Widok

Niejadek czy chory???

Mój synuś 3 latek, wspaniały chłopak ( cała mamusia :)) cierpi na alergiępokarmową od urodzenia. Od urodzenia jest z tego powodu pod opieką alergologa. Do tej pory jakoś było OK. Tzn. miała ograniczenia pokarmowe i jedo jadłospis różnie wyglął ( swego czasu bez glutenu, mleka, żywności przetworzonej - konserwanty , niektórych warzyw, owoców, czekolady i kakao itd.) ale zawsze pilnowaliśmy tego co je i choć z apetytem różnie bywało jak to u dzieci :) to nigdy nie było takich problemów jak teraz. Otóż od lipca tego roku ( to już 4 miesiące) mały ma ciągłe nawracające problemy żołądkowe tzn.: utrata apetytu, wymioty, lub odruch wymiotne, skarży się na brzuszek. Przy pierwszym tego typu zdarzniu ( w lipcu) padła diagnoza "rotawirus" leczenie trwało prawie 3 tygodnie ( ograniczona dieta ) ledwo go wyleczyliśmy a pod koniec sierpnia wszystko od nowa . Tym razem leczyliśmy go 2 tygodnie i 4 tygodnie trawło wprowadzanie normalnej diety. Od 3 tygodni mały znowu źle się czuje. Zaczęło się od przeziębienia ale ono mineło po 5 dniach, a od 2 tygodnie mały ma ciągłe odruchy wymiotne, nie bardzo chce jeść itd.
Może ktoś coś poradzi??? Jestem zdesperowana. Od lipca Maciek jada jak 8 miesięczne dziecko ( jarzynki gotowane w wodzie z oliwą, miksowane mięsko) bo próby podania normalnego posiłku kończą się wymiotami lub odruchami wymiotnymi. Nawet teraz przy tej diecie" zmiłuj się boże" nie bardzo chce jeść. Co robić???

Gadzinka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kochanie mogę Ci polecić świetnego GENIALNEGO lekarza pediatrę, który był pediatrą moim kiedy jeszcze był moim lekarzem a teraz jest pediatrą mojej 1,5 rocznej córeczki..napisz do mnie na priva jakos to Ci podam jego dane!! świetny lekarz napewno cos poradzi i ulży Twojemu maluchowi !!!Bo moze lekarze źle go leczą..albo nie na to co trzeba, co sie czesto zdarza w naszym kochanym kraju ;/ tak wiec odezwij sie do mnie buziaki

-=JuStine=-
Qrwa lekarze... przede wszystkim zmień lekarza. a potem udaj sie na jeszcze jedną wizytę, do innego. jak bedziesz miala opinie dwoch lub trzech, masz wiecej pewności, ze nic nie spieprzą. trzymaj sie.

Mądrość jest szeptem samotnika z samym sobą pośród gwarnego targowiska.
F.Nietzsche
mysle, ze nie zaszkodzi pojsc do irydologa.
i nie czekalbym z tym "do jutra"

pozdrawiam
jurek
irydolog, to taki lekarz od Irków ? ;)

...Remember the jester that showed you tears...
w gdyni zdaje sie jest taki od zawsze
oj gizmo, nie wiem czy irctwo to choroba, jesli tak, to nie wiem czy uleczalna :)
a irydolog, jesli ktos nie wie, to lekarz diagnozujacy na podstawie teczowki
diagnoza irydologiczna jest blyskawiczna do tego bezinwazyjna
czesto wymaga wsparcia badaniem laboratoryjnym, ale dzieki niej przynajmniej wiadomo czy i co trzeba doglebniej zbadac
bez takiego badania, poszukiwania przyczyny nieproawidlowego funkcjonowania organizmu moga byc bardzo dlugie, czasem zbyt bardzo

a opisany w tym watku przypadek ma w sobie wiele niepokojacych znamion
nie jestem jednak lekarzem, nie wroze rowniez z fusow :)

pozdrawiam
jurek
Od "irydologii" już krok do "kaszpirologii" i szacowania długości życia po układzie linii na dłoniach...
Ja niebardzo wierzę w takie czary mary, energiterapia idtkie tam ble ble
Bo skąd wiadomo ile to prawdy a ile domorosłej psychologi pseudolekarza?

Gadzinka
No z tymi diagnozami od 3 lub więcej lekarzy to bym też uważała. Mnie tak leczyli na tarczycę przez 6 lat a potem trafiłam na jedną MEGAFENOMENALNĄ kobitkę endokrynologa i okazało się że trułam się przez 6 lat pigulami zupełnie niepotrzebnie bo dolega mi coś zupełnie innego.

Gadzinka
jak bedzie chodzic tylko do jednego to jakie ma szanse znalezienia dobrego lekarza? im wiecej obskoczy tym wieksze prawdopodobienstwo ze trafi w koncu na dobrego. o to w tym chodzilo.

Mądrość jest szeptem samotnika z samym sobą pośród gwarnego targowiska.
F.Nietzsche
no wlasnie, dlatego tak jak napisala gadzinka, dopiero po kilku latach trafila na dobrego fachowca - cud, ze w ogole

ciekaw jestem, ktory to endokrynolog
moze to kobieta z instytutu chorob tropikalnych?

poprosze o namiar, jesli go posiadasz gadzinko

pozdrawiam
jurek
dr. Julita Krasińska tel 605184142 ( dzwonić po 20.00) przyjmuje we Wrzeszczu Głównym vis a vis dworca kolejowego.

Jest naprawdę doskonała. dzięki kobiecie magę teraz chwalić się moim wspaniałym synkiem.
Pozdro

Gadzinka
No wygląda na to, że i tak nie mam wyjścia. Mój mały to już jakichś schiz dostaje na samą wiadomość " kochanie sniadanko".
Aż się serce kraje.

Gadzinka

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry