Widok

Na basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Macie może do polecenia jakieś zajęcia fajnie prowadzone na przyzwoitym basenie (nie nieremontowanym od 20 lat, z zimną wodą itd)?? Wiem, że są takowe na basenie politechniki i chyba też na miejskim na osowej. Jakieś opinie? Czy zawsze tak jest, że tylko jeden rodzic może wejść z dzieckiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć, też mnie to interesuje. Ostatnio jednak koleżanka mnie nastraszyła, że dla niemowlaka nie może być chlorowany basen, a np solankowy. Czy masz jakąś wiedzę w tym temacie? Ja jeszcze się o to pediatry nie pytałam. Sprawdzałam trójmiejskie szkoły pływania dla niemowlaków i zajęcia mają na "normalnych" basenach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja chodzę z moimi dziećmi odkąd skończyły 3mies. na normalny basen i nigdy nie było żadnych problemów. Na początku chodzi, aby dziecko przyzwyczaić do wody. Do tego mi nie jest potrzebna szkółka. Z dzieckiem można samemu chodzić, ale jak ktoś się nie czuje pewnie to do szkółki można zapisać. Rok temu oddali w Gdańsku 2 nowe baseny na Oruni i Stogach. Są takie same. Każdy ma brodzik, szatnię rodzinną z przewijakiem. Temperatura wody w miarę dobra, choć zawsze mogłaby być ciut cieplejsza. Na obydwu basenach są szkółki wystarczy wyszukać w internecie lub pojechać i tam są ich ulotki i plakaty.
Samemu z dzieckiem czy w szkółce basen polecam dla dzieci, super spraw. Teraz mój 3 latek sam już wariuje, nie boi się w ogóle wody, skacze z brzegu sam, w rękawkach pływa już nawet na głębszym basenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest kilka szkół pływania dla niemowląt, zajęcia są na pewno u jezuitów w Gdyni (woda ozonowana), na chelmie, politechnice i chyba w alchemii.
Zajęcia zorganizowane mają te zaletę że są jakieś akcesoria,zabawki, inne dzieci, więc jest różnorodność. Wadą jest to, że nie można przyjść z marszu, tylko trzeba się zapisać na cały semestr.
Z takich praktycznych aspektów to polecam kupić dziecku szlafrok i przyzwyczaić w domu do prysznica, bo niemowlę może się go wystraszyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Abc dzięki za podpowiedź :) No właśnie szkoda, że nie można na pojedyncze zajrcia w miesiącu tylko trzeba karnet na cały semestr wykupić :( na pewno się kilka ominie.
Ewka zajęcia są w tych małych basenach i tam woda nie jesy chlorowana, a przynajmniej wiem, że tak jest na politechnice.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry