Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na razie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

X jest od zawsze. Przez to nie dobiorą się do dalszych osób w Polsce.

Na tym się akcja zakończy i zablokuje.

Więc to tylko próba dobrania się do niego.

Na razie ma wpływy.

Faktycznie ta współpraca była podejrzana.

Jak rozumiem, jest on celem głównym całej akcji.
To jednak byłoby złamanie tej ochrony dla współpracujących.

Nie mogę go już jakby uratować.
Nie radzi sobie z własnymi demonami?

Mam wrażenie, że wystarczy mu się przypatrywać i sprawa sama się jakoś rozwiąże.

Ewidentnie X jest taką wyróżniającą się postacią. Trochę to łagodził. Sam już nie wiem.
Dziwnie się zachowuje, jakby miał wyrzuty sumienia i chciał się rozstać ze światem. Albo to kłopoty finansowe. Albo brak uznania.

Wiem, jak będzie w Polsce. Pegierowcy zostaną przemieleni przez system w taki biologiczny sposób, komuniści również. Vipy natomiast odbędą swoje kariery. Media nawet nie zauważą całej tej grupy. Na półmetku pewien schemat jest już dobrze ukształtowany. Myślę, że nie wydarzy się zbyt wiele.
Teoretycznie istnieje prawo do oporu, w tym kierunku rozwijała się logika takich zdarzeń na świecie. Może więc jeszcze nastąpią jakieś akty oporu. A czy dojdzie do jakichkolwiek procesów? Atmosfera nie sprzyja temu na razie.

Jest jeszcze film o Rwandzie, którego nie widziałem: Strzelając do psów, inny jego tytuł Pieska śmierć.

Kościół był pod pewnym nadzorem ONZ, ale na miejscu ich nie było. Ksiądz sporządził listę nazwisk i wieku chyba ukrywających się tam (niektórzy podawali fałszywe dane), dał ją ONZ, ale też bojówkarzom, którzy potem wybierali sobie po 50 ofiar. A w takim kościele mieści się 2-3 tys. ludzi. Żywność organizował ksiądz, ale bardzo słabą.
Ksiądz bywał też w tym słynnym Hotelu Rwanda, gdzie też była opieka ONZ, też są różne pretensje do menedżera, a jak ten sobie radził? W hotelu uratowali się wszyscy, 1268 osób. ONZ, zagranica, partyzanci naciskali na Hutu, by nie ruszali hotelu. Jedzenie możliwe, że kupowano ze składek tych ukrywających się, i podpłacano też wojskowych.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wenceslas_Munyeshyaka
https://pl.wikipedia.org/wiki/Paul_Rusesabagina
Obaj byli z mieszanych rodzin, ojciec Hutu (ojciec jest ważniejszy), matka Tutsi. Menedżer hotelu miał też żonę Tutsi.

Chciałbym wiedzieć, kto naparza się z kim, takie podstawowe fakty. Zwykle się tego nie ukrywa.

W epoce prasy, internetu, TV można ukryć coś tak znaczącego.

Nie wnikam, nie chcę znać szczegółów.
Radzę uniknąć zniszczenia kraju.

Zaczynam sądzić, że jakieś grupy w Polsce zmasakrowały się nawzajem i teraz ukrywają to nawzajem.
Ponieważ dzieje się to bez opisów, jak w epoce kamienia łupanego, trwają takie porachunki po omacku.

Będzie jakoś inaczej.

Dość luksusowe.

Takie rozwiązanie więc odpada.

Inne tematy z forum Koronawirus

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry