Widok

Mowa Swiadka

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, osotanio rozmawiajac z moim swiadkiem roztrzasalismy temat nadchodzacego wesela, pomysly, udziwnienia itp. Swiadek stwierdzil ze on napewno wyglosi mowe. I tak sie zastanawiam co w takiej mowie powinno byc zawarte, kiedy powinna miec miejsce..itp itd...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie chodzilo mi o toast na weselu.Pewnie wstanie i powie cos do Was i gosci:) Zlozy zyczenia itd;) Kiedy am miec miejsce? ciezko pwoiedziec.jezeli bedzie uwazal,ze to juz to wstanie i zacznie mowic;)

image

"największym szczęściem jest kochac i byc kochanym"
O ile mi wiadomo, to toast świadka następuje jakoś tak ok. obiadu, tuż przed albo tuż po drugim daniu (chyba lepiej po, bo wiadomo, nie zawsze wszyscy dostają swoje porcje jednocześnie). Przynajmniej tak było na tych weselach na których ja byłam.

image
ooo ma.sia :) heeeej :) buziaczek
=> witchowy bałwanek ;)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
Witaj Witch (i wszyscy inni też), urwałam się dzisiaj wcześniej z pracy tzn. wzięłam sobie pracę domową, bo w tych warunkach pogodowych jeździć trochę ciężko, i teraz zamiast pracować dalej siedzę na forum hihi.

A co tam, noc jest jeszcze ciągle dłuuuuuuuuuga.

image
Hej. O ile mi wiadomo, to swiadek wygłasza jako pierwszy toast na weselu. Robi to w miarę szybko, bo przy obiedzie. Jest to oficjalne przyzwolenie na pierwszego kielicha. My bylismy raz na weselu i wszyscy czekali na pierwszą kolejkę, w końcu ktos podszedł do swiadka, ten wstał, powiedział życzenia no i tym sposobem " otworzył " uroczystość. A póżniej to juz każdy sobie :))))))

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry