Widok

Nie wiem na ile się teraz sprawy mają ale kiedy kończyłem tę szkołę (6 lat podstawówki) poziom szkoły stał na b. wysokim

SP społeczna Niedźwiednik Temat dostępny też na forum:
Szkoła i kadra dbały o rozwój podopiecznych, zarówno w zwykłym zakresie, jak i podczas zajęć dodatkowych. Dzieciaki pracują ciężko (6-7 godzin dziennie! Dopiero w klasie maturalnej tyle miałem!), a nauczyciele dbają o ROZBUDZENIE u nich głodu wiedzy - a nie tylko zapewnienie pewnego zakresu wiedzy, jak to bywa w innych szkołach. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć tyle: Dzieci są przyszłością Narodu, rodzin, ludzkości. Musimy o nie dbać, aby nie wyrosły na bezrefleksyjną masę, aby sami chcieli zdobywać wiedzę - największy kapitał i największe źródło siły.

Oczywiście "Niedźwiadek" zwany przeze mnie złośliwie "rezerwatem" ma wiele wad: Czesne! Nie orientuje się na jakim poziomie stoją teraz, ale za sumę, którą moi rodzice wydali na moją edukację można by spokojnie kupić dobry, nowy samochód. No i wyposażenie - Szkoła pomimo kolosalnych czesnych jest po prostu uboga. Robi to strasznie nieprzyjemne wrażenie. Oczywiście mogło się to już zmienić

Piszę to dla rodziców, którzy szukają odpowiedzi na pytanie: Czy warto?
Z perspektywy czasu, mogę powiedzieć że TAK, lecz tylko jeśli nie liczysz się z kosztami i stać Cię aby zapewnić swemu dziecku lepszy start.

Pozdrawiam
Moja ocena
poziom nauczania: 5

zajęcia dodatkowe: 4

wyposażenie: 2

przystępność cen: 1

ocena ogólna: 4

3.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A do tego mają pseudo ochronę , widziałem jak kiedyś podjechał patrol i nawet nie wysiedli z samochodu , teraz mają chyba security z litewskiej i jest porażka .... bramy otwarte , dzieci czują się niebezpiecznie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Szkoły prywatne i społeczne

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

do góry