że ktoś się Wam spodoba, a będzie miał zajęty termin...
Jeśli chodzi o przygotowania to my mamy najważniejsze rzeczy załatwione - zaklepaną godzinę w kościele, sale, foto, video i DJa ;)
Co do sukni to ja zamierzam już w czerwcu wybrać sie na pierwszą rundke po salonach ;)
Jeśli chodzi o przygotowania to my mamy najważniejsze rzeczy załatwione - zaklepaną godzinę w kościele, sale, foto, video i DJa ;)
Co do sukni to ja zamierzam już w czerwcu wybrać sie na pierwszą rundke po salonach ;)
Szczerze mówiąc, to ja też myślałam, że to za wcześnie, ale na kolędzie spytałam księdza, kiedy należy przyjść i dostałam odpowiedź, że jeśli jesteśmy na 100% pewni, mamy wybraną godzinę i dzień, to nie ma przeszkód by już teraz wpisać się w kalendarz ;)
I tak zrobiliśmy, teraz mamy pewność, że nikt naszej 16:00 nie sprzątnie nam sprzed nosa ;)
I tak zrobiliśmy, teraz mamy pewność, że nikt naszej 16:00 nie sprzątnie nam sprzed nosa ;)
My mamy podpisaną umowę z orkiestrą oraz usługi foto-video. Umowę z restauracją załatwiamy w piątek przed świętami, ponieważ wesele nie będzie w Gdańsku i wcześnie nie było czasu żeby jechać. Ale wszystko jest zarezerwowane od miesiąca :)
Co do fotografa, też myślałam że jeszcze jest czas. Po Nowym Roku zaczęłam dzwonić, pytać o ceny i wolny termin. Wszyscy mi odpisywali że nie ma problemu, terminy wolne itd. Ale zanim podjęliśmy ostateczną decyzję to okazało się, że np. orkiestra ma już rezerwacje na 2014, nasza data była na szczęście wolna, ale mieliśmy 2 dni żeby podpisać umowę i wpłacić zaliczkę, inaczej zespół by nie czekał az się zdecydujemy.
Natomiast pakiet foto-video chcieliśmy od jednej firmy. Później zobaczyłam ofertę jednej z firm w Gd i okazało się że są już zajęci. Więc jeśli wiesz już czego oczekujesz od fotografa to nie ma na co czekać.
Kościół mamy w planach załatwić latem. Co prawda chcemy czerwiec więc dość oblegany miesiąc, ale stwierdziłam że jeśli nie uda nam się w ojej parafii to sprawdzimy w innej. Ja nie jestem jakoś szczególnie duchowo związana z moją parafią, zwłaszcza że od 4 lat mieszkam w Gdańsku w ślub będzie w mojej rodzinnej miejscowości.
Co do fotografa, też myślałam że jeszcze jest czas. Po Nowym Roku zaczęłam dzwonić, pytać o ceny i wolny termin. Wszyscy mi odpisywali że nie ma problemu, terminy wolne itd. Ale zanim podjęliśmy ostateczną decyzję to okazało się, że np. orkiestra ma już rezerwacje na 2014, nasza data była na szczęście wolna, ale mieliśmy 2 dni żeby podpisać umowę i wpłacić zaliczkę, inaczej zespół by nie czekał az się zdecydujemy.
Natomiast pakiet foto-video chcieliśmy od jednej firmy. Później zobaczyłam ofertę jednej z firm w Gd i okazało się że są już zajęci. Więc jeśli wiesz już czego oczekujesz od fotografa to nie ma na co czekać.
Kościół mamy w planach załatwić latem. Co prawda chcemy czerwiec więc dość oblegany miesiąc, ale stwierdziłam że jeśli nie uda nam się w ojej parafii to sprawdzimy w innej. Ja nie jestem jakoś szczególnie duchowo związana z moją parafią, zwłaszcza że od 4 lat mieszkam w Gdańsku w ślub będzie w mojej rodzinnej miejscowości.
właśnie o to mi chodziło, nie wiem dlaczego ktoś daje mi minusy(nie rozumiem). Na odległość może sie wydawać 'jest czas' ale jak przychodzi co do czego i chce sie podpisac kilka umów z firmami to okazuje sie ze oni juz maja poplanowane nasze terminy i jest maly zonk
ja myślę, że na spokojnie można sobie załatwiać już wszytskich usługodawców.
Bo to dużo czynników na termin się składa. Nam przykładowo organizacja wesela poszła szybko i sprawnie.
Termin wybraliśmy koniec stycznia/początek lutego, a ślub mieliśmy na koniec sierpnia tego samego roku.
Zdecydowaliśmy się na ślub w piątek (zarówno DJ, jak i sala mieli wolne terminy na sobotę i to w sporej ilości, jednak nie mogliśmy żadnego zgrać, jak DJ miał wolne - sala zajeta i w druga strone :) stąd zdecydowaliśmy się na piątek.
Terminów u fotografów i kamerzystów mieliśmy do wyboru do koloru, ale wstępnie jak zastanawialiśmy się nad sobotą faktycznie było już ciasnawo, terminy wolne były, ale tak z 60% wakacji była już pozajmowawa jeśli chodzi o sobotę.
Tak czy inaczej mieliśmy wszytsko tak jak chcieliśmy :)
Podsumowując: da się zorganizować wymarzone wesele w pół roku, ale żeby mieć mniej nerwów można także je zacząć na spokojnie planować szybciej.
Bo to dużo czynników na termin się składa. Nam przykładowo organizacja wesela poszła szybko i sprawnie.
Termin wybraliśmy koniec stycznia/początek lutego, a ślub mieliśmy na koniec sierpnia tego samego roku.
Zdecydowaliśmy się na ślub w piątek (zarówno DJ, jak i sala mieli wolne terminy na sobotę i to w sporej ilości, jednak nie mogliśmy żadnego zgrać, jak DJ miał wolne - sala zajeta i w druga strone :) stąd zdecydowaliśmy się na piątek.
Terminów u fotografów i kamerzystów mieliśmy do wyboru do koloru, ale wstępnie jak zastanawialiśmy się nad sobotą faktycznie było już ciasnawo, terminy wolne były, ale tak z 60% wakacji była już pozajmowawa jeśli chodzi o sobotę.
Tak czy inaczej mieliśmy wszytsko tak jak chcieliśmy :)
Podsumowując: da się zorganizować wymarzone wesele w pół roku, ale żeby mieć mniej nerwów można także je zacząć na spokojnie planować szybciej.
foto in love to duet pstrykający zdjęcia z pasją.Widziałam ich przy pracy w kościele, który dekorowałam - byly praktycznie niewidoczni, ale efekt pracy jest piękny.zdjecia z pleneru jednej z Panien wyraziste, z pomysłem...
http://fotoinlove.blogspot.co.uk/2012/08/plener-angeliki-i-marcina.html#more
http://fotoinlove.blogspot.co.uk/2012/08/angelika-i-marcin.html#more
http://fotoinlove.blogspot.co.uk/2012/08/plener-angeliki-i-marcina.html#more
http://fotoinlove.blogspot.co.uk/2012/08/angelika-i-marcin.html#more
Agnes & Karol 26.04.2014
Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie (umowa podpisana)
Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie (godzina do ustalenia)
Sukienka: już kupiona;)
Fotograf: AM-Studio (zarezerwowany termin)
Zespół / DJ: trwają poszukiwania.
Fryzjerka i wizażystka : Znajome panie;)
Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie (umowa podpisana)
Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie (godzina do ustalenia)
Sukienka: już kupiona;)
Fotograf: AM-Studio (zarezerwowany termin)
Zespół / DJ: trwają poszukiwania.
Fryzjerka i wizażystka : Znajome panie;)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
[/url]
[/url]
MAJ
CZERWIEC
LIPIEC
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie, zespół ODEON, fotograf Maciej Maciejewski
CZERWIEC
LIPIEC
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie, zespół ODEON, fotograf Maciej Maciejewski
KWIECIEŃ
26.04 ~Jaagnes Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie, Sukienka: już kupiona;), Fotograf: AM-Studio, Fryzjerka i wizażystka : Znajome panie;)
MAJ
CZERWIEC
LIPIEC
26.07 ~rozsadna, Ania & Piotr, sala: Orchidea w Chwaszczynie, kościół: parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, fotograf: p. Maja Gościniak
SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Sala: Sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
26.04 ~Jaagnes Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie, Sukienka: już kupiona;), Fotograf: AM-Studio, Fryzjerka i wizażystka : Znajome panie;)
MAJ
CZERWIEC
LIPIEC
26.07 ~rozsadna, Ania & Piotr, sala: Orchidea w Chwaszczynie, kościół: parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, fotograf: p. Maja Gościniak
SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Sala: Sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
też tak myślę :) w takim razie może czas najwyższy przenieść się do kolejnego wątku i zacząć już prężnie działać i wymieniać opinie :) bo dobrze by było nie zaśmiecać wątku zbyt częstymi aktualizacjami i wziąć przykład ze "starszych" czyli z Par Młodych 2013 ;) - aktualizacja co każdy nowy wątek (ale może poczekajmy kilka dni - może ktoś jeszcze się dopisze albo uzupełni informacje ;) co wy na to?
ooo widze, ze Was coraz wiecej Panny. Moze przescigniecie nasz rekorodowy ilościowo rocznik! :)
26.04 kamilaa : Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo :)
Hej Dziewczyny,
Ja również poproszę o dopisanie
28.06.2014 Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike
Obecnie jesteśmy przy wyborze fotografa i kamerzysty oraz nad zastanawianiem się czy wynajęcie takiego profesjonalnego "drinkmena" ma sens bo to dość droga przyjemność. Któraś z Was była może na weselu gdzie podawano kolorowe drinki?
Ja również poproszę o dopisanie
28.06.2014 Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike
Obecnie jesteśmy przy wyborze fotografa i kamerzysty oraz nad zastanawianiem się czy wynajęcie takiego profesjonalnego "drinkmena" ma sens bo to dość droga przyjemność. Któraś z Was była może na weselu gdzie podawano kolorowe drinki?
Gdybyscie szukały fontanny czekoladowej to dysponuje kilkoma sztukami do wypożyczenia :)
http://semperinflore.eu/fontanny.html
http://semperinflore.eu/fontanny.html
Ja cały czas zastanawiam się nad barem, biorą 130 zł na godzinę, wzięłabym 20-2.00, to jest 780 zł... ale też nie wiem co w tym jest zawarte, muszę napisać do menagerki mojego hotelu.
Czy 380 zł za fontannę z owocami to drogo?
Tak to wygląda: http://www.hotel-podorlem.com/galleries/Sala-bankietowa/DSC_0073_(Kopiowanie).JPG
Czy 380 zł za fontannę z owocami to drogo?
Tak to wygląda: http://www.hotel-podorlem.com/galleries/Sala-bankietowa/DSC_0073_(Kopiowanie).JPG
Misiadelko- Bar za 130 zł na godzinę to super opcja. Tam gdzie my mamy wesele menegerka napisała mi, że możemy wynająć jakąś firmę, która świadczy usługi barmańskie np. bar4you i nawet pisałam do nich ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi...ale tak jak czytam to takie wynajęcie na wesele kosztuje około 2000-2500zł
mielismy dwie fontanny - na biala i mleczna czekoalde na weselu, owoce na talerzykach- przygotowala je restaurrcja, fajna atrakcja i nikt nie brudzil, dzieciom - byla dwojka - rodzice serwowali owoce.
prosimy o dopisanie
U nas już sala jest, dj jest, w poniedziałek jedziemy do fotografa i kamerzysty i zobaczymy:) Manager Bar4you powiedział nam, że już jeden termin na przyszły rok na czerwiec ma zarezerwowany dlatego w przyszłym tyg. będziemy rezerwować też bar
Dziewczyny, a kto na forum aktualizuje listę przyszłych małżonków:)? bo od ostatniej aktualizacji doszło kilka par
Dziewczyny, a kto na forum aktualizuje listę przyszłych małżonków:)? bo od ostatniej aktualizacji doszło kilka par
To zależy co chcesz, żeby Ci zrobili na weselu:) no i czy sama kupujesz te wszystkie kolorowe alkohole czy oni kupują. Ich praca to coś ok. 2000 (za dwie osoby, więc nie jest to wygórowana cena) a w zależności jak chcesz to wszystko urozmaicić to cena idzie do góry. Ja np. na pewno będę chciała zamiast szampana takie kolorowe drinki(?) na bazie szampana na powitanie- różowe z pływającą truskawką:)
Justynkie :* ja tez za wami tęsknię ale moderacja nie pozostawia złudzeń... Dziewczyny wysłałam pytania do mensgerki sali i czekam na odp dot fontanny i baru. U mnie to jest tak ze wezmę albo to albo to albo nic, wszystkiego mieć nie mogę. W sprawach ślubu u mnie bez zmian. Sorry za chaos ale jestem na urlopie i pisze z tel. Edit: zaliczki u nas to 500 zł sala , 400 zł foto , 400 zł Video, a Dj nie chciał nic
Jak poszliśmy do księdza to on nam napisał na kartce jakie dokumenty mamy mu przynieść do sporządzenia tego protokołu małżeńskiego (na 3 miesiące przed ślubem) oraz, że w okolicy adwentu organizowane są nauki przedmałżeńskie razem z poradnią rodzinną co jest o tyle wygodne, że wszystko za jednym zamachem, a nie osobno nauki i później kombinowanie poradni. Nauki są za darmo, poradnia 100zł. Ksiądz nam też powiedział, że na naukach są rozmowy z m.in prawnikiem, seksuologiem, psychologiem itd a poradnie prowadzi małżeństwo "doświadczone" w naturalnym planowaniu rodziny;)
u nas zaliczki: sala 1500, foto: 400, zespół: 600
no ale rozłożyliśmy sobie to co 2 miesiące i nie jest to takie obciążenie :)
Izunka - w jakim kościele masz ślub? u nas ksiądz powiedział, że jeszcze nie mają kalendarza na 2014 i mamy przyjść dopiero po wakacjach ;)
co do nauk - my chcemy robić po wakacjach - ale wciąż nie możemy się zdecydować czy weekendowo, czy na tych wieczornych spotkaniach.
