Widok
NSR wielka sciema!!
nie wiem co o tym myslicie ale nistety te narodowe siły rezerwowe to wielka sciema. chodzi sie na szkolenia do jednostek ale niestety nic wiecej z tego sie nie ma. wielie klamstwo tylko!! nie dots\aje sie pracy jako zawodowy
! znajomy specjalnie rzucił prace, pojeał na 4 miesieczne szkolenie i co? nic z tego nie ma!! wszyscy sie wykrecaja z etatów twierdzac ze nie ma miejsca w wojsku, co wy o tym myslicie?
! znajomy specjalnie rzucił prace, pojeał na 4 miesieczne szkolenie i co? nic z tego nie ma!! wszyscy sie wykrecaja z etatów twierdzac ze nie ma miejsca w wojsku, co wy o tym myslicie?
moj tez poszedł do tego NSR i lipa. obiecywali atety w wojsku i co z tego ma> nic nie ma niestsye. dobrze ze za to szkolenie chociaz placa pieniadze. Na jednostce mowia ze nie ma etetow a tak naprawde sa az 11!! Dzwonilam do sztabu i sie pytalam. wiadomo teraz dla kogo trzymaja miejsca!! dla swoich chrzesniaków., znajomych itp. to po co obiecuje Klich ze beda miejsca?
u mojego potrzebuja mechaników i on jest mechanikiem i co? nie ma niestety wolnych miejsc a tam gdzie sie szkolił to mówił kierowni ze 3 ludzi jest potrzebne!! wiec nie wiem teraz o co im chodzi! to ze w sutuacjach wyjatkowych ich sciagaja to tak oczywiscie to dlaczego jak sa miejsca klamia ze nie ma? dzwoniłam do sztaby dzisija i na nasza jednostke jest wolne 11 etatów a ludziom klamia ze nie miejsc!! a swoim bratankom to szybko zalatwiaja miejscówke! jeden przyszedł to tydzien pozniej juz był z kontraktem na zawodowego bo wujo załatwil. i gdzie tu jest sparwedliwosc. jeden z nich zwolnil sie z pracy, pojechal na szkolke na 4 michy i wrocil bo wiedzial ze etat dostanie tak mu obiecywali i co ma> nic!! jest tylko bezrobotynm wiec po co w glowach mieszaja chlopakom!!
no ale moze ten kolega nie jest taki boski jak sie wydaje i nie spelnia kryteriow na zawodowego kontraktowego?!?
a nepotyzm swoja droga zawsze byl i bedzie
ty majac miejsce zatrudnilabys kolezanke , corke czy calkiem obca osobe?!? a bez pracy zostawila swoich? ja chyba nie wiec nie bardzo mnie to dziwi, smutne ale prawdziwe
a nepotyzm swoja droga zawsze byl i bedzie
ty majac miejsce zatrudnilabys kolezanke , corke czy calkiem obca osobe?!? a bez pracy zostawila swoich? ja chyba nie wiec nie bardzo mnie to dziwi, smutne ale prawdziwe
jesteś w błędzie, niestety nie chodzi nawet o specjalistów, osobiście zająłem się tematem, nie ujawnię jakie ale mam duże doświadczenie teoretyczne i praktyczne, łącznie z uprawnieniami szkoleniowymi, po przejściy wszystkich etapów rekrutacyjnych dowiedziałem się że w jednostce nie są jedna zainteresowani podpisaniem kontraktu, pomimo że etat jest, moje kwalifikacje są wyższe od oczekiwanych, ale... właśnie nie wiadomo o co biega
masz dużo racji, cały system szkolenia, rekrutacja i perspektywy to obłuda i wielka niekompetencja. Łącznie z rekrutacja włącznie. NSR jest niestety pod kierownictwem MON a nie cywilnym, a traktowane jest to jako konkurencja dla struktur MON a nie jako struktura pomocnicza stąd jest tworzenie tylu zawirowań i utrudnień, chodzi o zniechęcenie potencjalnych chętnych
wszystko rodzi się w bólach... są pewne niedociągnięcia w "tyn NSR-wym tworze" ale w 2012r. z NSR do zawodowej służby tylko do Marynarki W. przyjęto ok 250 żołnierzy (po sł. przygotowawczej oraz NSR z starzem 1 rocznym lub większym którzy odbyli już ćwiczenia).
A to że miejsc nie ma ???
A gdzie w sektorze prywatnym są WOLNE miejsca pracy
a w wojsku niby są niby nie ma ... no coż jak ktoś chce to za swoim musi pochodzić.. (walić drzwiami - mówią nie , to od tyłu bramą ... a jak nie to skok na "spadachronie"- z dobrym plecakiem heheheh.)
A to że miejsc nie ma ???
A gdzie w sektorze prywatnym są WOLNE miejsca pracy
a w wojsku niby są niby nie ma ... no coż jak ktoś chce to za swoim musi pochodzić.. (walić drzwiami - mówią nie , to od tyłu bramą ... a jak nie to skok na "spadachronie"- z dobrym plecakiem heheheh.)