Widok
Przedszkole to jest tanie, lecz nie spełnia podstawowej roli, nie rozwija dzieci. Jeste przepełnione i 'średnio estetyczne' (umywalik w szatni) To typowa przechowalnia według wielu miejscowych.
Banino ma 4 placówki oprócz tego przedszkola gdzie dzieci są pod dobra opieką. Polecam zajrzeć do konkurencji
Banino ma 4 placówki oprócz tego przedszkola gdzie dzieci są pod dobra opieką. Polecam zajrzeć do konkurencji
ul. Sosnowa :
Punkt Przedszkolny Edukacyjno - Rozwojowy im. ks. proboszcza Romana Janczaka
!!!REKRUTACJA JUZ ROZPOCZĘTA!!!
zapraszamy codziennie w godz. 16.00-18.00
UWAGA:
realizujemy podstawę programową wychowania przedszkolnego określonej przez Ministra Edukacji Narodowej
NAJTAŃSZE PRZEDSZKOLE
590 ZŁ z pełnym wyżywieniem i zajęciami dodatkowymi
rekrutacja@przedszkolebanino.pl
http://www.przedszkolebanino.pl
ZAPRASZAMY
UWAGA:
realizujemy podstawę programową wychowania przedszkolnego określonej przez Ministra Edukacji Narodowej
NAJTAŃSZE PRZEDSZKOLE
ZAPRASZAMY
Witam.
moje dziecko uczęszcza od roku do przedszkola na lipowej i jestem bardzo zadowolona z rozwoju dziecka.Zna wierszyki,piosenki,a przede wszystkim nauczył się samodzielności!!! Jest tam miła,przyjazna atmosfera.Oprócz tego jest niedrogie w porównaniu do innych placówek w baninie a różnica cen jest naprawdę wielka.Polecam .
moje dziecko uczęszcza od roku do przedszkola na lipowej i jestem bardzo zadowolona z rozwoju dziecka.Zna wierszyki,piosenki,a przede wszystkim nauczył się samodzielności!!! Jest tam miła,przyjazna atmosfera.Oprócz tego jest niedrogie w porównaniu do innych placówek w baninie a różnica cen jest naprawdę wielka.Polecam .
a jaka jest opłata z to przedszkole na lipowej?
ja dałam narazie moje dziecko do przedszkola w klukowie i płacę 650 miesięcznie.
ja dałam narazie moje dziecko do przedszkola w klukowie i płacę 650 miesięcznie.
Zachęcamy Rodziców do zapoznania się z ofertą przedszkola "MALUSZKOWO", które znajduje się przy ul. Złotej 47.
Więcej informacji na naszej stronie internetowej: http://maluszkowo.pl - zdjęcia ośrodka, informacje dodatkowe, aktualności, dostęp do monitoringu dla zarejestrowanych Rodziców a także możliwość zapisu dziecka poprzez Formularz Zgłoszeniowy.
Serdecznie zapraszamy!
Więcej informacji na naszej stronie internetowej: http://maluszkowo.pl - zdjęcia ośrodka, informacje dodatkowe, aktualności, dostęp do monitoringu dla zarejestrowanych Rodziców a także możliwość zapisu dziecka poprzez Formularz Zgłoszeniowy.
Serdecznie zapraszamy!
Pytanie było skierowane do Pani Iwony
zapraszam do prywatnego żłobka oraz przedszkola do Małkowa do Parku Małkowo ul.Parkowa 4,
Ale pomiędzy pojawiły się jeszcze inne posty. Dodatkowo jestem w szoku, że rodzice nie boją się zostawiać dzieci przy Lipowej-o ile dobrze kojarzę, bo to jest to przedszkole przy tym składzie budowlanym?
Jeżeli tak, to warunki na zewnątrz już na samym początku zniechęcają, aby wejść do środka.
zapraszam do prywatnego żłobka oraz przedszkola do Małkowa do Parku Małkowo ul.Parkowa 4,
Ale pomiędzy pojawiły się jeszcze inne posty. Dodatkowo jestem w szoku, że rodzice nie boją się zostawiać dzieci przy Lipowej-o ile dobrze kojarzę, bo to jest to przedszkole przy tym składzie budowlanym?
Jeżeli tak, to warunki na zewnątrz już na samym początku zniechęcają, aby wejść do środka.
Pełna zgoda. Moje dziecko od kilku lat chodzi do przedszkola przy Lipowej i nie mogę powiedzieć, żeby się nieprawidłowo, lub wolniej rozwijało. Faktycznie, otoczenie i baza lokalowa nie powala, ale nie to jest najważniejsze. Przynajmniej dla mnie, bo to jest kwestia indywidualnych priorytetów. Natomiast atmosfera dla dzieci jest bardzo pozytywna, czego najlepszym dowodem jest moja córeczka, której nie mogę wyciągnąć do domu. I to jej opinia jest dla mnie ważna, a nie moje (dorosłego), często subiektywne wyobrażenia o tym, co dla dziecka najlepsze.
Kwestia opłat też nie jest bez znaczenia.
Pozdrawiam
Kwestia opłat też nie jest bez znaczenia.
Pozdrawiam
Moje dziecko było tam miesiąc, niestety po takim czasie nadal płakało przy porannym rozstaniu. Zrezygnowałam, mimo iż cena faktycznie nie była wysoka.Po jakimś czasie dziecko wspomniało "stare przedszkole" i wtedy się dowiedziałam, że gdy maluch płakał, to słyszał, że mama go nie odbierze. Chyba nie jest o metoda na uspokajanie małego dziecka,które pierwszy raz rozstaje się z rodzicami. Dodam, że w innym przedszkolu jego adaptacja trwała krótko i wędrował tam radośnie.
Swoje córcie mam na Wesołej i jestem bardzo zadowolona, a jeszcze bardziej moja mała uwielbia przedszkole i pomimo mozliwości przeniesienia do Niepubliczengo przedszkola nie skorzystałam z oferty.
Róznica to ok 300 zł. Oczywiście jeśli rodzice nie mają mozliwości finansowych to lepsze jakie kolwiek przedszkole niż siedzenie w domku.
Pomyslmy ile płacimy za opiekunkę 700-100 zł. To czy 650 zł z wyżywieniem i zajęciami to jest tak dużo?
Róznica to ok 300 zł. Oczywiście jeśli rodzice nie mają mozliwości finansowych to lepsze jakie kolwiek przedszkole niż siedzenie w domku.
Pomyslmy ile płacimy za opiekunkę 700-100 zł. To czy 650 zł z wyżywieniem i zajęciami to jest tak dużo?
Uważam, że przedszkole przy ul. Lipowej zasługuje na wysoką ocenę... przynajmniej moją! Uczeszcząło tam dwoje moich dzieci i naprawdę wiele dobrego z niego wyniosły.. Chłopiec w wieku 5 lat nauczył sie czytać i liczyć a jego 4 letnia siostra niewiele mu odstawała Później trafiły do szkoły podstawowej i niestety "programowo" zostały cofnięte... Być może warunki odbiegają od "światowych" ale zawsze było czysto i schludnie.. Do dziś dzieciaki bardzo miło wspominają opiekunów..
Cena bardzo przystępna.. Dlatego z czystym sumieniem POLECAM!
Cena bardzo przystępna.. Dlatego z czystym sumieniem POLECAM!
W Baninie jest akurat wybór, narazie robię rekonesans, bo moje dzieci są jeszcze za małe, ale wele dobrego słyszalam o placówkach: na wesolej i maluszkowie- bardzo miła opieka i duzo zajęć- na wesołej dodatkowo oferta dla dzieci z poza przedszkola. Cena jest ważna ale te dwa 3 lata dziecka są najważniejsze w rozwoju malucha.
ul. Sosnowa :
UWAGA:
NAJTAŃSZE PRZEDSZKOLE
ZAPRASZAMY
UWAGA:
NAJTAŃSZE PRZEDSZKOLE
ZAPRASZAMY
Podaje Pani adres strony przedszkola, na której nic nie ma - ani jednej ważnej informacji, chociażby umowy, regulaminu, informacji w jakim wieku są dzieci i w jakich godzinach to przedszkole ma zamiar pracować, itd.. To jak człowiek ma się zainteresować:)?Fajnie byłoby też wiedzieć kim jest ta Pani dyrektor i jakie ma doświadczenie w prowadzeniu tego typu placówek, ewentualnie czy ma jakieś doświadczenie w pracy z takimi maluchami.
Cena to nie wszystko, ważne jest to, kto będzie się naszymi dziećmi opiekował i co te dzieci konkretnie będą tam robiły w ciągu całego dnia.
Ja szukałam przedszkola dla 2 dzieci, ale niestety przechowalnie w Baninie nie bardzo przypadły mi do gustu. Znalazłam nowo otwarte przedszkole z basenem i 5 godzinami angielskiego dziennie za 650zł z wyżywieniem:)Także można płacić 590zł i mieć niewiele, a dopłacając niewiele więcej, mieć dużo więcej.
Czekam na więcej informacji i życzę powodzenia, bo porządne przedszkole w Baninie by się przydało.
Cena to nie wszystko, ważne jest to, kto będzie się naszymi dziećmi opiekował i co te dzieci konkretnie będą tam robiły w ciągu całego dnia.
Ja szukałam przedszkola dla 2 dzieci, ale niestety przechowalnie w Baninie nie bardzo przypadły mi do gustu. Znalazłam nowo otwarte przedszkole z basenem i 5 godzinami angielskiego dziennie za 650zł z wyżywieniem:)Także można płacić 590zł i mieć niewiele, a dopłacając niewiele więcej, mieć dużo więcej.
Czekam na więcej informacji i życzę powodzenia, bo porządne przedszkole w Baninie by się przydało.
ale pani Kasia i pani Aga już nie pracują... co tu dużo kryć: podwórko to jakaś graciarnia a gdzieś tam pomiędzy piaskownica. A jak się wchodzi do przedszkola to witają nas psy bo już są dwa i śmierdzi okrutnie psią karmą, butami domowników i niestety psami - uważam ze w takim miejscu powinno być bardzo czysto a te zapachy powodują ze słabo się robi. w środku dwa pokoje dla dzieci, kuchnia otwarta więc znów zapachy. proponuje się bardzooooooooooo dobrze zastanowić nad wyborem tego przedszkola... Moze warto zrobić niezapowiedziane wizyty tak ze 3 razy i zobaczyć jak to funkcjonuje... no i nie sądze zeby to był dobry pomysł ze dzieci właścicielki tez uczęszczają do tej grupy...
Jeżeli Pani nie pasuje tam trzymanie własnych dzieci to dlaczego tam uczestniczą ??? może niech Pani znajdzie inne miejsce lub sama zajmie się wychowaniem , fakt zwierzęta to pewien problem też dzieci nie powinny ich zapewne dotykać głaskać itp rozumiem że Pani dzieci nie były nigdy w zoo bo przecież śmierdzi nie tylko zwierzętami ale tez karma a kupy słoni są przecież takie wielkie ,najlepiej trzymać dzieci zamknięte w sterylnym pomieszczeniu tak jak zapewne jest u Pani w domu , ciekawe wypowiedzi są tutaj na forum widzę że większość ludzi tylko krytykuje i nie ważne co i jak ludzie się starają żeby stworzyć ciekawe warunki i zabawy dla naszych pociech najlepiej taką osobę od razu zjechać do 0 gratuluje niech Pani sama otworzy idealne przedszkole chętnie tam oddamy swoje dzieci
pozdr
pozdr
Naprawdę dużo czasu zajęło mi znalezienie najlepszego przedszkola dla mojego dziecka, ale nie żałuję decyzji. Polecam szczerze Novello. Może nie jest to przedszkole idealne, ale takiego nie znajdzie się nigdzie. Dla mnie wadą jest aktualnie dalsze położenie parkingu od wejścia do przedszkola, gdyż jeszcze w wakacje można było podjechać pod same drzwi. Ale bez przesady, nie jest to główne kryterium przy wyborze przedszkola. Jak się uprzeć to do wszystkiego można się gdzieś przyczepić.
Przede wszystkim w Novello są wspaniałe panie, dużo zajęć oraz świetne warunki lokalowe. Każda grupa ma swoją przestronną salę, szatnię (szatnia w wiatrołapie prywatnego domu nie jest wg mnie rozwiązaniem dla przedszkolaka) oraz łazienkę dla dzieci (dla malucha świadomość że w każdej chwili może iść siusiu a nie musi biec przez korytarz do toalety jest bardzo ważna). Plac zabaw jest ogrodzony i do dyspozycji tylko dzieci. Jest bardzo bezpieczny i nie ma tam żadnego żelastwa właścicieli, z czym spotkałam się w jednym z "przedszkolnych" ogródków podczas poszukiwań. Wejście do przedszkola jest na domofon, drzwi na korytarz i do sali na gałki-klamki, zatem żadne dziecko nie wybiegnie samo z przedszkola gdyby nawet któraś pani się zagapiła. Ale jest to raczej niemożliwe, przy dwóch paniach na ok. 15-ro dzieci w grupie. No i cena bardzo przystępna. Za 590 zł miesięcznie dziecko ma zapewnioną wspaniałą opiekę, zajęcia plastyczne, muzyczne, angielski, z logopedą, teatrzyki no i wyżywienie, które w większości przedszkoli w Baninie jest dodatkowo płatne i wówczas w sumie kwota za miesiąc wynosi 700-800 zł.
Widok roześmianego i rozśpiewanego dziecka utwierdza mnie, że dobrze wybrałam przedszkole, ale każdy musi najpierw sam się zastanowić jakiego przedszkola szuka. Mnie nie zależało na świnkach, chomikach, królikach, psach, kotach, koniach lub innych cudach, a wręcz niektóre takie rozwiązania były dla mnie nie do przyjęcia ze względów higienicznych i estetycznych (ten zapach:)). Ale o gustach się nie dyskutuje. Polecam rundkę po przedszkolach i sprawdzenie osobiście. Życzę udanego wyboru:)!
Przede wszystkim w Novello są wspaniałe panie, dużo zajęć oraz świetne warunki lokalowe. Każda grupa ma swoją przestronną salę, szatnię (szatnia w wiatrołapie prywatnego domu nie jest wg mnie rozwiązaniem dla przedszkolaka) oraz łazienkę dla dzieci (dla malucha świadomość że w każdej chwili może iść siusiu a nie musi biec przez korytarz do toalety jest bardzo ważna). Plac zabaw jest ogrodzony i do dyspozycji tylko dzieci. Jest bardzo bezpieczny i nie ma tam żadnego żelastwa właścicieli, z czym spotkałam się w jednym z "przedszkolnych" ogródków podczas poszukiwań. Wejście do przedszkola jest na domofon, drzwi na korytarz i do sali na gałki-klamki, zatem żadne dziecko nie wybiegnie samo z przedszkola gdyby nawet któraś pani się zagapiła. Ale jest to raczej niemożliwe, przy dwóch paniach na ok. 15-ro dzieci w grupie. No i cena bardzo przystępna. Za 590 zł miesięcznie dziecko ma zapewnioną wspaniałą opiekę, zajęcia plastyczne, muzyczne, angielski, z logopedą, teatrzyki no i wyżywienie, które w większości przedszkoli w Baninie jest dodatkowo płatne i wówczas w sumie kwota za miesiąc wynosi 700-800 zł.
Widok roześmianego i rozśpiewanego dziecka utwierdza mnie, że dobrze wybrałam przedszkole, ale każdy musi najpierw sam się zastanowić jakiego przedszkola szuka. Mnie nie zależało na świnkach, chomikach, królikach, psach, kotach, koniach lub innych cudach, a wręcz niektóre takie rozwiązania były dla mnie nie do przyjęcia ze względów higienicznych i estetycznych (ten zapach:)). Ale o gustach się nie dyskutuje. Polecam rundkę po przedszkolach i sprawdzenie osobiście. Życzę udanego wyboru:)!
z pani wypowiedzi wynika że jest pani tam często- czy oddaje tam pani dziecko?
My z mężem zdecydowaliśmy, że oddamy tam naszego syna i jesteśmy SUUUPER ZADOWOLENI.
Mamy pewność, że nasze dziecko rozwija się prawidłowo i co najważniejsze wszechstronnie, ponieważ p. Mirka bardzo starannie dobiera zajęcia. W cenie mamy co miesiąc teatrzyki, wyjazdy na kucyki, a codziennie do domu dostajemy niesamowite prace plastyczne naszego syna. O prawidłowy rozwój dzieci dba oprócz bardzo troskliwych Pań, również logopeda i psycholog.
Jesteśmy całkowicie spokojni o nasze dziecko jak jesteśmy w pracy.
Pisze Pani, że śmierdzi- jak zapisywałam dziecko to dostaliśmy informację o tym, że założeniem placówki jest kontakt dzieci ze zwierzętami, oprócz "śmierdzących" psów jest też "śmierdząca" świnka morska, chomik, kot...
A co do brudu, na drzwiach jest znak- zakaz wchodzenia w obuwiu zewnętrznym. My jako jedyni z mężem zdejmujemy buty, bo proszę sobie wyobrazić co dzieje się ze świeżo umytą podłogą jeżeli wejdzie na nią dwóch, trzech dorosłych w zimowych butach... .
Nasz syn świetnie się bawi w Przystanku Przygoda i oby tak dalej:) a p. Mirce i reszcie Dziewczyn życzę wielu równie fantastycznych pomysłów i wiele sił, bo praca z niektórymi ludźmi, jak czytam, tego wymaga.
Proponuję w ramach przerwania pani zimowej depresji o napisanie kilku dobrych słów o przedszkolu do którego chodzi pani dziecko
My z mężem zdecydowaliśmy, że oddamy tam naszego syna i jesteśmy SUUUPER ZADOWOLENI.
Mamy pewność, że nasze dziecko rozwija się prawidłowo i co najważniejsze wszechstronnie, ponieważ p. Mirka bardzo starannie dobiera zajęcia. W cenie mamy co miesiąc teatrzyki, wyjazdy na kucyki, a codziennie do domu dostajemy niesamowite prace plastyczne naszego syna. O prawidłowy rozwój dzieci dba oprócz bardzo troskliwych Pań, również logopeda i psycholog.
Jesteśmy całkowicie spokojni o nasze dziecko jak jesteśmy w pracy.
Pisze Pani, że śmierdzi- jak zapisywałam dziecko to dostaliśmy informację o tym, że założeniem placówki jest kontakt dzieci ze zwierzętami, oprócz "śmierdzących" psów jest też "śmierdząca" świnka morska, chomik, kot...
A co do brudu, na drzwiach jest znak- zakaz wchodzenia w obuwiu zewnętrznym. My jako jedyni z mężem zdejmujemy buty, bo proszę sobie wyobrazić co dzieje się ze świeżo umytą podłogą jeżeli wejdzie na nią dwóch, trzech dorosłych w zimowych butach... .
Nasz syn świetnie się bawi w Przystanku Przygoda i oby tak dalej:) a p. Mirce i reszcie Dziewczyn życzę wielu równie fantastycznych pomysłów i wiele sił, bo praca z niektórymi ludźmi, jak czytam, tego wymaga.
Proponuję w ramach przerwania pani zimowej depresji o napisanie kilku dobrych słów o przedszkolu do którego chodzi pani dziecko
Ja również uważam że Przystanek Przygoda to bardzo dobre miejsce dla dzieci. Mój syn chodził wczesniej do innego przedszkola, które z zewnątrz robi pewnie lepsze wrażenie, ale zostawiając na kilka godzin nasze dzieci powinniśmy zadbać o to czy zostaje z ludźmi, którym na tych dzieciach zależy. Pani Mirka to z pewnoscia osoba która kocha dzieci i dba o ich wszechstronny w tym emocjonalny rozwój. Dzieci spędzają naprawdę dużo czasu na powietrzu, nagradzane są za pomaganie innym, i bez wielkiego szumu i dopłat w przedszkolu odbywaja się przedstawienia teatralne. To przedszkole to z pewnoscia nie jest przechowalnia dla dzieci ale przygoda i miejsca gdzie dzieci mogą się nauczyć naprawdę ważnych rzeczy :)
Cieszę się ,że jest takie miejsce w naszej okolicy :)
Cieszę się ,że jest takie miejsce w naszej okolicy :)
Przystanek Przygoda
Jestem pedagogiem i mamą czwórki dzieci. Otworzyłam tą placówkę dzięki konkursowi dotowanemu przez UE. Został nagrodzony w ten sposób mój pomysł i filozofia opieki i pracy z dziećmi.
Pracujemy od godziny 6:30 do 17, w dwóch pełnych grupach wiekowych (młodszej 10 osobowej, starszej 12 osobowej).
Dzieci codziennie: rysują, malują i tworzą różne prace, również jadalne. Gimnastykują się przy muzyce z elementami rytmiki,grają na instrumentach, śpiewają w języku polskim i angielskim. Wielozmysłowo poznają nowy temat, bawią się na świeżym powietrzu. Raz w tygodniu bawią się z panią Magdą- anglistką, gimnastykują się w rytmie judo, pobierają lekcje muzyki z p. Agnieszką. Raz na dwa tygodnie mają profilaktyczne zabawy przeciwdziałające wadom wymowy z p. Beatą- logopedą oraz bawią się przy okazji rozładowując dziecięce napięcia z p. Moniką- psychologiem dziecięcym. Raz w miesiącu biorą udział w zajęciach z hipoterapii oraz przedstawieniach teatralnych.
Przystanek Przygoda w Rębiechowie jest placówką bardzo kameralną, w której bardzo dużą uwagę zwracam na domową, przyjazną atmosferę oraz sympatyczną, ciepłą i oddaną dzieciom kadrę.
Pani Agnieszka i Kasia, ale również Małgosia, Ania, Sylwia, Magda, Monika i (mam nadzieję:)) ja oraz wiele innych stale współpracujących ze mną osób, właśnie odpowiadają temu opisowi.
Codziennie dzieci (już najmłodsze) poznają nowy temat, starszaki oprócz tego realizują program wg Podstawy programowej wychowania przedszkolnego. Poznajemy życie małych zwierząt: pasikoników, żab...- wtedy wyruszamy z dziećmi do ogrodu (450 m2) na poszukiwanie tych zwierząt. Kiedy indziej poznajemy winogrona, marchew, czy inne warzywo lub owoc- w takiej sytuacji idziemy do naszego dużego ogrodu warzywnego i szklarni. Codziennie odwiedzamy nasze dwa króliki.
Plac zabaw jest przestronny, pokryty trawą, wyposażony w dużą piaskownicę, zjeżdżalnię, huśtawki. Nie wiem szczerze powiedziawszy gdzie ktoś dopatrzył się brudu:)?
Trawa jest wydeptana tylko dlatego, że dzieci codziennie z niej korzystają:) a piasek w szatni jest nanoszony przez zadowolone, szczęśliwe z przeżycia nowej przygody dzieci.
Co do sprzątania, to placówka jest sprzątana w części komunikacyjnej w południe, po spacerze, a całość po zamknięciu.
Przedszkole i żłobek są częścią mojego domu, moje najmłodsze dzieci uczęszczają do obu grup. Skazywałabym również własne dzieci na bród i niebezpieczeństwo bakterii- każda mama wie, że jest to wbrew instynktowi macierzyńskiemu:)
Zapraszam Państwa do odwiedzenia Przystanku Przygoda:)
Jestem pedagogiem i mamą czwórki dzieci. Otworzyłam tą placówkę dzięki konkursowi dotowanemu przez UE. Został nagrodzony w ten sposób mój pomysł i filozofia opieki i pracy z dziećmi.
Pracujemy od godziny 6:30 do 17, w dwóch pełnych grupach wiekowych (młodszej 10 osobowej, starszej 12 osobowej).
Dzieci codziennie: rysują, malują i tworzą różne prace, również jadalne. Gimnastykują się przy muzyce z elementami rytmiki,grają na instrumentach, śpiewają w języku polskim i angielskim. Wielozmysłowo poznają nowy temat, bawią się na świeżym powietrzu. Raz w tygodniu bawią się z panią Magdą- anglistką, gimnastykują się w rytmie judo, pobierają lekcje muzyki z p. Agnieszką. Raz na dwa tygodnie mają profilaktyczne zabawy przeciwdziałające wadom wymowy z p. Beatą- logopedą oraz bawią się przy okazji rozładowując dziecięce napięcia z p. Moniką- psychologiem dziecięcym. Raz w miesiącu biorą udział w zajęciach z hipoterapii oraz przedstawieniach teatralnych.
Przystanek Przygoda w Rębiechowie jest placówką bardzo kameralną, w której bardzo dużą uwagę zwracam na domową, przyjazną atmosferę oraz sympatyczną, ciepłą i oddaną dzieciom kadrę.
Pani Agnieszka i Kasia, ale również Małgosia, Ania, Sylwia, Magda, Monika i (mam nadzieję:)) ja oraz wiele innych stale współpracujących ze mną osób, właśnie odpowiadają temu opisowi.
Codziennie dzieci (już najmłodsze) poznają nowy temat, starszaki oprócz tego realizują program wg Podstawy programowej wychowania przedszkolnego. Poznajemy życie małych zwierząt: pasikoników, żab...- wtedy wyruszamy z dziećmi do ogrodu (450 m2) na poszukiwanie tych zwierząt. Kiedy indziej poznajemy winogrona, marchew, czy inne warzywo lub owoc- w takiej sytuacji idziemy do naszego dużego ogrodu warzywnego i szklarni. Codziennie odwiedzamy nasze dwa króliki.
Plac zabaw jest przestronny, pokryty trawą, wyposażony w dużą piaskownicę, zjeżdżalnię, huśtawki. Nie wiem szczerze powiedziawszy gdzie ktoś dopatrzył się brudu:)?
Trawa jest wydeptana tylko dlatego, że dzieci codziennie z niej korzystają:) a piasek w szatni jest nanoszony przez zadowolone, szczęśliwe z przeżycia nowej przygody dzieci.
Co do sprzątania, to placówka jest sprzątana w części komunikacyjnej w południe, po spacerze, a całość po zamknięciu.
Przedszkole i żłobek są częścią mojego domu, moje najmłodsze dzieci uczęszczają do obu grup. Skazywałabym również własne dzieci na bród i niebezpieczeństwo bakterii- każda mama wie, że jest to wbrew instynktowi macierzyńskiemu:)
Zapraszam Państwa do odwiedzenia Przystanku Przygoda:)
Przedszkole, o którym pisałam jest w Osowej - http://www.happykidsosowa.pl
Nie jestem w stanie ocenić jeszcze tego miejsca, bo to nowo powstała placówka - znam tylko 2 Panie, które będą zajmowały się grupą maluchów i 4-latków (z poprzedniego przedszkola:)), ale przedstawiona oferta była bardzo interesująca i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Nie jestem w stanie ocenić jeszcze tego miejsca, bo to nowo powstała placówka - znam tylko 2 Panie, które będą zajmowały się grupą maluchów i 4-latków (z poprzedniego przedszkola:)), ale przedstawiona oferta była bardzo interesująca i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
oferujemy dzieciom prawidłowy rozwój poprzez organizacje im zabaw przy muzyce, zajęć plastycznych czy gimnastyki .Poprzez zabawę uczymy dzieci podstawy języka angielskiego oraz rozwijamy dziecięcą wyobraźnie czytając bajeczki a wszystko w cenie 650zl włacznie z wyzywieniem ,zapraszamy tez bobaski ;-)
Akademia Myszki Miki -PARK MAŁKOWO
Akademia Myszki Miki -PARK MAŁKOWO
wszytkie przedszkola w Baninie i okolicznych wsiach są niepubliczne, nawet w Żukowie, przedszkole niepubliczne od punktu przedszkolnego różni się tylko organizacją, wszytkie tak samo powinny realizować program, a oferta to już indywidualna sprawa.
Dzieci przybwa i przedszkoli też, każdy chwali swoją placókę bo konkurencja ogromna. Najlepiej placówki odwiedzić i poznać opiekunów. Ceny sa zbliżone, a warunki bardzo różne, jednak najważniejsi sa nauczyciele bo to oni przebywają z dziećmi i tym samym kształtują ich rozwój. Warto także brać pod uwagę opinie malucha :) często rodzice kieruja się ofertą, wyposażeniem, zapominjąc że maluch powinnien w tym ważnym wieku być przede wszystkim szczęśliwy i bezpieczny. Powodzenia rodzicom życzę w trafnym wyborze! i pozdrawiam
Dyrektor przedszkola w Baninie
Dzieci przybwa i przedszkoli też, każdy chwali swoją placókę bo konkurencja ogromna. Najlepiej placówki odwiedzić i poznać opiekunów. Ceny sa zbliżone, a warunki bardzo różne, jednak najważniejsi sa nauczyciele bo to oni przebywają z dziećmi i tym samym kształtują ich rozwój. Warto także brać pod uwagę opinie malucha :) często rodzice kieruja się ofertą, wyposażeniem, zapominjąc że maluch powinnien w tym ważnym wieku być przede wszystkim szczęśliwy i bezpieczny. Powodzenia rodzicom życzę w trafnym wyborze! i pozdrawiam
Dyrektor przedszkola w Baninie
Może ktoś się jeszcze zastanawia nad wyborem przedszkola... Nie polecam przedszkola przy ul. Sosnowej 17. Jest to raczej "przechowalnia" dla dzieci. Zajęć mało, chyba że dodatkowo płatne. Dzieci codziennie dwie godziny oglądają bajki. Chyba żaden rodzic nie takiego przedszkola szuka dla swojego dziecka. Zwłaszcza za tak wysoką cenę, bo w tej chwili opłata jest ok. 700 zl.
Czytając opinie rodziców jestem załamana. Prześcigacie się w którym przedszkolu jest angielski i masa innych zajęć. Biedne te Wasze dzieci. Dzieci w wieku przedszkolnym mają się dobrze bawić, a bawiąc rozwijać się. Jeżeli przedszkole w ofercie pisze, że ma zajęcia z logopedii, rysunku, rytmiki, itp. jest to żałosne, bo przecież od tego są. To tak jakby szkoła chwaliła się w ofercie, że uczy dzieci czytać. Może mniej reklam, kolorowych czasopism i trochę zdrowego rozsądku. I co z tego że w którymś przedszkolu są umywalki w szatni.
Dzieci to nie cyborki, dajcie im trochę luzu. Mają całe życie na naukę. Myślę, że każde z przedszkoli w Baninie jest w stanie dobrze się zająć waszymi Królewnami i Królewiczami. Przedszkole nie załatwi sprawy za rodziców. Dobry przykład w domu to podstawa.
Matka dwójki dzieci:)
Dzieci to nie cyborki, dajcie im trochę luzu. Mają całe życie na naukę. Myślę, że każde z przedszkoli w Baninie jest w stanie dobrze się zająć waszymi Królewnami i Królewiczami. Przedszkole nie załatwi sprawy za rodziców. Dobry przykład w domu to podstawa.
Matka dwójki dzieci:)
Jeżeli mieszka Pani na Pszennej ale bliżej głównej ulicy niedaleko Domu Seniora to przedszkole na Lipowej byłoby blisko i Novello. Gdzieś od roku lub 2 otwarte na ul,Ptysia i Balbiny http://pracownia-jezykowa.pl/niepubliczne-przedszkole-kreatywne
sosnowa 500 wpisowe i czesne 590 mc,
w Maluszkowie Podana cena karnetów obejmuje
1. Karnet przedszkolny – Cena: 600 zł/miesięcznie
Karnet całodzienny obejmuje pobyt maluszka od poniedziałku do piątku w wybranych poniżej godzinach.
7.00 – 16.00
7.30 – 16.30
8.00 – 17.00
2. Karnet przedpołudniowy przedszkolny Cena 450 zł/miesięcznie.
Karnet przedpołudniowy obejmuje pobyt dziecka od poniedziałku do piątku w godzinach 8.30 – 13.00 z wyżywieniem lub bez.
3. Karnet popołudniowy przedszkolny Cena 270 zł/miesięcznie.
Karnet popołudniowy obejmuje pobyt dziecka od poniedziałku do piątku w godzinach 13.30 – 16.30.
4. Karnet wakacyjny 280 zł/turnus z wyżywieniem
5. Opłata żywieniowa
Opłata za wyżywienie pobierana jest według stawki tygodniowej, ustalonej indywidualnie dla każdego dziecka w oparciu o liczbę posiłków, która kształtuje się około 50 złotych.
6. Wpisowe
Jest to jednorazowa opłata w wysokości 500 zł pobierana przy zapisywaniu do Maluszkowa. Pokrywa ona koszt ubezpieczenia dziecka od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz zakup tzw. „wyprawki przedszkolnej”
7. Karnet świetlicowy - zajęć dodatkowych
250 zł/miesięcznie za wszystkie zajęcia dodatkowe oraz opiekę od poniedziałku do piątku w godzinach 13 – 17. Wyżywienie opcjonalnie. Możliwość opieki przedpołudniowej – opcjonalna
http://maluszkowo.pl/zapisy/cennik/
w Maluszkowie Podana cena karnetów obejmuje
1. Karnet przedszkolny – Cena: 600 zł/miesięcznie
Karnet całodzienny obejmuje pobyt maluszka od poniedziałku do piątku w wybranych poniżej godzinach.
7.00 – 16.00
7.30 – 16.30
8.00 – 17.00
2. Karnet przedpołudniowy przedszkolny Cena 450 zł/miesięcznie.
Karnet przedpołudniowy obejmuje pobyt dziecka od poniedziałku do piątku w godzinach 8.30 – 13.00 z wyżywieniem lub bez.
3. Karnet popołudniowy przedszkolny Cena 270 zł/miesięcznie.
Karnet popołudniowy obejmuje pobyt dziecka od poniedziałku do piątku w godzinach 13.30 – 16.30.
4. Karnet wakacyjny 280 zł/turnus z wyżywieniem
5. Opłata żywieniowa
Opłata za wyżywienie pobierana jest według stawki tygodniowej, ustalonej indywidualnie dla każdego dziecka w oparciu o liczbę posiłków, która kształtuje się około 50 złotych.
6. Wpisowe
Jest to jednorazowa opłata w wysokości 500 zł pobierana przy zapisywaniu do Maluszkowa. Pokrywa ona koszt ubezpieczenia dziecka od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz zakup tzw. „wyprawki przedszkolnej”
7. Karnet świetlicowy - zajęć dodatkowych
250 zł/miesięcznie za wszystkie zajęcia dodatkowe oraz opiekę od poniedziałku do piątku w godzinach 13 – 17. Wyżywienie opcjonalnie. Możliwość opieki przedpołudniowej – opcjonalna
http://maluszkowo.pl/zapisy/cennik/
Moja córcia od początku stycznia chodzi do przedszkola przy Pracowni Językowej (na kilka godzin dziennie). Mimo nieprzespanych nocy przed decyzją o rozpoczęciu przedszkola, jestem bardzo zadowolona. Przedszkole prężnie działa, panie wychowawczynie są miłe i budzą zaufanie, a ja sama widzę, jak bardzo to jest rozwijające dla dziecka - mam wrażenie, że dobrze trafiliśmy :) Chociaż to nasze pierwsze doświadczenie z placówką tego typu (wcześniej była niania), więc nie mam żadnego porównania i w tej kwestii nie doradzę.
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Jestem nauczycielka wczesnej edukacji z duzym doswiadczeniem w pracy i opiece nad dziecmi.Szukam pracy jako niania,oferuje dzien pelen przygod,nauki i zabawy dla twojego dziecka.Jestem uczciwa,dyspozycyjna,odpowiedziana oraz pogodna osoba,mam prawo jazdy i samochod.Jesli szukasz opiekunki,dobrej cioci to zapraszam,moj Email:ogrodniczka1981@wp.pl
Dzien dobry,
tu byla wlascicielka NA WESOLEJ, nasze przedszkole zamkniete on lata 2011.
Niestety nie udalo nam sie przetrwac wsrod tylu placowek w Baninie.
Pozdrawiam z Holandii, w zeszlym tygodniu zapisalam swojego synka do przedszkola tutaj. W Polsce placowki dysponuja programem i wieloma zajeciami (super sprawa) tu mozna liczyc tylko na opieke i luzna zabawe.
'niebo a ziemia'.
Powodzenia dla wszystkich mam z Banina :)
tu byla wlascicielka NA WESOLEJ, nasze przedszkole zamkniete on lata 2011.
Niestety nie udalo nam sie przetrwac wsrod tylu placowek w Baninie.
Pozdrawiam z Holandii, w zeszlym tygodniu zapisalam swojego synka do przedszkola tutaj. W Polsce placowki dysponuja programem i wieloma zajeciami (super sprawa) tu mozna liczyc tylko na opieke i luzna zabawe.
'niebo a ziemia'.
Powodzenia dla wszystkich mam z Banina :)
do Fabiankowa
Ciocie może przsekochane ale właściciele to mini amber gold niestety, sprawa była w sądzie, poprzekręcali ludzi na kasę głośno o tym było a temu tacie auto spalili pod domem.
I takim ludziom się pozwala dziłalnośc prowadzić , juz uciekli z Warszawy do Banina.
Radzę wpisać sobie nazwisko właścicielki w wyszykiwarke i art. wyskoczy o działalności tej Pani
Ciocie może przsekochane ale właściciele to mini amber gold niestety, sprawa była w sądzie, poprzekręcali ludzi na kasę głośno o tym było a temu tacie auto spalili pod domem.
I takim ludziom się pozwala dziłalnośc prowadzić , juz uciekli z Warszawy do Banina.
Radzę wpisać sobie nazwisko właścicielki w wyszykiwarke i art. wyskoczy o działalności tej Pani
Mój synek uczęszcza do przedszkola Tęczowa Przygoda na ul.Borowieckiej są tu przestrzenne kolorowe sale i przy każdej toalety, miła atmosfera, dużo ciekawych zajęć i przede wszystkim angielskiego ;) Najważniejsze, że dziecko ma ochotę rano biec do przedszkola! Zapraszam niezdecydowane matki, bo naprawdę warto!
maluszkowo
Moje dziecko uczęszcza do maluszkowa i jest bardzo szczęsliwe. Każdego dnia przynosi kolorowe prace plastyczne. Zgadzam się, że to przedszkole nie jest zbyt obszerne i nie posiada pięknych dużych kolorowych sal, ale to nie wszystko!.Najważniejsza jest atmosfera, dobór zajęć. Nie ma tam hałasu, krzyku i przedewszystkim płaczu! Dla mnie dużym atutem jest to ,że dzieci nie są przymuszne do spania. Odbieram moje dziecko zawsze radosne i szczęśliwe. Naprawdę polecam! Najgorsze są molochy , gdzie jest hałas i nieład, a nowe kolorowe ściany nie są wyznacznikiem jakości!