Widok

Neosine

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój synek lat 4 dostał Neosine 3x5ml.
Od kilku dni przechodził wirusówkę.Od wczoraj podaję Neosinę.Wszystko pięknie.Temp.normalna ale dziecko mi zaczęło strasznie dziś kaszleć wieczorem suchym kaszlem po podaniu tego syropu.
Czy macie podobne doświadczenia z tym lekiem?
Podałam Zyrtec i przeszło.
Ale nie wiem czy podawać dalej Neosine.Obawiam się że wróci choróbsko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja podawalam neosine i nam pomogl..maly nie mial od niego kaszlu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas neosine nie działa,kilka razy lekarka próbowala go dać a i tak po dwóch dniach kończyło się antybiotykiem

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tu jest problem.Bo ten lek pomógł mojemu synkowi.Po 2 dawkach temp.się unormowała.Dziś jak zdrowy.Boję się że jak przerwę podawanie tego leku znów wróci temp.
Temp.miał wcześniej 38,4 i lekko czerwone gardełko.
Cholera nie wiem co zrobić jutro..Ale widać że dziecko uczulone na któryś z składników.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie mówiła ci ze mogą być takie skutki uboczne mi lekarka mówiła kaszel miał dwa dni i wszystko przeszło ja bym mu dała do końca
image
Nie nic nie mówiła.Prosze napisz czy Twoje dziecko mialo też taki kaszel-suchy.?
Musiałam podać zyrtec 10kropel bo tak się zanosił.Bałam się że zadławi się kolacją.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli uważasz że jest uczulone to lepiej nie podawaj, bo może to się gorzej objawić. Najlepiej byłoby nie dać rannej dawki i udać się do lekarza po poradę.

Kiedyś już dostał ten lek i przy pierwszej dawce też tak było.Ale nie pomyślałam że to od niego.Potem było ok.
Dzwoniłam i zasugerowała zmniejszenie dawki.Choroba może wrócić po odstawieniu.
Cóż dziewczyny,Dziekuję za porady.Jesteście kochane.
Dziś rano podałam mniejszą dawkę(wg.zaleceń lekarza)i niestety ostry suchy kaszel.I leje się z nosa.
Ratowałam sytuację podając zyrtec i Sinecod.Przeszedł kaszel.Katar pozostał.
Lekarka kazała wykupić antybiotyk gdyby się pogorszyło.Miałam receptę na Klacid.
Synek ma 37,5 podaje Sambucol.
Czekam.
Nie wiem co podać aby go wzmocnić.Jest na "krawędzi"choroby.
Jutro na pewno witaminy i ponownie Sambucol.
Neosine pomogło na tyle że nie ma ponad 38'.Ale teraz jak przerwałam...
Może doradzicie co podać.
mnie w takich dziwnych infekcjach nigdy nie zawiódł Pyrosal oraz Lipomal
http://www.i-apteka.pl/product-pol-588-PYROSAL-syrop-125ml.html
http://www.i-apteka.pl/product-pol-29861-LIPOMAL-syrop-125g.html

podawany przez min 5 dni 3 x dziennie zawsze skutecznie przepędził szykujące się choróbsko czy przeziębienie
U mnie sambucole ,ceruwity,bioarony ,syropki z cebuli nic nie pomagają,można podać lipomal bo to wyciąg z lipy i działa napotnie ale to toż nie gwarantujew sukcesu,przy podwyższonej temp.ponad 38,5 podaje zawsze nurofen w syropie bo dodatkowo działa przeciwzapalnie.
A może twoje dziecko nie kaszle po neosine tylko z powodu kataru ,który spływa do gardła i go drażni.Tak jest zawsze u mojego przy katarze w takich wypadkach lekarka każe podawac mukosolwan który działa wykrztuśnie +pulneo w kroplach(na receptę)-sinecod nigdy na moje nie działał,neosine nigdy nie brała więc nie mogę ci doradzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie dziś zastanawiałam się nad Pyrosalem.
Sambucol podałam przed snem(temp.37,5)
W tej chwili ma 37'
Wiecie co ,mój synek ma 4 lata.Przechodziliśmy nie jedna chorobę.Ale teraz głupieję.

Suchy kaszel pojawił sie po 3 dawce po podaniu Neosine.Synek nie miał kataru.Dziś od rana leje sie z nosa.
teraz panuje taka infekcja z suchym kaszlem - więc moze to to , Pyrosal na to u nas pomagał zwykle po 2-3 dniach kaszel stawał się mokry i już było z górki , na noc robiłam inhalacje lub podawałam Sinecod
Najważniejsze aby gorączka nie wróciła.:)Kaszlu sie nie boje.
Najgorszy dla mnie jest moment początku infekcji.
A tu trwa to już 5 dzień:(
Moje dziecko jest alergikiem i czasem ciężko odróżnić infekcję od alergi
to moze ten kaszel jest alergiczny - moj syn tez ma w tym okresie suchy kaszel właśnie alergiczny - podajesz coś na alergie systematycznie ?
moze akurat tak się zbiegł ten kaszel alerg. z gorączką przypadkowo , a co lekarka na to jak osłuchowo ..?
Podje Zyrtec.Wczoraj miał tak mocny kaszel że podałam 10kropel.pięknie ,spokojnie spał.Choć wiem że dawka o 5 kropel więcej.
Ja własnie tak myślę.Zaczęło się od infekcji i doszła alergia.Moje domysły to Neosine.Mały jest uczulony na orzchy,migdały,kurz,pleśń.
Osłuchowo 2 dni temu czysty.Lekko z tyłu gardła czerwone.
Dziewczyny jesteście bardzo pomocne.Naprawdę.Wielkie DZIĘKUJĘ!
Lekarka twierdzi że to wirusowka.Alergia być może na lek.
Dała antybiotyk gdyby gorączka nastąpiła.
zmień może lek p/ alergiczny wg mnie Zyrtec jest jakiś słabiutki bardzo , w efekcie musiałam go zmienić na Claritinę w tabl. lub Flonidan i efekt jest duuużo lepszy . Zyrtec w kroplach był dobry tak do 2-3 roku życia potem już lipa.
Dostałam Claritinę.Muszę tylko wykupić.Tylko nie wiem czy dobra dawka jak dla mojego małego raz dziennie 5ml.
Waga dziecka 17kg
Mi lipomal w niczym nie pomagal, rownie dobrze moglabym nic nie podac...
A neosine radze brac do konca. Przewaznie jest to 10 dni. Raz przerwalam, bo objawy byly slabe i szybko zniknely i pogorszylo sie.
Zawsze pomagal i trzeba dawac do konca, chyba ze jakas wysypka czy biegunka.
Z antybiotykami bym sie tak nie spieszyla. Ostatnio lekarka chciala przepisac, ale sie zbuntowalam, kazala dawac 3 syropy i zapalenie oskrzeli zniknelo :)
dawka Ok ale my np. przeszliśmy na tabletki bo ta w syropie tez jakaś marna była dopiero jak zaczęlam podawać tabletki to widzę skuteczność.
Rybalon a przerabiałaś może aerius?
Oczywiście zgadzam się co do antybiotyku.
Ja wiem że podaje się Neosine 5 do 10 dni.Ale co ja mam zrobić jak mi dziecko tak kaszle.Miał brać 3x5ml .Dziś dostal rano tylko jedną dawkę 3ml.kaszel aż do wieczora.Obiadu nie mógł zjeść.
Ja bardzo chciałam dokończyć kurację..

Innych leków nie mogę uprosić.Chyba jedyne wyjście to alergolog.Bo rodzinni na ten Zyrtec uparci.
A orzechy są wszędzie.ciastka,czekolada.Nawet biszkopciki mają sladowe ilości
Maly śpi.36,8 i się poci.Aby do rana było dobrze.Mam "jazdy" z tą chorobą.Przeniosłam go do sypialni.Będzie spal z mamą:)
Jeszcze raz dziekuje.
Muszę kończyć.Jutro napiszę.

Pozdrawiam Was i dzieciaczków.
Moj mial zapalenie oskrzeli po anginie i uniknal kolejnego antybiotyku.
Obylo sie bez neosine, ale bral mucosolvan mini, aerius przez 1 mc i elofen.
Ma 2,5 roku...
Witajcie
Mały rano miał 37.2 dostał dawkę Sambucol10ml. i temperatura normalna 36,7 i tak cały dzień.Dopiero na wieczór 37,1 i znów Sambucol.
Katar już mniejszy i kaszel ale mokry.
Mam nadzieje że damy radę:)
Pozdrawiam
Nie ma dowodów na to był to preparat na grypę. Proszę poczytać dokładnie na co to jest....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

do góry