Widok

Myjnie bezdotykowe w 3miescie.

Pomyslalem o tym aby stworzyc tutaj info na temat myjni recznych bezdotykowych w 3 miescie gdzie nie oszukuja i gdzie faktycznie mozna umyc samochod a nie tylko pochalapac woda. Tak ze dwa lata temu bylo duuuzo lepiej w tym temacie. Jak sie jechalo na taka myjnie to auto wyjezdzalo czyste. Teraz ze wzgledu na oszczednosci wlasciciele tych myjni znacznie zmniejszaja cisnienie wody, jej temperature, ilosc wosku a takze ilosc piany w programie pierwszym.
Prosze Was o to abyscie wpisywali swoje opinie gdzie myjecie i gdzie warto wydac te np 10 zl.

Postanowilem ten watek zaczac, poniewaz myje auta w tego typu myjniach jak tysiace innych kierwocow a kilka dni temu mylem auto w myjni w Oliwie przy Grunwaldzkiej obok McDonalda a przed Media Markt. Po prostu porazka. Prawie bez piany a to co lecialo nie mialo temperatury aby dobrze myc, pozniej cisnienie wody to juz masakra (kiedys wyrywalo z reki ta lance a teraz to mam takie cisnienie w spryskiwaczu szyb). Generalnie wrzucilem 10 zeta i po myciu auto dalej bylo brudne!
Osobiscie nie polecam tej myjni i nigdy tam juz nie podjade. Dodam, ze obsluga tez nie mila. Taki starszy gosc, ktory jest chamski jak mu sie powiedzialo, ze robia ludzi w barana i naciagaja. Tam bylem juz kilka razy w ostatnim czasie i to juz byl ostatni raz. Nie polecam.

Druga myjnia to ta nowa na granicy Sopotu i Gdanska za BigApple.
Zawsze myslalem, ze jak ktos wchodzi na rynek to daje wiecej aby przyciagnac klientow. Szczerze mowiac to tam tez bylo bardzo slabo! Cisnienie slabe i czas lecial jak oszalaly. Ale bylem tam raz wiec zobacze jeszcze raz. Jesli dlaje bedzie tak slabo to bedzie moj ostatni raz.

Prosze o info na temat tych i innych myjni. Przyda sie to tysiacom ludzi w 3miescie.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

A swoja droga dziwne ze PIH nie sprawdza parametrow np. cisnienia i temperatury wody , oraz jakosci chemi. Wegiel sprawdzaja , zawartosc cukru w cukrze sprawdzaja , a z myjniami wolna amerykanka jest. Komu na tym zalezy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mi się ogólnie wydaje, że ostatnio mają wszystkie myjnie jakieś dziwne płyny. Takie mi zacieki po nich zostają, że auto wygląda jeszcze gorzej niż przed umyciem.

Ja przestałam myć na tych samoobsługowych myjniach bo miałam wiecznie niedomyty samochód cały w zaciekach... myję na automacie i mam wypucowane auto na dłuzszy czas...

najgorsza myjnia bezdotykowa na jakiej byłem jest przy ul. Elbląskiej w Gdańsku !, parszywa ,bezczelna obsługa , samochód wyjeżdża brudniejszy niż przyjechał nie wiem co dodają do mycia ale jest cały w plamach, brak piany tylko jakiś śmierdzący proszek, krótki czas mycia ogólnie ODRADZAM !!!, omijać to miejsce szerokim łukiem, latem tak tam wieje że woda z wiatrem leci z powrotem...porażka !!!

Myjesz na automacie ciekawe jak masz już lakier porysowany

Zaciski i smugi będą zawsze do puki nie wytrzesz sobie auta po myciu do sucha

Potwierdzam, myjnia automat po prostu niszczy lakier, ja pojechałem parę razy i bardzo szybko zrezygnowałem, zamówiłem sobie z chemiczna-hurtownia.pl kosmetyków samochodowych zestaw, mam szampon, woski i o auto dbam sam, przy wcale nie przesadnych nakładach pracy można mieć lakier cały czas w stanie jak z salonu

Jestem kierowcą Taxi i tak z czystym sumieniem mogę polecić 3 myjnię które mam sprawdzone: Biegańskiego koło Perfekt Serwisu, Jasień na tzw. wysepce tam gdzie Biedra, Morena ul. Kruczkowskiego (bardzo dużo piany).

a jakiego sprzętu używasz? wiadomo na rynku więc aktualnie dużo chińskich podróbek sprzętu do myjni samochodowej, ale jak liczysz na jakość to moze wybierz sobie jakieś urządzenie z firmy karcher https://www.asc-pro.pl/sklep/myjnie-samochodowe/

Ja zawsze jadę do http://www.czesciromet.pl/myjnia-samochodowa-dlaczego-warto-z-niej-skorzystac/ najtaniej w okolicy.
do góry