Widok

Nie mam ochoty na męża

Jesteśmy małżeństwem od około 4 lat, kryzys zaczął się jakiś rok temu i od tej pory narasta. Nie wiem z czego to wynika, ale nie mam zupełnie ochoty na bliskość z nim. To objaw depresji czy co? Będę wdzięczna za wsze opinie, doświadczenia w tej sprawie. Nawet nie mam z kim na ten temat pogadać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to jest nas dwoje, też nie mam na niego ochoty ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
hmmm... sprawa jest poważna...

proponuje kupić mężowi coś takiego:
image

niech wciąga na łeb, potem wskakujecie do wyra i bawicie się w kowboi...

JAZDA IIIIIIHAHAAAAAAA!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To się zdarza.
Ogólnie rzecz przedstawiając, przyczyny mogą być dwie:
a) fizyczna, czyli hormony Ci "się popsuły"; bywa, że to skutek tabletek hormonalnych, które mogą obniżać libido, lub organizm sam z siebie coś szwankuje np. często po ciąży przez kilka miesięcy lub dłużej kobieta jest tak wykończona i w takiej hormonalnej huśtawce, że się po prostu nie chce,

b) psychiczna, gdy z własnym mężem/partnerem kobieta czuje się źle np. podejrzewa go o zdradę, boi się go, nudzi się w jego towarzystwie lub też przestała go kochać, patrzy jak na obcego człowieka i nie czuje pociągu do tego mężczyzny, którego nie poznaje.

Depresja pewnie też może być, jeśli Ci notorycznie smutno i świat zszarzał, to na seks nie masz ochoty.
Podejrzewasz siebie o stany depresyjne?

Tak z własnego doświadczenia Ci powiem, że najgorsza, nawet dla libido, jest bezczynność. Brak konkretnego zajęcia, nadmiar czasu na myślenie, brak wiary w siebie, uczucie wyalienowania i "nicniewartości ogólnej". Wtedy nawet seksu się nie chce.

To tak w ogólności wielkiej. Nie wiem, co Cię trapi, ale życzę, żeby przeszło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
to tak trzymaj dalej, za pól roku dowiesz się kogo mąż posuwa, tak to sie kończy, z własnego doświadczenia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
no tak źle może nie będzie, nie każdy facet jest taki...

Autorko, kryzys- tzn. brak ochoty na seks? Czy ogólnie jest między Wami coś nie tak?? Bo co innego jeśli jest ok i Ty nie masz ochoty, a co innego, gdy się nie dogadujecie i kłócicie i wtedy nie masz ochoty. Może jakiś wspólny wyjazd, wakacje tylko we dwoje coś by tu zaradziły
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
"no tak źle może nie będzie, nie każdy facet jest taki..."

Silverr - może nie być, ale to nie znaczy, że taki nie może się stać. I to nie w pełni świadomie, a szukając ..... czegoś.
Może nawet niekoniecznie samego seksu, a zbliżenia, ciepła .....

Najczęściej hasło "nie wiem czemu" wynika z braku odwagi stanięcia samej z sobą w twarz i zmierzenia się z problemem.
"Najczęściej hasło "nie wiem czemu" wynika z braku odwagi stanięcia samej z sobą w twarz i zmierzenia się z problemem."

Też tak myślę. Zazwyczaj tak bywa że winy szukamy wszędzie tylko nie w sobie.
no tak tak..
Lepiej się zmuszać .. Brawo Ty!

a próbowałaś z nim szczerze porozmawiać?
Też tak miałam.. 4 lata temu i urodziłam i dopiero jakoś od 5-6 m-cy wraca wszystko do normy..
Nawet nie do normy a do stanu, który można zaakceptować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
hmmm, a czy przypadkiem nie wydarzyło się coś miedzy Wami albo w Twoim życiu osobistym? Nie obraź się ale takie niechęci nie biorą się z niczego.

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki powiększające piersi (8 odpowiedzi)

Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie...

Tabletki powiększające piersi (6 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

Tabletki powiększające piersi (13 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

do góry