Widok
NOWA sokowirówka BOSCH na gwarancji,,,,uszkodzona-pomocy!
dziewczyny,dokłanie tydzien temu zakupiłam nowa sokowirowke bosch,byłam szczęśliwa,bo w koncu uwielbiamy soki szczegolnie marchewkowe,,,, przez kilka dni robiliśmy soki z pomaranczy,jabek,było ok zaczeły się problemy,jak zaczelam robić z marchewki,przy średniej wielkości marchewki sokowirowka nie dawła sobie rady co chwila musiałam zatrzymywac sprzet i wyjmowac marchewke,bo układała sie w poprzek sitka i blokowała,masakra i niestety pękła obudowa górna tam gdzie wrzucamy owoce,dzisiaj dzwoniłam do serwisu boscha kazali odesłać sprzet i napisac oswiadczenie,jak do tego doszło,z tego co czytam w necie,to bardzo często pęka obudowa w tych sokowirowkach,czy mam prawo do zwrotu gotowki? towar przecież jest niezgodny z opisem,nie zrobi soku z marchewki a tym bardziej z burakow,nie mam pojecia ,jak oni mi to rozpatrza :( może miałyście podobny problem ,jak sobie poradziłyście?
sokowirowka bosch biała 700 wat,jestem załamana :( dopiero wczoraj troche poczytałam i okazuje się,ze sporo ludzi ma ten sam model i te same klopoty peka obudowa wewnatrz,dodam,ze sokowirowka nie była przepełniona,no zobaczymy,co to będzie,ale u mnie to ewidentnie uszkodzenie mechaniczne,tyle,że nie z mojej winy....
Ja również zostałam oszukana przez tę firmę. Kupiłam tą samą sokowirówkę i pękł komin w dolnej części. Powiedziano mi że jest to uszkodzenie mechaniczne i musiałam dokupić uszkodzoną część za 80 zl. Po 2 miesiącach ponownie pękł komin w tej samej części więc złożyłam reklamacje przedstawiając dwa uszkodzone kominy ale ponownie powiedziano mi że to z mojej winy nastąpiło uszkodzenie. Teraz mam zamiar walczyć o to by zwrócono mi pieniądze. Podejrzewam również iż firma BOSH stosuje metodę produkcji która ma powodować kontrolowane uszkodzenie. Czyli urządzenie zostało wyprodukowane tak aby zepsuło się w konkretnym miejscu i to w taki sposób aby uszkodzenie miało charakter mechaniczny. Tak oszukują nas firmy żeby wyciągnąć pieniądze "zgodnie z prawem"
Ja mam taki problem z sokowirówką Amica JK5012. Też przy wirowaniu marchewki i też pękła obudowa w tym samym miejscu na drugi dzień po zakupie!
Na dodatek w tej sokowirówce przy miejscu pęknięcia jest ruchoma (wkładana) półokrągła część z zębatym kółeczkiem. Nie wiadomo po co, bo nigdzie informacji o tej części nie ma (także w instrukcji). Według mnie przeszkadza.
Czekam na przesłanie mi tej górnej części przez producenta
Na dodatek w tej sokowirówce przy miejscu pęknięcia jest ruchoma (wkładana) półokrągła część z zębatym kółeczkiem. Nie wiadomo po co, bo nigdzie informacji o tej części nie ma (także w instrukcji). Według mnie przeszkadza.
Czekam na przesłanie mi tej górnej części przez producenta
Mnie ta obudowa pękła przy drugiej próbie zrobienia soku. Po rozmowie z serwisem dowiedziałem się, że twarde warzywa należy kroić na małe części i używać małego otworu i małego popychacza. Wówczas obudowa dużego popychacza (ta która zostanie po wyjęciu małego) zabezpiecza przed pęknięciem obudowy sokowirówki.
Ile kosztuje ta obudowa, która pęka ?
Ile kosztuje ta obudowa, która pęka ?