Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie nie mam podpisane włascielka mowila ze w lutym mozna na spokojnie przyjechac i wszystko załatwic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a kika_1987 masz juz umowe podpisana?
ja dzwoniłam do Właścicielki Filipa w Osłoninie i mówila ze zaliczke mozna wplacic w lutym.
To jest i tak nic w porównaniu z mp studios... Oni to już w ogóle maja kosmiczne ceny...
Dostałam właśnie cennik od bergman studio ... Ceny wahają się od 5 500 zł do 6 900 zł ... Dajecie wiarę ? Jaki budżet trzeba mieć żeby przeznaczyć tyle kasy na film ??

Madga ja też poproszę o wycinek :)
aga890@gmail.com
Z góry dzięki :*
deathove@gmail.com
ja tez poprosze :)
Mam pytanie do dziewczyn które maja wesele w Filipie w 2014. Czy dzownila już moze do was włascicielka, o podpisanie umowy i wplacenie zzaliczki ? Bo mi mowila jak tam bylam ze bedzie do mnie dzwonic po nowym roku, ale nadal sie nie odezwala.
ja poprosze kika_1236@wp.pl z góry wielkie dzieki:)
Udało mi się wyciąc fragmenty filmu :) także jeśli chcecie to mogę linka przesłać na maila :) co prawda jakość jest masakryczna, bo jak zrobiłam bez konwersji to ważyło to mega dużo, ale chociaż zobaczycie montaż :)
Polecam zespół Duo plus grali u mojej siostry na weselu i beda grali u mnie:):)
Kasia i Igor :))
data 14.10.2014 Sala Filip w Osłoninie

trwają poszukiwania orkiestry:)
Zaklepałam godzinę! Ślubuję o 16.00:))))
kamerzyste mielismy z video maribu (w cenie bylo 2 kamerzystow, ktorzy niektore fragmenty krecili na 2 kamery niektore na jedna)
http://www.maribu.com.pl/

jak mi sie uda wyciac skrot z calego filmu moge sie podzielic i wystawic linka na maila :) (bo tutaj to pewnie zaraz mnie zminusuje konkurencja ;) )

ps. co do cen - miesiac przede mna mial slub kolega z pracy jak sie dowiedzialam, ze ustalili date mowie "o super bede od Ciebie brala namiary na uslgodawcow" - niestety sie okazalo, ze przy jego weselu na ponad 150 osob moje na ok 70 to byl "maly obiad" ;) - on mial kamerzyste za 6500 - nie wiem co im zrobili za film za ta kwote, ale mnie cena powalila :D
Magda - oj tak spotkałam się z cenami całkowicie z kosmosu, dochodziły nawet do 4 - 4.5 tyś. :O chyba dlatego jestem taka zrezygnowana ... A skąd miałaś kamerzystę ?
ja tez Bardzo prosze o namiary na tego kamerzyste
~Magda, możesz dac namiar na swojego kamerzyste? ;))
aga890 - 2500 to wcale nie jest duzo za film (tj nie jest to mala kwota oczywiscie, ale na rynku, jest to polka "srednia" :) ). jesli robilas rozeznanie, to zapewne trafilas tez na kamerzytsow za 3500-5000 (ja przynajmniej na takowych trafilam jak pisalam wstepne zapytania)

my za film w full hd placilismy 2200 (normalnei 2300, ale wszedzie mozna sie handlowac ;) ten sam kamerzysta za film w gorszej jakosci bierze 1900). jestem bardzo zadowolona z filmu. pieknie zmontowany, dynamiczny, caly czas cos sie dzieje, fantastyczna jakos i dzwiek (na filmie nie zalezalo nam jakos bardzo stad nie bralam tych "polecanych" kamerzystow "z wyzszej polki", bylismy an zywo tylko u niego :) a z perspektywy czasu film to super pamietka :) ).film krotki nie jest bo trwa 1:40, a kazdy jak go oglada na koniec mowi "juz koniec? mowilas, ze trwa prawie dwie godziny!" - bo na prawde przez montaz oglada sie go super. sceny ktorych byc nie powinno - nie ma. na prawde extra. Do tego na filmie bardzo malo widac fotografow, a na zdjeciach kamerzyste - widac, ze to profesjonalisci bo potrafili sie swietnie ze soba ustawic i nie wchodzic w sobie w droge.

przyjaciolka dla porownania placila 1600 za film dvd (czyli ta gorsza opcja, u tego ich kamerzysty full hd bylo chyba 200-300 zl drozsze). film.... dluuuuugiiiiii - zmontowany tak, ze szkoda slow. kamera stala na statywie i nie wazne czy cos sie dzialo czy nie dzialo czy parkiet pelny czy nie, to piosenka cala nakrecona. nie sa powycinane sceny ktorych byc nie powinno (np jakies dyskusje w tle). jakosc masakra... przyjaciolka jest wsciekla, bo w ogolnych kosztach wesela jednak woallaby miec piekna pamietke za kilklaset zl wiecej a nie takie cos, czego wstydzi sie pokazac.
Aktualizacja z naszej strony :
Sala - hotel Otomin ( termin zaklepany) kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki
Dj - wodzirej DarJan ( gorąco polecam Pana Darka, byłam już na kilku weselach które prowadził i za każdym razem było bezbłędnie)
Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl
Fotograf - Piotr Kallas
Kamerzysta - i tu mamy problem, ceny są astronomiczne, a my nie chcemy wydać 2,5 tyś. złotych na film ... Dziewczyny może polecicie mi kogoś w "rozsądnej" cenie
Fryzjerka- zaufana pani Ada ( w czerwcu próbna fryzura ślubna)
Kwartet smyczkowy 4one
Mamy również wstępną umowę z agencją animatorek, Panie Opiekunki zajmą się naszymi milusińskimi w dniu poprawin ( jest to duże udogodnienie dla gości z dziećmi, pomyśleliśmy, że za niewielkie pieniądze "ułatwimy" naszym gościom życie podczas poprawin :))

Czyżbym o czymś zapomniała ? :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dzis na kolędzie zamierzam spytac sie kiedy najlepiej zaklepac termin, bo nie chcę, żeby ktoś mi zakosił albo termin ,albo godzine ;p
koniecznie pilnuj tego - znajomym (co prawda na Przymorzu) też powiedział, że mają przyjść później, bo na razie nie ma jeszcze kalendarza, a jak przyszli wtedy, kiedy im wyznaczył, to już nie było terminu tego, który chcieli (bo okazało się, że jakieś nieporozumienia w kancelarii), więc warto tego pilnować skrupulatnie ;)
do góry