Widok

Młode Pary 2015 (cz. 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam dokładnie tak samo :/ rano dowiedziałam, że muszę szukać nowej fryzjerki i makijażystki. a już byłam taka szczęśliwa, że mam to z głowy :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny. Ja zestresowałam się trochę bo wczoraj dowiedziałam się, że Pani która miała wykonać mi fryzurę i make up z przyczyn zdrowotnych nie da rady- i muszę szukać nowej fryzjerki i makijażystki :(
no zalogowalam się:) więc jeszcze raz piszę usc gdańsk(dawny żak) 23 maj godz. 13.40:) Agnieszka i Adrian:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moge się nieśmiało dołączyć ? Mam ślub w usc gdańsk 23 maja:)
my już mamy sale znaczy restauracje bo robimy obiad z kolacja:)

ja mam już sukienke z Bianki
mój narzeczony garnitur z reckmana
obrączki-czarkowski POLECAM
noi teraz odbywany wszystkie nauki:)
A myślicie o wyjeździe last minute? Oglądałam zdjęcia koleżanki z pobytu w Andaluzji- co za widoki!! zwiedzili sporo ciekawych i pięknych miejsc włącznie z Gibraltarem :) Według mnie to świetny wybór. Faktycznie, przy tych wszystkich wydatkach trzeba znaleźć jakiś złoty środek ;)
Miło wymienić się wrażeniami z kims, kto na podobnym etapie :) Ja juz powoli zaczynam odczuwać taki miły przedślubny stres ;)
Zapomniałam dodać - wybraliśmy już wstępnie obrączki (u Czarkowskiego) - w tym lub przyszłym tygodniu chcemy zamawiać. Wzór klasyczny ale po bokach i wewnętrznej stronie białe złoto.

Nat_ona - Portugalia to świetny pomysł... piękny kraj, dobre wino (z tego co słyszałam;) Zazdroszczę, że już macie to zorganizowane. My myślimy o Hiszpani południowej albo wyspach greckich, chcemy wyjechać zaraz po ślubie (poniedziałek- wtorek), a sesję zdjęciową zrobić po powrocie.
Jeszcze niedawno marzyła nam się Jamajka albo Mauritius - ale ceny są takie, że przy tych wszystkich ślubnych wydatkach chyba byśmy zbankrutowali ;) Jest to pomysł na jakąś rocznicę ;)
Agata- super!! jesteśmy na podobnym etapie :)
Buty już są i też rozglądam się za biżuterią, ale nie wiem jaką fryzurę ślubną będę miała dlatego jeszcze chwilkę wstrzymam się z wyborem.
Ja przymiarkę mam 8 kwietnia :P

Podróż poślubną mamy już zaplanowaną. Lecimy do Portugalii- na własną rękę- nie z biura. Akurat tak wyszło, że lecimy 4 dni po weselu :) Mam nadzieję, że zdążymy wszystko pozałatwiać.
my już zapisani w USC :) tort wstępnie umówiony w lokalnej cukierni, podobnie mój fryzjer i makijażystka.
Aktualnie 'dopinamy' listę gości i będziemy zamawiać zaproszenia, na początku kwietnia chcemy rozesłać/ rozdać (będzie ok 40 gości, więc powinno pójść sprawnie)
Ja już zamówiłam buty, rozglądam się za biżuterią i welonem/ toczkiem, 10.04 mam przymiarkę sukni, więc może wtedy coś wypatrzę. A narzeczony powoli ogląda garnitury.
Ślub 13.06 więc już coraz bliżej :-)

A macie już jakieś plany na podróż poślubną?
Gdzieś w jakiejś cukierni powiedzieli mi, że najlepiej zamówić ok 1-2 miesiące przed ale myślę, że to dość późno a nie zaszkodzi pomału zacząć się rozglądać i próbować smaków :)
Hej my jestesmy na etapie zaproszen w tygodniu napewno je zamowimy.
Nie mam pomyslu na tort i nie wiem jak szybko trzeba go zamawiac?
Hej dziewczyny, jak tam przygotowania? Na jakim etapie jesteście?

My niedługo będziemy mieli gotowe zaproszenia więc ruszymy z ich roznoszeniem i rozsyłaniem. Tort też mamy z głowy :)
Nasza data:
15.08.2015r.: kościół- Niepokalanego Poczęcia NMP w Gdańsku, sala: Czarna Perła w Przejazdowie, fotograf: Paweł Dmochewicz, Sebastian Mul, kamerzysta: http://www.kinofryc.pl zespół: Odlotowy Duet ze Słupska
dziewczyny może podajcie więcej informacji tak jak w pierwszym poście? :)
nasza data 26,06,2015 - Ania i Piotr
tez sie dopisujemy Beata Adrian św ignacy layoli 27.06.2015
szef cukierni powiedział, ze nie ma problemu i zrobi "piasek" ;) zobaczymy jak mu to wyjdzie :D
za kontakt dziękuję, zaraz wysmaruję maila z zapytaniem o cenę :)
To super, że tort macie już z głowy :) Faktycznie będzie z zewnątrz wyglądał jak z piasku?
Ja w środę też idę na degustację i też na spotkanie w sprawie zaproszeń.

Co do szampana, spróbuj tutaj: http://www.eventbyev.pl/ szczerze polecam, jest to przyjaciółka mojej dobrej znajomej i zna się na rzeczy.
Zamówiliśmy tort w cukierni z pasją :) Degustacja wypadła pysznie ;) Wybraliśmy 3 smaki (każde piętro inne) i ku mojemu zaskoczeniu na samym szczycie znajdzie się tort z musem z marakui! Zaskoczona jestem, bo marakui nie lubię, ale tort jest przepyszny! Delikatny, lekki, orzeźwiający :) Piętro niżej będzie "karmelowa symfonia" (bałam się, że będzie za słodka, ale okazało się, że wcale nie), a na samym dole Marcello ;) to ukłon w stronę rodziny narzeczonego, która go uwielbia (dla mnie trochę za ciężki).

Teraz mam inny problem: wymyśliłam, ze po uroczystości na Darze chciałabym żeby goście otrzymali po lampce szampana... nie mam tylko pojęcia gdzie szukać firmy, która mogłaby coś takiego zorganizować. Jak wpisuje catering Gdynia to wyskakują mi same restauracje.. może Wy mogłybyście coś polecić?
Mi w Cukierni z Pasją mówili, że ceny od 80 zł + jeszcze dojazd (na terenie Trójmiasta 100 km, poza wycena indywidualnie).
Na razie szukam i porównuje :)
Koleżanka wspomniała mi jeszcze o Cukierni Baccate i tak za tort rustykalny (który chcielibyśmy) będzie 70zl/kg- kontakt bardzo miły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry