Widok
Ja nie mam podlogowki , koszty mi wychodzilo kolo 600zł miesiecznie teraz w zime te,20-21C, mam kominek jakies 2 tygodnie tylko na salon ale jak sie rozbuja ladnie gore grzeje nie mam rozprowadzenia z 2 powodow ,nie chce mi sie malowac scian co roku w miejscach wylotu i tynki pekaja :/ no i jest to za maly domek do ogrzewania tak sadze
Deweloper daje inny system jest polaczony razem z oknem ( awaryjne ) chodz teraz maja okna innej firmy to nie wiem ( czy daja rolety w opcji ) , zew. sa mocowane od zewnatrz i trzeba pamietac zeby zasilanie wyciagnal na zew. jak maja byc automatyczne , i trzeba wycinac ocieplenie wiec lepiej przed wszystkim je zamontowac , wymiary moge jutro podac ;)
Deweloper daje system z puszka montowana w srodku domku dla mnie dziwne kazda awaria rowna sie z balaganem a czesto juz padaly te rolety :/ sami tak mowili Ci co je montowali :p a te z zewnatrz to sa montowane prywatnie ;) tylko najlepiej je wstawic przed elewacja wtedy oni musza obrobic wszystko do rolet ;)
Czesc sasiedzi :) Mieszkanie juz prawie gotowe, pogoda sie robi i chcialabym uporzadkowac dzialke. Mam pytanie do mieszkancow o wskazowki i porady dot. zakladania trawnika i prosbe o namiary, skad mozna tanio zalatwic ziemie, jaka najlepiej wysypac, skad wałek i inme sprzety itd. W temacie samodzielnego zakladania trawnika jestem zielona ale ze bardzo lubimy siac i sadzic, wiec wiekszosc prac chcielibysmy z mezem ogarnac sami dla wlasnej frajdy i oszczednosci kasy :) Widzialam, ze niektorym z Was udalo sie wysiac i wypielegnowac trawe w pierwszym roku mieszkania. Bardzo prosze o podzielenie sie spostrzezeniami i sasiedzka pomoc. ;)
Witam,czarnoziem ma koles jak sie wjezdza do rebiechowa po prawej stronie na swiatlach bardzo fajny koles ceny do dogadania zalezy od ilosci wiec lepiej w pare domkow sie zebrac wywrotka 350-400zł , a co do sprzetu to we wlasnym zakresie i pozyczamy sobie kto co ma :d ja trawe klade w maju ale z rolki gotowa a tak to sie przyjmuje tylko trzeba zrobic tak zeby sie ziemia nie zapadala i nie uciekala nigdzie podmuwrowki itp. ;) zalezy od umiejscowienia dzialki
Cześć!
Taka mała przestroga z mojej strony, jako, że jestem już po odbiorach.
Ponieważ mi się spieszyło, to zgodziłam się na wpisanie usterek do protokołu - miało to być gwarancją ich naprawienia.... w teorii. W praktyce muszę teraz wymieniać sama kostkę, bo jest tak zniszczona, jakby 10 lat na Monciaku leżała, a Szanowny Deweloper się nie poczuwa. Nadal czekam na wymianę szyb, zdjęcie folii z parapetów i drzwi, wymianę podrapanych parapetów itp.
Taka mała przestroga z mojej strony, jako, że jestem już po odbiorach.
Ponieważ mi się spieszyło, to zgodziłam się na wpisanie usterek do protokołu - miało to być gwarancją ich naprawienia.... w teorii. W praktyce muszę teraz wymieniać sama kostkę, bo jest tak zniszczona, jakby 10 lat na Monciaku leżała, a Szanowny Deweloper się nie poczuwa. Nadal czekam na wymianę szyb, zdjęcie folii z parapetów i drzwi, wymianę podrapanych parapetów itp.