Widok
NIESPODZIANKA DLA GOśCI FILMIK O WAS NA RZUTNIKU MULTIMEDIALNYM
Przyszło mi do głowy, że można tak właśnie poprzez pokazanie krótkiego filmiku o Was z piękną muzyką zdjęć z Waszego dzieciństwa i dorastania przeplatanych Waszymi wspólnymi obecnie fotografiami, krótkimi wstawkami filmowymii- urozmaicić czas gościom gdy nie będą mieli ochoty tańczyć, bawić się(wesele) lub możliwości- jak na ślubie mojej przyjaciółki gdzie przewidziany jest tylko z uroczysty parogodzinny obiad dla prawie 50 ludzi. To właśnie dlatego cały czas glówkuję nad urozmaiceniami, ktore moglabym jej jeszcze podsunąć. Na pewno wiem, że będzie biesiadne śpiewanie popularnych piosenek czesto nieco żartobliwych. Tak pomyślalam, że taki rzutnik multimedialny posiada pewnie wiekszosć hotelów, dworkow, pałacyków oczywiscie o wiekszym prestiżu, gdzie wiele z par planuje ślub. Takie rzutniki już chociażby z racji konferencji które czasem odbywają się w takich miejscach są wykorzystywane jako pomoc dydaktyczna:)
Może któraś z par ma doświadczenia w takiej akcjiz filmem o Was, który albo pokazaliście bo juz po ślubie albo pokażecie gościom na swoich weselach, przyjeciach obiadowych. Podpowiedzcie bliżej jak się do tego zabrac, ile może kosztować zatrudnienie goscia, który by taki krótki około 5 minutowy filmik zmontował.
Może któraś z par ma doświadczenia w takiej akcjiz filmem o Was, który albo pokazaliście bo juz po ślubie albo pokażecie gościom na swoich weselach, przyjeciach obiadowych. Podpowiedzcie bliżej jak się do tego zabrac, ile może kosztować zatrudnienie goscia, który by taki krótki około 5 minutowy filmik zmontował.
Ja miałm na swoim weselu prezentcję ktora przygotowała nma orkiestra.
Były zdjęcia rodziny która była na weselu mnie od małego i mojego męża a pozniej razem od początku poznania a na koniec nasze zdjęcie już po ślubie. Orkiestra dokladała nawet zdjęcia z wesela i bylo super. Naprawdę super niespodzianka dla gości i dla nas bo zdjecia były wybierane z wielu i dorabine obłoczki z opisami -super polecam fajna pamiatka
Były zdjęcia rodziny która była na weselu mnie od małego i mojego męża a pozniej razem od początku poznania a na koniec nasze zdjęcie już po ślubie. Orkiestra dokladała nawet zdjęcia z wesela i bylo super. Naprawdę super niespodzianka dla gości i dla nas bo zdjecia były wybierane z wielu i dorabine obłoczki z opisami -super polecam fajna pamiatka
Nam taką prezentację ma zdobić Dj. Bierze za to chyba 200 zł (dokładnie nie pamiętam, bo rozmawialiśmy z nim podczas wakacji). Robił już taką prezentację mojemu kuzynowi i wyszło fantastycznie! Wszyscy siedzieliśmy jak zaczarowani. Zdjęcia są od niemowlaka, przez dorastanie, potem my razem aż do czasu ślubu i czasem też foto z wesela, albo pleneru, jeśli był przed weselem.
Całość oczywiście na odpowiednim tle muzycznym (z tego chwilami było najwięcej śmiechu;) ) i same komentarze Dj. Fantastycznie się spełnia w tym zadaniu :)
Całość oczywiście na odpowiednim tle muzycznym (z tego chwilami było najwięcej śmiechu;) ) i same komentarze Dj. Fantastycznie się spełnia w tym zadaniu :)
Świetny pomysł!! Za każdym razem, kiedy widziałem taki pokaz, wszyscy byli bardzo zadowoleni, z tym że to, co ja widziałem to nie pokaz jako przerywnik, kiedy goście się mniej bawią, a jako jeden pokaz, kiedy zbierają się wszyscy itd... Po takim pokazie najczęściej też było robione podziękowanie dla rodziców, a ładnie zapakowany "filmik" był jednym z prezentów. Naprawdę polecam.
Zrobiłam taką prezentację mojej siostrze na ślubie. Rzutnik wzięłam z firmy, w której pracuję, ekran był na miejscu, dogadałam się z dj'em i on puścił tak muzykę z komputera, że było słychać na głośnikach. Wzięłam ze sobą komputer i puszczałam prezentacje z własnego komputera. Przygotowałam to sama specjalnym programem i mam to w formacie mpg, czyli filmowym. Nowe odtwarzacze dvd powinny to odtwarzać, ale łatwiej mi było wziąć ze sobą komputer:)
jeśli chcecie, to mogę Wam taką prezentację przygotować, ale jeśli macie kogoś wprawionego za 200zł, to na pewno zrobi to lepiej ponieważ ja się na tym tak dobrzenie znam;)
możecie do mnie napisać, na mejla w profilu, ale od razu zaznaczam, że zdjęcia muszą być ponumerowane w kolejności i plik muzyczny :)
jeśli chcecie, to mogę Wam taką prezentację przygotować, ale jeśli macie kogoś wprawionego za 200zł, to na pewno zrobi to lepiej ponieważ ja się na tym tak dobrzenie znam;)
możecie do mnie napisać, na mejla w profilu, ale od razu zaznaczam, że zdjęcia muszą być ponumerowane w kolejności i plik muzyczny :)