Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie nie mam podpisane włascielka mowila ze w lutym mozna na spokojnie przyjechac i wszystko załatwic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
film przesłałam :)
MAJ
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, dekoratorka z Pręgowa

CZERWIEC
14.06 ~lalanatala Natalia & Darek, wesele : Leśna Karczma Faltom Nowy Dwór Wejherowski, DJ - Dj Marecki , video - video-wspomnienia, foto - fotoinlove.pl , kościół oo. Franciszkanów Gdynia Wzg Św. Maksymiliana
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz?

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - Piotr Kallas, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one

SIERPIEŃ
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie

WRZESIEŃ
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, sala Filip Osłonino, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger

PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie
ja nie dostałam, mogłabym prosić jeszcze raz -> deathove@gmail.com
rozsadna sprawdź skrzynkę spam, ja tam miałam. Magda pięknie wyglądałaś, piękna fryzura, delikatny makijaż jednym słowem super :)
faktycznie, dzięki ;)

Magda - cudowna fryzura!!! :)
czy ja tez mogłabym prosic o przesłanie filmu na marcelinka-88@wp.pl ?? Z góry dziękuję;)
dziekuje dziewczyny za mile slowa :)

Marcelinka - linki przesłałam :)
Dziewczyny czy zaopatrujecie się już w alkohol, napoje do ślubu ? Zaopatrujecie się już w cokolwiek ? Zastanawiam się kiedy zabrać się za tego typu zakupy ...
Ja będę dopiero w przyszłym roku kupować alkohol i napoje. Za tydzień sobotę idziemy do kościoła zaklepać termin i godzinę, a w lutym jedziemy do Flipa podpisać umowę i wpłacić zaliczkę.
No i powoli zabieramy się żeby iść na nauki, aby mieć głowy bo potem o będą inne sprawy i nie wiemy czy nam czasu wystarczy. :P
14.06.2014r. Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy)
natuluska19923- ja proponuję kupować alkohole tak po 24.12.2013r. kiedy będą promocje sylwestrowe. Ja mam ślub w tym roku i zaoszczędziłam po 10zł na butelce szampana co przy 20 butelkach dało 200zł , a to tylko szampan!. Widziałam też (poza wódka) inne fajne alkohole, więc warto pomyśleć czy nie potrzebujecie jakiś na nagrody w konkursach.
My mamy stocka po 15 zł :) ale co do kolorowych alkoholi to masz rację w okresie świąteczno-sylwestrowym będzie dużo promocji :)
aga890 a gdzie dostaliście stocka w takiej cenie ??
Znajomy mojej mamy załatwia ... :)
A może ktoś z Was planuje wesele w Adler w Zgorzałe ?? bym chciała tam ale nie wiem czy warto wiecie może coś więcej na temat tego miejsca ?? :)
hej :)
też sie rozglądam za tą sala :) na kiedy masz już datę ? jest tam możliwość noclegu dla gości ?
jeśli mogę zapytac ile wychodzi menu za osobę dorosła ?
pozdrawiam :)
Tak myślałam, że taka cena to tylko po znajomości :-)
hej :)
też zastanawiam sie nad ta sala ale nie wiem czy jest mozliwosc noclegu la gosci ? ile placicie za osobe jesli moge zapytac ?? :) bo opinie widzialam ze sa dobre :) sala jest piekna :)
możecie mi podpowiedziec wiecej plusow tej sali i oferty ich :) pozdrawiam :)
My również planujemy ślub w 2014. Juz końcem grudnia 2012 zaczeliśmy się rozglądać za salami, tylko dlatego, że większa część rodziny jest przyjezdna i chcieliśmy znaleźć slae z bazą noclegową, w ładnym zacisznym miejscu. Już wtedy w sierpniu ( bo ten miesiąc nas interesuje) były wolne po 2 lub 1 weekend. Ale na taką ostateczną decyzję co do wyboru sali, zdecydowaliśmy się na teraz. W poniedziałek najdalej w środe podpisujemy umowę. Później tylko zespół, fotograf i kamerzysta. Reszta dużo, dużo poźniej:)
do góry