Widok

Modrzewiowe Wzgórze - Banino

Witam,
jesteśmy zainteresowani kupnem domu na tym osiedlu. Czy ktoś wie coś na temat domów, ewentualnie wady?problemów? Może zalet? Inwestycja wygoąda ciekawie..Czekamy na opinię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Orientuje się ktoś może czy te czworaki zawsze będą bezczynszowe? Jak długo się idzie do przystanku autobusowego w stronę Wrzeszcza i jak wogóle jeżdżą te autobusy (spóźnienia, itp...) Jak daleko będzie do przystanku PKM i kiedy zacznie jeździć? Jak z drogami w Baninie i na osiedlu (korki, błoto po deszczu itp...) Ile wywrotek czarnoziemu potrzeba na zapełnienie działki około 210-240m2? Jak sąsiedzi i ogólne wrazenia?
Co do wentylacji kanalizacji - to nie jest tak, że wyprowadzenie jej nad dach jest prawnie obowiązkowe? To w jaki sposób on tą instalację robi, bo ja nie rozumiem?
No powinno byc zrobione ale ten Pan wie lepiej i konczy instalacje w gornej lazience na polowie sciany ,
No zawsze beda nie mamy komu placic przeciez nie ma spoldzielni hehe , do autobusu jest jakies 8-10 min . ja osobiscie nie jezdze ale do mnie wpadaja osoby busami i nikt nie narzekal jeszcze , co do PKM to nie wiem i osobiscie mnie to nie interesuje :p zalezy ktory domek sie wezmie jak ponizej poziomu zero to woda stoi jak sa duze opady no i droga jest krzywo polozona , a co do czarnoziemu to 210-240 sama dzialka czy minus domek ?? bo jak minus domek to z 3 wywrotki ale tez zalezy jaka jest roznica terenu czy wyzej czy nizej punktu zero . Pozdrawiam
Witam,

za kilka miesięcy będziemy z mężem odbierać 1/4 czy możecie napisać jak wrażenia ogólne po wprowadzeniu się?czy macie jakieś zastrzeżenia ?na co zwracać uwagę?z góry dziękuję.
Witam. do sprawdzenia:
- szczelnosc i osadzenie drzwi i okien podstawa u nich , czy nie wieje !!!!!!!!!!!!!
- sprawdzenie wentylacji czy dziala a na pewno nie dziala !!!!!!!!!!!!!!
- sprawdzenie elektryki i instalacji pod tv !!!!!!!!!
- wzmocnienie pod kominek czy jest wylane ;)
- podloga czy jest rowno wylana szczegolnie pod oknami !!!!
- nic nie podpisywac jezeli cos nie zostanie naprawione z usterek potem czas oczekiwania na poprawki maja nieograniczony :D ich zdaniem :D:D
- nie robia wentylacji kanalizacji !!!! trzeba sie domagac
- sprawdzic ocieplenie strychu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje za wszystkie informacje. Przydadzą się. A jak się mieszka? Jaki są opłaty za ogrzewanie zimą? Wybraliśmy ogrzewanie podłogowe, i zastanawiam się czy jest to praktyczne rozwiązanie.
Mieszka sie fajnie sasiedzi BDB :D co do oplat okolo 600zł za sam gaz miesiecznie - brak podlogowki
Poniżej poziomu zero? na którą część osiedla to wypada?
Dla mnie jest to droga dojazdowa
Odbior naszej 1/4 mial nastapic do konca pazdziernika. Pierwsza proba odbioru byla na koniec grudnia - nie udalo sie. Ukazane zostaly usterki i ustalilismy, ze miesiac wystarczy na poprawienie. Przez miesiac starczylo czasu na rozfoliowanie okien (co zalecam przed odbiorem) i okazalo sie, ze szyby sa porysowane. Wylaz dachowy zaczal gnic bo cala wilgoc gromadzila sie na niewietrzonym poddaszu. Wracajac do pierwszej proby odbioru to zmierzona wilgotnosc w domku znacznie przekraczala 70%. Duzo moglbym jeszcze pisac ale na dzien dzisiejszy rozwazamy wycofanie sie z tej inwestycji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dobra decyzja z wycofaniem sie jeszcze na ich winie zeby odsetki zaplacili dodatkowe :D:D , jak wyzej pisalem oni wogole nie wietrza domkow , dziwne jest jeszcze to ze Panstwo maja wylaz dachowy a pewnie nawet go nie macie w umowie STRZELAM teraz !! a poprzednie domki ich nie maja a niby kazdy domek jest taki sam hehe oczywiscie prosze mnie zle nie rozumiec nic nie mam ze panstwo maja ten wylaz ;) ja go od nich i tak wymecze hehe :P
My mieliśmy odebrać domek wraz z końcem roku - sie nie udało. Teraz termin na wiosnę. Prosze napisać o watpliwościach i rzeczach na które zwracać uwagę - na pewno pomoże to nie tylko nam ale i innym pełnym nadziei na własny domek.
Czy deweloper wstawił maszyny osuszające?
Nie nic nie wstawia wszystko jest szczelnie zamkniete i tak sie osusza :D:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam. do sprawdzenia:
- szczelnosc i osadzenie drzwi i okien podstawa u nich , czy nie wieje !!!!!!!!!!!!!
- sprawdzenie wentylacji czy dziala a na pewno nie dziala !!!!!!!!!!!!!!
- sprawdzenie elektryki i instalacji pod tv !!!!!!!!!
- wzmocnienie pod kominek czy jest wylane ;)
- podloga czy jest rowno wylana szczegolnie pod oknami !!!!
- nic nie podpisywac jezeli cos nie zostanie naprawione z usterek potem czas oczekiwania na poprawki maja nieograniczony :D ich zdaniem :D:D
- nie robia wentylacji kanalizacji !!!! trzeba sie domagac
- sprawdzic ocieplenie strychu
Szczerze mówiąc jestem trochę zaniepokojona waszymi komentarzami...dziś z mężem podpisaliśmy umowę deweloperską, mam nadzieję że to nie będzie błąd. Dom odbieramy latem mam nadzieję że będą go dokładnie wietrzyć ....bo jak wiadomo każdy chce się wprowadzić jak najszybciej.
Umowe zawsze mozecie zerwac z ich winy opoznienie napewno bedzie ;/ a z wietrzeniem jak sami nie dopilnnujecie jak ja np.( 5 miesiecy mi sie wietrzylo dzien w dzien sprawdzalem ) to mozecie o nim zapomniec :/ z tego co tam slyszalem maja juz jakies sprawy w sadzie o niezaplacone faktury na ... 000 tysiecy zł :p , bedzie robiony pozew zbiorowy , a juz upadlosc raz mieli :p prawnik sprawdzal jednego z mieszkancow
I naprawde moi drodzy bardzo duzo osob przyjezdza oglada usmiecha sie jakie ladne sliczne ale moze co 10 osoba cos podejdzie i sie zapyta juz mieszkajacych a jest co opowiadac , a nie potem placz :/
Pan jednak sie zdecydował, a przy odbiorach tez nie było łatwo...
do góry