Widok

Młode Pary 2015 (cz. 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć tez się dołączę ;) 29.08.2015r kościół św. Krzyża w Gdańsku, restauracja Lucynka, fotograf foto in love, DJ Marcin

Robimy małe wesele na 30 osób, suknia kupiona, resztę wiemy co chcemy pozostanie tylko kupić. Zaproszenia pod koniec kwietnia chrzestnym dla reszty w maju :) to tak w skrócie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny :)
Macie może jakieś pomysły, gdzie kupić białą, krótką kieckę na przebranie? Byłam ostatnio na weselu gdzie panna młoda miała podobną sukienkę do mojej - tiulowa w kształcie litery A. Wszyscy ją deptali, młoda się męczyła i starała się ją trzymać w górze, goście weselni się w nią plątali...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też zastanawiam się nad sukienką na poprawiny, na razie bez rezultatu.
Kiedyś koleżanka powiedziała mi o sklepie Pretty Girl w Galerii Bałtyckiej (na samej górze), że są tam fajne sukienki.
mała aktualizacja
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk, obiad weselny: Cedrowy Dworek, fotograf: FotoArs, suknia: Elizabeth Passion, obrączki: Czarkowski, tort: Cukiernia "Want" z Pruszcza Gdańskiego

a czerwiec już coraz bliżej :)
Ja w trakcie wesela nie chcę się przebierać... a jak będą po mnie deptać to nie będę tańczyć ;D na poprawiny zamówiłam sukienkę z ASOSa i uważam, że był to świetny wybór :) ecru z granatową koronką na całości.
Jak tam wasze przygotowania?
Ja czekam na pierwszą przymiarkę sukienki (mieli dzwonić w marcu, więc siedzę jak na szpilkach) muszę kupić jeszcze jakieś bolerko, bo w czerwcu różnie bywa, ale na sam dźwięk tego słowa dostaje wysypki... ciężko znaleźć coś fajnego ;/ Dziś przychodzi do mnie fryzjerka na próbne czesanie i też się trochę cykam ;) (nienormalna chyba jestem, ale chciałabym już być "po").
Zaproszenia porozdawane, teraz działamy z wódką i kończę "papierologię weselną" czyli pudełeczka na prezenty dla gości, winietki i rózne dekoracje ;p muszę jeszcze namierzyć ładne, granatowe serwetki.
No i dalej nie mam "ekipy" od szampana :( polecona Pani z event by ev wyliczyła taką usługę na 900zł i moim zdaniem to przesada (chodzi o dwóch kelnerów, którzy rozdaliby szampana po uroczystości na Darze Pomorza)... Piszcie co u was, bo jak czytam to mi się stres zmniejsza ;)
Sama robiłaś winietki i te różne dekoracje ? Czy Twoje wesele ma morski motyw?? Ja mam już prawie wszystkie zaproszenia rozdane. Mam też śliczny bukiet zrobiony przez koleżankę z wstążek i koralików. Została nam wódka i napoje do ogarnięcia.
Beata moglabys wyslac zdjecie swojego bukietu? Tez myslalam o takim bo te typowo slubne takie idealne i ciezkie mi sie nie podobaja chce cos oryginalnego lekkiego fajnego :) widzialam ostatnio w necie takie ale trzeba dac 300-400 zloty :O tez myslalam o kilku tulipanach zwiazanych wstazka ale mamy slub 13 czerwca wiec watpie ze jeszcze beda dosteopne..
tak, sama wszystko robiłam :) tzn. dekoracją sali ogólnie zajmie się włascicielka, ale wie, jaka kolorystyka i że motyw morski :) ja robiłam winietki, stojaczki z korków od wina na winietki, zawieszki na butelki (ale tylko na wejście, bo później i tak nikt na to nie patrzy ;)), prezenty dla gości, sznurki, którymi przewiązane będą sztućce jak tutaj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/99/f6/1b/99f61b647db2b4899b25281f1ba307cf.jpg
i rożki z ryżem na ślub. Kupiłam też muszle i rozgwiazdy, które będą porozkładane na stołach :) Sama robiłam też zaproszenia.
Co do bukietu to marzył mi się bukiet z muszli, ale mama stanęła okoniem ;) doszło do tego, ze powiedziała: "jeżeli kupisz taką maczugę to nie przyjdę na twój ślub" ;p trochę żałuje bo bardzo mi się podobał, no ale trzeba iść na kompromis i dogadałam się z kwiaciarkami, że dołożą mi trochę muszli do bukietu z żywych kwiatów, a zamiast kwiata we włosach (jak chciała mama) będę miała 3 rozgwiazdy :)
Fajnie, że udało Ci się znaleźć sukienkę na poprawiny przez neta. Ja dwa razy zamówiłam kieckę i to nie było to :( Dlatego powiedziałam sobie, że już żadnych eksperymentów przez internet :P
My dostaliśmy zaproszenia i zaczęliśmy rozdawanie.

Szkoda, że nie udało się załatwić tego szampana.. A spróbuj jeszcze tu: https://www.facebook.com/bemyvalentinepl?fref=ts
tylko faktycznie od takich osób może być drogo.
podaj meila to wyślę. Jak by co mogę też dać namiary na koleżankę która robi takie bukiety.
megi2516@gmail.com dzieki:)
Mania123 napisałam do Ciebie e-mail :) Ponieważ bierzemy ślub i mamy wesele w tych samych miejscach a miałam kilka pytań :)
mała migotko a ja mam ślub w tym samym terminie co Ty:) Czy Ty się denerwujesz i stresujesz zbliżającą datą?? Bo ja trochę tak
Już powoli na myśl o ślubie ogarnia mnie stresik ;) Aż boję się tego co będzie się działo bliżej terminu :D
Hej dziewczyny jak tam przygotowania?

U mnie już "z górki", zostały równe trzy tygodnie:)

Troszke stres się już pojawił, a co to będzie w dniu ślubu hehe.
aj zazdroszczę, ze już tak blisko... chciałabym mieć już to wszystko za sobą ;p a tu jeszcze 3 miesiące....
Życzymy pięknej pogody! :) oby było wiosennie!:)
Też życzę pięknej pogody i by wszystko się udało jak zaplanowaliście;) fajnie macie że to już tak blisko:) ja mam cały czas wrażenie jak by do tego dnia jeszcze cała wieczność była:) strasznie mi się ten czas duży i mam takie wrażenie jak by od wakacji minęło 2albo 3 lata normalnie nie mogę się doczekać:)
I ja dołączam się do życzeń!! Fanie masz, ze już tak blisko :)
Proszę o dopisanie do listy

Lipiec
25.07.2015 lalanatala, Natalia&Darek, parafia św. Antoniego (oo. Franciszkanie) w Gdyni, wesele: Leśna Karczma Faltom w Nowym Dworze Wejherowskim, foto: fotoinlove, dj: Dj Marecki, video: videowspomnienia

Pozdrawiam
do góry