Widok

Mowa dwulatka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mój syn ma dwa lata i bardzo mało mówi tylko tak,nie mama i próbuje powiedzieć auto a tak po za tym nic ale rozumiem co do niego mówię i też sam je czy ten brak mowy może oznaczać coś poważnego. Mam wyznaczoną wizytę do logopedy chodź lekarz mi mówił że mam jeszcze czekać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też bym jeszcze poczekała. Mój syn słabo mówił nawet w wieku 3 lat i jeszcze kazali czekać. A jak zaczął to był problem, bo buzia się nie zamykała i zwariować można było od tego wiecznego paplania hehe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale i tak mam umówioną wizytę i logopedy więc zobaczymy co logopeda powie jednak wolę dmuchać na ziemne bo nie chce żeby syn w przyszłości miał problemy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do logopedy oczywiście idźcie.
Problem z reguły jeśli jest zazwyczaj tkwi w głowie i traktowaniu drugiego człowieka, czyli w Twojej, teraz nie musi artykułować bo "mamusia" odgaduje wszystkie zachcianki synusia więc pròbuję się kontaktować kiedy czegoś nie może dostać lub czymś jest zafascynowany, patrz auta, to grzeje każdego chłopca :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pójdź do dobrego neurologopedy, to może być opóźniony rozwój mowy, logopedzi czasem nie mają świadomości z czego on może wynikać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja bym poczekała. Widocznie dziecku "się nie chce" - tak jak ktoś napisałam: najbliżsi go rozumieją, po co ma się wysilać ;) Córka idąc do przedszkola nie mówiła prawie wcale, po miesięcu rozwinęła się mowa bo jakoś z dziećmi trzeba było się dogadać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry