Widok

NIE NIE NIE POLECAM NEX-BUD

Granit Development Temat dostępny też na forum:
Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem mieszkania na osiedlu Młody Straszyn przez firmę (Nex-bud bądź Morska I - wzwyż) to szczerze odradzam.
Okolice Straszyna faktycznie rewelacja, dużo możliwości spędzania aktywnie wolnego czasu ale tu o osiedle, jakość i wykonanie się rozchodzi.
Tak jak większość osób zauważyła do momentu podpisania umowy jest wszystko pięknie ze strony biura po podpisaniu wychodzi szydło z worka!! Podpisują protokoły wymiany wadliwych elementów z określeniem terminu po czym..mają to w poważaniu! Wymiana parapetów szt 1 (z 2-óch wadliwych) po 8miesiącach zawracania.. drugi w tym tempie pewnie za kolejne 8mc nie wspominając o uszczelnieniu..
Ponadto:
Za mało miejsc parkingowych, a jeszcze wszyscy nie mieszkają..
Brak drogi dojazdowej do osiedla i jak dobrze pójdzie to za 2lata będzie(pomijając te dziurawe)
ALE PRZECHODZĄC DO MERITUM
Należy się pogratulować developerowi wraz z kierownikiem budowy i resztą osób które się przyczyniły do BŁĘDNIE WYKONANEJ INSTALACJI KANALIZACYJNEJ w mieszkaniu w efekcie zostało zalane CAŁE nowo urządzone mieszkanie oraz korytarz !!Do tego grzyb na ścianach oraz smród stęchlizny! Pierwsze zalanie czerwiec drugie wrzesień. A mieszkamy dopiero od kwietnia 2013r
Ciekawe co jeszcze ??
Obsługa w związku z tym tragiczna z wielką łaską jakiekolwiek działania podejmowane, sprawa w toku..
Chętne osoby do oglądania zapraszam do 107

Pozdrawiam i zazdroszczę zadowolonym których mieszkanie zostało dobrze wykonane.

A na marginesie podobno w Nowym Porcie(w którym większość życia spędziłam stare kamienice są w lepszym stanie niż nowe) nie lepsze cyrki są. Po za tym do czego tam te osiedle pasuję ? do wieżowca obok czy garaży czy biedronki na przeciwko ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
To niesamowite bardzo Pani współczuje ,teraz rozumiem zdenerwowanie i rozgoryczenie ,też bym się wściekała jak bym miała taką fuszerkę ,i dewastację już po zrobieniu mieszkania,niesamowitego miała Pani pecha .Wygląda na to, że druga firma budowlana była dużo gorsza od Dewonu, a w biurze mówili ,że ją pogonili bo to ona była niesumienna,teraz widzę że ta wyrzucona firma prawdę mówiła o tym odejściu ponieważ Nex-Bud im przestał płacić,czy chociaż deweloper zwrócił poniesione koszty.TYM bardziej życzę Pani dużo siły i zdrowia ,aby z nimi walczyć.I przepraszam że także poniosły mnie emocje ,jeszcze raz bardzo współczuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

punkt przedszkolny 107

Ok. Nie powinnam aż tak reagować. Mam nadzieję że wyjaśniłyśmy niefortunne sformułowane znaczące dla mnie mniej więcej tyle co stwierdzenie o braku czytania ze zrozumieniem bo w tym kontekście to pisałam.
Ze swojej strony postaram się ostrożniej dobierać słowa - i tego również oczekuję od innych.
Nie mniej jednak stanowisko dot punktu nie uległo zmianie.

Poniżej zamieszczam kilka zdjęć dla osób nie rozumiejących poziomu mojej flustracji dot. mieszkania.. dopiero! po roku czasu od zakupu nadaje się do normalnego użytkowania.

http://images61.fotosik.pl/616/7dae60b0556146fb.jpg
http://images65.fotosik.pl/618/6b5786458f94c858.jpg
http://images62.fotosik.pl/619/038ab67ba74f6df0.jpg
http://images65.fotosik.pl/618/f053303fdfdcfd24.jpg
http://images62.fotosik.pl/619/be361bc9daf816c2.jpg
http://images64.fotosik.pl/619/009a904c5c9dffd8.jpg
http://images63.fotosik.pl/617/10b020c2a34873d2.jpg
http://images64.fotosik.pl/619/063f470533a70b2d.jpg
http://images65.fotosik.pl/618/71066c9e854f8b53.jpg
http://images63.fotosik.pl/617/e5a4a8621116fa16.jpg
http://images62.fotosik.pl/619/ccc4b832df5f5eab.jpg
http://images61.fotosik.pl/616/d41d72c4aa515f4f.jpg
http://images64.fotosik.pl/619/525a918c3f789600.jpg
http://images62.fotosik.pl/619/d0a0f2418252e464.jpg
http://images65.fotosik.pl/618/0a9790e583ffc551.jpg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Czy ja mam do czynienia z dorosłym w pełni rozwiniętym umysłowo człowiekiem?"- to jest dla mnie obelgą !!!,"Tego tematu nie da się ominąć bez emocji, których będzie jeszcze sporo.."- z tym się zgadzam,w pełni Panią rozumiem, że takie problemy jakie ma z mieszkaniem spowodowały u Pani taką frustrację ,ale na przyszłość proszę trzymać nerwy na wodzy i nie wyżywać się na forumowiczach.Widzę ,że jednak potrafi Pani spokojnie przedstawić swój punkt widzenia bez obrażania kogokolwiek .Zapewniam Panią ,że sprawa drogi też mnie denerwuje ,nawet byłam u P.Magdy to wyjaśniać i otrzymałam odpowiedź o której już wcześniej pisałam.Zapewniała mnie tylko że ,w miarę możliwości będą na bieżąco usuwać błoto i zrobią przy płocie przejście dla pieszych(tego dotrzymała słowa jak i to że 2 razy widziałam jak spychacz usuwał błoto) ,tylko uważam, że to przejście dla pieszych jest zbyt krótkie,powinno być ono do samego wjazdu z Starogardzką,gdyż niektórzy mieszkańcy udają się na przestanek autobusowy na ulicy Bocznej.Życzę Pani ,aby pomyślnie rozwiązała swoje problemy z mieszkaniem,i już się tak nie denerwowała bo szkoda zdrowia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo przepraszam za słowa, które mogły kogoś obrazić.
Aczkolwiek... żadne wyzwiska nie leciały. Nie róbmy z tego wielkiego halo.
Sugerowanie mi że nie umiem czytać ze zrozumieniem chyba też nie jest w porządku. I fali oburzenia nad tym nie widzę. ? nie oczekuje.
Ale jak odbija się piłeczkę i to samo zdanie przekazuje się w ostrzejszych słowach to już jest niedobrze. Dorosły człowiek nie powinien mieć problemu z interpretacją, czytaniem ze zrozumieniem.

Tego tematu nie da się ominąć bez emocji, których będzie jeszcze sporo..
Zaistniałe sytuacje wyżej opisane na tyle mnie denerwują że nie zwracam uwagi na słowa,(m.in walka z ubezpieczalnią od września z wypłaceniem należnej kwoty za straty w całym mieszkaniu związane z zalaniem!!)jakby tego było mało to jeszcze punkt za ścianą!! a tłumaczenie każdego zdania i rozpisywanie się nad jednym i tym samym potęguje we mnie złość.

Zgadzam się co do własnego wyrażania zdania - dziękuję za Pani wyrażone zdanie. Po to temat został narzucony żeby poznać opinię. Ale wypowiadają się publicznie przedewszystkim dwie osoby i nie ma to dalszego sensu. Ja mieszkam w bloku, w którym miałoby powstać - Pani nie. Ma Pani w ogóle dzieci kwalifikujące się na etap przedszkolny??

Dla mnie jako mieszkanki bloku w którym ma powstać punkt nie widzę zalet. Nie przekonuje mnie Pani plan dnia dziecka - do którego mam zastrzeżenia. Do tego warunki w jakich te potencjalne dzieci miałby spędzać czas.

Rok czasu to dobry moment na podsumowania wszelkich obietnic i zetknięcie się z rzeczywistością.
Nikomu z nieba nie spadło mieszkanie i powinien chcieć mieszkać w jak najlepszych warunkach.
Wjazd i wyjazd na osiedle, droga dojazdowa to kolejne obietnice nie spełnione dewelopera. I to nie ja powinnam znaleźć rozwiązanie tylko wszyscy mieszkańcy. Co mnie interesuje 2 czy 3 etap? Jeżeli ciężarówki rozjeżdżają naszą drogę to niech o nią zadbają tak aby 140 mieszkańców mogło swobodnie przejeżdżać. Chociażby zasypać istniejące dziury.
Za jazdę pod prąd jest ok 250zł i 5pkt Dalej nie jest to dla Pani problem? dla mnie jest.. Tyle kosztuje mnie paliwo na miesiąc.
Przejazd przez stację jest tylko dla klientów, a nie mieszkańców Młodego Straszyna.
Więc wyjazdu - nie ma.
Większość osób wjeżdża/ wyjeżdża i nie zastanawia się.
Czepianie się - owszem do czasu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak tak można

Droga sąsiadko,rozumiem że jest Pani zdenerwowana ,ale żeby zaraz tak ubliżać,każdy ma prawo przedstawić swoje zdanie bez względu czy jest z tego bloku czy innego,zgadzam się że jak by było to już zbieranie głosów za lub nie to wtedy największe prawo mają mieszkańcy 107.W jednym z Pani postów była prośba o przedstawienie argumentów za ,więc je przedstawiłam,to że ktoś ma inne zdanie to nie powód ,aby się tak zachowywać.Co do wjazdu i wyjazdu z osiedla to ja nie mam z tym problemów ,a jeżeli je Pani ma to proponuję znaleźć najlepsze wyjście które będzie Pani pasować.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raczej jest ważne skąd pochodzi, kopiowanie czyjegoś autorstwa bez jego zgody podlega karze.
Na kilkanaście przejzanych stron te same zadania są inaczej sformuowane można?
Jeśli to co napisałam jest obraźliwe to nie jest to nawet połową tego co myślę.
Jeżeli twierdzisz że mam poprzestawiane klepki to bym nie ryzykowała posłania dziecka w takie otoczenie.
Czekam na ip od administratora forum i skończy się wypowiadanie jednej i tej samej osoby.

Temat również uważam za zakończony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czytam i sam nie mogę uwierzyć co tu się dzieje ,KATARZYNO jak możesz tak ubliżać ludziom,czy to takie ważne skąd program pochodzi większość przedszkoli pracuje według utartego szablonu,tu chodziło o wykazanie jakie dzieci mają zajęcia ,aby odpowiedź na pani zarzuty co do niszczenia klatek i hałasu ,Pani na pewno nie zajmowała się dziećmi gdyż świadczy o tym że kompletnie pani się nie zna na znajomości psychiki i motoryki małych dzieci. Jeżeli ta Pani miała mniej dzieci to nie dlatego że nikt chciał ale że tak sama pewnie postanowiła -i przez co mogła więcej indywidualnie pracować osobno z każdym dzieckiem.,i niech w końcu odczepi się pani od porównywania przedszkola z punktem przedszkolnym.Z wpisów PANI TO RACZEJ JA MAM WRAŻENIE ,ŻE PANI KOMPLETNIE NIE WIE CO PISZE .To ja mam wrażenie że to pani ma poprzestawiane klepki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy ja mam do czynienia z dorosłym w pełni rozwiniętym umysłowo człowiekiem? ? Bo zaczynam wątpić. Irytujące jest tłumaczenie każdego zdania.
1. Plan który dzino zamieściłaś jest niemal w całości skopiowany z przedszkola św Jacka w Straszynie i czy ja napisałam że prowadziłaś w Straszynie? Naprawdę mam do gdzieś.
Interesuje mnie punkt przedszkolny w 107 którego jestem przeciwniczką.
2. Skoro już skopiowałaś tak niefortunnie to zwróciłam uwagę na 30min przed obiadem czynności higienicznych skoro w innych punktach jest 10-15min po zabawie a przed obiadem. Znowu gdzie ja napisałam że dziecko ma wyrobić się w 10-15sek ?? Pytałaś ile mi zajmuje to odp.
3. Kolejna sprawa warta zwrócenia uwagi to godzinna przerwa na obiad i tutaj zanim pojawi się twoja odp przejrzyj strony innych punktów większość to 45min wiec to kolejne 15min bezczynności. Nie miałaś 25dzieci tylko 7 więc gdyby każde miało problem ze zjedzeniem spokojnie można to ogarnąć. Tak samo z czynnościami higienicznymi.
4. Z wyjściem na spacer nawiazałam do punktu w 107 a nie do kartuz bo kolejny raz powtarzam nie interesuje mnie kiedy, gdzie i co ktoś prowadził interesuje mnie tylko planowany punkt za ścianą w którym nie wyobrażam sobie aby takie maluchy doszły do w.w. miejsc. Dla mnie na spacerze może być nawet 3h a nie 1,5h i na placu zabaw dziecko też może się wiele nauczyć. Ale punkt przedszk. chcący powstać w 107 nie dysponuje placem
Dalszych uwag dot podobno twojego planu nie będę zamieszczać we mnie klientki byś nie miała. Być może mam inne oczekiwania dot opieki nad dziećmi.

Jestem dużo w stanie zrozumieć że plan jest tylko zarysem wiadomo że dziecko pójdzie do toalety wtedy kiedy ma potrzebę, a nie o wyznaczonej godzinie.
Ale wszystko musi mieć jakiś ład.
Opiekowałam się wieloma dziećmi w kraju jak i za granicą wiec proszę nie chrzanić że jak ktoś nie ma dziecka to nie ma pojęcia o zajmowaniu się. Nie sztuka podać dziecku obiad z kateringu sztuką jest zrobić samemu podać i zajmować się równocześnie.

Myślę że temat został wyczerpany i nie ma potrzeby do tego wracać.
Ja swojego stanowiska nie zmieniłam byłam i jestem przeciwna powstania punktu przedszkolnego w bloku 107. I skutecznie będę uniemozliwiać. Wiec proszę się zastanowić czy jest sens oddawać dziecko wiedząc źe sąsiedzi tego nie akceptuja i wcale się z tym nie kryją. Mieszkanie w 105 na parterze jest na sprzedaż proponuje zrobić tam wprost idealne. Sasiadka dzina była by szczęśliwa.

A jeszcze dzino gdzie jest wyjazd z osiedla bo tyle masz do powiedzenia.. to napewno wiesz. Biorąc pod uwagę że przy skręcie na stację jest droga gminy, jednokierunkowa. Nie oczekuje odp w stylu przez stację bo to nie jest prawny wyjazd.

To że nie mam dziecka nie znaczy że nigdy się nimi nie opiekowałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Orany Pani Kasiu co za Pani bzdury wypisuje,to ja bym nie dała do przedszkola dziecka w którym poświęca się na czynności higieniczne tylko 10 minut na 25-30 dzieci bo taka jest grupa w przedszkolach publicznych,znaczy to ,że tak naprawdę te dzieci są pozostawione same sobie i siadają do posiłku z brudnymi rączkami.
W programie przedszkolnym jest przewidywany czas na wyjście na dwór ok.1 do 1,5 godziny,to że ten czas podzielony jest na plac i wyjście na spacer to bardzo duży plus,dzieci na takim spacerze wiele się uczą,chociażby otaczającej ich przyrody i umiejętności poruszania się po chodniku i przejścia przez ulicę,jeżeli w jakimś przedszkolu dzieci tylko ten czas spędzają na placu zabaw to tylko znaczy że opiekunki są leniwe -bo tak jest prościej mieć tylko oko na bawiące się dzieci.Jeszcze jedno gdzie Pani wyczytała że 30 minut to myje się jedno dziecko-proszę czytać tekst ze zrozumieniem bo widzę że ma Pani z tym wielki problem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokumentacja pedagogiczna taka sama: roczny plan pracy, plany miesięczne, planowanie i realizacja jednostkowa
Następną ważną kwestią jest określenie programu przedszkola ten może być wybrany spośród istniejących, ale istnieje także możliwość wprowadzenia programu autorskiego.Takie są wymogi MEN o ile punkt przedszkolny tam jest zarejestrowany co nie jest obowiązkiem.Prowadziłam punkt dla dzieci 2.5-4 lat,a takie maluszki jeszcze nie są tak sprawne aby czynności higieniczne wykonać w ciągu 10-15 sekund,i nie jest to tylko mycie rączek,zapomniała Pani o przyziemnych potrzebach ,w których trzeba im pomóc bo nie wszystkie jeszcze same potrafiły sobie poradzić z rajstopkamii czy spodenkami,a do tego niektóre z nich potrafiły się jeszcze zmoczyć,albo zrobić stolec w majteczki i trzeba było je przebrać i podmyć.W przedszkolu do obsługi dzieci jest kilka opiekunek i pań do pomocy oraz więcej umywalek -taki jest wymóg w przedszkolach,w punkcie jest pań 2-3 i dużo mniej umywalek .Widać że Pani nie ma dzieci i nie ma pojęcia jak maluszki podczas malowania farbkami potrafią się ubrudzić i nie tylko rączki ale także buzie.
Gdzie ja napisałam, że prowadziłam punkt w Straszynie aby dzieci prowadzić do lasu,miałam go w Kartuzach i do niego miałam 5 minut.
W takim punkcie jest jedna grupa mieszana ,Zalety grupy mieszanej zróżnicowanej wiekowo
- Przebywanie w grupie mieszanej ma znaczący wpływ na rozwój społeczny dziecka, dziecko staje się osobą coraz bardziej odpowiedzialną, kompetentną, czuje się potrzebne, przez co wzrasta jego poczucie wartości i odpowiedzialności. Szybciej dostrzega i rozumie zróżnicowane potrzeby i zasady współżycia. Edukacja społeczna jest szybsza i skuteczniejsza.
Dziecko przebywa w naturalnym środowisku, zróżnicowanym lecz rzeczywistym, najbardziej odpowiednim dla jego rozwoju. Tak jak w naturalnym środowisku nie uczy się tylko od równolatków ale także od młodszych i starszych dzieci,- Jest możliwy pobyt rodzeństwa w jednej grupie
- Następuje szybsza adaptacja i integracja dzieci nowych
-Następuje naturalna i samoistna nauka postaw tolerancji, partnerstwa i współżycia w środowisku nie ograniczonym jedynie do rówieśników
Naturalne jest zaangażowanie i opiekuńczość dzieci starszych nad młodszymi oraz
Dzieci młodsze nie czują się osamotnione, wiedzą, że mogą liczyć nie tylko na nauczycielkę ale także na starszych kolegów, którzy pomogą i doradzą. Każde dziecko ma swój indywidualny rytm rozwoju psychicznego, fizycznego, intelektualnego i społecznego. W grupie mieszanej wiekowo można uwzględnić wszelkie niedostatki bez wytykania ich i zwracania na nie uwagi

Wspólne dla dzieci w różnym wieku zajęcia, zabawy czy wywiązywanie się ze swoich obowiązków jak np. dyżury, powoduje, że przedszkolaki nawiązują serdeczne, przyjazne, pełne zrozumienia kontakty, zarówno pomiędzy sobą jak i nauczycielką, zbliżają się do siebie i kształtują postawy, wpływające na ich zachowywanie się także w innych środowiskach, nie tylko aktualnie ale także w przyszłości.
Mając mniej dzieci mogłam każdemu dziecku poświęć więcej uwagi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Owszem plan dnia musi być podobny tzn zgodny z MEN ale nie żywcem ściągnięty od Przedszkola św. Jacka w Straszynie. Przejzalam bardzo dużo stron dot. powyższej tematyki i te same czynności można na wiele sposobów określić.
Trochę własnej inwencji nie wystarczy mieć samego lokalu i kasy.
To rozumiem, że inne dzieci nie wykonują prac manualnych pozwalających ubrudzić się skoro poświęcone jest TYLKO 10min na higienę przed obiadem. Może malując muszą być czyszczone rozpuszczalnikiem i dlatego potrzebuja 30min hahaha
Droga dzino czytaj dokładnie spacery w plenerze jak najbardziej jestem na tak pobyt 30min na placu uważam za zbyt krótki ale ten plac trzeba najpierw mieć.
Ale o czym my mówimy ktory 3latek dojdzie do trasy spacerowej tam nad rzeką gdzie są sprzęty do ćwiczeń chociażby albo tam na ścieżkę w lesie za biblioteką(nie pamietam jaka to ul) pozostaje siedzenie w czterech ścianach i mycie rąk przez 30min

Umycie rąk mi zajmuje 10-15sek biorąc pod uwagę dzieci jest to max 10-15min kwestia zorganizowania i dopilnowania. Rodzice płacą za zajęcie się dzieckiem, spędzenie z nim aktywnie czasu, a nie wysłanie do łazienki na 30min

Dzino daruj sobie, skończ już bo to nie ma sensu. Chcesz mieć punkt to zrób u siebie w 105.
Mnie nie przekonasz. Ja nie potrzebuje mieć za ścianą punktu, w przyszłości pośle swoje dziecko do przedszkola. Nie do punktu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
przepraszam ale plan dnia dla wszystkich przedszkoli i punktów jest podobny ,gdyż jest taki wymóg i jest on pod kontrolą PRZEPRASZAM !!!!!!,A PANI NIE MYJE RĄK PRZED POSIŁKIEM ,to są małe dzieci -no tak po malowaniu farbkami ,modeliną i wiele różnych zajęć brudzących ,mogą zasiadać z brudnymi rączkami,tylko jak któreś się zatruje ,to oczywiście wtedy nie były spełnione wymogi higieniczne.
Takie rzeczy dowiaduje się u dewelopera ,a nie u sąsiadów.Mój program to tylko przykład zajęć w punkcie przedszkolnym ,a nie przedszkolu to są dwie różne instytucje ,jak na taki punkt moje dzieci miały bardzo dużo zajęć rozwojowych i dydaktycznych i proszę mnie nie obrażać,-a nie tylko bezmyślną zabawę.Co do spacerów w plenerze to widzę że Pani się nie orientuje ,że dzieci więcej się uczą ,ponieważ taki spacer jest połączony z nauką dydaktyczną,nazywa Pani wyjście do teatru,muzeum i lasu gdzie uczą się różnych rzeczy jest głupotom ,a co takiego dzieci się nauczą rozwojowego tylko na placu zabaw?,widać że Pani nigdy nie zaprowadzała dziecka do przedszkola ,to są godziny przykładowe ,a nie narzucone ,nie wszystkie dzieci leżakowały ,dla tych co nie chciały czytało się bajki.Co do zajęć tanecznych i nauki angielskiego to decydowała zasobność rodziców a nie ja.Dużo rodziców wybiera teraz takie punkty bo są dużo tańsze od przedszkoli.Sama Pani teraz sobie zaprzecza co wcześniej pisała ,że będą cały czas wrzaski -więc dałam Pani przykład że jest więcej zajęć ,które prowadzone są w spokoju.
Plan dnia skopiowany niemal żywcem z jednego ze straszyńskich przedszkoli ot na tyle Panią stać. Wersja w oryginale jest dużo atrakcyjniejsza.
Co mi się jeszcze rzuca w oczy i mnie rozsmiesza 12-12.30 zabiegi higieniczne to dzieci są aż tak brudne że potrzebują 30min na umycie rąk, zębów? w innych ofertach przeznacza się 10min
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
A przepraszam czy ja miałam chodzić jak nawiedzona po sasiadach i pytać czy planują mieszkać czy wynajmować czy będą w domu burdel organizować, sklep spożywczy czy może przypadkiem punkt przedszkolny??!!! Ja mieszkam w mieszkaniu, a nie prowadzę działalność.
Tym bardziej kupując mieszkanie kiedy nie wszyscy mieszkają.
Ci co mają mieszkanie na parterze każdego dnia mogą się zastanawiać czy sąsiad nie urzadzi w swoim mieszkaniu punktu usługowego. Ale przecież w nie swoim bloku to rewelacja!

A co mieszkańców 107 interesuje Pani program?? Realizowany gdzieś tam.
Nie dziwię się że już nie prowadzi Pani tego interesiku. Widząc taki program.
Nie ma narzuconych godzin od której do której taki punkt miałby funkcjonować i równie dobrze może być od 6 do 20 jeśli jest takie zapotrzebowanie
W życiu nie posłałabym dziecka do punktu w ktorym miało by być na placu tylko 30min
do tego zajecia angielskiego czy taneczne 2x w tyg śmieszne bo inne przedszkola/punkty oferują nawet codziennie!!
Spanie od 13.30 do 15 rewelacja szczególnie dla 4/5latka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proszę nie obrażać mieszkańców ,którzy są zadowoleni -nie wszyscy otrzymali mieszkania z usterkami i mają prawo o tym napisać .to że ja też wcześniej wiedziałam o p.przedszkolnym to dzięki wywiadowi jaka sama zrobiłam.Jeżeli się kupuje mieszkanie to trzeba samemu się o wszystkim dowiedzieć i sprawdzić ,a nie teraz mieć pretensje. Daje tu taj przykład jak prowadziłam p. przedszkolny .
7:30-przyprowadzenie dzieci do przedszkola
7:50-8:20
Zabawy swobodne według pomysłu dzieci, w kącikach zainteresowań, zabawy integracyjne, ćwiczenia kształtujące sprawności słuchowe, manualne,wzrokowe prace kształtujące twórcze myślenie, ćwiczenia poranne.

8:20 - 8.30 ZABIEGI poranne higieniczne
8:30 - 9:00 ŚNIADANIE

9:00 12 REALIZACJA ZADAŃ EDUKACYJNO-WYCHOWAWCZYCH
aktywność ruchową, plastyczną i muzyczną, spacery i wycieczki po najbliższej okolicy lub zabawy ruchowe na świeżym powietrzu, imprezy okolicznościowe, zajęcia dodatkowe.

12:00 - 12:30 ZABIEGI HIGIENICZNE.

12:30 - 13:30 OBIAD-katering .

13:30 - 14:30lub nawet do 15 jeżeli jeszcze jakieś dzieci spały
czas relaksu z muzyką relaksacyjną,14:20 czytanie bajek z opowiadaniem;
planszowe,konstrukcyjne, plastyczno-techniczne, ćwiczenia

14:30 - 14:45 CZYNNOŚCI PORZĄDKOWE ;dzieci pomagały w nakrywaniu do posiłku

14:45 - 15:20 PODWIECZOREK

15:20 - 15:30 higiena
15:30-16:40 tylko część dzieci reszta już zabrana do domu
Zabawy i gry dydaktyczne,-przy stolikach; ćwiczenia gramatyczne, indywidualna; zabawy dowolne według zainteresowań dzieci; dnia; prace porządkowe.,do tego 2*w tygodniu angielski,taneczne
Zabawy na zewnątrz to były głownie spacery po okolicy na placu zabaw tylko 30 minut -jeżeli pozwoliła na to pogoda .Gdzie więc jest tu czas aby dzieci hałasowały cały czas i miały możliwość na niszczenie klatek
17 zakończenie dnia
Kazdemu co innego przeszkadza jednym studenci innym punkt.
Imprezy nie są codziennie, a jeżeli są notorycznie głośne można zwrócić uwagę jeżeli nie pomaga to za zakłócanie ciszy nocnej jest mandacik w wysokości 500 zł myślę że jako stereotypowy biedny student uspokoił by się. Skoro to takie uciążliwe.

Pani Aniu w miarę codziennie w godz rannych jeżdżę w stronę Gdańska - mogę podrzucić na przystanek koło netto. Jeśli nie ja to może ktoś z Pani bloku/osiedla?

To że osiedle się powieksza znaczy narazie ma w planach to nie nie znaczy że każdy będzie lecieć do 107 bo tam jest punkt. A gdzie będą się bawić? Bo chyba nie na osiedlowym placu..
Punkty usługowe po raz kolejny powtarzam zaplanowane są w 2 etapie, a nie w mieszkaniu.

Mam idealną nazwę dla 3 etapu: dom na stawie albo pływające osiedle haha
jeszcze sporo ziemi muszą nawieźć żeby przysypać stawek.
Jeszcze niedawno mieli cofnięte pozwolenie na 2 etap.
Ale to mnie akurat najmniej interesuje.

Nie masz pomysłu na biznes zrób punkt przedszkolny wystarczy mieć zero kwalifikacji pedagogicznych, mieć lokal nawet wynajmowany do tego być cwaniakiem i przy okazji uzyskać dofinansowanie.

Powtórzę moje pytanie z przed kilku postów jest wjazd na osiedle, a gdzie jest wyjazd??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Do Pani Kasi-no tak tu taj mogę pieszo prowadzić dziecko ,tylko jaki dwulatek ujdzie taki kawał
Borkowo również 3
Rotmanka 3
W Juszkowie punkt przedszkolny otwarty 6-18 !!!
Na Maćkach punkt przedszkol
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę bardzo jak Pani da mi pieniądze na utworzenie takiego punktu i wysiedli lokatorów z parteru bo są już wszystkie sprzedane to czemu nie?
Ja wiem chyba najlepiej kogo mam za sąsiadów i nie Pani mi tu będzie wykładała głupoty ,w naszym bloku ,są wynajmowane 2 mieszkania i tak się złożyło ,że są to studenci .TO że jestem bardzo zadowolona z standardu mieszkania to jest prawda i nie będę kłamać bo Pani tak sobie życzy i zarzuca mi cukiernictwo .Życzę Pani aby doświadczyć co to znaczy prowadzić dwulatka do przedszkola przy mrozie kilkunastostopniowym.W naszym bloku wszyscy lokatorzy są zadowoleni z mieszkań.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Straszynie są 3 przedszkola do których można spacerkiem dojść i nie trzeba autobusem. W osobnych budynkach, a nie w bloku wielorodzinnym. M.in z placem zabaw, sporym terenem ogrodzonym, z dużą liczbą zajęć dodatkowych.

Borkowo również 3
Rotmanka 3
W Juszkowie punkt przedszkolny otwarty 6-18 !!!
Na Maćkach punkt przedszkolny

Myślę że każdy znalazł by coś dla siebie.

To dokąd musi Pani dowozić dziecko?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry