Widok

NSR wielka sciema!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nie wiem co o tym myslicie ale nistety te narodowe siły rezerwowe to wielka sciema. chodzi sie na szkolenia do jednostek ale niestety nic wiecej z tego sie nie ma. wielie klamstwo tylko!! nie dots\aje sie pracy jako zawodowy
! znajomy specjalnie rzucił prace, pojeał na 4 miesieczne szkolenie i co? nic z tego nie ma!! wszyscy sie wykrecaja z etatów twierdzac ze nie ma miejsca w wojsku, co wy o tym myslicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
moj tez poszedł do tego NSR i lipa. obiecywali atety w wojsku i co z tego ma> nic nie ma niestsye. dobrze ze za to szkolenie chociaz placa pieniadze. Na jednostce mowia ze nie ma etetow a tak naprawde sa az 11!! Dzwonilam do sztabu i sie pytalam. wiadomo teraz dla kogo trzymaja miejsca!! dla swoich chrzesniaków., znajomych itp. to po co obiecuje Klich ze beda miejsca?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
no ale jak sama nazwa wskazuje Rezerwowych tzn tylko w wypadku wojny czy kleski zywiolowej powolywana. ew jakis pogrom to pierwsza kolejnosc do poboru na zawodowych.
jak dla mnie to oczywiste ze sa etaty ale dla specjalistow np snajper, budujacy bomby czy mechanik czy jeszcze inne takie .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mojego potrzebuja mechaników i on jest mechanikiem i co? nie ma niestety wolnych miejsc a tam gdzie sie szkolił to mówił kierowni ze 3 ludzi jest potrzebne!! wiec nie wiem teraz o co im chodzi! to ze w sutuacjach wyjatkowych ich sciagaja to tak oczywiscie to dlaczego jak sa miejsca klamia ze nie ma? dzwoniłam do sztaby dzisija i na nasza jednostke jest wolne 11 etatów a ludziom klamia ze nie miejsc!! a swoim bratankom to szybko zalatwiaja miejscówke! jeden przyszedł to tydzien pozniej juz był z kontraktem na zawodowego bo wujo załatwil. i gdzie tu jest sparwedliwosc. jeden z nich zwolnil sie z pracy, pojechal na szkolke na 4 michy i wrocil bo wiedzial ze etat dostanie tak mu obiecywali i co ma> nic!! jest tylko bezrobotynm wiec po co w glowach mieszaja chlopakom!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tam można sie dostac jedynie po znajomości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
takie zycie bisia, mialabys znajomości to tez bys z nich korzystala, to normalne a czy w porzadku to juz inna kwestia.

Mnie to nie dziwi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ale moze ten kolega nie jest taki boski jak sie wydaje i nie spelnia kryteriow na zawodowego kontraktowego?!?
a nepotyzm swoja droga zawsze byl i bedzie
ty majac miejsce zatrudnilabys kolezanke , corke czy calkiem obca osobe?!? a bez pracy zostawila swoich? ja chyba nie wiec nie bardzo mnie to dziwi, smutne ale prawdziwe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a na jaką sprawiedliwość liczysz, tu układ się liczy, a układ jest mocnieszy niż za komuny... to jest MON zrozum wreszcie
jesteś w błędzie, niestety nie chodzi nawet o specjalistów, osobiście zająłem się tematem, nie ujawnię jakie ale mam duże doświadczenie teoretyczne i praktyczne, łącznie z uprawnieniami szkoleniowymi, po przejściy wszystkich etapów rekrutacyjnych dowiedziałem się że w jednostce nie są jedna zainteresowani podpisaniem kontraktu, pomimo że etat jest, moje kwalifikacje są wyższe od oczekiwanych, ale... właśnie nie wiadomo o co biega
masz dużo racji, cały system szkolenia, rekrutacja i perspektywy to obłuda i wielka niekompetencja. Łącznie z rekrutacja włącznie. NSR jest niestety pod kierownictwem MON a nie cywilnym, a traktowane jest to jako konkurencja dla struktur MON a nie jako struktura pomocnicza stąd jest tworzenie tylu zawirowań i utrudnień, chodzi o zniechęcenie potencjalnych chętnych
wszystko rodzi się w bólach... są pewne niedociągnięcia w "tyn NSR-wym tworze" ale w 2012r. z NSR do zawodowej służby tylko do Marynarki W. przyjęto ok 250 żołnierzy (po sł. przygotowawczej oraz NSR z starzem 1 rocznym lub większym którzy odbyli już ćwiczenia).

A to że miejsc nie ma ???

A gdzie w sektorze prywatnym są WOLNE miejsca pracy
a w wojsku niby są niby nie ma ... no coż jak ktoś chce to za swoim musi pochodzić.. (walić drzwiami - mówią nie , to od tyłu bramą ... a jak nie to skok na "spadachronie"- z dobrym plecakiem heheheh.)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry