Widok

Myjnie bezdotykowe w 3miescie.

Pomyslalem o tym aby stworzyc tutaj info na temat myjni recznych bezdotykowych w 3 miescie gdzie nie oszukuja i gdzie faktycznie mozna umyc samochod a nie tylko pochalapac woda. Tak ze dwa lata temu bylo duuuzo lepiej w tym temacie. Jak sie jechalo na taka myjnie to auto wyjezdzalo czyste. Teraz ze wzgledu na oszczednosci wlasciciele tych myjni znacznie zmniejszaja cisnienie wody, jej temperature, ilosc wosku a takze ilosc piany w programie pierwszym.
Prosze Was o to abyscie wpisywali swoje opinie gdzie myjecie i gdzie warto wydac te np 10 zl.

Postanowilem ten watek zaczac, poniewaz myje auta w tego typu myjniach jak tysiace innych kierwocow a kilka dni temu mylem auto w myjni w Oliwie przy Grunwaldzkiej obok McDonalda a przed Media Markt. Po prostu porazka. Prawie bez piany a to co lecialo nie mialo temperatury aby dobrze myc, pozniej cisnienie wody to juz masakra (kiedys wyrywalo z reki ta lance a teraz to mam takie cisnienie w spryskiwaczu szyb). Generalnie wrzucilem 10 zeta i po myciu auto dalej bylo brudne!
Osobiscie nie polecam tej myjni i nigdy tam juz nie podjade. Dodam, ze obsluga tez nie mila. Taki starszy gosc, ktory jest chamski jak mu sie powiedzialo, ze robia ludzi w barana i naciagaja. Tam bylem juz kilka razy w ostatnim czasie i to juz byl ostatni raz. Nie polecam.

Druga myjnia to ta nowa na granicy Sopotu i Gdanska za BigApple.
Zawsze myslalem, ze jak ktos wchodzi na rynek to daje wiecej aby przyciagnac klientow. Szczerze mowiac to tam tez bylo bardzo slabo! Cisnienie slabe i czas lecial jak oszalaly. Ale bylem tam raz wiec zobacze jeszcze raz. Jesli dlaje bedzie tak slabo to bedzie moj ostatni raz.

Prosze o info na temat tych i innych myjni. Przyda sie to tysiacom ludzi w 3miescie.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3
bardzo bobrze .... popieram to.. na 100 % każda myjnia ręczna domyje auto i wytrze jak należy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokladnie tak :) od wielu lat tam myje. Jak jest ladna pogoda sa kolejki ale warto :)

Po jednej myjni na karwinach niby karcher... porazka:) ta pod zaglami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak dla mnie najlepsza na zaspie koło szela
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
puzon mnie stac na mycie za 100 codziennie ale bywa, ze nie mam czasu i chce szybko splukac auto z ptasiej kupy np i wtedy fajnie znac dobra myjnie bezdotykowa...wiec prosze bez takich bzdur. pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
z reguly staram sie nie myc auta na bezdotykowych bo one nie muja auta ... prawie zawsze biore wiaderko i cisne z gabka i szamponem. na umycie auta wydaje 4 zl i wiem ze jest czyste.
na pewno nie polecam myjni w Sopocie na 3maja. bkf bodajze...
wlasciciel to burak i jak sie mu mowi ze auto jest brudne i jego proszki nie myja auta to jeszcze cie opier.... koles jezdzi jakims szarym pugiem 307
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie ta myjka jest najlepsza. Ciśnienie wody jest duże , dodatkowa piana z szczotki , dodatkowa lanca ze specjalnym płynem na koła.
Można rownież wysuszyc lakier . A najlepsza jest maszyna do mycia tapicerki. Polecam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ty chyba slepy jestes i syfu na aucie nie widzisz. najwiekszy syf to walsnie to badziewie na shelu
normalnie spadłem z krzesła :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3
Za mycie pod domem ktoś może straż miejską na Ciebie nasłać - zależy jakich masz sąsiadów i wcale nie musi to być mycie za pół darmo. Ja myję na bezdotykowej koło shella na Rzeczpospolitej - raczej opłukuje auto wodą - mycia nie polecam bo po prostu słabo myje. A myję auto na BP na Kołobrzeskiej na myjni mechanicznej i jest ok. Jest też tam bezdotykowa na BP, ale jeszcze nie próbowałem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znajomy chwalił myjnię Pingwin, Gdańsk Kartuska (za salonem Volvo), Podobno są udostępniane preparaty do mycia felg, i specjalne szczotki do ich mycia. Ciśnienie też jest bardzo dobre z dużą ilością środka myjącego.
Na Łostowickiej 4 w Gdańsku przy Shellu też dużo proszku myjącego jest i nie kantuje na pieniądze tak jak Carman czy tesco. Choć podobno pingwin jeszcze lepszy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy coś wiadomo o myjce na chrobrego w gdańsku?
Też korzystam z myjni i stacji przy Selgrosie na Osowej. Nigdy sie nie zawiodłem, auto zawsze czyste, obsługa też w porządku. Tak trzymać!

Myjnie na BP samoobsługowe też są ok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu w Gdyni moge polecić... i.imgur.com/QqQyi.jpg

duże ciśnienie z karchera, ze szczotki duzo piany, ceny do przyjęcia
Potwierdzam - myję swoją Bunię w Pingwinie już od paru miesięcy i nigdy nie było żadnych problemów. Ciśnienie ok, ilość piany i wosku też. Jest szczotka, jest myjka z płynem do felg, jest kilka stanowisk na odkurzacze. Dla zgłodniałych nawet automat z przekąskami:) A do tego spoko koleś na obsłudze, w razie czego pomoże i doradzi. Mogę z czystym sumieniem polecić!
Ja natomiast polecam myjnię w Sopocie na 3 maja. Może nie należy do najtańszych, ale zawsze wyjeżdżałem zadowolony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo dobrze że ludzie sami myją samochody na myjniach, gdyby ci cwaniacy z jak to nazwałeś z 'normalnej myjni' tak z nas nie zdzierali , nikt by nie jezdził na samoobsługowe.Rozmawiałem z kolegą z Anglii, tam za wymycie samochodu w 'normalnej myjni' biorą 5 funtów ( jakieś 25 zl), a wysokośc zarobków jest bez porównania z naszymi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam myjnię przy ul. Małomiejskiej w Gdańsku przed stacją benzynową Lotos jadąc w kierunku Oruni Górnej. Wysokie ciśnienie, dużo piany...
Witam. Ja myje auto raz w miesiacu na myjce. Było ich wiele: na Potokowej, koło Jysk na zaspie, na morenie itd. Jedyna ktora zasłużyła na miano najlepszej jest myjka w Pruszczu gdańskim w okolicy Tesco w strone Juszkowa. Jest na niej wiele programow. Od zmywania wstepnego owadów i długotrwałych zabrudzeń po czyszczenie auta batem ze szczotka z gorącą wodą i płynem. Ciśnienie jest odpowiednie nie niszczy lakieru tak jak to mialo miejsce na niektorych myjkach bezdotykowych. A co najwazniejsze auto jest naprawde czyste, po wysuszeniu jego. tkze naprawde Polecam Pruszcz Gdański. Ja sam mieszkam we Wrzesczu ale zdarzy sie że raz w miesiacu tam przejezdzam i zawsze umyje sobie na niej autko. Pzdrawiam
Myjnia w Osowej koło meblowego i Castoramy jest ok. Polecam.
Woda ciepła, dużo piany i ciśnienie ok.
Ale co jakiś czas trzeba jechać na ręczną.

niestety brakuje ludziom wyczucia

szybkie przetarcie silniejszych zabrudzeń jest ok. - zwłaszcza, gdy specjalny program tego nie daje rady zrobić lub jest pusto. ale niektórzy przeginają okradają innych z czasu, buractwo jest wszędzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry