Widok

Modrzewiowe Wzgórze - Banino

Witam,
jesteśmy zainteresowani kupnem domu na tym osiedlu. Czy ktoś wie coś na temat domów, ewentualnie wady?problemów? Może zalet? Inwestycja wygoąda ciekawie..Czekamy na opinię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wejdź na stronę
http://forum-zukowo.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=28435
lub trójmiejskie forum Słoneczne Tarasy.
Skojarzysz niektóre fakty i będziesz wiedział na co zwrócić uwagę.
pozdrawiam
Zeby lepiej poznac niektorych wykonawcow to przyjedzcie na na sze piekne osiedle Sloneczne Tarasy (3 wjazd) Panowie ktorzy w tej chwili wiem dlaczego ukrywają swoja nazwe laczac sie w konsorpcjum urzeduja na slowackiego gdzie jest biuro sprzedaży. Solidnosc tych panow poznacie po pieknie zagospodarowanym terenie budowy i opiniach mieszkancow pozostawionych w swoich domach marzen
jest aż tak źle?
Kazdy musi wyrobic sobie zdanie samemu. Przyjazd na osiedle i spacer pomoze. Warto spytac tez kilkoro mieszkancow jakie byly i sa usterki i czy je usuwaja czy nie. Jak trktowano ludzi po wplaceniu wiekszej kwoty na budowe i ile rzeczy trzeba bylo zrobic za wlasne pieniadze. Polecam nasza strone w poprzednim wpisie od komara666 jest odniesienie. Zabierz kalosze. pozdrawiam
dzięki.już czytałam wpisy i jestem zaniepokojona...Tym bardziej że jesteśmy już zdecydowani na kupno od nich domu w Baninie (chcieliśmy najpierw kupić dom w Pępowie właśnie na osiedlu Słoneczne Tarasy)..
Wygląda, że ci sami wykonawcy z Słonecznych Tarasów w Pępowie pracują przy budowie Modrzewiowego Wzgórza w Baninie - widać to nawet na zdjęciach z budowy zamieszczonych na stronie.
Adresy biur sprzedaży: Słowackiego są te same. Polecam zapytać wprost, czy to oni budowali Słoneczne Tarasy.
Jeśli to wszystko się potwierdzi, a wygląda że tak, to należy się dobrze zastanowić przed kupnem: 4 lata po zakończeniu budowy, a cały czas nie można doprosić się dokończnia poprawek (zgłoszonych w terminie)!
I jeszcze sprawa tego hotelu w centrum osiedla.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moi drodzy, a jak wygląda sprawa opłat za ogrzewanie gazowe na osiedlu Słoneczne Tarasy? Bo takie samo ogrzewanie ma być na Modrzewiowym...
Dla rodziny 2+2 w tzw. czworaku to 280,-/na m-c średnio przez cały rok dla pieca Buderus + 5-6 metrów przestrzennych drewna na zimę po ok. 200,- za metr. (jeżeli masz kominek, co polecam bo jeżeli nie to koszty gazu znacząco wzrosną)
Ktos jeszcze kupil cwiartke? Chetnie poznam przyszlych sasiadow :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłem pół litra i ogórki. Też chętnie poznam sąsiadów.
Jak stawiasz, to się możemy zapoznać :)
Ludziom z poczuciem humoru zawsze. Może przy okazji udało by się wymienić trochę informacji i doświadczeń.
To jak cos to sie odezwij 601915856. Bede jutro po poludniu akurat na miejscu (rozmowa w przedszkolu :)).
Na pewno zadzwonię, ale dopiero w następnym tygodniu. Pozdrawiam.
czy juz po odbiorach? Jak oceniacie stan wykończenia? jestem zainteresowany zakupem i się wacham z uwagi na wczesniejsze opinie o poprzednije inwestycji. Czy udało Wam się coś więcej wynegocjować z deweloperem - np wykończenie, ogrzewanie podłogowe w cenie, nizsza cena?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Do przyszłych mieszkańców.
Wstępnie byłem zainteresowany zakupem domu w czworaku, ale mam spore wątpliwości o których nikt nic nie pisał. Czy nie obawiacie się nadmiernych hałasów z boiska - tak naprawdę za ogrodzeniem będzie rozgrywany mecz. Dodatkowo te zamontowane halogeny na wysokich słupach - ciekawe czy nie będzie świeciło po oknach. Przy takim nakładzie finansowym w budowa tych boisk jestem przekonany że będą użytkowane nie tylko podczas lekcji ale będą tam organizowany wszystkie festyny, imprezy, koncerty - mecze po godzinach szkolnych z pewnością tez będą rozgrywane.
Proszę o wasze opinie co o tym myślicie, może podchodzę do tego zbyt pesymistycznie?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mieliśmy identyczne obawy co przedmówca tym bardziej że chcieliśmy kupić dom od strony boiska.
Ostatecznie zrezygnowaliśmy bo kredyt duży a faktycznie z wypoczywaniem w ogrodzie może być ciężko..
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Czy ktos jest posiadaczem domu na modrzewiowym wzgórzu i moze sie wypowiedziec jak się tam mieszka?
Też zastanawiałam się nad zakupem. Ale boisko i korty tuż przy ogrodzie skutecznie nas zniechęciły. Nie sądzę, by wybudowane takim kosztem były mało eksploatowane. A szkoda, bo rozkład pomieszczeń w tym czworaku bardzo mi się podobał. Ostatecznie wybraliśmy dom w Czaplach. Bliżej do Gdańska i zdecydowanie ciszej. Bez boisk i bez samolotów tuż nad głową.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry