Widok
Nieregularne miesiączki starania o maluszka
Witam mam pytanie czy jest możliwość zajścia w ciążę w ostatni dzień miesiączki.
W październiku miesiączkę miałam od 20 do 25 października w listopadzie dostałam miesiączkę 22 listopad dzisiaj mamy 27 i końcówka miesiączki ( brązowe plamy) i dziś współżyłam z partnerem skończył we mnie czy jest możliwość zajścia w ciążę? Tak bardzo chcemy ale już nie daje rady liczyć sobie dni kiedy co i jak bo albo robię pomyłki albo coś nie tak mi wychodzi proszę o pomoc :)
W październiku miesiączkę miałam od 20 do 25 października w listopadzie dostałam miesiączkę 22 listopad dzisiaj mamy 27 i końcówka miesiączki ( brązowe plamy) i dziś współżyłam z partnerem skończył we mnie czy jest możliwość zajścia w ciążę? Tak bardzo chcemy ale już nie daje rady liczyć sobie dni kiedy co i jak bo albo robię pomyłki albo coś nie tak mi wychodzi proszę o pomoc :)
Jak akurat będziesz miała dość krótki cykl to ciąża może ci sie trafić.
Generalnie przy nieregularnych okresach jest niby trudniej, ale nie koniecznie. Ja o pierwszą ciążę starałam się 6 m-cy, ale trochę źle do tego podeszliśmy. Potem mądrzejsi postawiliśmy na to, żeby nie myśleć czy to teraz czy nie teraz, tylko że zawsze przez cały czas jest teraz i efekty tego były skuteczne - druga i trzecia ciąża za pierwszym podejściem. Dodam, ze moje nieregularne cykle to nawet od 20 do ponad 90 dni :P To dopiero masakra hehe. A jednak odpowiednie podejście i wysoka skuteczność gwarantowana :)
Generalnie przy nieregularnych okresach jest niby trudniej, ale nie koniecznie. Ja o pierwszą ciążę starałam się 6 m-cy, ale trochę źle do tego podeszliśmy. Potem mądrzejsi postawiliśmy na to, żeby nie myśleć czy to teraz czy nie teraz, tylko że zawsze przez cały czas jest teraz i efekty tego były skuteczne - druga i trzecia ciąża za pierwszym podejściem. Dodam, ze moje nieregularne cykle to nawet od 20 do ponad 90 dni :P To dopiero masakra hehe. A jednak odpowiednie podejście i wysoka skuteczność gwarantowana :)
No właśnie o to chodzi ze my na luzie jesteśmy nie myślimy o tym cały czas tylko jesteśmy nastawieni " jak będzie to super a jak nie to będzie kiedy indziej" od września do października cykl był 28dni od października do listopada 34dni :/ i właśnie dziś już mam ostatni dzień miesiączki ( brązowe plamy) partner skończył we mnie i tak się zastanawiam czy przy takiej różnicy jest to możliwe że mogę zajść :) i ogólnie już zglupialam bo nie regularnie jest i zastanawiam się kiedy teraz będę mieć płodne hehe
U nas podobnie. Cykle długie, nieregularne.. do tego niedoczynność tarczycy i torbiel na jajniku. W wieku 40 lat urodziłam zdrowego chłopczyka, dziś ma 8 miesięcy. Bez leczenia, specjalnych starań czy wyliczeń. Zdrowa kumpela 8 lat się starała i dopiero jak przestała się napinać i odpuściła to zaszła w ciążę.
Ja bym na Twoim miejscu spróbowałam uregulować cykle. Oczywiscie warto iść do lekarza najpierw ale polece Ci od razu cos co mnie pomogło - ovarin a jest i bezpieczny i dostępny bez recepty więc spokojnie mogłabyś sama zacząć brać bo to głownie zbiór witamin i kwas foliowy ( w okresie przygtować do ciazy bardzo ważne żeby to brać) , do teo zawiera niehormonalne substancje które regulują hormony . Mnie uregulowało to miesiaczki i nawet przestały być po tym tak bolesne i długie jak miałam. do tego też dieta https://ovarin.pl/dietetyk-radzi/ warto zastosowac razem, a jak sie boisz zacząć ten preparat bez konsultacji z lekarzem to chociaż poczytaj te rady dietetyka głownie o tym inozytolu który reguluje hormony, bo tam masz napisane w czym on wystepuje naturalnie w jakich warzywach i owocach, bo warto to jeść przy nieregularnych miesiaczkach
Zgadzam się, ale chyba wciąż za mało się o tym mówi, a starania o dziecko trwają często długo i wówczas badania, regulowanie cyklu to chyba podstawa? Polecam artykuł https://www.claudia.pl/starania-o-dziecko-jak-dlugo. Trzeba uświadamiać i przede wszystkim - badać się!