Widok
zwyczajnie dobry film... taki nasz polski troche ale dobry
byly brawa na koniec, byl Jurek Gorski z VHSu, Gierszal oszczedny i dobrze, rozmowa w polonezie to taki dialog mistrza z uczniem (klasa swiatowa...) ukolony dla Pana Gajosa, Ewa bardzo ladna aktorka, fajne rysy twarzy....ciekawa, jakubik, zmijewski, cielacka, kot, woronowicz, kosciukiewicz na swoim poziomie... dobre kino dalismy 5tke
PS aha zona powiedziala ze nastepnym razem niech kot zapusci swoje wlasne wlosy do filmu bo peruka straszna...;-)
PS aha zona powiedziala ze nastepnym razem niech kot zapusci swoje wlasne wlosy do filmu bo peruka straszna...;-)
podnoszący na duchu
Zdecydowanie brakuje w naszej kinematografii takich filmów, które potrafią podbudować widza, dać mu nadzieję, wiarę w to że dzięki własnemu wysiłkowi można w życiu wyjść z największego dna. Za duża w polskim kinie filmów wywołujących lęk, pesymizm, za dużo fatalizmu, martyrologii itp.
arcydzieło
Nikt , jak życie nie stworzy takiej historii. A tu mamy historie lepsze niż wymyślone w Hollywood. Pan Gierszał - dotychczasowa rola życia, pomimo poprzednich osiągnięć; dorasta już do poziomu Dorocińskiego, Kota, Jakubika; Pan Gajos, nawet w epizodzie podnosi rangę produkcji. Fantastyczny pomysł z konfrontacją z lustrem... nie byłem uzależniony od narkotyków, może to tak jest, jeśli ie , to świetny zabieg... Wspaniała produkcja, reżyser, zdjęcia, muzyka. W odpowiednim wieku pokażę ten film swoim dzieciom.
Film pouczający i refleksyjny.
Film pouczający i refleksyjny.
Bardzo poruszająca historia, ciekawie opowiedziana. Zazwyczaj jestem rozczarowana polskimi produkcjami, tym razem akcja wciągnęła mnie od początku do końca. O tym jak silny trzeba mieć charakter, żeby z samego dna udać się na szczyt wie chyba tylko p.Górski, my 'zwykli' ludzie mozemy tylko podziwiać i zazdrościć determinacji.