Widok

Nerwowe niemowlę? Pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie juz nie wiem co mamy robic nasza Maja jest bardzo nerwowa, zasypia tylko na rekach a jak probuje odlozyc to zaraz placze, podczas snu macha raczkami,wzdryga i ma tiki, czesto zaplakuje podczas snu. -brzuszek jeest ok, kupki robi,karmie butelka mleko nan i moje. W nocy spi po 2h . Co mam robic?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam ja mam synka 7 miesięcznego,który rowniez płacze uważam bez powodu jest od początku marudny. Mam tez córkę,która ma 11 lat jak była w wieku synka była bardzo spokojnym dzieckiem. Mimo ,ze synek ma 7 miesięcy jest tak samo cieżko jak na początku a tez każdy mowil mi 3 miesiące skończy bedzie lepiej,6 miesięcy skończy zobaczysz bedzie OK mały kończy 7 miesięcy 1.09 i jest tak samo marudny a jak jest skok rozwojowy to już lepiej nic nie mowić. Ale jestem szczęśliwa ze w ogóle mogę mieć 2 dzieci po mimo dużej różnicy wieku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny czy któraś tu zaglada jeszcze? Jak wasze dzieciaczki? Ja mam taki 4 miesięczny egzemplarz i zastanawiam się czy waszym dzieciom przeszło i kiedy.
Ludzie szukacie problemów tam gdzie ich nie ma, nie ma nerwowych niemowląt, to co tu opisujecie jest normalne, tak zachowują się maleńkie dzieci, trzeba nosić i przytulać, czasem co najwyżej są kolki. To są dzieci, tak wyrażają zmęczenie, głód, znudzenie. To dzieci a nie lalki które można odłożyć na półkę. Tak już będzie przez długie lata, jak nie kolka to ząbkowanie, pierwsza gorączka, pierwszy siniak, bunt dwu, trzy cztero latka a potem bunt nastolatka, takie jest życie matek. Czas przywyknac i nie wymyślać. Je, przybiera na wadze, nie ma gorączki to jest ok. A jak coś niepokoi to pediatra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja to wszystko rozumiem jednak mam porównanie z 3 innymi maluchami w wieku mojej Julci i zdaje sobie sprawę ze każde dziecko jest inne. Ja widzę ze ona jest zdrowa, fizycznie rozwija się super. Jednak na zdrowie niemowlaka składa się tez jego spokój. Te maluszki o których pisze są spokojne, mam wrażenie ze są szczęśliwe a moje dziecko wydaje się ciagle nieszczęśliwe. Serce mi pęka jak ona tak strasznie ciagle płacze i staram się znaleźć przyczynę bo widzę ze to nie jest dokładnie tak jak być powinno. Mam nadzieje ze okaże się tak jak piszesz ze panikowałam niepotrzebnie ze to niedojrzały układ nerwowy itd i ze będzie dobrze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I zeby nie było wątpliwości ciagle nosze i przytulam ale mam wrażenie ze ona tego przytulania nie cierpi tak czasem krzyczy jak ja masuje, dotykam, tule czy całuje.
To proponuję lekarza skoro coś niepokoi i wydaje się nienormalne. Może jednak chodzi o zdrowie, może jest jakiś problem. Ja dla przykładu mam wymagające dziecko od urodzenia, ma teraz 2,5 roku a dalej zasypia na rękach kołysana.Od zawsze tak było, nigdy sobie jeszcze nie odpoczelam bo mam wymagające dziecko. Ale jest zdrowa, po prostu ma takie usposobie i już tak jest. Uwierz nie jesteś sama. Bardziej niepokoi że dziecko nie lubi Twojego dotyku, przytulania. U nas owszem były płaczę i krzyki i dalej są ale przytulnie i kolysanie i robi się aniołek. Proponuję zgłoś się z tym do pediatry bo coś może jest nie tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czesc, wiem ze stary watek ale jak skonczyla sie historia Twoja i twojego dziecka? Obeszlo sie bez psychologa? W jakim wieku mu przeszlo lub chociaz zlagodnial? Mam identyczny problem z cora i juz nie daje rady..bede wdzieczna za informacje
Czesc! I minelo? Jesli tak kiedy? Moja ma 4,5 m i dalej licze na cud..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry