Widok
Orientuje się ktoś może czy te czworaki zawsze będą bezczynszowe? Jak długo się idzie do przystanku autobusowego w stronę Wrzeszcza i jak wogóle jeżdżą te autobusy (spóźnienia, itp...) Jak daleko będzie do przystanku PKM i kiedy zacznie jeździć? Jak z drogami w Baninie i na osiedlu (korki, błoto po deszczu itp...) Ile wywrotek czarnoziemu potrzeba na zapełnienie działki około 210-240m2? Jak sąsiedzi i ogólne wrazenia?
No zawsze beda nie mamy komu placic przeciez nie ma spoldzielni hehe , do autobusu jest jakies 8-10 min . ja osobiscie nie jezdze ale do mnie wpadaja osoby busami i nikt nie narzekal jeszcze , co do PKM to nie wiem i osobiscie mnie to nie interesuje :p zalezy ktory domek sie wezmie jak ponizej poziomu zero to woda stoi jak sa duze opady no i droga jest krzywo polozona , a co do czarnoziemu to 210-240 sama dzialka czy minus domek ?? bo jak minus domek to z 3 wywrotki ale tez zalezy jaka jest roznica terenu czy wyzej czy nizej punktu zero . Pozdrawiam
Witam. do sprawdzenia:
- szczelnosc i osadzenie drzwi i okien podstawa u nich , czy nie wieje !!!!!!!!!!!!!
- sprawdzenie wentylacji czy dziala a na pewno nie dziala !!!!!!!!!!!!!!
- sprawdzenie elektryki i instalacji pod tv !!!!!!!!!
- wzmocnienie pod kominek czy jest wylane ;)
- podloga czy jest rowno wylana szczegolnie pod oknami !!!!
- nic nie podpisywac jezeli cos nie zostanie naprawione z usterek potem czas oczekiwania na poprawki maja nieograniczony :D ich zdaniem :D:D
- nie robia wentylacji kanalizacji !!!! trzeba sie domagac
- sprawdzic ocieplenie strychu
- szczelnosc i osadzenie drzwi i okien podstawa u nich , czy nie wieje !!!!!!!!!!!!!
- nic nie podpisywac jezeli cos nie zostanie naprawione z usterek potem czas oczekiwania na poprawki maja nieograniczony :D ich zdaniem :D:D
Odbior naszej 1/4 mial nastapic do konca pazdziernika. Pierwsza proba odbioru byla na koniec grudnia - nie udalo sie. Ukazane zostaly usterki i ustalilismy, ze miesiac wystarczy na poprawienie. Przez miesiac starczylo czasu na rozfoliowanie okien (co zalecam przed odbiorem) i okazalo sie, ze szyby sa porysowane. Wylaz dachowy zaczal gnic bo cala wilgoc gromadzila sie na niewietrzonym poddaszu. Wracajac do pierwszej proby odbioru to zmierzona wilgotnosc w domku znacznie przekraczala 70%. Duzo moglbym jeszcze pisac ale na dzien dzisiejszy rozwazamy wycofanie sie z tej inwestycji.
Bardzo dobra decyzja z wycofaniem sie jeszcze na ich winie zeby odsetki zaplacili dodatkowe :D:D , jak wyzej pisalem oni wogole nie wietrza domkow , dziwne jest jeszcze to ze Panstwo maja wylaz dachowy a pewnie nawet go nie macie w umowie STRZELAM teraz !! a poprzednie domki ich nie maja a niby kazdy domek jest taki sam hehe oczywiscie prosze mnie zle nie rozumiec nic nie mam ze panstwo maja ten wylaz ;) ja go od nich i tak wymecze hehe :P
Witam. do sprawdzenia:
Umowe zawsze mozecie zerwac z ich winy opoznienie napewno bedzie ;/ a z wietrzeniem jak sami nie dopilnnujecie jak ja np.( 5 miesiecy mi sie wietrzylo dzien w dzien sprawdzalem ) to mozecie o nim zapomniec :/ z tego co tam slyszalem maja juz jakies sprawy w sadzie o niezaplacone faktury na ... 000 tysiecy zł :p , bedzie robiony pozew zbiorowy , a juz upadlosc raz mieli :p prawnik sprawdzal jednego z mieszkancow