Widok

Na podium Hydeparku

Mam wyrobione zdanie o Anglikach, nienajlepsze, oparte na znajmości literatury i kultury, a szczególnie historii. Więc gdy ktoś zachwala trendy z Zachodu, to mam zwyczaj uświadamiania mu, że oni tam jeszcze z drzew nie zeszli, gdy my w Polsce mieliśmy demokrację. Ciekawe by było podliczyć liczbę ofiar konfliktów wewnętrznych toczonych w Anglii w wiekach XVI-xvii oj, byłoby co liczyć.

Więc czuję pewien dyskomfort, gdy muszę się powołać na Anglików. Może warto by było komuś zafundować bilet do Londynu, żeby zobaczył na własne oczy, co się dzieje w londyńskim Hydeparku i się douczył. Bo mi trochę łyso, gdy patrzę na forumowy Hydepark, w którym na czele tabeli jest skup butelek w Gdansku, zaraz potem leci lista przebojów, a na trzecim lokuje się kwestia dojazdu do Wrzeszcza z Oliwy.

Wspaniałe podium. Najprawdziwszy Hydepark.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kiedyś, po Rosji, byliśmy na drugim miejscu w zbiorach ziemniaków :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak już założyłeś wątek od pitoł, to se popitolę: )

Przed chwilą odkryłem*, że Polska jest w czymś nr1 na świecie. Gospodarczo.
Za Gierka plasowaliśmy się w czołówce wydobycia węgla (wierzy ktoś w to?;) Choć nie na pierwszym miejscu. Prylowska propaganda aż tak nie przesadzała :D
Potem mieliśmy zarąbiaszczy wzrost gospodarczy. Nietrudno było o to. Wystarczyło się z komunistycznego g... i zacofania otrząsnąć.
Ale też nie byliśmy nr1. Nawet wśród byłych demoludów.

Natomiast Polska jest światowym, niekwestionowanym, liderem w produkcji pszenżyta.
Prawie dwukrotnie przewyższa drugie pod tym względem Niemcy i 2,5x Ukrainę.

--
* Odkrycie przypadkowe. Szukałem nasion pszenżyta w Necie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

lukrecja
Na temat polityki powiedziano już wszystko i wszystko wiadomo, nie ma więc co komentować. Po drugie, absurdem byłoby komentowanie wyrwanych z kontekstu społecznego pojedyńczych wydarzeń i ich interpretowanie poza kontekstem. Politykę można oceniać po ukończeniu pewnych procesów, a te trwają parę dobrych lat. Więć nie mów hop, póki nie przeskoczysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Drogi Panie Pyśku,
Tak. Tak. Tak... Owszem, Zawsze i Wszędzie. Dziękuję za to, żeś Pan przeniósł się z Polityki (ta Pani nie jest moja ulubioną damesą) na Hydepark. Podzielam Pańskie "uczucia" względem Anglików choć czerpiemy z różnych źródeł.
So now...! ]8> "Zainspiruj" nas! I nie jakimiś okruchami z torcika Wielkiej Nauki trącającej o wielkie bzdury.
Zaszeleść tym wachlarzykiem, za którym ukrywasz prawdziwego łowcę absurdów.
Czekam na nowe, interesujące wpisy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

łowca, tobie zafundujemy bilet. przekonasz się jak to jest samolotem lecieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś jest na rzeczy. Dzień bez lowczych popisów grafomanskich i krytyki opozycji należy uważać za stracony. Szable w dłoń zatem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale że co? Za mało memów ze słitaśnymi kotami? Czy za mało xD?

Nadrobimy xD xD xD

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (51 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Klimatyzacja w biurze (68 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Kawa czy Herbata - rano (207 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry