Widok

Młode Pary 2015 (cz. 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć! Od jakiegoś czasu podglądam Wasz wątek i mam nadzieję, że mi podpowiecie- jakie kwoty za samo wesele bez poprawin życzy sobie średnio DJ?
W zasadzie to już mam jednego na oku, ale zastanawiam się czy nie przepłacam albo nie płacę dziwnie tanio...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myśmy płacili w tym roku 1300zł bez poprawin :)
Bardzo fajnie poprowadził nam wesele :)
Ale ja słyszałam, że to też zależne(u nie których DJ) od ilości osób..
Ja za wesele bez poprawin płacę 2700 :)
wesele bez poprawin 2800
Wesele z poprawinami 1900zl
Bez poprawin chyba 1400zl
Marynarka ja tez chce blekitne tylko chabrowe widzialam takie w nowej kolekcji Prima Moda ale jeszcze sie wycham bo to na razie 1 sklep. Daj znac czy ci sie udalo jakies wygodne kupic:0
to ja też się dopiszę, bo śledziłam część pierwszą wątku, a tam ciszaa ;)
20.06 Agata i Rafał, molo Osłonino, sala: Filip w Osłoninie, dj Vicek, foto: FotoArs, video: VideoWspomnienia, pomoc w plenerze: Butterfly Wedding
ja mam chabrowe satynowe buty, ze sklepu bialebuty.pl zapłaciłam 210zł razem z przesyłką, raz wymieniłam rozmiar, bo były trochę za małe - bez najmniejszych problemów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje przygotowania utknęły w miejscu :D od dzisiaj równo zostało 10 miesięcy więc wszystkie przygotowania mam zamiar zacząć po nowym roku. Myślę, że to będzie optymalna data, bo wrzesień jest dość późnym miesiącem :) na razie mam w głowie jakiś plan i tyle :D w naszym przypadku działanie na ostatnią chwilę jest normalne więc pewnie tak będzie i na własny ślub się spóźnimy :D
marynarka a ruszyłas może coś z tą podwiązką? tak sobie ostatnio myślałam, że muszę zacząć działać w tym kierunku żeby się potem nie okazało, ze nikt mi takiej nie zrobi i będę się uczyć szyć po nocach :D :D :D a do budżetu ślubnego trzeba będzie doliczyć maszynę do szycia ;)
Mam taki plan, żeby poszukać dobrej krawcowej, myślę, że zrobi coś takiego bez problemu. Ja wolę tego nie ruszać, bo jestem antytalenciem w takich sprawach :D aczkolwiek jakiś czas temu szukałam takiej zawieszki i wiem, że znajdę ją bez problemu ;) ale to potem :) pełną parą ruszamy po nowym roku, na razie mam jeszcze czas :)
dziewczyny w tym tygodniu planuję wybrać się na pierwsze przymiarki. Chciałam się zapytać jak to było u Was. Ile czasu średnio spędziłyście w salonie? Mam zamiar odwiedzić 3-4 salony (może nawet 5) i nie wiem w jakim odstępie czasowym rozplanować wizyty. Mam nadzieję, że to nie za dużo i uda mi się wyrobić ze wszystkim.
mi wizyta w salonie zajmowała około godziny czasu :) mierzyłam różne kroje/kolory/rodzaje... myślę, że jeżeli na każdy salon przeznaczysz 1,5h to w zupełności wystarczy :D tylko raz miałyśmy z mamą problem, bo wpadłyśmy w korek na Wielkopolskiej i troszkę spóźniłyśmy się do salonu Madonny ;) niemniej nic mi się tam nie podobało (a już zwłaszcza atmosfera w salonie, więc szybko stamtąd wyszłyśmy ;) ). Ze swojej strony polecam Agnes i Elizabeth Passion w Gdyni, oraz salon Pa Ma w Rumi (w ostatnim kupiłam swoją suknię) :) .
01.08.2015 Ewelina i Łukasz, parafia pw. Św. Judy i Józefa, sala bankietowa Faltom, zespół Magic, fotograf i kamerzyści fofislub,
A ja właśnie Madonnę wspominam bardzo dobrze. Pani była bardzo pomocna i życzliwa, zajęła się nami profesjonalnie mimo, że nie byłam umówiona i wpadłam z ulicy ;) niestety, ale nie chciała mi zapisać modeli sukien, które mi się spodobały najbardziej ;)
Podobnie było w Agnes, Cymbeline i Farage w Gdyni i w Rumii, ale nie pamiętam nazwy (salon znajduje się na piętrze) i w Białej Sukni w Oliwie, ale te suknie z komisu to jakaś masakra :D
Najgorsze przymiarki były w salonie Marietta w Gdyni. Panie próbowały być miłe i życzliwie, ale po ich minach wiedziałam, że nie są zadowolone, że ktoś chce tylko poprzymierzać i dopiero zaczna szukać sukni. Pięknie wg nich wyglądałam w każdej sukni i każdą próbowały wcisnąć na siłę. Nie czułam się tam komfortowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marynarka to zazdrosze :D widocznie trafiłaś na inną ekspedientkę :) salon na piętrze w Rumii to pewnie Pa Ma :D dwa osobne pomieszczenia: w jednym wisza suknie, a w drugim są przymierzalnie :D nie mogę się doczekać marca, bo wtedy pojadę na pierwszą przymiarkę. Dziś "bawię się" w papierze ;) czyli przygotowuje wkładki z wierszykami do zaproszeń :D
To była młoda dziewczyna, ok 25 lat, może mniej ;) a w Rumii to było pewnie to samo, rzeczywiście, tam były dwa pomieszczenia, a może i nawet więcej. Korytarz jakiś, nie pamiętam dokładnie, dawno tam byłam :D
Widzę, że ostro działacie, ja jestem głęboko w tyle i zostanę pewnie daleko. Mam jeszcze tyle czasu, wrzesień to jeszcze tyyyle czasu :D
ja robię teraz co mogę, bo przed samym weselem czeka mnie obrona dwóch prac dyplomowych i wesele kuzynki narzeczonego ;) W maju chce myśleć już tylko o szkole, więc do tego czasu chce mieć wszystko zapięte na ostatni guzik :D
ach no i jestem świrem planowania ;)
Jeśli, któraś z Was myślała o animacjach dla dzieci na weselu lub poprawinach zapraszam do kontaktu :) animacje_dla_dzieci@wp.pl :) W przyszłym roku również będę Panną Młodą :)
I jak tam Wasze przygotowania ? :) My mamy z grubsza wszystko, jesteśmy w trakcie zamawiania zaproszeń i na początku stycznia chcemy kupić obrączki :)
do góry