Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.3

Kontynuacja wątku.
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-cz-2-t992442,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dachówek dla świata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jest to wielki sekret, bo działo się to nawet na forum. Zresztą forum jest kopalnią takich informacji. Informacji dla świata.

Ustaliłem, że może to nie tyle RAF, co materiał obserwacyjny. Jest to jednak pewne udzielanie informacji. Zbieranie informacji jest ważne w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba uzupełniać stopniowo luki w swojej wiedzy.

Szedłem trochę w tym kierunku, ale swoją wieżę zbudowałem o wiele niższą. Trzeba ogarnąć całą historię planety.

H - ten jest jak bardzo, bardzo wysoka wieża, której szczytu właściwie nie widzę. Jest oczytany na światowym poziomie i pewnie ogarnia całą planetę.

Będę wpisywał tu nowe supersensacyjne i przełomowe informacje, wiedza mi się skończyła na razie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że dla krajów byłej Jugosławii było to długie telewizyjne widowisko.

Procesy dotyczące Bośni trwały jeszcze niedawno, ale to ostatnie. Natomiast trybunał dla Rwandy zamknięto, bo tam ludzie żyją krótko.

Takie mniej więcej były trybunały dla Rwandy i Bośni. Skazano po kilkadziesiąt osób.

Zachód uważa za ideał Norymbergę, czyli karanie liderów, ale niesięganie głębiej, by społeczeństwo się nie buntowało. Są też wyczuleni na obozy koncentracyjne.

Liberia - po wojnie domowej jest tam masa zbrodniarzy wojennych. Rząd powołał jakąś komisję, ale na razie nie odbył się żaden konkretny proces. Wolą nie rozdrapywać ran. Zbrodniarze pracują w zwykłych pracach, np. sprzedają RTV. A jednak kiedy za granicą ktoś zostaje zatrzymany, są sądzeni, dostają wyroki niezwykle surowe, po kilkadziesiąt lat. Zachód ich sądzi, choć nawet nie szkodzili Zachodowi swoimi działaniami. Chodzi o to wrażenie bezkarności, jakie powstaje.

Trochę imponuje mi to, że otarłem się o tak ważną organizację. To część dużej historii.

Przekonanie, że skoro mają pretensje, to mają rację i prawo działania.

To ewidentnie jakaś trzecia droga, a taka opcja jest przegrana.

Wiem, że tym ludziom czegoś brakuje. To pewna naiwność. Albo desperacja.
Brak zrozumienia możliwych konsekwencji dla siebie?

Obstawiając tak, a nie inaczej, też jakoś obstawiłem i zaryzykowałem.

Mam nadzieję, że uczestnictwo w organizacji nie było przymusowe i jego brak nie przekreśli moich przyszłych szans.

Stałem się zbyt słaby, by atakować ludzi przez komputer. Wolę poleżeć na kanapie.

Gdzieś są prawdziwi liderzy. Wyobrażam sobie różne nazwiska, ale czy prawidłowo ocenili ryzyko? Są chyba w pewnej próżni.

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry