Widok
Neosine
Mój synek lat 4 dostał Neosine 3x5ml.
Od kilku dni przechodził wirusówkę.Od wczoraj podaję Neosinę.Wszystko pięknie.Temp.normalna ale dziecko mi zaczęło strasznie dziś kaszleć wieczorem suchym kaszlem po podaniu tego syropu.
Czy macie podobne doświadczenia z tym lekiem?
Podałam Zyrtec i przeszło.
Ale nie wiem czy podawać dalej Neosine.Obawiam się że wróci choróbsko.
Od kilku dni przechodził wirusówkę.Od wczoraj podaję Neosinę.Wszystko pięknie.Temp.normalna ale dziecko mi zaczęło strasznie dziś kaszleć wieczorem suchym kaszlem po podaniu tego syropu.
Czy macie podobne doświadczenia z tym lekiem?
Podałam Zyrtec i przeszło.
Ale nie wiem czy podawać dalej Neosine.Obawiam się że wróci choróbsko.
Dziś rano podałam mniejszą dawkę(wg.zaleceń lekarza)i niestety ostry suchy kaszel.I leje się z nosa.
Ratowałam sytuację podając zyrtec i Sinecod.Przeszedł kaszel.Katar pozostał.
Lekarka kazała wykupić antybiotyk gdyby się pogorszyło.Miałam receptę na Klacid.
Synek ma 37,5 podaje Sambucol.
Czekam.
Nie wiem co podać aby go wzmocnić.Jest na "krawędzi"choroby.
Jutro na pewno witaminy i ponownie Sambucol.
Neosine pomogło na tyle że nie ma ponad 38'.Ale teraz jak przerwałam...
Ratowałam sytuację podając zyrtec i Sinecod.Przeszedł kaszel.Katar pozostał.
Lekarka kazała wykupić antybiotyk gdyby się pogorszyło.Miałam receptę na Klacid.
Synek ma 37,5 podaje Sambucol.
Czekam.
Nie wiem co podać aby go wzmocnić.Jest na "krawędzi"choroby.
Jutro na pewno witaminy i ponownie Sambucol.
Neosine pomogło na tyle że nie ma ponad 38'.Ale teraz jak przerwałam...
mnie w takich dziwnych infekcjach nigdy nie zawiódł Pyrosal oraz Lipomal
http://www.i-apteka.pl/product-pol-588-PYROSAL-syrop-125ml.html
http://www.i-apteka.pl/product-pol-29861-LIPOMAL-syrop-125g.html
podawany przez min 5 dni 3 x dziennie zawsze skutecznie przepędził szykujące się choróbsko czy przeziębienie
http://www.i-apteka.pl/product-pol-588-PYROSAL-syrop-125ml.html
http://www.i-apteka.pl/product-pol-29861-LIPOMAL-syrop-125g.html
podawany przez min 5 dni 3 x dziennie zawsze skutecznie przepędził szykujące się choróbsko czy przeziębienie
A może twoje dziecko nie kaszle po neosine tylko z powodu kataru ,który spływa do gardła i go drażni.Tak jest zawsze u mojego przy katarze w takich wypadkach lekarka każe podawac mukosolwan który działa wykrztuśnie +pulneo w kroplach(na receptę)-sinecod nigdy na moje nie działał,neosine nigdy nie brała więc nie mogę ci doradzić.
Podje Zyrtec.Wczoraj miał tak mocny kaszel że podałam 10kropel.pięknie ,spokojnie spał.Choć wiem że dawka o 5 kropel więcej.
Ja własnie tak myślę.Zaczęło się od infekcji i doszła alergia.Moje domysły to Neosine.Mały jest uczulony na orzchy,migdały,kurz,pleśń.
Osłuchowo 2 dni temu czysty.Lekko z tyłu gardła czerwone.
Dziewczyny jesteście bardzo pomocne.Naprawdę.Wielkie DZIĘKUJĘ!
Lekarka twierdzi że to wirusowka.Alergia być może na lek.
Dała antybiotyk gdyby gorączka nastąpiła.
Ja własnie tak myślę.Zaczęło się od infekcji i doszła alergia.Moje domysły to Neosine.Mały jest uczulony na orzchy,migdały,kurz,pleśń.
Osłuchowo 2 dni temu czysty.Lekko z tyłu gardła czerwone.
Dziewczyny jesteście bardzo pomocne.Naprawdę.Wielkie DZIĘKUJĘ!
Lekarka twierdzi że to wirusowka.Alergia być może na lek.
Dała antybiotyk gdyby gorączka nastąpiła.
Mi lipomal w niczym nie pomagal, rownie dobrze moglabym nic nie podac...
A neosine radze brac do konca. Przewaznie jest to 10 dni. Raz przerwalam, bo objawy byly slabe i szybko zniknely i pogorszylo sie.
Zawsze pomagal i trzeba dawac do konca, chyba ze jakas wysypka czy biegunka.
Z antybiotykami bym sie tak nie spieszyla. Ostatnio lekarka chciala przepisac, ale sie zbuntowalam, kazala dawac 3 syropy i zapalenie oskrzeli zniknelo :)
A neosine radze brac do konca. Przewaznie jest to 10 dni. Raz przerwalam, bo objawy byly slabe i szybko zniknely i pogorszylo sie.
Zawsze pomagal i trzeba dawac do konca, chyba ze jakas wysypka czy biegunka.
Z antybiotykami bym sie tak nie spieszyla. Ostatnio lekarka chciala przepisac, ale sie zbuntowalam, kazala dawac 3 syropy i zapalenie oskrzeli zniknelo :)
Oczywiście zgadzam się co do antybiotyku.
Ja wiem że podaje się Neosine 5 do 10 dni.Ale co ja mam zrobić jak mi dziecko tak kaszle.Miał brać 3x5ml .Dziś dostal rano tylko jedną dawkę 3ml.kaszel aż do wieczora.Obiadu nie mógł zjeść.
Ja bardzo chciałam dokończyć kurację..
Innych leków nie mogę uprosić.Chyba jedyne wyjście to alergolog.Bo rodzinni na ten Zyrtec uparci.
A orzechy są wszędzie.ciastka,czekolada.Nawet biszkopciki mają sladowe ilości
Ja wiem że podaje się Neosine 5 do 10 dni.Ale co ja mam zrobić jak mi dziecko tak kaszle.Miał brać 3x5ml .Dziś dostal rano tylko jedną dawkę 3ml.kaszel aż do wieczora.Obiadu nie mógł zjeść.
Ja bardzo chciałam dokończyć kurację..
Innych leków nie mogę uprosić.Chyba jedyne wyjście to alergolog.Bo rodzinni na ten Zyrtec uparci.
A orzechy są wszędzie.ciastka,czekolada.Nawet biszkopciki mają sladowe ilości