Widok

Mój muzyczny kącik. cz6.

https://www.youtube.com/watch?v=BQaUs5J2wdI
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wpadłam na chwilkę z najlepszymi życzeniami! Mam nadzieję, że czułeś się dziś jak w niebie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=n3nPiBai66M
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://m.youtube.com/watch?v=9aJ85G81m70

Ja też dzisiaj kopałam w ziemii.Tak piękna pogoda że grzech jej nie wykorzystać.Ależ pięknie jest,uśmiechy dzisiaj rozdaję na prawo i lewo,spontanicznie;-)
A ja Sadylu dzisiaj do Twego miasta B wyruszam,całe dwa dni będę.

Z Gazowniczej korzystam, odkąd zaczęliśmy robić ogniska forumowe. Bardzo OK.
Ta wypożyczalnia, z której ostatnio brałem przyczepę, to Generon był. Stówka kaucji. Ujdzie.
Ale na Orlenie to pitolca mają. Jeśli auto nie jest zarejestrowane na mnie, to chcą 7 stów kaucji. Niech się bujają ;)

Też przeglądam "oddam". Tak upolowałem poprzednią lodówkę (tą, ze skopanym termostatem). Kosztowała mnie czteropak piwa, który odpaliłem sąsiadowi za to, ze pojechał ze mną i pomógł mi ją przytaszczyć do chaty.
Z kolei pralka kosztowała mnie dużą czekoladę. I to wciśniętą na siłę, bo ludzie nie chcieli nic. Należało się chociażby za pomoc w starganiu jej do auta. Odrobina troski i działa bez zarzutu do dzisiaj. Już jakieś 5 lat ;)
Sam też masę rzeczy oddawałem. I prawie zawsze ktoś się sam z siebie poczuł, żeby jakimś np. piwkiem się odwdzięczyć, choć stało jak byk "za darmo" :)

Jak będziesz miał potrzebę auta z hakiem, to nr tel znasz :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To będę miał sprawę pewnie, ale to mgliste jeszcze i nie pilne. Bardzo fajna wypożyczalnia przyczep jest na gazowniczej, koło wałowej. Regularnie brałem też na osowie, koło biedronki, która z kolei jest niedaleko castoramy. Ale wygiąłem facetowi błotnik, nie darował mi tego. Uczciwie zapłaciłem 5 dych, a on stracił klienta. Znalazłem w chwaszczynie nową wypożyczalnię. Jest super, bo mają piękne nowiutkie przyczepki. Stacje generon mają bardzo korzystne ceny. Wiele orlenów też ma wypożyczalnie, ale dość drogo. Jak widać temat mam obcykany. Paletami paliłem w piecu ze dwa lata i raz na dwa tygodnie w zimie, a latem też, ale rzadziej musiałem brać przyczepę. A poza tym wszystkie meble mam albo kupione za grosze albo z trójmiasto na "oddam za darmo" załatwiałem. I wcale się nie wstydzę takiego żebractwa, bo sam też oddawałem różne rzeczy i na "potrzebuję pomocy" też właziłem i jak mogłem to pomogłem. No, spadam na spacer

Ja wczoraj miałem natchnienie na prace ogrodnicze. Wysiałem wszystko, co chciałem i powsadzałem nacięte zimą gałązki krzaków. Jak mi się z nich zrobi chociaż z 20% sadzonek to i tak będę miał olbrzymi nadmiar ;)
Gałązki trzymałem w lodówce. Ale nawet tam, w zimnie i po ciemku zaczęły puszczać pączki. Wyczuły wiosnę ;)
Dziś też powalczę "działkowo". Żal byłoby zmarnować taka pogodę.

@Kruku:

W B. byłem jeszcze autem z wypożyczalni, ale od środy mam swoje, z hakiem. Hak był warunkiem koniecznym.
Mam spore plany inwestycyjne na ten rok i będę musiał sporo materiałów targać

W niedziele nie pracuje w ogrodzie.

No dobra. Odstawie.
Jesli chodzi o przydasie tez mam ich mnostwo. Niestety sa bez ladu i skladu w roznych miejsach i kiedy cos potrzebuje to na 100 proc tego nie znajde. Za to znajduja sie te szystkie rzeczy wtedy kiedy akurat nie ma potrzeby.
Oprocz przydasi jeszcze wiecej mam sentymenasi... Kamyk ze wsi z odcsnieta muszelka. Kamyk jajowaty. 100 innych kamykow. MUszelki. polamana lyzka, ktora babcia robila nalesniki. Widelec ktory dostalam kiedy skonczylam jeden rok jadlam nm przez 20 lat.Pielucha w kwiatki. wielkie szyszki z parku w barcelonie.Kij bambusowy z Andorry.moglaym pisac bez konca...
I jeszcze cos, tak na swiezo, po powrocie do domu. Ktos w ktoryms watku (nie pamietam ktorym) pisal o tym, ze ludzie chodza ponurzy, malo sie usmiechaja, a jak juz ktos sie usmiecha to diwnie na niego patrza. No i z przyjemnoscia musze powiedziec, że mam calkiem inne doswiadczenia.Na ulicach spotykam oczyiscie przeroznych ludzi..Usmiechnietych, smutnych,ponurych..Jednak jesli juz ja sie usmiechne to w zdecydoanej wiekszosci odpowiedzia jest usmiech.. za to osoby,ktore spotykam na spaerze w lesie sa prawie zawsze usmiechniete, mowimy sobie dzien dobryniezaleznie od tego czy sie znamy czy widzimy po raz pierwszzy. Czasem krotka rozmowa o pogodzie, psie, dzikach...Ekspedientki w sklepach sa pzremile z usmiechem ..poza jednym sklepem, gdzie sa troche inne.ale zwyczajnie tego sklepu unikam.
A co do zyczliwosci i checi pomocy bezintereswnej to wczoraj tego doswiadczylam. Dwa razy... zwrot zgubionej karty do bankomatu.. To raz. A drugi raz, kiedy bezradnie stalam daleko od domu przy samochodzie i nie moglam zapalic silnika.. POmogl zupelnie obcy mezczyzna poswiecajac swoj cenny czas.
Powtorze po raz kolejny.. Spotykalam i spotykam dobrych, zyczliwych ludzi..A usmiech na twarzach wcale nie jest w POlsce taka rzadkoscia.
Teraz doccytalam w watku "znacie to uczucie".. Tam bylo o usmiechach...

Sadyl, znaczy się masz samochód z hakiem? Hmmm....

Ależ cudny dzień.
Kawą smakuje wybornie.
Szama i wsadzam kilogram dymki.
Ktoś chętny do pomocy Ann?
Ach, nikt?
Festyn i odpust dzisiaj?
No tak.
Te Wasze lenistwo aż woła do nieba o odpust.

https://m.youtube.com/watch?v=rw_AXwdYzKg

Odstaw drugs.
Albo wyłącz słownik ang.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stoje na plazy. Rozpoczynamy drugs godzine spacery. He's pieknie.po prawrj od strony gdanska swieci jsiezyc. Z tylu w lesie szaleja ptaki. Uwielbiam Te poranki bez wzgledu na pogode..sadyla piczytam w Domu..ruszcie sie na spacer

A jeszcze coś dopowiem w kwestii imponderabiliów...

Przed Świętami, jadę do miasta B. żeby załatwić coś ważnego.
Wiedziałem, że będę potrzebował przyczepę. Wynajmę sobie na miejscu.
Poguglałem.. znalazłem wypożyczalnię.. do niej jadę.
I teraz obrazowo, na 3miejskie realia...
Jadę powiedzmy z Tczewa do Gdańska. A wypożyczalnię znalazłem na Oksywiu.
W Pszczółkach staję na poboczu, żeby się wysikać. I obok mnie przejeżdza auto z przyczepą, na której jest reklama wypożyczalni przyczep z Pruszcza. Idealnie po drodze.. a nie gdzieś tam w p..du

Dokładnie taką sytuację miałem te kilka dni temu.
Gdybym nie stanął się wysikać i nie zauważył auta z reklamą, nie wpadłbym na pomysł, że na stacji, na której tankuję od przynajmniej ~nastu lat, mają wypożyczalnię przyczep. Nie musiałem się przewalać na drugi koniec miasta :)

> Pewnie jestem obciążony genetycznie.. bo też zbieram.

Zrobiłem dzisiaj zakupy w Biedrze na Górnej Oruni. Zapaliłem fajkę. Akurat autobus podjechał, żeby mnie zabrać z powrotem.
Kurcze... nie wyrzucę świeżo zapalonego peta, bo chce mi się palić :D
Olać autobus. Wrócę sę na piechote, spaliwszy na spokojnie. Przy takiej pogodzie spacerek to cymes.
Pod jakimś śmietnikiem przyuważyłem kawałki kawałki zielonego poliwęglanu falistego. Podlazłem bliżej, ale stwierdziłęm, ze za krótkie i na "obudowę" drzewek owocowych mi się nie zdadzą.
Ale podszedłszy bliżej zauważyłem sterty zdemontowanych paneli podłogowych. Ładnie powiązane w poręczne paczuszki.
JUPI! :D
Mam troszkę jeszcze pozyskanych "po sąsiedzku" ale już malutko. TO było jak Gwiazdka z Nieba. Bo mam zapotrzebowanie nie nie w pip, do wytyczania grządek i alejek na działce :)
Do domu po auto i przytuliłem je. Są już na działce.
Śmieciarz? Jasne!
Zupełnie się tego nie wstydzę.
Recycling.. modne słowo :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sorki C, że Ci śmiecę, ale coś Wam opowiem.
Wychowałem się w ciężkim prylu. Nie było niczego. Każda rzecz, przedmiot.. była DOBREM.
Mój śp. ojciec zbierał znalezione na ulicy śrubki. Póżniej przywlekał już kawałki telewizorów... bo może coś się z tego przyda.
O jakichś rurkach czy kawałkach gumolitu nie wspomnę. Ale to już choroba była. Otaczanie się przedmiotami, które dają namiastkę bezpieczeństwa.
Teraz Matka tak ma.
Pewnie jestem obciążony genetycznie.. bo też zbieram.
Tyle, że póki co, jeszcze kumam, co warto zbierać :)
Co jakiś czas pudełkuję, szufladkuję, podpisuję i wrzucam w adekwatny karton.
I jak mnie ktoś z sąsiadów pyta o jakąś śrubkę czy inną pierdółę, mogę od wejścia stwierdzić mam/nie mam. Dostęp kilkadziesiąt sekund.

W późnych 80'tych nauczyłem moją ówczesną kobietę kolorowego kodu paskowego. Lepiej rozrózniała kolory ode mnie.
Cały mój elektroniczny śmietnik, jaki wówczas miałem poupychałem w oznaczone pudełka.
Nie macie pojećia, jaki dumny byłem wówczas z siebie :D

> A to, że wygląda u mnie chwilami jak w chacie Muminków to nic.

Ne znam Muminków, nie moja "fala" :)
Ale jeśli chcesz zaimponować przydasiami, to wpadnij do mnie. Przejdzie Ci :D

Mój umysł lepiej pracuje gdy wokół nie mam zbędnych rzeczy.
A to, że wygląda u mnie chwilami jak w chacie Muminków to nic.
Wszystko jest niezbędne. :)

To kup mi litr wódki.
Hahaha
Słodko niepotrzebne.

na prezenty to daje sie rzeczy slodko niepotrzebne..
Pomyslimy rodzinnie.. Moze cos nam wpadnie do glowy

oprócz drogi szerokiej oprócz góry wysokiej
oprócz kawałka chleba oprócz błękitu nieba
oprócz słońca złotego oprócz wiatru mocnego
oprócz błękitnego nieba
nic mi dzisiaj nie potrzeba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry