Widok

Niebieski dla dziewczynki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Potrzebuję Waszej opinii. Za trzy miesiące urodzi się nam córeczka i chcemy wybrać już wózek. W sumie jestem zdecydowana na x-landera, ale nie wiem jaki kolor. Mąż się upiera na różowy, ale ja nie bardzo jestem przekonana. Są niby teraz te nowe color paki ale ja bym chciała wybrać coś na dłużej. Czy dziewczynka może jeździć w niebieskim? Takie rozważam:
1. http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-986-X-Lander-X-Q-2012-wersja-spacerowa-gondola.html

2. http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-984-X-Lander-X-Q-2012-wersja-spacerowa-gondola.html

a to mój mąż wybrał
http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-988-X-Lander-X-Q-2012-wersja-spacerowa-gondola.html

pomocy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem, dziewczynka może jeździć w wózku w każdym kolorze.
Z tych trzech kolorów co pokazałaś, ja wybrałabym pierwszy.
Pozdrawiam
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ten pierwszy najladniejszy i u mnie wyglada na fiolet czyli i dla chlopca i dla dziewczynki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
chciałabym mieć takiego męża- mój nie chciał słyszeć o różowym czy czerwonym, bo powiedział że nie będzie z takim jeździł, a jak przyszło co do czego, to mogę policzyć na palcach jednej ręki ile razy był z córką na spacerze...... suma sumarum wybraliśmy jasną zieleń (ładna)
a i jeszcze jedno, jeśli planujesz jeszcze dziecko najlepiej wybrać kolor neutralny, bo zawsze możesz mieć chłopca, a szkoda drugi raz tyle kasy wydawać :)
a czemu dziewczynka nie miałaby jeździć w niebieskim wózku????

i może niby nie nosić niebieskich ubranek?

ile z nas lubi niebieski kolor???

ja - uwielbiam :] to mój ulubiony ;) i z pewnością nie jestem chłopcem/facetem ;)

zdecydowanie nie kupiłabym tego różowego :]

z tych 3 podanych najbardziej podoba mi się drugi - niebieski :]

ogólnie patrzyłam jeszcze jakie mają kolory i zielony jest fajny ;P http://www.pierwszyusmiech.com.pl/data/gfx/pictures/large/9/3/939_3.jpg

nasz pierwszy wózek był bordowo-czarny :]
kolejny - zielono-szary ;]
trzeci - czarny :]
czwarty - cały turkusowy
piąty - granatowo-niebieski :]
ja sama- znajac mojego meza- nie wzielabym rozowego wozka, lepiej taki uniwersalny. Mnie tez podoba sie ten pierwszy.
"Czy dziewczynka może jeździć w niebieskim?"

nie, nie może, to zaowocuje zaburzeniami z identyfikacja płciową w przyszłości
kup różowy koniecznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
w sumie to bez różnicy jaki kolor będzie, mi się podoba chyba najbardziej ten pierwszy, ale wiadomo Ty wybierasz.
Ja mialam gondolke zielona,potem spacerowke niebieska ,potem nastepny wozek niebieski ...
Wiec mysle ze kolorki uniwersalane i bez przesady ze dziwczynka musi miec rozowy ,mi sie podoba ten fiolecik z pierwszego linku :)
image
image
Dziewczynka miałaby jeździć w niebieskim???? Boże jaki wstyd! To odciśnie piętno na całym jej życiu. Nie rób jej tego. Poza tym, ludzie będą gadali, że ma z odzysku po jakimś chłopcu. Koniecznie kup różowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
hej, nie przejmuj się komentarzami. Bez sensu :)
my też spodziewamy się dziewczynki i wybralisy x-landera x move w kolorze australia - czyli ten drugi. Widziałam ten kolor na żywo w mama i ja i w sumie to ten kolor jest dziewczęcy :)
Przez chwilę też się zastanawiałam czy oby napewno wybrać niebieski, ale przecież nie skrzywie psychiki dziecka tylko dlatego ze nie bedzie jezdziło w różowym wózku ;-) Jak mążchce koniecznie rozowy to kupcie dodatkowego color packa, najwyzej mąż bedzie sobie zmieniał tapicerke w spacerówce co jakiś czas.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miranda, ale masz fajnego suwaczka :-)
moim zdaniem też pierwszy najładniejszy
Moja córcia miała gondolę niebiesko- szarą a spacerówkę niebieską, więc niebieski jak najbardziej pasuje dla dziewczynki.
ja nie rozumie myslenia,ze rozowy dla dziewczynki, a niebieski dla chlopca,
co do wozka to najlepiej neutralny kolor kupic , ja znam duzo przypadkow kiedy to te 100% dziewczynki na USG urodzily sie z siusiaczkiem:):):)
mi sie ten pierwszy podoba najbardziej
ale ten stereotyp niestety istnieje nadal, bo jak sie widzi ubrana dziewczynke na niebiesko to czesto niestety mozna pomylic z chlopcem a potem rodzice sie wkurzaja:(
ale jezeli chodzi wozek to chyba nie ma znaczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
2 najładniejszy :)
My mamy turkusowy wózek i ludzie od razu się pytają czy to chłopiec:) Ale tak to jest gdy kolor pozostawia sie mężowi w moim przypadku.
pierwszy najładniejszy wg mnie :)
przywiesisz jakąś różową maskotkę, albo kwiatka i bedzie widać, ze w środku dziewczynka :)
ładny wózek i pierwszy i drugi ten ostatni to wolałabym zobaczyc na żywo kolorki.
ja lubię moja córeczkę gdy ma na sobie cos w odcieniach niebieskiego a zwłaszcza turkusowego.
pierwszy wózek miałam czarny ze wstawkami różowego nie bł cały różowy więc ten róz nie przytłaczał.teraz mamy szary.

ja pomimo tego że córkę ubieram w dziewczyńskie kolorki czerwony czasem róż to i tak starsze osoby w sklepie z tekstem o jaki fajny chłopczyk
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry