Widok
Neoderma, czy któraś z Was to sobie zrobiła?
Jak wyżej, szukam opinii o tym zabiegu. Ostatnio byłam na oczyszczaniu buzi i kosmetyczka poleciała mi Neodermę na moją problematyczną cerę ( tłuste T, zaskórniki, blizny po trądziku).
Zastanawiam się czy warto. W zeszłym roku byłam na 4 mikrodermabrazjach, ale szału nie było.
Czy faktycznie przez te 6 dni po neodermie lepiej ludziom się nie pokazywać?
Zastanawiam się czy warto. W zeszłym roku byłam na 4 mikrodermabrazjach, ale szału nie było.
Czy faktycznie przez te 6 dni po neodermie lepiej ludziom się nie pokazywać?
Witam, Twoja kosmetyczka ma rację,jeśli ostrzega Cię przed planowaniem czegoś wyjściowego po neodermie. Zabieg jest faktycznie skuteczny,ale jest dość drastyczny dla skóry. Nie znam Twojego problemu tak w 100%,ale mikro usuwa raczej to co powstało na skutek jakiegoś problemu skórnego ,a nie sam problem.Stąd podejrzewam niewidoczne efekty po kilku zabiegach mikro.Zdecydowanie bardziej polecam zająć się skórą na zasadzie wyleczenia problemu, a jeśli zostaną jeszcze jakieś dołki potrądzikowe czy ewentualnie delikatnie rozszerzone pory to można wrócić do mikro.Myślę,że neoderma nie zaszkodzi, chociaż proponowałabym coś delikatniejszego,ale tak by przywrócić skórze równowagę w jej gospodarce tłuszczowej, bo jak rozumiem to z tym jest nadal problem.Wówczas pozbędziesz się "tłustego T i zaskórników", a na blizny po trądziku zawsze coś się wymyśli:)
Mikrodermabrazja stymuluje fibroblasty (komórki wytwarzające włokna białkowe) do produkcji prawidłowych włokien kolagenu i elastyny, czyli tez likwiduje problemy skórne. Jednak jedna mikrodermabrazja daje efekt "odświżenia" natomiast cała seria (czyli 5-10 zabiegów) a potem podtrzymywanie efektów raz na 3 - 4 tygodnie jest w stanie wyleczyć problemy skórne. Dobrze jest wykupić mikro wraz z ampułką dla danej cery i algami - w wielu gabinetach najtańsza mikro ma w cenie maskę łagodzącą bez ampułki i alg.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie mówię, że nie było efektów, były owszem, skóra była porządnie odświeżona, gładsza ale rozszerzone pory i zaskórniki zostały, blizny potrądzikowe tylko troszeczkę się spłyciły. Dlatego chciałabym spróbować czegoś innego, stąd ta neoderma, ale wiem, że to zabieg dość inwazyjny i dlatego szukam opinii pań, które przez to przeszły.
Pozdrawiam serdecznie :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Jeżeli to to samo co peeling ziołowy, to zdecydowanie polecam. Nic mi nie pomagało, po mechanicznym oczyszczaniu buzię miałam fajną przez 3 tyg. a potem znowu wysyp, szczególnie na żuchwie. Mikro tez nic nie dała. Dopiero po tym peelingu mam porządek na twarzy.
Jeżeli pracujesz to lepiej weź wolne, bo przez pierwsze 2-3 dni masakra. Ja robiłam to w środę i dopiero w następną środę poszłam do pracy.
Jeżeli pracujesz to lepiej weź wolne, bo przez pierwsze 2-3 dni masakra. Ja robiłam to w środę i dopiero w następną środę poszłam do pracy.
Robiłam to pół roku temu i z tego co pamiętam to na początku buzia bardzo piecze, wiem,że musiałam całą noc leżeć na plecach, bo jak dotknęłam poduszki to myślałam,że umrę (uczucie jakby 1000 igieł wbijało ci się w twarz).poza tym na początku robi się skorupa na twarzy, a po kilku dniach zaczyna to się łuszczyć, jakbyś posiedziała za długo na słońcu, odchodzą takie płatki.Ja bym sobie tem piątek odpuściła, bo będziesz wykończona:)
Mimo masakrycznego opisu-polecam ten zabieg, bo warto.
Mimo masakrycznego opisu-polecam ten zabieg, bo warto.
Identyczny efekt, a tańszy o połowę jest piling ziołowy Jadwigi, robią go w Beauty na Podwalu w Gdańsku, niedaleko Technikum Łączności.Nie możesz spodziewać się cudów, a tak a propos czy byłaś u dermatologa, bo może on pomoże najbardziej, a potem zabiegi u kosmetyczki - oczyszczanie, mikro czy kwasy..
Wcale nie spodziewam się cudów, wiem że moja cera nigdy nie będzie gładka jak pupa niemowlaka.
Wiem też, że nie jest ze mną najgorzej, nie straszę ludzi;)
Po prostu sama się źle z tym czuje.
Jak brałam tab.anty to wszystko było ok, zero krostek, skóra nie była tłusta. Przestałam brać i po pół roku zaczęło się, dlatego najpierw idę do endokrynologa (do którego nie tak łatwo się dostać). Zobaczę co mi powie i wtedy zdecyduje co dalej.
Wiem też, że nie jest ze mną najgorzej, nie straszę ludzi;)
Po prostu sama się źle z tym czuje.
Jak brałam tab.anty to wszystko było ok, zero krostek, skóra nie była tłusta. Przestałam brać i po pół roku zaczęło się, dlatego najpierw idę do endokrynologa (do którego nie tak łatwo się dostać). Zobaczę co mi powie i wtedy zdecyduje co dalej.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/30-rabatu-na-kosmetyke-i-10-rabatu-na-fryzjerstwo-ogl3094186.html
Czy widziałyście to ogłoszenie? Zastanawiam się czy skorzystać bo to chyba nowy salon, czy ktoraś z Dziewczyn tam była?
Czy widziałyście to ogłoszenie? Zastanawiam się czy skorzystać bo to chyba nowy salon, czy ktoraś z Dziewczyn tam była?
Byłam na zabiegu z neodermy w Gdyni u pani Edyty ,zabieg jest drogi ale daje rewelwcyjne efekty! Na zabiegu byłam w środe bo mi kosmetyczka powiedziała ,ze dokładnie w sobote i niedz. będzie schodzić skóra. Dostałam tez do domu na te 4 dni specjalne kosmetyki (gratis).A-ha w cenie jest oczyszczanie które było przed zabiegiem ,polecam!
Tel do salonu "Decleor" 58 6614046
Tel do salonu "Decleor" 58 6614046