Widok

Modrzewiowe Wzgórze - Banino

Witam,
jesteśmy zainteresowani kupnem domu na tym osiedlu. Czy ktoś wie coś na temat domów, ewentualnie wady?problemów? Może zalet? Inwestycja wygoąda ciekawie..Czekamy na opinię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt że ja nie pytałam się mieszkańców nigdy będąc na osiedlu, takie pukanie po domach raczej nie wypada... Ale chyba nie jest aż tak źle skoro mieszkacie tam?
Ja jak bralem to tu pola byly a co czworak robi inna firma wiec nie ma porownania :p ja tam chodzilem na slonecznych i ludzie z przyjemnoscia opowiadali :D:D ale kto nie ryzykuje ten nie sprawdzi :D ja tylko pisze juz dla nastepnych , sprzedac domek mam w planach ale kto teraz kupi kredytow nie daja nikt gotowki nie ma :D a pustego nie zostawie chodz mam gdzie mieszkac jeszcze :p
a co do odbioru to mnie akurat oszukali :/ reszte moge na zywo opowiedziec
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi nic innego nie pozostało jak trzymanie kciuków ze będzie ok, choć jestem nastawiona na jakieś poprawki itp. czas pokaże.
Czy ktoś z Państwa odbierał domek z fachowcem, osoba od odbiorow? Zastanawiamy sie czy nie skorzystać z usług kogos takiego - zapewne ma nie tylko wiedzę i dobre oko, ale tez narzędzia pozwalające wykryć wady (wadliwa wentylacje, termoizolacje poddasza itp)?
Witam, miałam planowany odbiór na początku tego roku, a nadal nie mam jeszcze dachu. Chciałabym się skontaktować z mieszkańcami lub przyszłymi mieszkańcami, żeby zbudować wspólny front do Dewelopera.

Bardzo proszę o kontakt na maila: sasiadkamodrzewiowewzgorze@gmail.com
Witam kojarzę Pani dom :) jest na przeciwko mojego :) a deweloper informował o przesunięciu terminu?ja na pewno skorzystam z usług fachowców przy odbiorze
~aga napisz proszę do mnie na maila, którego podałam. Czy ma Pani kontakt do innych osób planujących odbiór?
Tylko i wylacznie odbior z inspektorem budowlanym !!!!! firm jest pelno ;) a nawet w pare osob przychodza i deweloper wtedy odmawia modly ... co ja teraz zrobie :D:D napewno nic nie podpisywac jak wszystkiego nie bedzie nawet glupiej balustrady .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, jak sie ma u Państwa sprawa z piecem gazowym? Sa Państwo zadowoleni? Chodzi mi przede wszystkim o to, czy szybko nagrzewa wodę i w odpowiedniej ilości?
Witam, nagrzewa okolo 30s ale potrafi za chwile podac zimna i znow ciepla , jak puscimy w 3 roznych pomieszczeniach cisnienie strasznie spada i znow zimna i dogrzewa :/ a do ogrzewania pomieszczenia lepiej nie szalec wiecej niz 50C bo licznik zaczyna wariowac :p
Hej,
no wlasnie..wietrzenie. Czy robiliscie to na wlasna reke juz po odbiorze i pomiarach wilgotnosci czy jeszcze na etapie prac budowlanych? Wilgoc w mieszkaniu to moja najwieksza obawa, bo patrzac w jakim tempie kleją te nasze domki, to wniosek jest taki, ze bedzie jeden wielki grzyb i zgnilizna.. Zima w sumie juz za pasem i tak mysle, czy by juz teraz nie wparowac tam z miernikiem i pilnowac zeby chlopaki wietrzyli..jesli sie tego nie dopilnuje to albo codzienne otwieranie okien zanim zaczna sie prace wykonczeniowe albo wstawienie maszyn, co wiaze sie z dodatkowymi kosztami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, który domek wybraliście jeśli można wiedzieć? Zostały chyba jeszcze te mieszkania koło stawku - no to tak jak pisał kolega sąsiad, wydaje mi się, że woda z góry będzie zlatywać na działkę. Szkoda też, że dom stoi tak nisko - w sumie okna od kuchni są zrównane wysokością z drogą, ale to zależy czy to komuś przeszkadza czy jest do zaakceptowania ;) Nie wierzę, ze w całości woda deszczowa będzie wsiąkać w drogę czy inne cuda. Na miejscu właścicieli tych mieszkań targowałabym cenę ;)
Podbijam pytanie bo tez nas to gryzie. A w oknach nie ma na razie nawet klamek, wiec zeby wietrzyć najpierw trzebaby sie o nie doprosić...
A czy ktoś ma inny piec niż standardowy?
Cześć, z ciekawości zapytam- ile gniazd TV mieliscie w standardzie? U nas w prospekcie mamy jedno w salonie- taki standard..za reszte trzeba placic. Bede wdzieczna za odp.
1 gniazdo tv w standardzie
A czy ktoś ma może dodatkowy licznik na wodę ogrodową? Nie było problemu z załatwieniem w wodociągach?
Nie ma problemu mozna samemu kupic i hydraulik moze zamontowac a ZUK tylko trzeba poinformowac ze sie ma ,wpada i zaklada plombe :)
My ze współpracy z hydraulikiem jesteśmy zadowoleni - doradzał co do pieca no i robił poprawki zgłaszane dosłownie w ostatnim momencie. No i sam zadzwonił zeby zobaczyć jak wyglądają przyłączenia i podłogowka. Także na plus :)
Tyle razy juz zostal zmieszany ,przepraszal ze moze cos zrozumial :D
do góry