Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jeszcze ja! :-0

CZERWIEC
14.06 ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - negocjujemy , video - video-wspomnienia, foto - Piotr (znajomy), kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My również planujemy ślub w 2014 r. :) Jutro jedziemy szukać sali bo z tego co się orientowaliśmy już zaczęły się rezerwacje... Podobnie jak Ty czytając to forum, przeraziłam się ilością spraw, które trzeba pozałątwiać ;))
Witam :)
Również biorę ślub w 2014 roku. Planujemy kwiecień 2014 roku. Niestety nie mamy jeszcze nic załatwionego. Szukamy miejsca na ok 60 osób. Najlepiej takie, gdzie będzie można zorganizować również ceremonię zaślubin (tylko cywilny). Może doświadczone narzeczone mają jakieś propozycję?
byłam na czymś takim w zamku w krokowej. Właśnie ślub cywilny się tam odbył. Tam to chyba duże wesela nawet się nie wcisną.Ale koszty spore i rezerwację trzeba dużo wcześniej. Miejsce jednak idealne, jedzonko królewskie i wszystko na najwyższym poziomie. Myślę,że wszyscy będą taką imprezę pamietać.
Witam i ja :)
Teraz i my powiększymy zacne grono PM 2014 :)
I ja również 2014 :) ale jeszcze nie mam konkretów... póki co - sesja egzaminacyjna, ale od lutego ruszamy pełną parą :)
Witamy, witamy ;) pewnie niedługo wątek ruszy z postami, a my z przygotowaniami ;)
no nie ukrywam, że jestem zaskoczona, że niektórzy już poczynili takie przygotowania. my się na razie "wirtualnie" rozglądamy za salą i powoli powstaje lista tych do odwiedzenia :) mam nadzieję, że ze wszystkim spokojnie zdążymy, chociaż faktycznie dzień za dniem czas ucieka w nieubłaganym tempie :) czy któraś z was wybiera się może na targi ślubne? :)
my tak, może zniżki będą i sie zaoszczędzi przy róznych usługach, znajoma była w zeszłym roku i poleca
My też planujemy się wybrac na targi
no, ja też się wybieram z siostrą - przyszłą świadkową... mój ma wtedy zjazd i egzaminy, więc zrobimy sobie babskie wyjście ;)
Ja jeszcze niewiem z kim będę ;) czy mój T. nie będzie miał innych planów /praca/ :( - jak nie z nim to pójdę ze świadkową ;) jak Ty.
Rok temu moja znajoma była. Opowiadała, że straszny ścisk i z każdej strony ulotki wciskają. Do domu wróciła z dwiema siatkami folderów, ulotek itd. W tym roku ja się wybieram z narzeczonym.
czesia357 - mamy tą samą datę! :-)
rozsadna - spokojnie :) masz duzo czasu. jesli lekko przeraza Cie to, ze juz niektorzy maja tyle zalatwione na 2014 rok, to dla otuchy powiem Ci, że my na slub w sierpniu 2012 sale:
- podpisalismy umowe o sale na poczatku lutego :)
a cała reszta pozniej :)
(na targach zamowilismy sobie u dj-wodzireja 2 terminy bo nie wiedzielismy ktory nam bedzie pasowal jesli chodzi o sale i kosciol :)

Ślub mielismy w piątek stad nie było tez aż takiego oblężenia wszystkich usługodawców :)

swoja droga na targach wiele ulotek, ktore pozniej przegladalismy w domu.

z targow wybralismy fotografa i filmowanie oraz obraczki (znizka 10% z ulotka)
lalanatala - wczoraj się kapnęłam z tą datą ;) ale w innym wątku ;)
Skąd jesteś - jeśli to nie tajemnica?

image
spore pocieszenie, chociaż ślub planujemy w sobotę w jednym z letnich miesięcy (nie mamy ideologicznie wybranej konkretnej daty, ani nawet miesiąca - uzależniamy od dostępności sali, która nam się spodoba).

ach! nie mogę się doczekać tych wszystkich przygotowań :))))
lalanatala bardzo Cię przepraszam, nie wchodzilam na forum... ja sie z nim spotkalam chyba w pazdzierniku i wtedy jeszcze mial duzo terminow wolnych
Nie ma problemu :-) Akurat Gucio ten termin miał zajęty... No ale cóż, szukamy dalej :-)
My już mamy wszystko załatwione! :-) Umowy podpisane, zaliczki powpłacane.
Powodzenia dziewczyny - my mamy spokój na najbliższe pół roku. Ufff! :-)

CZERWIEC
14.06 ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry