Widok
Verb
ależ nie. Wszystko pokręciiłeś, to pewnie przez ten metanol. Jeszcze jeden raz i będę musiała zacząć zbierać datki na laskę i ciemne okulary dla Ciebie.
Krawędzie są już pięknie naostrzone, przewód pokarmowy gotowy do przyjęcia mięsnego posiłku, skrzynka pojemników ze środkiem dezynfekującym chłodzi się w lodówce, zasoby dehydrogenazy alkoholowej przygotowane do uwolnienia.
Przybywaj.
Krawędzie są już pięknie naostrzone, przewód pokarmowy gotowy do przyjęcia mięsnego posiłku, skrzynka pojemników ze środkiem dezynfekującym chłodzi się w lodówce, zasoby dehydrogenazy alkoholowej przygotowane do uwolnienia.
Przybywaj.
Dzień Mamy
Ale czuję się cudownie, od świtu wycmokana i ukochana mama... W takie dni jak dziś nie czuję, że mi cięzko samej z nimi, wiem, ze cokolwiek będzie się działo jestem dumną mamą dwóch wspaniałych dzieciaków!!! I tym miłym akcentem, z pełnymi akumulatorami miłosnymi będe kończyła.... gdyż lecę piec dla nich ciasteczka :)
Pamiętajcie o mamach
Pamiętajcie o mamach
cos sie konczy- cos zaczyna :)
Heh....wczoraj mnie cos naszlo i wywalilem wsyzystkie gazety z "hyde parkiem" (Gratka) jakie mialem od 97 roku do likwidacji tego dzalu.....nie wiem czemu, ale mialem taka potrzebe. :) W pewnym sensie ta era sie skonczyla, a na sile trzymanie makulatury to na dluzsza mete bez sensu (tym bardziej ze zajmuje to zbyt duzo miejsca na polkach).....bylo minelo- to se nevrati :) Pozdrowy dla wszystkich co mnie znaja- lubia badz i nie :)
szukam dachu nad głową ;)
Czy w Trójmieście są jeszcze jakies osoby zdecydowane wynająć pokój komuś innemu niż turystom? Mieszkam w Trójmieście od 5 lat, szukam pokoju dla 2 osób, nie stac mnie na kwatery dla bogatych turystów. Jeśli jest ktoś, to woli spokojne osoby pod swoim dachem zamiast bandy rozwydrzonych turystów oraz stałe, a nie sezonowe źródło dochodów, to niech da znać. Preferowane centrum Sopotu lub Gdańsk blisko SKM.
steskniona
Zrobilo mi sie smutno - widze ze caly czas o niej myslisz.Masz racje czytajac te wypowiedzi conajmniej debilne mozna nabrac obrzydzenia do wszystkiego .Ze tez tym wszystkim dyskutantom nie szkoda czasu na tak kretynskie wypowiedzi ! Ktore do tego wszystkiego nie sa zabawne .Mysle ze przestane tu zagladac!!
Lennonka & inni HP `97/ 98
Dobrze, ze wywalilas moje listy- straszne bzdury tam byly ;)....... (no, ale wtedy pewnie tak myslalem i tak czulem). Z czescia listow od gratkowiczy tez sie pozegnalem, ale jakies 2 lata temu (nadal mam cale pudlo od grindersow zaladowane listami) ....szkoda, ze z niektorymi osobami kontakt mi sie urwal....czasem z mojej winy czasem komus sie znudzilo......kurde, sentymentalny jestem :) Heh...biora mnie jakies wspomnienia zwiazane z Gratka (pierwszy raz od likwidacji HP), to pewnie przez to, ze wywalilem gazety :p.......tyle rzeczy bym teraz zmienil, do wielu sytuacji inaczej bym podszedl....ale czasu nie cofne, zreszta nawet w sumie nie chcialbym tego- bo po co? jest jak jest .....chyba mocno zmienilem sie od tamtego czasu, tylko nie wiem czy na gorsze czy na lepsze :)
Chocbys znala
chocbys znala ludzi
sluchala ich opowiesci
nie poznasz prawdy
nie ma jej w swiecie
jestem calkiem obcy
choc zdaje sie wam
ze wszystko o mnie wiecie
co dnia mowicie
co nocy slyszycie
lecz nie wiecie przecie
jakie mysli w glowie
moj rozum plecie
i dlatego rzucam wam wyzwanie
spojrzcie na rece i oczy
czy sa te same?
czy czynia jednako
choc z pewna oznaka?
nie sadze mili
byscie sad rozsadzili
wiec nie mowcie nic
gdy nie znany wam szkic
(Mag-Sotd)
sluchala ich opowiesci
nie poznasz prawdy
nie ma jej w swiecie
jestem calkiem obcy
choc zdaje sie wam
co dnia mowicie
co nocy slyszycie
lecz nie wiecie przecie
jakie mysli w glowie
moj rozum plecie
spojrzcie na rece i oczy
czy sa te same?
czy czynia jednako
choc z pewna oznaka?
nie sadze mili
byscie sad rozsadzili
wiec nie mowcie nic
gdy nie znany wam szkic
(Mag-Sotd)
Chocbys znala
chocbys znala ludzi
sluchala ich opowiesci
nie poznasz prawdy
nie ma jej w swiecie
jestem calkiem obcy
choc zdaje sie wam
co dnia mowicie
co nocy slyszycie
lecz nie wiecie przecie
jakie mysli w glowie
moj rozum plecie
spojrzcie na rece i oczy
czy sa te same?
czy czynia jednako
choc z pewna oznaka?
nie sadze mili
byscie sad rozsadzili
wiec nie mowcie nic
gdy nie znany wam szkic
(Mag-Sotd)
sluchala ich opowiesci
nie poznasz prawdy
nie ma jej w swiecie
jestem calkiem obcy
choc zdaje sie wam
co dnia mowicie
co nocy slyszycie
lecz nie wiecie przecie
jakie mysli w glowie
moj rozum plecie
spojrzcie na rece i oczy
czy sa te same?
czy czynia jednako
choc z pewna oznaka?
nie sadze mili
byscie sad rozsadzili
wiec nie mowcie nic
gdy nie znany wam szkic
(Mag-Sotd)
K.NN.
chyba mnie źle zrozumiałeś.. ja nikogo za to nie obwiniam, tylko stwierdzam fakt że "zwiędły", nie ma sensu szukać przyczyny... to już i tak minęło... a swoją drogą, to debatowałabym nad twoim stwierdzeniem, że "Ty to wiesz" ... nie wiesz... nie znasz obiektywnej prawdy o tym co było, nie wiesz co czuję, nie wiesz co czułam, nie wiesz co zrobiłam, nie wiesz co zrobiono mi, nie wiesz...
Aaa!
Artykul spod adresu : http://www.radiozet.wp.pl/wiadomosc.html?wid=980214&kat=340&katn=Informacje&widn=Podr%EAcznik+bez+%22Boga%22+i+%22morza%22
Zreszta skopiuje:
Podręcznik bez "Boga" i "morza" RadioZet 2003-05-28 (20:47)
Amerykanie czyszczą swój język. Po najnowszych analizach z amerykańskich podręczników szkolnych językoznawcy postanowili usunąć pół tysiąca słów.
Nie bedzie tam między innymi "wypoczywania na jachcie", bo może to obrazić mniej zamożnych. Dziewczyny nie mogą mieć "chłopięcej figury" bo to określenie seksistowskie.
Słowa "mól książkowy" i "ślepy" są obraźliwe, a słowo "Bóg" zostało wykreślone, bo Amerykanie uznali je za zbyt religijne. Usunięto też słowa, które moga być niejasne dla uczniów - dzieci które mieszkają na terenach pustynnych nie powinny czytać niezrozumiałego dla nich słowa "morze".
Dianne Ravitch, która kierowała komisją językoznawców ostrzega jednak przed przesadą. Jako przykład podaje powieść Ernesta Hemingway'a "Stary człowiek i morze". Po zastosowaniu reguł politycznej poprawności jej tytuł powinien brzmieć: "Osoba w podeszłym wieku i duży zbiornik wodny"
George Orwell klania sie nisko... Pierwsze wydanie Slownka Nowomowy!
Zreszta skopiuje:
Podręcznik bez "Boga" i "morza" RadioZet 2003-05-28 (20:47)
Amerykanie czyszczą swój język. Po najnowszych analizach z amerykańskich podręczników szkolnych językoznawcy postanowili usunąć pół tysiąca słów.
Nie bedzie tam między innymi "wypoczywania na jachcie", bo może to obrazić mniej zamożnych. Dziewczyny nie mogą mieć "chłopięcej figury" bo to określenie seksistowskie.
Słowa "mól książkowy" i "ślepy" są obraźliwe, a słowo "Bóg" zostało wykreślone, bo Amerykanie uznali je za zbyt religijne. Usunięto też słowa, które moga być niejasne dla uczniów - dzieci które mieszkają na terenach pustynnych nie powinny czytać niezrozumiałego dla nich słowa "morze".
Dianne Ravitch, która kierowała komisją językoznawców ostrzega jednak przed przesadą. Jako przykład podaje powieść Ernesta Hemingway'a "Stary człowiek i morze". Po zastosowaniu reguł politycznej poprawności jej tytuł powinien brzmieć: "Osoba w podeszłym wieku i duży zbiornik wodny"
George Orwell klania sie nisko... Pierwsze wydanie Slownka Nowomowy!
Kamena
Nie zgubiliśmy się , nawet nie wyobrażasz sobie ilu z "Nas" tu zagląda . Bywa Nefer , bywał też i Kiszczak i wiele wiele innych postaci . Przyjaźnie "za grosze", jak pięknie napisałaś, przetrwały i trwają nadal. Niestety wszyscy jedynie tu "zaglądają" , bo klimat nie ten i texty nie te.
Może to se vrati . Tymczasem przesyłam Ci cieplutkie pozdrowienia (szt.3 w tym jedno ozdobne).
Z kufra nadawał
Może to se vrati . Tymczasem przesyłam Ci cieplutkie pozdrowienia (szt.3 w tym jedno ozdobne).
Z kufra nadawał
MoNiLa
Mhhh Tak sobie wlasnie czytam te ostatnie wypowiedzi i troche jestem zdziwiona tym wszystki, a szczegolnie wypowiedzia iz Ameryka pozbywa sie slow. Od razu mowie ze kompletna bzdura. Mieszkam w Stanach i mam dziecko w szkole i wiem ze nic takiego nie jest planowane wiec kolejna puszczona plota dla sensacji.
Zastanawia mnie wszyscy nazekaja na USA, Ale nikt nie widzi tego iz Polska nasladuje wlasnie USA. Prawda jest taka ze Polacy nie potrafia nic sami wymyslec mam na myslie wszelkiego rodzaju programy w TV. Wiekszosc pomyslow jest wlasnie sciagnieta od Amerykano typu Big Brother(nawet nie przetlumaczyli na polski), Idol i jeszcze inne nie mam czasu na wymienianie wszystkiego po kolei. Pozatym nie mysle zeby w polskim slownictwie byly wyrazy takie jak "sorry" "o.k"weekend" i wiele innych. Czemu nikt nie spojzy na ten fakt iz to Polacy chca sie upodobic do USA bo mysla ze sa cool jak uzyja pare ich zwrotow. Tak wiec kochanie nie oceniajmy innych dopoki siebie samych nie ocenimy. Pozdrawiam z USA
Zastanawia mnie wszyscy nazekaja na USA, Ale nikt nie widzi tego iz Polska nasladuje wlasnie USA. Prawda jest taka ze Polacy nie potrafia nic sami wymyslec mam na myslie wszelkiego rodzaju programy w TV. Wiekszosc pomyslow jest wlasnie sciagnieta od Amerykano typu Big Brother(nawet nie przetlumaczyli na polski), Idol i jeszcze inne nie mam czasu na wymienianie wszystkiego po kolei. Pozatym nie mysle zeby w polskim slownictwie byly wyrazy takie jak "sorry" "o.k"weekend" i wiele innych. Czemu nikt nie spojzy na ten fakt iz to Polacy chca sie upodobic do USA bo mysla ze sa cool jak uzyja pare ich zwrotow. Tak wiec kochanie nie oceniajmy innych dopoki siebie samych nie ocenimy. Pozdrawiam z USA
Monia
stereotypy z USA są łatwe, przyjemne i proste i dlatego każdy może bez większego wysiłku je naśladować. Dlatego są tak popularne. Również dlatego, ze są powszechne w mediach. Przyzwyczajamy sie do tego, z czym się stykamy na codzień. Co do wymyślania, zapewniam Cię, że Polacy, potrafią to dokładnie jak każdy inny naród, łącznie z USA.
Jeśli chodzi o wiadomość, opieram się na radiu Zet i WP, które ją podały.
I jeszcze jedno: ja wolę być zwyczajnie "fajna" niż "cool"
Jeśli chodzi o wiadomość, opieram się na radiu Zet i WP, które ją podały.
I jeszcze jedno: ja wolę być zwyczajnie "fajna" niż "cool"
Monia
Nie za bardzo wiesz o czym piszesz.
Ani Big Brother, ani Idol nie były pomysłami na show, które zrodziły się w ameryce.
Stacje w USA jedynie kupiły licencję na te programy nazywając sobie swojsko jeden z nich: American Idol.
Idol jest pomysłem Brytyjskim natomiast BigBrother - holenderskim.
Właśnie pomyślałem sonbie, że obywatele USA są zapatrzeni w siebie.
Potrafią bez trudu przywłaszczyć autorstwo prawie każdego wynalazku.
(!!!) Albo dają sobie wmówić, że to pomysł Ameryki.
PS. Jutro z okazji wizyty Busha w Kraku koleżanki i koledzy przygotowują transparenty powitalne.
Jeden z nich brzmi: Nasz Smok s****na Buscha.
Coś czuję że w telewizjach będzie można sobie pooglądać radosne powitanie szefa zaprzyjaźnionego państwa
Ani Big Brother, ani Idol nie były pomysłami na show, które zrodziły się w ameryce.
Stacje w USA jedynie kupiły licencję na te programy nazywając sobie swojsko jeden z nich: American Idol.
Idol jest pomysłem Brytyjskim natomiast BigBrother - holenderskim.
Właśnie pomyślałem sonbie, że obywatele USA są zapatrzeni w siebie.
Potrafią bez trudu przywłaszczyć autorstwo prawie każdego wynalazku.
(!!!) Albo dają sobie wmówić, że to pomysł Ameryki.
PS. Jutro z okazji wizyty Busha w Kraku koleżanki i koledzy przygotowują transparenty powitalne.
Jeden z nich brzmi: Nasz Smok s****na Buscha.
Coś czuję że w telewizjach będzie można sobie pooglądać radosne powitanie szefa zaprzyjaźnionego państwa
Do Wszystkich - co czekaja by pokazywac!
Hej - to nie mialo byc tak serio - lubie Was wszystkich czytac i nastapilo jakies zamieszanio/nieporozumienie - ja "Steskniona" bede czytala i zagladala i pisala. Jesli sa tu jakies ukryte zasady (jak wszedzie) do ktorych sie nie dokopalam a pomijajac je dotknelam kogos to przykro mi bardzo! Z radoscia przyjme wszelkie formy wyjasnien ukrytych kodow i znaczen tej (mialam wrazenie )publicznej strony!