Widok

Młode Pary 2015 (cz. 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też myślę, że lepiej długi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję bardzo za odpowiedzi;) narzeczony nie będzie zadowolony bo ma '' rzadką skórę'' no ale będzie musiał wytrzymać najwyżej weźmiemy mu drugą na przebranie:)
mnie też dopada już lekki stres ;) w sobotę jedziemy na degustacje smaków tortu no i pewnie od razu zamówimy... w tym miesiącu jade też dogadać wstępne szczegóły na sali, wódkę zaplanowałam na marzec (wesele w czerwcu), teraz skupiam się na zaproszeniach, bo musze je wysłać na początku marca :)
A gdzie jedziecie na degustacje?
Za zaproszenia chyba też się już zabiorę- wesele mam tydzień po Tobie :)
a ja mam wesele 26 czerwca 2015 i megaa się stresuję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
na degustacje jedziemy do Cukierni z Pasją
http://www.cukierniazpasja.pl/
póki co z rozmów wynika, że nic nie jest dla nich niemożliwe :D a ja mam trochę szalonych pomysłów ;p np chciałabym żeby tort wyglądał jak posypany piaskiem z plaży ;)
Poleciłabym zaproszenia, ale admin znow mi post usunie, ze niby spam ;)
zaproszenia już mam prawie gotowe :) robię sama i zostało mi wydrukowanie wnętrz
Słyszałam o tej cukierni, nawet widziałam torty na żywo- wykonanie bardzo dokładne, torty przepiękne. Dla nas niestety za drogo :(
Z tortem właśnie mam problem. Dużo osób poleca Jarzębińskich i faktycznie jadłam ich dwa torty okolicznościowe i były bardzo dobre z tym, że nie do końca podoba mi się wykonanie.

Aaa z tym piaskiem ciekawy pomysł :) Odniesienie do miejsca wesela?
do motywu bardziej :) wszystko będzie w stylu morskim ;) oni biorą 80zł za kg, tyle samo biorą w czernisie, w którym chciałam robić na początku, ale smaki jakoś mi nie podpasowały... Sowa bierze jeszcze więcej, a torty wcale nie powalają :( niestety czego się człowiek nie dotknie związanego ze ślubem to kosztuje 2 tysiace ;p
Mi w Cukierni z Pasją mówili, że ceny od 80 zł + jeszcze dojazd (na terenie Trójmiasta 100 km, poza wycena indywidualnie).
Na razie szukam i porównuje :)
Koleżanka wspomniała mi jeszcze o Cukierni Baccate i tak za tort rustykalny (który chcielibyśmy) będzie 70zl/kg- kontakt bardzo miły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zamówiliśmy tort w cukierni z pasją :) Degustacja wypadła pysznie ;) Wybraliśmy 3 smaki (każde piętro inne) i ku mojemu zaskoczeniu na samym szczycie znajdzie się tort z musem z marakui! Zaskoczona jestem, bo marakui nie lubię, ale tort jest przepyszny! Delikatny, lekki, orzeźwiający :) Piętro niżej będzie "karmelowa symfonia" (bałam się, że będzie za słodka, ale okazało się, że wcale nie), a na samym dole Marcello ;) to ukłon w stronę rodziny narzeczonego, która go uwielbia (dla mnie trochę za ciężki).

Teraz mam inny problem: wymyśliłam, ze po uroczystości na Darze chciałabym żeby goście otrzymali po lampce szampana... nie mam tylko pojęcia gdzie szukać firmy, która mogłaby coś takiego zorganizować. Jak wpisuje catering Gdynia to wyskakują mi same restauracje.. może Wy mogłybyście coś polecić?
To super, że tort macie już z głowy :) Faktycznie będzie z zewnątrz wyglądał jak z piasku?
Ja w środę też idę na degustację i też na spotkanie w sprawie zaproszeń.

Co do szampana, spróbuj tutaj: http://www.eventbyev.pl/ szczerze polecam, jest to przyjaciółka mojej dobrej znajomej i zna się na rzeczy.
szef cukierni powiedział, ze nie ma problemu i zrobi "piasek" ;) zobaczymy jak mu to wyjdzie :D
za kontakt dziękuję, zaraz wysmaruję maila z zapytaniem o cenę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez sie dopisujemy Beata Adrian św ignacy layoli 27.06.2015
nasza data 26,06,2015 - Ania i Piotr
dziewczyny może podajcie więcej informacji tak jak w pierwszym poście? :)
Nasza data:
15.08.2015r.: kościół- Niepokalanego Poczęcia NMP w Gdańsku, sala: Czarna Perła w Przejazdowie, fotograf: Paweł Dmochewicz, Sebastian Mul, kamerzysta: http://www.kinofryc.pl zespół: Odlotowy Duet ze Słupska
Hej dziewczyny, jak tam przygotowania? Na jakim etapie jesteście?

My niedługo będziemy mieli gotowe zaproszenia więc ruszymy z ich roznoszeniem i rozsyłaniem. Tort też mamy z głowy :)
Hej my jestesmy na etapie zaproszen w tygodniu napewno je zamowimy.
Nie mam pomyslu na tort i nie wiem jak szybko trzeba go zamawiac?
do góry