Widok

Narodziny córki zimą-co kupić do ubrania?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Urodzę pierwszy raz zimą. I mam pierwszą córke. Co zakładac takiej malutkiej dziewuszce?
Rajstopki i sukienki?
pajace?
body i spodenki?
\Co jest najbardziej praktyczne a jednak dziewczęce
No i ile muszę mieć kombinezonów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja urodziłam na początku stycznia i miałam kilka pajaców welurowych dla małej, pod nie zakładałam rajstopki lub półśpiochy i bodzika, a na wierzch albo misiową kurteczkę i czapeczkę a wtedy w śpiworek w gondoli wózka, albo kombinezon z całym dołem (nie taki z nogawkami) i wtedy do fotelika samochodowego.
Sukienki to jak było cieplej i gdzieś szłyśmy to do śpiworka wózkowego jak najbardziej, choć wolałam pajace;)))
Sprawdza się też ten cały kombinezon, gdyż pod niego można dziecku założyć sukienkę;), spodni w ogóle nie nosiła, jakoś tak wydawało mi się że były niewygodne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
A jakie czapeczki kupować na poczatek? bawełniane czy ciepłe wełniane, polarkowe?
I czy jest sens kupować malutkie buciki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie no w zimie najlepiej ubrac dziecko w sukienusie i letnią czapeczke zeby ładnie wyglądało...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Żadnych bucików ,rajstopek,sukienek na pocz.nie kupuj.Kombinezon to podstawa ,ja zakładałm body z krótkim,pajaca i na to kombinezon w wózku było pod kocykiem i na to czasami ten pokrowiec jak jest przy gondoli,czapeczka z grubszej bawełny wystarczy na główkę w razie czego możesz jeszcze założyć kaptur.Pamiętaj ,że niemowlak bardzo szybko i rośnie i dany ciuch po 2 tygodniach może być już za mały.W domu tylko body z krótkim i pajac bawełniany,można jeszcze na to skarpetki jak by się zdarzyło,że maluch ma zimne stópki.Sukienki to wiosna lato ale takie ,żeby było wygodnie małej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje dziecko ma się urodzić w grudniu, jeszcze nie mam ciuszków, ale buty na pewno sobie odpuszczę:P i tak w kombinezon się wkłada:) do tego ciepłe pajace, śpiochy, dresiki, body:)
na początku radze unikać odcinanej na brzuszku, bo maluszki nie powinny mieć tam ucisku:)
czapka jakas polarowa lub bawełniana i kaptur od polaru jak bedzie bardzo zimno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pamiętaj tez ,że niemowlak w gondoli ma ciepło,nie wpadnij na pomysł żeby wiosna ,lato zakładać pokrowiec na gondolę bo się dzieciak ugotuje,może być folia przeciwdeszczowa jak pada.
Welurowe pajace zakładałam tylko na wyjściew domu tylko bawełniane bo się pociło.
ja na początku ubierałam w body i pajace albo body + śpiochy (body najlepiej kopertowe) lub pół śpiochy
może to dziwnie zabrzmi ale na początku ma być po prostu wygodnie a na sukieneczki przyjdzie czas :) ja oczywiście zakładałam też bardziej dziewczęce ubranka - sukienkę na chrzest i na święta ale Lila miała wtedy 3-4 miesiące :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córa jest marcowa, wkladalam body na dlugi rekaw i rajstopki, a na to kombinezon taki lekki i w spiworek typu mumia, ktory dostalam do gondoli, z biegiem dni zakladalam dres i tylko spiworek. zawsze czapka, ale lekka,

buty zalozylam pierwszy raz jak miala moze 3 miesiace, wczesniej zakladalam na rajstopki takie cieple papucie( kolezanki zamowily mi u kobitki, ktora robi je na drutach)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po co niemowlakowi buty?Ja pierwszy raz kupiłam dziecku buty jak zaczęło chodzić,tylko skarpetki ,stawanie raczkowanie skarpety z abs a zimą kombinezon z papuciami kombinezowymi.A na święta jak nie miała roczku założyłam jakieś mini balerinki do sukienki dosłownie na godzinkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka grudniowa, ja odradzam wszelkie polarowe i welurowe pajace -dziecko się zapoci, zależy jak ciepło w domu, moja w domu nosiła body z dr i spodenki od dresu, lub połśpiochy lub podkoszulkę - body na ramiączkach i bluzeczkę, wolałam takie niż te z kr bo te rekawki nie zawsze się pod spodem ułożą, na noc jednoczęściowe pajace bawełniane, na dwór na zestaw jw kombinezon ocieplany ale nie jakiś puchowy i w spiworku lub kocu -zależy jak było zimno, jak był duży mróz to zakladałam bluzę - najlepsza bez kaptura lub sweterek, nosiła też sukienki i rajstopki zamiast spodenek, oczywiście wygodne, czapki idealnej szukałam trochę, bo co rusz każda jak nie odstawała to spadała, idealną znalazłam w mothercare -z wieszchu coś jak polar, od środka bawełna, żadnych wiązań, w cieplejsze dni czy do samochodu rajstopki i spodenki i kurtka i wtedy coś ala buciki z materiału -welurowe/polarowe, teraz jest taki wybór ... Kwestia jak ci się poddoba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fajne też sa leginsy bawełniane i na pewno wygodne zamiast spodenek czy rajstop
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
córke urodzilam w styczniu .
W domu mialam normalna tem.okolo 20stopni .
wtedy ubieralam body na dlugi i jakies leginsy cieplejsze .
na dwor , body na dlugi , rajstopy bluza i spodnie , kombinezon mialam jednoczesciowy i oslonka na gondole , w srodek gondoli koc cienki ale nim nie przykrywalam . czapke mialam bawelniana.
do spania tylko pajac zwykly bawelniany , zadne polarowe bo poprostu nie lubilam .

co do sukienek , ja milam ich pare i jak najbardziej ubieralam ;)
body na dlugi cieplejsze rajstopki i sukienka no i kombinezon ;)
ale to najczesciej jak jechalismy samochodem gdzies :)

butow nie mialam szczerze do 7 msc zycia corki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja urodziłam w listopadzie, mam fajny pajacyk-kombinezon, kupiony w świecie dziecka. Moja córka nosiła go na początku zimy i gdy opuszczała szpital. Posiadam jeszcze z 4-5 innych ubranek oraz fajny cieplutki z owczej wełny śpiwór do wózka. Jest bardzo fajny gdyż pasuje do gondoli a później doczepia się dolną część i pasuje do spacerówki oraz na sanki. Dziecko się w nim nie poci co jest bardzo ważne,w takim komplecie dziecko nie zmarźnie (sprawdzone :) )
Jeżeli jest ktoś chętny chętnie sprzedam, zdjęcia jutro mogę wysłać mms najlepiej na tel.
magda.muzeum@wp.pl
jeżeli ktoś zainteresowany to zapraszam, na terenie Trójmiasta mąż może dowieźć (zaoszczędzony koszt wysyłki)
to zależy;)
ja np urodziłam córkę w lutym, było minus 20....i nie wyobrażam sobie ubrać jej bawełnianej czapeczki wychodząc na dwór, a wychodzić musiałam po syna do przedszkola.
miałam ciepłą czapeczkę, kombinezon jednoczęsciowy, najwygodniejsze body , półśpiochy, pajace.spoednki-leginsy lub dresiki. buty kompletnie niepotrzebe.
wg mnie tak samo jak chłopców można ubierać dziewczynki. Ja sukieneczkę ubrałam może 2 razy , bo tak to mało wygodne dopóki dziecko leży;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry