Widok

NOCNA OBSŁUGA CHORYCH DOKŁADNIEJ DZIECI PRZYCHODNIA MORENA

WITAJCIE
DZIŚ DZWONIĄC REJESTRUJĄC DZIECKO CHORE DO PEDIATRY DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE W PRZYCHODNI MORENA NIE BĘDZIE JUŻ NOCNYCH OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU OD GODZINY 19.00 DYŻURÓW DLA DZIECI CHORYCH PONIEWAŻ NFZ NIE PRZEDŁÓŻYŁ IM KONTRAKTU DYŻÓR BĘDZIE W WEEKENDY I ŚWIĘTA. JESTEM ZAŁAMANA ZAWSZĘ JAK COŚ SIĘ DZIAŁO I MIAŁAM PROBLEM Z ZAREJSTROWANIEM DZIECKA DO LEKARZA GDZIE OCZEKIWANIE NA WIZYTĘ BYŁO DWA DNI - WTEDY ZAWSZE JECHAŁAM NA DYŻUR , A OD MARCA JUŻ GO NIE MA !!! NAJBLIŻSZA PRZYCHODNIA TO ORUNIA I AKSAMITNA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj to nie dobrze jestem z Moreny i juz raz musieliśmy korzystać z nocnego dyżuru
o kurcze to bardzo źle....ja też należę do moreny i byłam przekonana, że wszystko pozostanie bez zmian...ale cale szczescie ze chociaz weekendy i swieta zostają....to pechowo, oby dzieci w tygodniu nie chorowaly!
Byłam 01.03- wtorek z córką na nocnym dyżurze i nic nie słyszałam, może nam się udało? Było baaaardzo dużo dorosłych i dzieci.
Co za bzdura. Przychodnia Morena, tak jak Aksamitna i NCM na Polanki mają nocną i świąteczną opiekę zdrowotną, tzn. od poniedziałku do piątku od 18.00 i całe soboty, niedziele i święta. I nie ma już rejonizacji - tzn. można wybrać gdzie chce się jechać. Tak jest od 1 marca br
Właśnie nie ma już rejonizacji,a z Moreny jest blisko do przychodni na Mickiewicza,a tam mają nocną opiekę.
wczoraj bylam z dzieckiem na Morenie w ciągu dnia i wisi duza kartka,ze niema dyzurow nocnych w dni powszednie i tabelka,ktoi z jakiej dzielnicy,jest przypisany na te dyzury.
Morena -Aksamitna
a gdzie moge sie dowiedziec ktora dzielnica gdzie nalezy?
w przychodni na Morenie wisi,wiec mysle ze tam gdzie byly dyzury nocne,w innych przychodniach-tez powinny
Lista placówek, w których mieszkańcy 3miasta znajdą pomoc lekarską w nocy (od godz. 18 do 8 rano), w soboty, niedziele oraz święta - przez całą dobę.

Gdańsk
Przychodnia Nadmorskiego Centrum Medycznego, ul. Majewskich 26
Przychodnia NCM "Polanki", ul. Polanki 7
Przychodnia NCM "Świętokrzyska", ul. Świętokrzyska 4
NZOZ "Przychodnia Aksamitna", ul. Aksamitna 1

Gdynia
NZOZ "Śródmieście", ul. Białowieska 1
NZOZ "Śródmieście", ul. Żwirki i Wigury

Byliśmy w sobotę w przychodni Świętokrzyska. Pani dr pediatra powiedziała, że jak do tej pory na dyżurze przyjmowała ok. 15 dzieci a teraz 70!!! Czekaliśmy ok. 1,5 godz. z dziećmi z rotawirusem, gorączką, 2-miesięczym niemowlęciem i nastolatką z wysypką. Koszmar!
A mi przez ostatnie 2 tyg.lekarze wałkowali ,że od marca nie ma rejonizacji! Więc może ta kartka to jakaś bujda żeby ludzie nie odchodzili z "przymusowych" przychodni do innych,bo stracą na tym kasę..
Potwierdzam, że z dniem 1 marca zlikwidowano dyżury w dni powszednie pediatry. Wizyty bez rejestracji są możliwe tylko w weekendy.
w swietokrzyskiej trzeba prosic lekarza o przyjecie ,z wielkim bólem moze przyjmie.......szlag mnie trafia !!!!! nie ma co tylko walic na dyzur i czekac w kolejce z chorymi godzine
a ja powiem tak...może i wychwalam tą swoją przychodnie ale jest rejestracja internetowa więc nie trzeba wisieć godzinami na słuchawce,jak jest nagły przypadek to mimo braku miejsc przyjmują,a jeśli chodzi o nocny dyżur to nigdy nie czekałam więcej niż 10min.
a u nas na Jasieniu jest info , że od 1 marca właśnie na dyżury od 19 i soboty itp to właśnie na morenę mamy jeździć. więc o co chodzi?
Na Morenie jedynie obsługa chorych dzieci jest w dzień w weekendy. Dyżury w dni powszednie od 19 do 22 zostały zlikwidowane. Byłam w sobotę i dostałam taka informację a dziś pediatra ją potwierdziła.
dokładnie tak jest sama dzwoniłam i mi potwierdzili tą złą wiadomość. Czytając w necie wiadomości jest jasno napisane ze nibyy przychodnia morena wygrała konkurs i że będą dyżury nocne świąteczne lecz jak się okazuje jest to błędna informacja.
Naprawdę żałuję wczoraj chciałam jechać z synem na nocną wizytę a tu pikuś. Dziś od rana dzwonie od 7 rejestrować dziecko do doktora turskiego jak zwykle zajęte. najlepiej to pojechać osobiście tak twierdzą rejestratorki no tak ale wstań przed 7 zbierz i łóżka chore dziecko i jeszcze drugie. Jestem bardzo zła przez to zlikwidowanie dyżurów!!
chyba mam zapelenie pluc czy cos takiego,umieram i niestety nie ma wolnego miejsca w przychodni wiec ide na dyzur,skoro mowicie ze zlikwidowali morene to juz sobie wyobrazam co sie bedzie dzialo na oruni
Na Morenie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o dorosłych, a pediatra tylko w weekendy i święta. I Morena niby teraz jakby co podlega pod Aksamitną.
Poczytajcie sobie :-)

http://www.dziennikbaltycki.pl/stronaglowna/371792,gdansk-przychodnia-morena-wygrala-konkurs,id,t.html
własnie ta informacja wisi w jasieniu.
ale babka w rejestracjii skomentowała to tak " jest to błędna informacja nie ma już pediatry od 1 marca jest tylko na weekendy i święta ale chyba od rana do wieczora
przychodnia Morena wygrała konkurs na opiekę na danym terenie. No i ma obowiązek przyjmowac chorych. Nawet jak nie ma pediatry nie ma prawa odsyłać. To co robią to naruszeie zasad i powód do odebrania kontraktu. Więc jeśli odmówiono Wam przyjęcia - zgłaszajcie to do funduszu. Szybko bedzie po staremu
Konkurs konkursem ale faktem jest że pediatry w godzinach od 19 do 22 w dni powszednie już nie ma i nic z tym nie zrobisz. Pediatra przyjmuje jedynie w dzień w weekendy.
Konkurs nie mówi nic o przyjmowaniu nocnym małych pacjentów, natomiast z obsługą dorosłych nie ma problemu. Z dzieckiem w nocy trzeba udać się od 1 marca do innej dyżurującej przychodni Aksamitna, Majewskich i Świetokrzyska.
A mnie właśnie na to trafia szlag. Może nie jestem obiektywny...
Nie jestem, bo własnie dyżuruję na świętokrzyskiej. I wiem że pacjenci z Moreny przyjeżdzają, powiększając i tak już niemałą kolejkę. Co więcej najpierw dobrą godzinę czzekają w przychodni Morena, po to, żeby dowiedzieć się, że nie zostaną przyjęci. Potem kolejną godzinę (albo i dłużej czzekaja na Swiętokrzyskiej I niestety to przychodnia Morena zachowuje się nie fair. Wygrywając konkurs na danym terenie zobowiązała się świadczyć usługi. I nie powinni odsyłać do innych przychodni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0