Widok

Muzyka biesiadna

Witam 12.05 od piatku slychac w nocy muzyke biesiadna co sie dzieje ????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szybka odpowiedź. Ciekawe czy czakał na nią 5 lat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawa muzyka na imprezy, bracie.

Tak będzie najrozsądniej. Pewnie ważna uroczystość byla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Był czas przywyknąć przecież" :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś o 1:30 w nocy znów łomot - sztuczne ognie. Rozumiem, że mam nie narzekać i grzecznie zamykać okna?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto bogatemu zabroni.
Jeden kupi auto, inny ciuchy i kosmetyki a inny gorzale
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po to zeby miec za co kupic gorzale i sie nawalic.Znam kilka osob ktore przepilo majatki za pieniadze ze sprzedazy dzialek.

To po cholerę działki sprzedawali....miejscowi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Napisz jakie rozwiazanie miałaś do SNG zainstalują na Ołowiance IGdańsk będzie pachniał fiolkami jak u ciebie w ogródku a sąsiedzi pewnie czekali z niecierpliwoscią przy otwartych oknach. Całe Bojano "moje jest mojsze"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj już nie przeżywaj, jaka jesteś idealna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeszcze półtora roku temu (może trochę więcej) mieliśmy szambo. Szczelne, zgodne z przepisami, bo nie uznaję wpuszczania w glebę chemikaliów z pralki czy zmywarki, zresztą i woda z kąpieli nie jest już dziś od nich wolna. W szambie był zainstalowany czujnik, który dawał znać odpowiednio wcześniej - zamawialiśmy szambiarkę, która przyjeżdżała, podłączała się i wszystko elegancko odpompowywała bez żadnych wonnych nieprzyjemności dla sąsiadów. Można. Tylko trzeba chcieć i mieć trochę poszanowania dla tych, co żyją naokoło nas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wywóz szamba trwa krótko i jest koniecznością, bo gdy szambo wybije to smród będzie długotrwały i może zalać Twój ogródek. Poza tym czytaj ze zrozumieniem- nie chodzi o to czy muzyka jest dobra czy zła, tylko o jej natężenie w godzinach nocnych.(i od tej reguły są też wyjątki wynikające z konieczności typu wymieniany już alarm, karetka pogotowia, straż pożarna itp, itd) Podobno na naukę nie jest nigdy za późno, ale jak ktoś nie chce.... i uważa, że "wolnoć Tomku w swoim domku" - A propos odsyłam do lektury, może to Cię przekona....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jak radziłeś sobie z wywozem szamba, przed budowa kanalizacji. Moja muzyka lepsza, sąsiada gorsza a smród z szamba rozróżniałes na mniej, lub bardziej ,,śmierdzący '' uprzedzałem sąsiada aby zamknął okna?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drogi jj, ok okazjonalne imprezy dwa razy do roku, ale skąd wiesz, że akurat w tym czasie kiedy ty chcesz się bawić, ktoś obok nie leży chory, ktoś rano nie musi wstać do pracy itp, itd. Zasada jest jedna : Twoja wolność nie może ograniczać wolności i praw innych ludzi. Takie są normy społeczne, prawne i już. Stąd pojęcie ciszy nocnej. Owszem zdarzają się wyjątki (wszyscy jesteśmy ludźmi), ale wtedy uprzedza się sąsiadów (np.w bloku) albo/i przeprasza, a nie oskarża innych o brak tolerancji. I naprawdę idiotyczne są wzajemne oskarżania o bycie "arystokratycznym napływowym" czy "burackim miejscowym". A poza tym, to już tak żartobliwie : nieprzyjemne zapachy mogą być też czasowe, np. kiedy Ty siedzisz w ogródku z rodziną, ja korzystam z mojej wolności i oczekuję od Ciebie tolerancji, że nie będą przeszkadzać Ci cuchnące ciecze, które rozlewam na podwórku (np. uczę dziecka chemii i uświadamiam mu jak pachnie kwas masłowy) I co jak tam Twoja tolerancja ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie, to Ty masz problem ze zrozumieniem zasad anonimie a na dodatek jesteś mało uprzejmy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Julia i Als mają problem z tym, aby tak proste zasady zrozumiec
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A czy nie jest kompromisem odpoczynek cały rok i imprezowanie ze dwa razy w roku? Dlaczego uważasz, że grzeczność wymaga respektowania twojego prawa do wypoczynku, ale nie wymaga tolerancji przy okazjonalnych imprezach?
Przykład ze smrodem mocno nietrafiony, impreza nie trwa cały rok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

szczęśliwie ja i moi sąsiedzi akceptujemy siebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieję, że Twoje wypowiedzi wynikają tylko z przekory i postawy "moje musi być na wierzchu". Oczywiście masz prawo do muzyki, ale ja, czy Twoi sąsiedzi mamy prawo do wypoczynku i trzeba znaleźć kompromis. NIKT NIE JEST SAMOTNA WYSPĄ. Ciekawe czy tak łatwo zaakceptujesz prawa Twojego sąsiada np. do trzymania cuchnących substancji na podwórku ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cieszę się że nie mam takiej sąsiadki, potrafiącej korzystać ze swoich praw
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Bojano

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

do góry