Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jeszcze ja! :-0

CZERWIEC
14.06 ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - negocjujemy , video - video-wspomnienia, foto - Piotr (znajomy), kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
PM 2014:

MAJ
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, dekoratorka z Pręgowa

CZERWIEC
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz?

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin

SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie

WRZESIEŃ
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, sala Filip Osłonino, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Udało mi się dodzwonić do wszystkich - jak na razie tylko Gucio ma zajęty termin, Jakubek nie był pewny i mam się z nim kontaktować pod koniec przyszłego tygodnia a pozostali dysponują "naszym" terminem ;-)
Umówiłam się tez z Dj Mareckim ;-)
Uff ulżyło mi że nie wszyscy muzycy są już zajęci!

Aha no i zdecydowaliśmy już że naszą oprawą filmową zajmą się video-wspomnienia :-)
p. Jakubek i Radziun - warto szybciej sprawdzić terminy. Szukalismy Dja - Wodzireja z prawdziwego zdarzenia, prawie 3 lata temu na nasz czwartkowy slub -p. Robert nie miał juz terminu, na Pana Lecha na szczeście udało się załapać, ale przed weselem dowiedzieliśmy się, że czwartek-niedziela będzie zajęty!. Warto jeszcze sprawdzić p. Krzysztofa Kleszczyńskiego - ma dobre opinie i zrobił na nas dobre wrażenie, chociaż ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Pana Lecha i był to świetny wybór:)
Ja sama mam póki co obranych 4 - Gucia, Radziuna, Jakubka i Zibiego.
Zakładam, że terminów już nie mają :-(

Dużo szybciej rezerwowałaś termin?
gucia
Jeju dziewczyny to jakaś masakra z tym załatwianiem.
Niby jeszcze półtora roku do mojego ślubu a tu trzeba się śpieszyć jak by to za tydzień miało się wszystko odbyć!!!

Macie już dj? Powiedzcie jakich :)
Witam,
Agnieszka i Damian - nasz termin to 05.07.2014
sala weselna - hotel Otomin
fotograf i dj już też załatwieni :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
KIKA_1987
20.09.2014 DARIA&GRZEGORZ
SALA Filip osłonino, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester kryger.
kamarzysty narazie jeszcze nie mamy.
31.5.14

Misiadelko - Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, dekoratorka z Pręgowa

Tyle na razie :)
Witam :-)

My datę też mamy już ustaloną, 14.06.14 ;-)
Sala zarezerwowana, po nowym roku zabieramy się za dj'a, fotografa i kamerzystę :-)
Reszta pewnie pod koniec roku 2013.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Złota jesień w Kartuzach:)
witam pania proponuje wynajac kucharza i piekna sale zapraszam na swoja strone http://www.gotowanienazawolanie.nri.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam ma pani juz kucharza polecam swoje uslugi oraz jest wiele pieknych salhttp://www.gotowanienazawolanie.nri.pl
kika_1987 tak, mamy w złotej róży, 190zł od osoby - to jest to bogatsze menu, ale jest jeszcze jedno, choć naszym zdaniem jest już zbyt bogate, bo jedzenia jest tyle, że raczej nie da sie tego przejeść, a szkoda, żeby sie marnowało..
Z terminami to czerwiec ma już chyba tylko jedna wolną sobotę, a sierpień dwie. O reszte miesięcy nie pytałam, ale chyba jest duże zainteresowanie, bo w piątek byliśmy n-tymi osobami, które oglądają sale...
To dobrze, czyli nie muszę się spieszyć z kościołem :P
16.08.2014 :)

poza Trójmiastem. Szukam jakiegoś dobrego zespołu :) Sala juz jest :)
nataluska19923

W tym kościele nie ma jeszcze nawet kalendarza na 2013 także nie masz się czym martwić :)
agunineczka macie wesele w Złotej róży w gdańsku na Kartuskiej??? ile płacicie za osobe??i czy wiesz moze jak tam jest z terminami na 2014??
Tak to ja ;p Ta z forum na W ;D

A co do wesela to:

21.06.2014 ~ Agnieszka i Rafał, Ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk), Wesele: Złota Róża w Gdańsku ;)
do góry