zaraz zaktualizuję listę :)
no ale rozłożyliśmy sobie to co 2 miesiące i nie jest to takie obciążenie :)
Izunka - w jakim kościele masz ślub? u nas ksiądz powiedział, że jeszcze nie mają kalendarza na 2014 i mamy przyjść dopiero po wakacjach ;)
co do nauk - my chcemy robić po wakacjach - ale wciąż nie możemy się zdecydować czy weekendowo, czy na tych wieczornych spotkaniach.
zaraz zaktualizuję listę :)
KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes, Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie, Sukienka: już kupiona;), Fotograf: AM-Studio, Fryzjerka i wizażystka : Znajome panie;)
26.04. ~kamilaa, Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
MAJ
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, bukiet i wystrój sali: Event by Ev
CZERWIEC
14.06. ~lalanatala, Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
14.06. Karolina&Ariel; Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska; Złota Jesień Kartuzy; zespół Ragtime
14.06. ~czerwcowe, Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża
14. 06. ~czesia357: Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada
28.06.2014 ~Izunka, Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, foto - http://www.fotoinlove.pl
video - Studio 4ma TV
26.07. ~rozsadna, Ania & Piotr, sala: Orchidea w Chwaszczynie, kościół: parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, fotograf: p. Maja Gościniak, zespół: Jak's band
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
13.09. ~ewelinka1306, Ewelina i Mateusz sala: GRINHOLC Rumia , zespół DREAM (z centrum zespołów)
PAŹDZIERNIK
26.04. ~Jaagnes, Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie, Sukienka: już kupiona;), Fotograf: AM-Studio, Fryzjerka i wizażystka : Znajome panie;)
26.04. ~kamilaa, Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
MAJ
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, bukiet i wystrój sali: Event by Ev
CZERWIEC
14.06. ~lalanatala, Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
14.06. Karolina&Ariel; Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska; Złota Jesień Kartuzy; zespół Ragtime
14.06. ~czerwcowe, Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża
14. 06. ~czesia357: Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada
28.06.2014 ~Izunka, Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, foto - http://www.fotoinlove.pl
video - Studio 4ma TV
26.07. ~rozsadna, Ania & Piotr, sala: Orchidea w Chwaszczynie, kościół: parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, fotograf: p. Maja Gościniak, zespół: Jak's band
SIERPIEŃ
WRZESIEŃ
13.09. ~ewelinka1306, Ewelina i Mateusz sala: GRINHOLC Rumia , zespół DREAM (z centrum zespołów)
PAŹDZIERNIK
My też planujemy wesele na 2014r i nie uważam że jest to za szybko,ponieważ wszystkie najlepsze zespoły mają już na naszą date zajęte terminy,ciężko zdecydować się na kamerzystę,wiec na to potrzeba też czasu...Sale mamy zarezerwowaną,ale tu mieliśmy dużo szczęścia bo jak dzwoniłam o nasz termin to był zajęty ale naszczęście tamta para przesuneła wesele,więc możemy zorganizować przyjęcie tam gdzie bardzo chcieliśmy ;) Do dzieła,życzę powodzenia:)
Znalazłam fajny zbiór linków z suwaczkami. może Wam sie przyda:)
http://www.fotografia.slubna.com.pl/suwaczki/
http://www.nasze-wesele.net.pl/ticke...rs/anniversary
http://terazslub.pl/suwaczki.html
http://www.slubneiweselne.com.pl/suwaczki
http://www.weselinka.pl/suwaczki
http://www.zapytajpolozna.pl/suwaczki.html
http://www.swadba.pl/suwaczki/
http://www.bejbej.pl/
http://www.ticker.7910.org/eng
http://www.pour-bientot.com/creer-son-bandeau.php
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/
http://www.wyjdzzamnie.pl/ekartki-dopisz-suwaczki.html
http://kobietaintymnie.pl/suwaczki.html
http://www.suwaczek.pl/
http://www.waszslub.pl/profile/suwaczki
http://www.przewodnikmp.pl (wybierz kategorie po prawej stronie "rozrywka" -->"suwaczki")
http://daisypath.com/
http://www.tickercentral.com/tickertypes.php
http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php
http://www.myticker.eu/ticker/stepone/anniversary.html
http://de.lilypie.com/site_map.php
http://tickers.families.com/
http://tickertocker.com/
http://www.theweddingticker.com/
http://www.vsdi.net/count/form.htm
http://line.romanticcollection.r u/
http://www.whenismywedding.com/
http://www.fotografia.slubna.com.pl/suwaczki/
http://www.nasze-wesele.net.pl/ticke...rs/anniversary
http://terazslub.pl/suwaczki.html
http://www.slubneiweselne.com.pl/suwaczki
http://www.weselinka.pl/suwaczki
http://www.zapytajpolozna.pl/suwaczki.html
http://www.swadba.pl/suwaczki/
http://www.bejbej.pl/
http://www.ticker.7910.org/eng
http://www.pour-bientot.com/creer-son-bandeau.php
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/
http://www.wyjdzzamnie.pl/ekartki-dopisz-suwaczki.html
http://kobietaintymnie.pl/suwaczki.html
http://www.suwaczek.pl/
http://www.waszslub.pl/profile/suwaczki
http://www.przewodnikmp.pl (wybierz kategorie po prawej stronie "rozrywka" -->"suwaczki")
http://daisypath.com/
http://www.tickercentral.com/tickertypes.php
http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php
http://www.myticker.eu/ticker/stepone/anniversary.html
http://de.lilypie.com/site_map.php
http://tickers.families.com/
http://tickertocker.com/
http://www.theweddingticker.com/
http://www.vsdi.net/count/form.htm
http://line.romanticcollection.r u/
http://www.whenismywedding.com/
U nas za nocleg płacimy 30 zł od pary w pokojach gościnnych, i 260 zł za komnatę w zamku dla rodziców.
za osobę ok 220-240 zł (zależy ile alkoholu pójdzie)
Fotografów dwóch za 3500 zł
kamerzysta 2000 zł
orkiestra 3500 zł
poprawin brak;)
alkohol i ciasta wliczone w cenę za osobę.
suknia 600 zł (już kupiona), garnitur 800 zł
wesele na 80 osób;)
Liczymy że wydamy ok 35 000.
za osobę ok 220-240 zł (zależy ile alkoholu pójdzie)
Fotografów dwóch za 3500 zł
kamerzysta 2000 zł
orkiestra 3500 zł
poprawin brak;)
alkohol i ciasta wliczone w cenę za osobę.
suknia 600 zł (już kupiona), garnitur 800 zł
wesele na 80 osób;)
Liczymy że wydamy ok 35 000.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[/url]
[/url]
hej.
nasze wstepne wydatki:
Wesele za osobe - 195 zl
Noclegi - 0 nie zapewniamy noclegow prawie wszystkoch gosci mamy z trojmiasta a pozostalych ulokujemy w domu;)
Kamerzysta i fotograf- pakiet 3400 zl
Orkiestra - 3300 zl ( bez poprawin). Na poprawinach bedzie gral nam znajomy:-)
Poprawiny - 55 zl za osobe
Alhohol- Wstepnie ok 3 tys
Ciasta- jeszcze nie wiemy
Suknia i garnitur - mysle ze w 4-5 tys sie zmiescimy;)
nasze wstepne wydatki:
Wesele za osobe - 195 zl
Noclegi - 0 nie zapewniamy noclegow prawie wszystkoch gosci mamy z trojmiasta a pozostalych ulokujemy w domu;)
Kamerzysta i fotograf- pakiet 3400 zl
Orkiestra - 3300 zl ( bez poprawin). Na poprawinach bedzie gral nam znajomy:-)
Poprawiny - 55 zl za osobe
Alhohol- Wstepnie ok 3 tys
Ciasta- jeszcze nie wiemy
Suknia i garnitur - mysle ze w 4-5 tys sie zmiescimy;)
Wesele cena za osobę: 195zł/osobę
Nocleg: 1800zł/40 miejsc noclegowych (45zł/os.)
Fotograf: 2400zł
Kamerzysta: 3700zł
Orkiestra/Dj: 2800ł (bierzemy DJa - cena tylko za wesele, na poprawinach najprawdopodobniej będzie grał nasz znajomy - ok 300zł)
Poprawiny: 2800zł
Alkohol: jeszcze dokładnie nie liczyliśmy, nie wiemy jakie alko wybierzemy...
Ciasta: mamy w cenie menu
Suknia / garnitur: na mój strój liczę do 4 tys. zł (suknia, buty, dodatki, fryzjer, wizaz), gajer pana młodego - najpewniej do 500zł plus dodatki
wesele na ok 100 osób
już teraz wiemy, że wyjdzie pewnie z 40tys... jak nie więcej...
Nocleg: 1800zł/40 miejsc noclegowych (45zł/os.)
Fotograf: 2400zł
Kamerzysta: 3700zł
Orkiestra/Dj: 2800ł (bierzemy DJa - cena tylko za wesele, na poprawinach najprawdopodobniej będzie grał nasz znajomy - ok 300zł)
Poprawiny: 2800zł
Alkohol: jeszcze dokładnie nie liczyliśmy, nie wiemy jakie alko wybierzemy...
Ciasta: mamy w cenie menu
Suknia / garnitur: na mój strój liczę do 4 tys. zł (suknia, buty, dodatki, fryzjer, wizaz), gajer pana młodego - najpewniej do 500zł plus dodatki
wesele na ok 100 osób
już teraz wiemy, że wyjdzie pewnie z 40tys... jak nie więcej...
Olga - no w 30 tysiacach robiąc wesele i poprawiny i zapewniajac noclegi, to wg mnie marne szanse by się zmieścić.
Może zrezygnować z noclegów i poprawin?
dziewczyny nie wymieniaja tu jeszcze waznych kosztów jakimi są:
- obrączki
- zaproszenia/zawiadomienia/winietki/ksiega gosci i inne art "papiernicze"
- dekoracje - kosciola, sali, bukiety, samochodu
- TORT
- ewentualnie jakbyscie chcieli wypozyczac auto, czy zapewniac transport gosciom
- wszystkie dodatki do sukni, ktore tanie nie są niestety
mi sie wydaje, ze zamknac sie w 30 tysiacach bez noclegow i poprawin bedzie ciezko, ale jest to juz wykonalne ;)
mozna np znalezc piekna uzywana suknie, miec wlasne zloto na obraczki, czy dekoracje sali w cenie, bo takowe tez sale są :)
Może zrezygnować z noclegów i poprawin?
dziewczyny nie wymieniaja tu jeszcze waznych kosztów jakimi są:
- obrączki
- zaproszenia/zawiadomienia/winietki/ksiega gosci i inne art "papiernicze"
- dekoracje - kosciola, sali, bukiety, samochodu
- TORT
- ewentualnie jakbyscie chcieli wypozyczac auto, czy zapewniac transport gosciom
- wszystkie dodatki do sukni, ktore tanie nie są niestety
mi sie wydaje, ze zamknac sie w 30 tysiacach bez noclegow i poprawin bedzie ciezko, ale jest to juz wykonalne ;)
mozna np znalezc piekna uzywana suknie, miec wlasne zloto na obraczki, czy dekoracje sali w cenie, bo takowe tez sale są :)
Wesele cena za osobę 170-200, ale na 90% weźmiemy za 180 bez napojów, alkoholu, 5 zł/os pokrowce na krzesła
Nocleg w jednym hotelu 60 zł/os a w drugim 65. Z tym, że my nie płacimy, tylko rodzice Kuby zaoferowali...
Fotograf 2000 - fotoinlove
Kamerzysta - AMADEO 3600
Orkiestra/Dj Dj 1200
Poprawiny 25 zł/os
Alkohol ok. 16,50 za butelkę wódki, reszta nie wiem
Ciasta mam w cenie sali, tylko na Poltra sama będę piekła
Suknia / garnitur. Na razie brak.
Nocleg w jednym hotelu 60 zł/os a w drugim 65. Z tym, że my nie płacimy, tylko rodzice Kuby zaoferowali...
Fotograf 2000 - fotoinlove
Kamerzysta - AMADEO 3600
Orkiestra/Dj Dj 1200
Poprawiny 25 zł/os
Alkohol ok. 16,50 za butelkę wódki, reszta nie wiem
Ciasta mam w cenie sali, tylko na Poltra sama będę piekła
Suknia / garnitur. Na razie brak.
A mi się dzisiaj udało podpisać umowę z fotografem:) Jestem mega zadowolona z wyboru tylko zobaczymy jak te zdjęcia nam wyjdą, bo ja się masakrycznie spinam przed aparatem, nie mówiąc już o kamerze:) W dalszym ciągu trwają poszukiwania kamerzysty...Była któraś z Was na jakiejś rozmowie z kamerzystą już? Macie kogoś godnego polecenia? Takiego, który weźmie w granicach 3 tyś?
Ja szukam dja na poprawiny, ale chyba zrezygnuję... trochę za dużo kasy wychodzi za to. Poza tym nie wiem czy połowa gości mi się nie zmyje szybko bo mają 300, 400 i 500 km... Wszystko zależy czy skorzystają z autokaru czy przyjadą swoimi autami.
Pani menagerka z mojego hotelu nie odpisała mi na pyt. dot. fontanny i baru, myślicie, żeby napisać jeszcze raz czy poczekać?
I kiedy zalatwia się makijażystkę?? Chyba nie wcześniej niż pół roku przed, co?
Pani menagerka z mojego hotelu nie odpisała mi na pyt. dot. fontanny i baru, myślicie, żeby napisać jeszcze raz czy poczekać?
I kiedy zalatwia się makijażystkę?? Chyba nie wcześniej niż pół roku przed, co?
Misiadelko ja mam za 3 tygodnie makijaż próbny, jak się nie dogadam z Panią Makijażystką to będę miała czas na poszukanie kogoś innego :)
Co do kamerzysty to podpisaliśmy umowę z 4ma TV, spotkanie przebiegło bardzo przyjemnie i bezstresowo, przekonały nas przede wszystkim filmy ich wykonania :) Polecam
Co do kamerzysty to podpisaliśmy umowę z 4ma TV, spotkanie przebiegło bardzo przyjemnie i bezstresowo, przekonały nas przede wszystkim filmy ich wykonania :) Polecam
misiadelko - za makijarzystka juz sie mozesz rozgladac.
1. masz duży wybór jeszcze
2. możesz pobróbować czego chcesz i pozmieniać, gdyby CI nie pasowała
3. możesz swobodnie wybrać godzinę
Jak ja pisałam w zeszłym roku na około 4 miesiące przed (cały ślub ogólnie załatwiłam w 6-7 miesięcy :) ), to na ślub piątkowy już część osób miała pozajmowane terminy.
Jeśli masz jakąs poleconą, to warto u niej zabookować termin już teraz, bo później może być tak, że będziesz wybierała nie z tego co chcesz, tylko z tego co zostanie.
zwlaszcza, ze pewnie niedlugo grono przyszlych panien mlodych zacznie szybko przybierac na liczbie :)
jesli chodzi o dj na poprawiny - na poprawinach wiekszosc ludzi sobie siedzi i gada, bo jest zmeczona po udanym weselu.
pojedyncze pary tancza i wierzcie mi - to na prawde zbedny wydatek.
bylam na sporej ilosci wesel i poprawin i dj/orkiestra na prawde byly zbedne - grali ale prawie nikt sie nie bawil.
Duzo lepiej sprawdza sie laptop podlaczony do kolumn :)
1. masz duży wybór jeszcze
2. możesz pobróbować czego chcesz i pozmieniać, gdyby CI nie pasowała
3. możesz swobodnie wybrać godzinę
Jak ja pisałam w zeszłym roku na około 4 miesiące przed (cały ślub ogólnie załatwiłam w 6-7 miesięcy :) ), to na ślub piątkowy już część osób miała pozajmowane terminy.
Jeśli masz jakąs poleconą, to warto u niej zabookować termin już teraz, bo później może być tak, że będziesz wybierała nie z tego co chcesz, tylko z tego co zostanie.
zwlaszcza, ze pewnie niedlugo grono przyszlych panien mlodych zacznie szybko przybierac na liczbie :)
jesli chodzi o dj na poprawiny - na poprawinach wiekszosc ludzi sobie siedzi i gada, bo jest zmeczona po udanym weselu.
pojedyncze pary tancza i wierzcie mi - to na prawde zbedny wydatek.
bylam na sporej ilosci wesel i poprawin i dj/orkiestra na prawde byly zbedne - grali ale prawie nikt sie nie bawil.
Duzo lepiej sprawdza sie laptop podlaczony do kolumn :)
Magda- dzięki za odpowiedź, trochę się zestresowałam, bo nie mam nikogo upatrzonego, a potrzebuję kogoś kto dojedzie do mojego domu rodzinnego poza Trójmiastem umalować mnie i jeszcze kilka osób.
Fryzjera wypróbuję 27 lipca, a potem we wrześniu bo idę na wesela, także się nie martwię, ale nawet nie wiem czym kierować się przy wyborze makijażystki, zawsze sama się malowałam :D
A co do poprawin to chyba tak zrobię :) Nawet nie wiecie na jakiego dja buca trafiłam wczoraj, jakiego maila chamskiego mi wysmarował...
Fryzjera wypróbuję 27 lipca, a potem we wrześniu bo idę na wesela, także się nie martwię, ale nawet nie wiem czym kierować się przy wyborze makijażystki, zawsze sama się malowałam :D
A co do poprawin to chyba tak zrobię :) Nawet nie wiecie na jakiego dja buca trafiłam wczoraj, jakiego maila chamskiego mi wysmarował...
ja mam właśnie to samo z makijażem - zupełnie nie wiem czym się kierować jak wybrać itd ;)
a co do muzyki na poprawinach - my chyba po prostu poprosimy kuzyna, który lubi puszczać muzykę, żeby miał oko na laptopa, a przynajmniej będziemy mogli sami przygotować zestaw piosenek, jaki poleci na poprawinach :)
cieszę się, że już zaczął się ruch na naszym forum :))
a co do muzyki na poprawinach - my chyba po prostu poprosimy kuzyna, który lubi puszczać muzykę, żeby miał oko na laptopa, a przynajmniej będziemy mogli sami przygotować zestaw piosenek, jaki poleci na poprawinach :)
cieszę się, że już zaczął się ruch na naszym forum :))
Magda to wszystko zależy od gości ... Moja rodzina jest taka, że na poprawinach bawi się tak samo jak na samym weselu :) aczkolwiek sami też zrezygnowaliśmy z dja na poprawinach, ale tylko z tego względu, że poprawiny urządzamy w tzw. chacie grillowej i nie ma tam miejsca na dja za to jest sprzęt nagłaśniający więc też sami zmontujemy sobie składankę :)
Misiadełko Pani Aga Skrzyńska z AJS Visage będzie robiła mi makijaż :) podzielę się wrażeniami po 23.06 :)
co do dja to z czystym sumieniem mogę polecić Pana Darka - dj DarJan, będzie grał na naszym weselu i osobiście byłam już na kilku weselach i poprawinach na których grał i wrażenia za każdym razem super !
Misiadełko Pani Aga Skrzyńska z AJS Visage będzie robiła mi makijaż :) podzielę się wrażeniami po 23.06 :)
co do dja to z czystym sumieniem mogę polecić Pana Darka - dj DarJan, będzie grał na naszym weselu i osobiście byłam już na kilku weselach i poprawinach na których grał i wrażenia za każdym razem super !
teraz juz będzie z górki:)
Dzięki dziewczyny, oby tak było:)
Pieklę się, bo ślub miał być już w tym roku, niestety, nie zawsze jest tak jak chcemy. :) Ale może w przyszłym roku pogoda będzie ładniejsza? Trzeba patrzeć na to od tej strony:)
Bierzecie jakąś oprawę muzyczną do kościoła? Jestem umówiona u księdza na wrzesień, bo na termin i godzinę zapisywałam się telefonicznie (ksiądz nie chciał, żebym aż taki kawał z Gdańska jechała :)), a mam przyjść we wrześniu po dodatkowe informacje i będę pytała jak się na oprawę muzyczną z zewnątrz zapatruje.:)
Pieklę się, bo ślub miał być już w tym roku, niestety, nie zawsze jest tak jak chcemy. :) Ale może w przyszłym roku pogoda będzie ładniejsza? Trzeba patrzeć na to od tej strony:)
Bierzecie jakąś oprawę muzyczną do kościoła? Jestem umówiona u księdza na wrzesień, bo na termin i godzinę zapisywałam się telefonicznie (ksiądz nie chciał, żebym aż taki kawał z Gdańska jechała :)), a mam przyjść we wrześniu po dodatkowe informacje i będę pytała jak się na oprawę muzyczną z zewnątrz zapatruje.:)
My mamy na tyle szczęście, bo organista, który gra zawsze u nas w Kościele ma świetny głos i w miarę dobrze gra. Mam też koleżankę, która jest po wokalu na Akademii Muzycznej i myślałam, żeby ją poprosić, ale nie mam koncepcji jakie utwory chcę mieć na ślubie a prosić ją żeby zaśpiewała jedno Ave Maria nie ma sensu zbytnio...
Ale za to mam już samochód załatwiony :) Będzie jako prezent ślubny dla nas :) Mieliśmy jechać swoim ale ktoś życzliwy przejechał nam gwoździem po klapie i sami nie wiemy czy naprawiać czy nie, bo chyba w przyszłym roku sprzedajemy samochód.
Jedziemy więc tym: http://doslububmw.samochody-weselne.pl/
A naszym, jeśli naprawimy, pojadą świadkowie :)
Jedziemy więc tym: http://doslububmw.samochody-weselne.pl/
A naszym, jeśli naprawimy, pojadą świadkowie :)
Kolory przekłamane:( W rzeczywistości to głeboki fiolet, cieplejszy, a nie taki granatowy jak tu:)
Za niecale 5 zł chyba spoko co?:))))
http://postimg.org/image/44zkghgpt/
http://postimg.org/image/bia8374rd/
Za niecale 5 zł chyba spoko co?:))))
http://postimg.org/image/44zkghgpt/
http://postimg.org/image/bia8374rd/
super!
pomarańczowe bywaja w sklepach "+ -" - gdynia świętojańska i starowiejska.
Cześć :)
Mogę się przyłączyć? :)
Misiadelko i Aguineczka mogą mnie kojarzyć z innego forum na w :P
Jestem Blondi, miło mi :)
Misiadelko, czy Ty nadal poszukujesz DJ na poprawiny? Bo ja razem z TŻ w niedzielę obstawiliśmy poprawiny u TŻta kuzyna i nieskromnie powiem, że było świetnie :) Goście zadowoleni, TŻta autorskie zabawy spotkały się z dużym zainteresowaniem, muzyka, którą wybraliśmy też się podobała :) Dostaliśmy tylko jedną surowszą ocenę, ale jak wiadomo wszystkim się nie dogodzi ;) No i ogólnie chcemy właśnie z TŻ uderzyć na początek właśnie w organizację poprawin, urodzin, żeby się wprawić :) Tylko w oświetlenie musimy zainwestować, bo tego brakowało :)
Jak byś chciała szczegóły, zdjęcia, filmiki, zabawy to napisz proszę na maila: anana89@gmail.com
I jakbyś chciała saksofonistę na ślub to też :D
Dobra, ale się zreklamowałam na dzień dobry :P
A teraz o nas - A. i W. - ślub 19.06.2014r., sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak
Aktualnie szukamy foto i kamerzysty - z foto najbardziej mojemu TŻ podobało się fotoinlove (misiadelko, Ty chyba ich masz prawda?), a nad video zastanawiamy się nad wideowspomnienia, albo nad fvf - filmowali właśnie wesele na którym byliśmy w sobotę, także jak się nam spodoba efekt to się zdecydujemy :D
PS - Misiadelko buty bardzo ładne!
Mogę się przyłączyć? :)
Misiadelko i Aguineczka mogą mnie kojarzyć z innego forum na w :P
Jestem Blondi, miło mi :)
Misiadelko, czy Ty nadal poszukujesz DJ na poprawiny? Bo ja razem z TŻ w niedzielę obstawiliśmy poprawiny u TŻta kuzyna i nieskromnie powiem, że było świetnie :) Goście zadowoleni, TŻta autorskie zabawy spotkały się z dużym zainteresowaniem, muzyka, którą wybraliśmy też się podobała :) Dostaliśmy tylko jedną surowszą ocenę, ale jak wiadomo wszystkim się nie dogodzi ;) No i ogólnie chcemy właśnie z TŻ uderzyć na początek właśnie w organizację poprawin, urodzin, żeby się wprawić :) Tylko w oświetlenie musimy zainwestować, bo tego brakowało :)
Jak byś chciała szczegóły, zdjęcia, filmiki, zabawy to napisz proszę na maila: anana89@gmail.com
I jakbyś chciała saksofonistę na ślub to też :D
Dobra, ale się zreklamowałam na dzień dobry :P
A teraz o nas - A. i W. - ślub 19.06.2014r., sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak
Aktualnie szukamy foto i kamerzysty - z foto najbardziej mojemu TŻ podobało się fotoinlove (misiadelko, Ty chyba ich masz prawda?), a nad video zastanawiamy się nad wideowspomnienia, albo nad fvf - filmowali właśnie wesele na którym byliśmy w sobotę, także jak się nam spodoba efekt to się zdecydujemy :D
PS - Misiadelko buty bardzo ładne!
misiadelko - super buty, no i za taką cenę to można naprawdę brać w ciemno ;)
Blondi - widzę, że mamy tą samą salę :) tylko my trochę później. jak wrażenie ze spotkań z panią Marylką? Na forum się tu roi od narzekań, a według nas wcale nie było tak źle ;)
lalanatala - generalnie wódka się przecież nie psuje, więc można kupować :) ale też bym się zastanawiała nad pojemnością. Minusy 0,7 są takie, że dłużej stoi na stołach i jak jest ciepło, to pije się nieschłodzoną wódkę (zwłaszcza już pod koniec wesela, jak wypicie butelki trwa dłużej), no i chyba jednak dużo mniej wygodna jest do nalewania, roznoszenia itd. Swoją drogą - niezła cena :>
Blondi - widzę, że mamy tą samą salę :) tylko my trochę później. jak wrażenie ze spotkań z panią Marylką? Na forum się tu roi od narzekań, a według nas wcale nie było tak źle ;)
lalanatala - generalnie wódka się przecież nie psuje, więc można kupować :) ale też bym się zastanawiała nad pojemnością. Minusy 0,7 są takie, że dłużej stoi na stołach i jak jest ciepło, to pije się nieschłodzoną wódkę (zwłaszcza już pod koniec wesela, jak wypicie butelki trwa dłużej), no i chyba jednak dużo mniej wygodna jest do nalewania, roznoszenia itd. Swoją drogą - niezła cena :>
Byłam na kilku weselach gdzie była Finka i goście (następnego dnia) bardzo sobie chwalili wódkę. My akurat na alkohol nie chcemy szczędzić pieniążków bo mamy rodziny które spożywają duże ilości płynów ;-)
Ja wódki w ogóle nie lubię więc mi to obojętne ale jakoś mój D. uparł się na tą Finlandię. Trochę się martwię, że jak nie kupimy to później będzie droższa - bo jak tańsza to już trudno ;-)
No i cena faktycznie jest dość niezła....
Ja wódki w ogóle nie lubię więc mi to obojętne ale jakoś mój D. uparł się na tą Finlandię. Trochę się martwię, że jak nie kupimy to później będzie droższa - bo jak tańsza to już trudno ;-)
No i cena faktycznie jest dość niezła....
Jakbym miała w tym momencie trochę więcej kasy to dokupiłabym resztę wódki, żeby później tak nie bolało:D Ale niestety w tym momencie sytuacja nie sprzyja planowaniu tego dnia...
Umówiłam się z fryzjerką na czesanie, mam nadzieję, że w końcu znajdę fryzjerkę, która potrafi cokolwiek wyczarować z moich włosów... A, że akurat 27 lipca idę na wesele, to postanowiłam ją wypróbować :D
Umówiłam się z fryzjerką na czesanie, mam nadzieję, że w końcu znajdę fryzjerkę, która potrafi cokolwiek wyczarować z moich włosów... A, że akurat 27 lipca idę na wesele, to postanowiłam ją wypróbować :D
Witaj Blondi :)
My też mamy fotoinlove :)
Co do alko to my już wodę ognistą zakupiliśmy całą żeby mieć ten wydatek już z głowy więc nie wydaje mi się żeby było to za szybko :)
Zgadzam się z dziewczynami, że 0,7 jest nieporęczna i dłużej będzie stała na stole więc zrobi się "ciepła" :)
37 zł za 0,7 to dla mnie kosmos, zwłaszcza, że nie lubię i nie piję wódki więc na cenach się nie znam. Jaka jest cena w sklepie ?
Byłam na weselu w Orchidei w zeszłym roku, całkiem przyjemnie było. Byłam tam już kilka razy i w sumie za każdym razem jedzenie jest takie samo, nie znaczy to, że jest niedobre bo jest smaczne, ale brakuje mi czegoś nowego w ich menu :P
My też mamy fotoinlove :)
Co do alko to my już wodę ognistą zakupiliśmy całą żeby mieć ten wydatek już z głowy więc nie wydaje mi się żeby było to za szybko :)
Zgadzam się z dziewczynami, że 0,7 jest nieporęczna i dłużej będzie stała na stole więc zrobi się "ciepła" :)
37 zł za 0,7 to dla mnie kosmos, zwłaszcza, że nie lubię i nie piję wódki więc na cenach się nie znam. Jaka jest cena w sklepie ?
Byłam na weselu w Orchidei w zeszłym roku, całkiem przyjemnie było. Byłam tam już kilka razy i w sumie za każdym razem jedzenie jest takie samo, nie znaczy to, że jest niedobre bo jest smaczne, ale brakuje mi czegoś nowego w ich menu :P
no to trzeba przyznać, że Finlandia to klasa sama w sobie ;)
My myślimy o wyborowej właśnie ze względu na cenę, no ale jeszcze zobaczymy, bo z tym się jakoś nie spinamy ;)
Blondi - my dekoracji nie będziemy raczej brać od nich, bo zuuuuupełnie mi się nie podoba i cena jakaś z kosmosu. Ja mam ciocię kwiaciarkę, która zajmie się u mnie wszystkimi kwiatami i dekoracjami, więc z głowy ;>
My ślubujemy 26 lipca :)
ja już prawdopodobnie mam wybraną fryzjerkę, tylko jeszcze "sprawdzę" ją na tegorocznym weselu kuzyna mojego P.
Najważniejsze, żeby jedzenie było smaczne i żeby była go wystarczająca ilość ;)
My myślimy o wyborowej właśnie ze względu na cenę, no ale jeszcze zobaczymy, bo z tym się jakoś nie spinamy ;)
Blondi - my dekoracji nie będziemy raczej brać od nich, bo zuuuuupełnie mi się nie podoba i cena jakaś z kosmosu. Ja mam ciocię kwiaciarkę, która zajmie się u mnie wszystkimi kwiatami i dekoracjami, więc z głowy ;>
My ślubujemy 26 lipca :)
ja już prawdopodobnie mam wybraną fryzjerkę, tylko jeszcze "sprawdzę" ją na tegorocznym weselu kuzyna mojego P.
Najważniejsze, żeby jedzenie było smaczne i żeby była go wystarczająca ilość ;)
Misiadelko - ja też byłam na tej sali na weselu i też mi się podobało :)
Rozsadna - ja też się właśnie zastanawiam nad własną dekoracją, bo właśnie drogo jest... Tylko skąd wziąć wazony??
aga890 - u mnie na szczęście nikt z rodziny TŻta i znajomych nigdy na tej sali nie był, a z mojej rodziny było tam 7 osób + ja i rodzice :) Także nie martwię się, że będzie dla kogoś - powtórka z rozrywki :D
Rozsadna - ja też się właśnie zastanawiam nad własną dekoracją, bo właśnie drogo jest... Tylko skąd wziąć wazony??
aga890 - u mnie na szczęście nikt z rodziny TŻta i znajomych nigdy na tej sali nie był, a z mojej rodziny było tam 7 osób + ja i rodzice :) Także nie martwię się, że będzie dla kogoś - powtórka z rozrywki :D
Ja słyszałam, że jak się podejdzie w Selgrosie do działu obsługi klienta i powie, że się chce wódkę na wesele to się rabat dostaje. A potem się płaci normalnie, a oni tą różnicę oddają. Także ja bym spróbowała tak. Bo inaczej Selgros średnio się oplaca...
Ale to też nie zawsze jest z tą promocją, najlepiej zadzwonić się zapytać.
Ale to też nie zawsze jest z tą promocją, najlepiej zadzwonić się zapytać.
Blondi wazony mam róże - tuby, kostki. oprawa kwiatowa nie musi być megadroga, mozna pokombinować pomysłowe ozdoby, ktore nie muszą kosztowac fortuny.
Blondi - to dobrze, że mało z was tam było. Goście będą mieli efekt zaskoczenia :) My z D. też postawiliśmy na zaskoczenie i wybraliśmy salę na której nikt nigdy nie był :) a nie było to łatwe bo od 10ciu lat w mojej rodzinie co roku jest co najmniej jedno wesele :)
Czasami w sklepach są takie promocje, że jest wódka i 1l soku do tego gratis, my szukaliśmy czegoś takiego, ale wpadła nam inna "promocja" i kupiliśmy Stocka po 16zł za 0,5l :D
U nas Pani dekoratorka na sali bierze 800zł ... Nasza sala z nią współpracuje, widzieliśmy zdjęcia i naprawdę wygląda to mega :) Zastanawiam się tylko czy uda jej się spełnić moje oczekiwania przede wszystkim co do koloru bo kolor przewodni naszego wesela to mięta :)
Aga M. chyba uśmiechnę się do Ciebie w najbliższym czasie w sprawie dekoracji kościoła :)
Czasami w sklepach są takie promocje, że jest wódka i 1l soku do tego gratis, my szukaliśmy czegoś takiego, ale wpadła nam inna "promocja" i kupiliśmy Stocka po 16zł za 0,5l :D
U nas Pani dekoratorka na sali bierze 800zł ... Nasza sala z nią współpracuje, widzieliśmy zdjęcia i naprawdę wygląda to mega :) Zastanawiam się tylko czy uda jej się spełnić moje oczekiwania przede wszystkim co do koloru bo kolor przewodni naszego wesela to mięta :)
Aga M. chyba uśmiechnę się do Ciebie w najbliższym czasie w sprawie dekoracji kościoła :)
hej
jak jest dekoratorka polecana przez sale to warto skorzystac z jej usług, jesli cena jest przystepna. taka osoba dobrze zna salę i potrafi doradzic w wyborze kolorów, a mietowo na pewno moga pomóc sukulenty maja piekne odcienie:) a odnosnie kościoła (jakiego?) zapraszam :) oferte z inspiracjami wysle mailem.
jak jest dekoratorka polecana przez sale to warto skorzystac z jej usług, jesli cena jest przystepna. taka osoba dobrze zna salę i potrafi doradzic w wyborze kolorów, a mietowo na pewno moga pomóc sukulenty maja piekne odcienie:) a odnosnie kościoła (jakiego?) zapraszam :) oferte z inspiracjami wysle mailem.
Dziewczyny wstawiam zaktualizowaną listę. Sprawdźcie, czy Wasze opisy sie zgadzają. Jak cos to pisać ;)
Jutro zakładam nowy wątek ;)
KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie, Fotograf: AM-Studio
26.04. ~kamilaa; Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
MAJ
CZERWIEC
14.06. ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
19.06. ~Blondi89; sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak
24.06. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 15:00 (?); Sala: Orchidea w Chwaszczynie
SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
WRZESIEŃ
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina&Mateusz, sala weselna - Grinholc Rumia, zespół DREAM
PAŹDZIERNIK
Jutro zakładam nowy wątek ;)
KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Kościół: św. Stanisława Kostki w parafii św. Leona w Wejherowie, Fotograf: AM-Studio
26.04. ~kamilaa; Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
MAJ
CZERWIEC
14.06. ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
19.06. ~Blondi89; sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak
24.06. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike
LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 15:00 (?); Sala: Orchidea w Chwaszczynie
SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
WRZESIEŃ
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina&Mateusz, sala weselna - Grinholc Rumia, zespół DREAM
PAŹDZIERNIK
Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki ;)
Chciałbym wam zaoferować zupełną nowość na weselach:
Profesjonalnych mobilnych barmanów z firmy Masters of Shakers
Masters of Shakers to połączenie doświadczenia z młodością, to rodzinny duet brata z siostrą, to dwóch profesjonalnych barmanów i strzał w dziesiątkę na Waszym weselu, a także wiele, wiele innych atutów które możecie zapewnić swojej rodzinie, gościom, a w szczególności sobie samym w tym wyjątkowym dla Was dniu.
Oferujemy pełną obsługę oraz organizację owej atrakcji, a także bezkonkurencyjne ceny.
Po więcej informacji gorąco zapraszam na naszego fanpage'a: http://www.facebook.com
Chciałbym wam zaoferować zupełną nowość na weselach:
Profesjonalnych mobilnych barmanów z firmy Masters of Shakers
Masters of Shakers to połączenie doświadczenia z młodością, to rodzinny duet brata z siostrą, to dwóch profesjonalnych barmanów i strzał w dziesiątkę na Waszym weselu, a także wiele, wiele innych atutów które możecie zapewnić swojej rodzinie, gościom, a w szczególności sobie samym w tym wyjątkowym dla Was dniu.
Oferujemy pełną obsługę oraz organizację owej atrakcji, a także bezkonkurencyjne ceny.
Po więcej informacji gorąco zapraszam na naszego fanpage'a: http://www.facebook.com