Widok

Na pocieszenie ...

... dla WSZYSTKICH:

“O, wędrujący przez mroczną krainę,
nie rozpaczajcie! Choć ciemne są lasy
muszą się kiedyś skończyć i przeminąć,
ujrzeć nad sobą niebo słońca pełne:
zachodzącego i powstającego,
w porze świtania czy o dnia wieczorze.
Bo lasom wszystkim kres w końcu być musi ...” (Frodo w Starym Lesie)
( ;0) )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki.pocieszona zostalam ale brak mi mobilizacji:(((((((
Wielkie dziękuję dla CIebie. ALe czy rzeczywiscie wstanie i dla mnie ta słonce ..... Tak bardzo bym chciala, bo zbyt ciemno jest w moim zyciu, zbyt duzo lez tego dnia......
Ka. wyjdzie slonce zobaczysz... trzeba w to wierzyc, a bedzie ok.. wiem wiem mi latwo mowic, trudniej jest samej walczyc na srodku oceanu lez, ale pamietaj o przyjaciolach, ludziach Ci zyczliwych ktorzy powinni sie stac portem, ostoja spokoju w tych trudnych chwilach... W koncu kiedys musi byc dobrze:)Trzymaj sie cieplutko:))
Eeech King Kong, ten tekst jest naprawdę filozoficzny (choć pod przykrywką tekstu o wędrówce przez las!) przypomniał mi się (ładnie powiedziane; powtarzam go sobie tak 20 razy dziennie :) inny wiersz Tolkiena, również filozoficzny:

"A droga wiedzie w przód, i w przód,
Gdzie się zaczęła? Tuż za progiem.
I w dal przede mną mknie gdzieś hen,
A ja wciąż za nią ... Tak, jak mogę ...

Skorymi stopy za nią w ślad,
Aż w szerszą się rozpłynie drogę ...
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł ...
A dokąd dalej? Rzec nie mogę."

To jest chyba to o co chodzi ... W życiu, czyli na drodze ... Choć np. ja lubię mieć jakiś konkretny cel ...

Inne tematy z forum Towarzyskie

dojrzale kobiety (22 odpowiedzi)

czesc mam 20 lat in starsznie pociagaja mnie dojrzale kobiety... chcialbym takowa poznac jezeli...

terapia (120 odpowiedzi)

wątek dla wszystkich, którzy chcą się poczuć lepiej :) będzie to terapia grupowa ... zaproszone...

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

do góry