Widok
Nieświeże jedzenie: nie plaga, ale problem
Opinie do artykułu: Nieświeże jedzenie: nie plaga, ale problem.
Zielone mięso, spleśniałe owoce i ciasto z karaluchami - to nie menu rodem z horroru, ale produkty, jakie można znaleźć w trójmiejskich sklepach. Na szczęście nie jest to plaga, ale w 2012 roku Inspekcja Handlowa miała zastrzeżenia wobec towarów w niemal co piątym skontrolowanym sklepie. - Kupiłam w sklepie w Gdyni przy ul. Redłowskiej ćwiartkę kurczaka oraz skrzydełka. Po powrocie z pracy wyciągnęłam mięso z lodówki i okazało się, że i jedno, i drugie jest śmierdzące. Już drugi raz zdarza ...
Zielone mięso, spleśniałe owoce i ciasto z karaluchami - to nie menu rodem z horroru, ale produkty, jakie można znaleźć w trójmiejskich sklepach. Na szczęście nie jest to plaga, ale w 2012 roku Inspekcja Handlowa miała zastrzeżenia wobec towarów w niemal co piątym skontrolowanym sklepie. - Kupiłam w sklepie w Gdyni przy ul. Redłowskiej ćwiartkę kurczaka oraz skrzydełka. Po powrocie z pracy wyciągnęłam mięso z lodówki i okazało się, że i jedno, i drugie jest śmierdzące. Już drugi raz zdarza ...
no niezupełnie, idzie taką nabyć, jest żółta, nie biała, mięso o zupełnie innej konsystencji,
niż sklepowe. nie powiem gdzie i jak, bo nie zależy mi na upowszechnieniu źródła :) trzeba nieco wprawy, żeby nie wyszło za suche, lub gumowate, ale warto. są jeszcze ponadto gęsi, które z natury nie nadają się do przemysłowej hodowli. cena za kg jest niewiele wyższa od indyka czy schabu, ale jest bardziej wydajna, ze względu na zwartość mięsa. no i nie ma cholesterolu. co do produktów przemysłowych w sklepach - trzeba wyrobić sobie nawyk czytanie etykiet, zrobić zestaw konkretnych produktów i po tylko nie sięgać.
Dokładnie
Trzeba sie w ogóle cieszyć, że "coś" chce to jeść, bo ludzie to wszystko zeżrą. Zrobili kiedyś eksperyment z żarciem z mc`donalda. Hodowali zestaw happy meal chyba ok roku. I co się okazało?? Jedynie obeschł! Nawet nie pokrył się pleśnią! O braku robali już nie wspomnę. To musi być dopiero schemizowane.
musiałbyś sam to zboże uprawiać na płatki
i to bez nawozów, wtedy wyrosłoby rachityczne zielsko i nie najadłbyś się tym
w prawdziwym ekologicznym gospodarstwie koło Suwałk pewna rodzina uprawia warzywa, ziemniaki, hoduje zwierzęta bez chemii, bez pasz z antybiotykami
ziemniaki są wielkości jajek (zero nawozu) a ile strat maja w uprawach
sery robią pyszne, ale kilogram kosztuje minimum 80 zł, by było to opłacalne - na szczęście warszawka zamawia dużo serów w tej cenie
w prawdziwym ekologicznym gospodarstwie koło Suwałk pewna rodzina uprawia warzywa, ziemniaki, hoduje zwierzęta bez chemii, bez pasz z antybiotykami
ziemniaki są wielkości jajek (zero nawozu) a ile strat maja w uprawach
sery robią pyszne, ale kilogram kosztuje minimum 80 zł, by było to opłacalne - na szczęście warszawka zamawia dużo serów w tej cenie
To są słowa rzecznika prasowego.
...W 2012 roku przeprowadziliśmy 150 kontroli w trójmiejskich sklepach - informuje Dariusz Klugmann, rzecznik prasowy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Gdańsku...
Jak chcesz zwracać uwagę to warto czasami "ugryźć się w język".
Nie wiem co prawda czy dotyczy to tylko sklepów spożywczych - bo tego już nie powiedział.
Ale to i tak nie jest rewelacja. Szanse na wykrycie są takie, że mamy szanse wytruć całe osiedle w Trójmieście, a oni będą zadowoleni.
Podobnie działa Sanepid. Zgłasza, że będzie kontrolował i domaga się wysłania po nich samochodu.
Następnie podsuwają taki kwit o zwrot za dojazd.
Spróbuj nie podpisać he, he,he
Nie lepiej Państwowa Inspekcja Pracy.
Składasz do nich skargę, a oni karzą przyjechać w godzinach pracy i złożyć zeznania.
TO SĄ SŁUŻBY ABY NAS CHRONIĆ !!!!!
Jak chcesz zwracać uwagę to warto czasami "ugryźć się w język".
Nie wiem co prawda czy dotyczy to tylko sklepów spożywczych - bo tego już nie powiedział.
Ale to i tak nie jest rewelacja. Szanse na wykrycie są takie, że mamy szanse wytruć całe osiedle w Trójmieście, a oni będą zadowoleni.
Podobnie działa Sanepid. Zgłasza, że będzie kontrolował i domaga się wysłania po nich samochodu.
Następnie podsuwają taki kwit o zwrot za dojazd.
Spróbuj nie podpisać he, he,he
Nie lepiej Państwowa Inspekcja Pracy.
Składasz do nich skargę, a oni karzą przyjechać w godzinach pracy i złożyć zeznania.
TO SĄ SŁUŻBY ABY NAS CHRONIĆ !!!!!
Ludzie zezra wszystko ! skoro dzieciom hamburgery kupuja... to i splesnialy syf zjedza
Powaznie ! matki malym dzieciom kupuja hamburgery.... gdzie wiadomo ze tam jest wszystko zmielone razem z myszami to i stare produkty zjedza przy piwku.Siedza calymi rodzinami nadal w '' donaldach i kfs'' wiec po co te artykuly o zywnosci skoro to nic nie daje ? Grzebia w supermarketach paluchami jak wsiochy we wszystkim co jest na wage , w przebieralniach tylko opakowania leza puste bo wiesniak chce paczki zjesc za free to i szczura zje w miesie . Wiec czemu sie dziwic? Polak lubi szajs wiec i go zje :)
inspektorzy z siatkami cd..
to prawda, Ci inspektorzy wcale nie dopełniają swoich obowiązków należycie. Osobiście znam taki przypadek, jak mama mojej ex przychodziła po takich właśnie wizytach z siatami żarcia, mało tego przywozili jej czasem produkty do domu, mięso, pieczywo i inne produkty spożywcze. A sama z przejedzenia zbliża się do warunków panujących w NY....żal te państwo jest strasznie skorumpowane i zrobi wszystko by zarobić! Bądźmy świadomi dokonanych wyborów!
ŚWIETNY ARTYKUŁ - tego było trzeba
Zgadza się jest coraz więcej produktów nieświeżych, przeterminowanych. Nie ma reguły czy to drogi market(Piotr i Paweł) czy też tani (np. Real). Warto podkreślić iż, wiele twarożków, serków które stoją na półkach już w momencie zakupu mają bardzo krotki termin ważnosć, tak więc udając się dzisiaj do sklepu można spotkać na półkach twarożek wiejski, który ma termin ważnośći do 23 marca. Ponadto, w PiP spotkałem się z tym że, produkty którym pozostaje jeden dzień ważności obiżają cenę o 0,50-1 zł, co jak dla mnie jest śmieszne, powinna cena być obiżona o ponad 50%. Pozdrawiam
ostatnio znajoma byla zdziwiona jak zobaczyla ze jogurty, serki, twarozki, etc wyciagam zawsze z tylu polki
byla zaskoczona i nie wiedziala ze z przodu stoja zawsze te z najkrotszym terminem zeby nieswiadomy klient wzial, a z tylu laduje paria najnowsza i najswiezsza. Teraz juz wie i tez wyciaga z tylu ;)
JAK MA BYC SWIEZE SKORO NP. MLEKO STOI NA POLCE PRZY GRZEJNIKU :) zamiast w chlodni
Malo jest wazne czy produkty sa w kartonie itd. skoro jacys id@ci to ukladaja na polkach gdzie jest cieplo ! zarowno mleko , twarozki i rozne inne produkty a niedawno widzialem ze mleko stalo nad grzejnikiem :) to jak to ma byc swieze i dobre ? Czy sklepowej trzeba na czole napisac ze sa chlodnie !!!!! a druga sprawa to triki z chlodniami bo sa wlaczone w dzien a na noc sa wylaczane i tu jest pies pogrzebany !!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie i świnie..
..zeżrą wszystko! Jak można kupować paczkowane mięso!!?? Pytam się jakim jełopem trzeba być aby coś takiego robić. Pozatym widze, że polakI żywią się śmieciami, oby tanie było - najtańśze, a to że połowa albo więcej składu to CHEMIA to nie interesuje ich.. W stonkach i łidlach masowo zalegacie jedząc totalne świństwa!! Nie ma się co dziwić, że później towarzystwo NAFASZEROWANE sztucznościami na raka schodzi.. ale taka wasza rola.. popracować do 40 roku życia i do piachu. Puknijcie się w głowe. Zamiast kupić kilogram badziewnej kiełbasy, najtańszego serka chemicznego czy białego badziewnego pieczywa, lepiej kupić mniejszą ilość czegoś o dobrym składzie. A sporą część rzeczy można zrobić samemu. Ten kto siebie szanuje ten znajdzie czas. Zamiast oglądać kolejny badziewny serial można upiec chleba czy bułek na cały tydzień, albo upiec kawał mięsa i ciąć na plasterki zamiast osmarkane "wędlinki" kupować. Ułomny naród!!!
Pani Basiu !!!!!!!!! Czy to mielone jest swieze ??????????
Alez panie Jozefie !!! oczywiscie ze to mielone jest swieze ! ma 5 lat gwarancji i przydatnosci do spozycia :) wiec jeszcze caly tydzien jest dobre :) . I tak wyglada sprawa daty na opakowaniu :) Co to sa za produkty skoro jest rok gwarancji czy dwa ? sama chemia z farba !
trzeba byc idiota by kupic cos zepsutego pierwszego dnia a potem kupic cos tam znowu
Ale ogólnie to coś czuję ze zaczyna sie akcja walki z drobnym handlem. Gdy kasy brak ruszają w świat różne kontrole i czas na wyeliminowanie konkurencji. PO to opanowała doskonale tak jak kontrola w fundacji macius.
Rynek jest samoregulujacy, po prostu upadają ci którzy oszukują, są słabi czy tez nie trafili z produktem. Tylko w komunie w grę wchodzą inne czynniki
Rynek jest samoregulujacy, po prostu upadają ci którzy oszukują, są słabi czy tez nie trafili z produktem. Tylko w komunie w grę wchodzą inne czynniki
a ja polecam ostrożnosć
Mieszkam przy rynku i znam tutejszy handel od dawna. Osoby sprzedające są przypadkowe i najczęściej nie posiadają aktualnej ksiązeczki zdrowia. Właściciele tych budek spożywczych dają zarobić szczególnie w dni targowe członkom rodziny nie mającym pojecia o handlu. A z tą swiezoscia to przesada. Nie wiadomo kiedy ten drób bity i z jakiej ubojni. Oczywiście zawsze swieży jak twierdzą. Ale jak w domu poweachasz to nie odniesiesz bo oni zwijają sie już o 14 i szukaj wiatru w polu.
BARDZO LUBIE KURCZAKI Z ROZNA Z HIPERMARKETU:) !!!!!! Umyte w lizolu sa gwarancja zdrowia :)
Kurczaczki sa elegancko odswiezone , plesn sie wpali i wygotuje :) papryka sie posypie i jest lux danie :) moze nawet te robaki sie tez tam super upieka ze ich niewidac pod papryka !!!! I do tego z cztery piwa i sen jest spokojny .
Leclerc Gdańsk
Bardzo fajnie, że w tym sklepie jest lodówka z rzeczami, które mają krótki termin ważności- tym samym jeśli chcemy zrobić carbonarę to kupujemy śmietanę, którą zaraz wykorzystamy- taniej. Jednak ostatnio trafiłam na jogurt (na normalnej półce, który był po terminie:/). Trzeba czytać daty ważności każdego produktu!
"Szarańcza i larwy mącznika, czyli nowe smaki na naszych stołach"
Taki niedawno był artykuł w dziale deLuxe. Dość drogie dania w luksusowej czy chcącej za taką uchodzić restauracji. Tu macie to dodane gratisowo i jeszcze narzekacie? Przecierż to chyba dobrze, że to co miało być dla celebrytów i bogaczy wkracza pod strzechy?
E.LECLERC PRZYMORZE
W weekend bedac w e.eleclerku na Przymorzu chcialam kupic gotowy produkt. Na dziale z mrozonkami, gotowymi łazankami, pierogami itp. niektóre daty były grubo po terminie, na tyle że pierogi zaraz miały eksplodować !! tak były napompowane. zwróciłam tez uwagę, że tofu ( niemalże cała partia) była również grubo po terminie, a co jeszcze ?
w Sopocie sklepem
słynącym z przeterminowanych produktów jest Gosia na Wyścigach-biją rekordy -obniżają ceny produktów po terminie i ja się pytam gdzie kontrola? w takim sklepie?zdarza się też że nie obniżają ceny i mocno wierzą że uda się sprzedać ,rzeczy przeterminowanych w sklepie jest cała masa .
CALE TABUNY LECA JAK SA PROMOCJE !!!! Rodzinom az sie rece trzesa ze kielbasa z promocji :))
Jak ostatnio byla promocja '' Pasztecikow z miesem '':) i dwa dni do konca daty/terminu przydatnosci to baby do koszy kladly po kilka opakowan !!!! bo promocja i 30 procent tansze :) Wiec rodziny z dziecmi wszystko zmiela na maxa,,,a kielbasa ze zjelczalym tluszczem po 6 zl za kilo to zejdzie przed wielkanoca jak woda :))) i jaja podrabiane na wiejskie tez sie elegancko sprzedadza :) A potem szpital i zgon bo Edek juz mial 40 lat to juz czas zejsc ale przynajmniej jeszcze przed pogrzebem sobie kielbasy pojadl :)
ostatnio moja znajoma kupiła bigos w słoiku. widomo że nie zawsze sprawdza się date przy rzeczach z długą przydatnością do spożycia, a i po zapachu w takim przypadku nie da się tego wykryć. Bigosem się zatruła po czym okazało się ze termin ważności minął 3!!!!!!! miesięce wcześniej!!! jak można sprzedawać takie rzeczy??!!
za malo pracownikow
to dlatego ze w sklepach sa ciecia i jest za malo pracownikow
ponadto jak zapytasz kogos z obslugi w markecie o cokolwiek to okazuje sie ze on nie wie,on nie z tego dzialu... a my idioci nic z tym nie zrobimy
a taka siec jedna z druga powinna dostac duuuza kare za te wszystkie smiecie jakie sprzedaje
ale ze z sieci marketow panstwo ma podatek to przymyka oczka urzedas ( starsza nie dowidzaca wymalowana paniusia z sanepidu )
oczywiscie wychodzac z kontroli dostaje upominek w postaci reklamowki z zakupami ;p
ponadto jak zapytasz kogos z obslugi w markecie o cokolwiek to okazuje sie ze on nie wie,on nie z tego dzialu... a my idioci nic z tym nie zrobimy
a taka siec jedna z druga powinna dostac duuuza kare za te wszystkie smiecie jakie sprzedaje
ale ze z sieci marketow panstwo ma podatek to przymyka oczka urzedas ( starsza nie dowidzaca wymalowana paniusia z sanepidu )
oczywiscie wychodzac z kontroli dostaje upominek w postaci reklamowki z zakupami ;p
Ludzie!!! Pamietajcie, nigdy nie wyrzucac rachunku ze sklepu.
Po przyjsciu do domu sprawdzic jedzenie i natychmiast odniesc do sklepu. Zadac zwrotu pieniedzy a jak nie to zlozyc skarge do sadu i artukul do Internetu zalaczajac nazwisko kierownika sklepu i nazwe sklepu. Zobaczycie jaki to pozytywny oddzwiek bedzie mialo. Bez rachunku sklepowego bedzie trudno udowodnic ze tam sie towar kupilo. Na rachunku jest ten sam numer co na nalepce sklepowej artykulu.
To ja poproszę listę tych sklepów gdzie było
przeterminowane, karaluch i pleśń.
Proszę ujawniać wyniki kontroli wywieszając wielki afisz na wejściu do sklepu z podaniem zastrzeżeń.
Opłacamy instytucje kontrolujące, więc chcemy poznać efekty pracy, a informowanie o przekrętach będzie ostrzeżeniem dla klientów.
Proszę ujawniać wyniki kontroli wywieszając wielki afisz na wejściu do sklepu z podaniem zastrzeżeń.
Opłacamy instytucje kontrolujące, więc chcemy poznać efekty pracy, a informowanie o przekrętach będzie ostrzeżeniem dla klientów.
Często słyszę w przedszkolu i szkole jak rodzice mówią do dzieci:-
- Ubieraj się szybko i jedziemy do MC Donalda!
Ludzie !, czemu nie macie litości dla swoich dzieci ??
Nieświadomi? Douczcie się , choćby poczytajcie w necie !
i jeszcze jedno, szkolne sklepiki wołają o pomstę do nieba! Same szkodliwe towary wciskają dzieciom !!!
Dyrektor mówi , że nic nie może w tej kwestii !!!
Ludzie !, czemu nie macie litości dla swoich dzieci ??
Nieświadomi? Douczcie się , choćby poczytajcie w necie !
i jeszcze jedno, szkolne sklepiki wołają o pomstę do nieba! Same szkodliwe towary wciskają dzieciom !!!
Dyrektor mówi , że nic nie może w tej kwestii !!!
Najlepiej pracuje Sanepid z Pruszcza Gd. - jest tam taki czy podlega Pruszcz pod Gdański Sanepid ?
Jedzenie na Giełdzie samochodowej...Brak jakiejkolwiek kontroli, kompletnie.
Kiedyś zatruje się tam z 500 ludzi naraz.
Nie ma wc , nie ma wody , brud, błoto , odgrzewane hity , personel z łapanki itd itd.
Jaja na całego.
Panie z Sanpeidu pewnie nie lubią pracować, zwłaszcza w niedziele...
Kiedyś zatruje się tam z 500 ludzi naraz.
Nie ma wc , nie ma wody , brud, błoto , odgrzewane hity , personel z łapanki itd itd.
Jaja na całego.
Panie z Sanpeidu pewnie nie lubią pracować, zwłaszcza w niedziele...
W zeszłym roku kupiłem aparat z Biedronki - 240zł , ale ja jak to ja , wiem o co caman i
zachowałem paragon.
Właśnie oddali mi 240zł. Bez problemu.
ALE MUSISZ TRZYMAĆ PARAGONY !!!
Na wszystko masz 2 lata gwarancji , jak napiszą ci, że np. 3 m-ce , jest to nieważne.
Najczęściej reklamowane są buty , potem sprzęt.
Zachowuj paragony ! Kładź je w 1 miejscu. Bo zapomnisz.
Właśnie oddali mi 240zł. Bez problemu.
ALE MUSISZ TRZYMAĆ PARAGONY !!!
Na wszystko masz 2 lata gwarancji , jak napiszą ci, że np. 3 m-ce , jest to nieważne.
Najczęściej reklamowane są buty , potem sprzęt.
Zachowuj paragony ! Kładź je w 1 miejscu. Bo zapomnisz.
Nie kupujcie w hipermarketach
To nauczka dla nieświadomych i leniwych klientów, ludzie trochę wyobraźni , gołym okiem widać że mięso jest nieświeże to raz, dwa są przecież małe sklepy mięsne gdzie towar jest dostarczany w małych ilościach co dzień...
w marketach jest dziadostwo z zachodu ściągane...
w marketach jest dziadostwo z zachodu ściągane...
w "małym sklepie mięsnym"
pod tytułem nowak, na ul. klonowej, kupiłam 3 lata temu stare udka z kurczaka. Myślę sobie-jedna wpadka, mogło się zdarzyć. Po jakimś czasie kupiłam śmierdzący schab! Pieniądze oddali w obu przypadkach bez gadania a ja ten sklep od tej pory omijam szerokim łukiem, i inni klienci chyba też, bo zawsze jak koło niego przechodzę, to świeci pustkami!
W Supermarketach personel z przodu usatwia kartony z najkrótszym terminem przydatności.
Więc ja sięgam zawsze do tych kartonów z tyłu...
Takich sztuczek muszę stosować więcej , by zachowywać dobre zdrowie...
Myślcie każdego dnia ludzie bo was nokatują co krok bezlitośnie. ONE nie mają litości. Kierownicy z biedaromek trzęsą się o wyniki sklepu bardziej jak o własne sumienie. - Chyba za mało powiedziane.
Takich sztuczek muszę stosować więcej , by zachowywać dobre zdrowie...
Myślcie każdego dnia ludzie bo was nokatują co krok bezlitośnie. ONE nie mają litości. Kierownicy z biedaromek trzęsą się o wyniki sklepu bardziej jak o własne sumienie. - Chyba za mało powiedziane.
Wy myślicie, że urzędnik jest od tego by pilnować waszego interesu a nadzorować byznesmenów by was nie krzywdzili
a jest odwrotnie , opłacacie urzędnika tak naprawdę za to , że macie wewnętrzne poczucie bezpieczeństwa a że złudne to sprawa wtórna.
Nie chcę pisać , że i byznesmen opłaca urzędnika za spokuj i tutaj akurat on ma ten spokuj całkiem realny... - bo to pewnie ludzkie wymysły i takie tam szkalowanie niewinnych osób...
REASUMUJĄC: Opłacacie XXXXX za to, by osłaniał tych , którzy was oszukują a wam zapewniał dobre samopoczucie.
Nie chcę pisać , że i byznesmen opłaca urzędnika za spokuj i tutaj akurat on ma ten spokuj całkiem realny... - bo to pewnie ludzkie wymysły i takie tam szkalowanie niewinnych osób...
REASUMUJĄC: Opłacacie XXXXX za to, by osłaniał tych , którzy was oszukują a wam zapewniał dobre samopoczucie.
Kaufland w Gdyni...
Niedawno kupiłam w Kauflandzie mrożone, gotowe zapiekanki z szynką, w opakowaniu było ich 6 szt. Na te 6 sztuk - 2 były całe spleśniałe i bez szynki, 4 były ok (ale na 2 nie było w ogóle szynki). Podejrzewam, że je rozmrozili i zamrozili na nowo... oddano mi gotówkę bez żadnego problemu - na szczęście... ale już tam nie kupuję takich rzeczy...
Szkoda że tylko wspominacie tu o nie świeżej żywności.
Bo ja omijam sklepy przed którymi kulturalne Panie Sklepowe, jarają szlugi i za chwilkę tymi śmierdzącymi łapami po wcześniejszym zgaszeniu peta, w jeszcze bardziej śmierdzącym koszu na śmieci podają mięso dla klyenteli Ę Ą.
Przyjemność pierwsz klasa !
Przyjemność pierwsz klasa !
parówki JEDYNKI z piórami i kurzymi pazurami
Kupiłam sobie parówki JEDYNKI. Podczas krojenia na porcje zauważyłam, że z wnętrza parówki wystają dwie białe rzeczy, cienka i szersza. Wyciągam je, a to piórko - w całości - nawet mi się rozłożyło, oraz kurzy pazur. Parówki trafiły do śmietnika, a ja do dziś nie mogę patrzeć na parówki bo robi mi się niedobrze.
Pozwolę sobie dać Wam jedną radę , naprawdę warto jej posłuchać :
- NIGDY nie wierz sprzedawcy.
Drugą radę dołaczę jako gratis od D.S.v.D
/ Nigdy też nie mów , gdy coś chcesz ,ale trzeba wybrać z np. rodzaju czy koloru : " a niech mi pan da obojętnie którą ." - Poda ci to , co mu schodzi najsłabiej. /
Drugą radę dołaczę jako gratis od D.S.v.D
/ Nigdy też nie mów , gdy coś chcesz ,ale trzeba wybrać z np. rodzaju czy koloru : " a niech mi pan da obojętnie którą ." - Poda ci to , co mu schodzi najsłabiej. /
stare ciasta
Wkurza mnie polityka cukierni i to tych drogich jak SOWA I T.DEKER nagminnie wciskaja klientom stare ciasta, naciełam sie juz tyle razy, a za kazdym razem pytam czy swieze, zawsze słysze ze dzisiejsze. Ostatnio po zjedzeniu takiego ciastka MALINOWA ROZKOSZ od DEKERA tak sie strulismy ze z kibla nie wychodzilismy. Tak sie wkurzyłam ze napisałam do Dekera meila z prosba o wyjasnienie dlaczego truja klientow tak starym ciastem, napisano mi ze to niemozliwe bo firma ma standardy i ich przestrzega, kpina i to za ciezkie pieniadze, ja w zyciu u nich nic nie kupie i was ludzie tez przestrzegam.
Szczaw ? Dawno temu , kiedy jeszcze jeździł tramwaj na Orunię -
Nad Radunią , między torami kolejowymi , a leżały one bliżej Okopowej aniżeli teraz , a w/w w tytule szynami tramwajowymi rósł dorodny szczaw w dużej ilości. Ludzie go zrywali i jedli , butelkowali także na potem...
Tak to bywało, kiedyś była realna bieda, moja sąsiadka na sankach woziła węgiel znaleziony / zbierany z torów, przy stacji Gdańsk Towarowy - z 3 kilometry...
Taka bieda właśnie powraca , z tym , że teraz ludziom będzie trudniej , bo weszli już na pewne poziomy...
Tak to bywało, kiedyś była realna bieda, moja sąsiadka na sankach woziła węgiel znaleziony / zbierany z torów, przy stacji Gdańsk Towarowy - z 3 kilometry...
Taka bieda właśnie powraca , z tym , że teraz ludziom będzie trudniej , bo weszli już na pewne poziomy...
Amerykanie & " company " wejdą do Syrii / chyba , że sami im się oddadzą. Potem
wejdą do Korei Północnej i do Iraku.
wejdą wszędzie, gdzie nie będą sięgać ich wpływy.
Nikt nie powstrzyma tego zwierzęcia.
wydarzenia w krajach Arabskich przewidziałem z 15 lat temu.
Nie pozwolą by " niepewne państwa " posiadły broń nuklearną, nie mogą na to sobie pozwolić i wg. nich nie po to zdominowali świat i nie po to wydają biliony dolarów na zbrojenia , by wypuścić sznurki ze swoich rąk.
ONE nie przejmują się stratami rzędu milionów ludzi, dla nich liczy się ich interes. I dla swojego interesu spacyfikują w/w kraje i podporządkują je sobie / zainstalują w nich podległe sobie rządy złożone z tubylców.
Rosji nie ruszą do czasu uzyskania "cudownej " broni , która dałaby im taką możliwość tzn. zaatakowanie Rosji beż obawy na kontruderzenie nuklearne.
Ewentualnie zainspirują przewrót w Rosji i przprowadzą " wariant Polski 1989r."
Gdzieś nad tym wszystkim , nieodległe , rysuje się nadejście powtórne Jezusa Chrystusa=Pomazańca Jahwe.
Allelujah ! znaczy: wysławiajcie Jahwe ! / Póki macie na to czas /
wejdą wszędzie, gdzie nie będą sięgać ich wpływy.
Nikt nie powstrzyma tego zwierzęcia.
wydarzenia w krajach Arabskich przewidziałem z 15 lat temu.
Nie pozwolą by " niepewne państwa " posiadły broń nuklearną, nie mogą na to sobie pozwolić i wg. nich nie po to zdominowali świat i nie po to wydają biliony dolarów na zbrojenia , by wypuścić sznurki ze swoich rąk.
ONE nie przejmują się stratami rzędu milionów ludzi, dla nich liczy się ich interes. I dla swojego interesu spacyfikują w/w kraje i podporządkują je sobie / zainstalują w nich podległe sobie rządy złożone z tubylców.
Rosji nie ruszą do czasu uzyskania "cudownej " broni , która dałaby im taką możliwość tzn. zaatakowanie Rosji beż obawy na kontruderzenie nuklearne.
Ewentualnie zainspirują przewrót w Rosji i przprowadzą " wariant Polski 1989r."
Gdzieś nad tym wszystkim , nieodległe , rysuje się nadejście powtórne Jezusa Chrystusa=Pomazańca Jahwe.
Allelujah ! znaczy: wysławiajcie Jahwe ! / Póki macie na to czas /
Walka z wiatrakami :)
Ciężko dziś o dobry sklep ze świeżą żywnością! Próbuje kupować produkty w różnych sklepach.. Zawiodłam się zarówno na pobliskim markecie w Gdyni, gdzie wędliny po jednym-dwóch dniach jest obślizgła i nienadająca się do spożycia, a warzywa wiecznie poobijane. Płacę tyle pieniędzy, bo nie biorę najtańszych rzeczy, a po przyjściu do domu okazuje się, że pewne rzeczy już się nadają do wyrzucenia. Jak się zwróci uwagę ekspedientkom to wielce oburzone. Dziwie się, że jeszcze pracują, bo patrzą na klientów jak na insekty, które przeszkadzają im w sielance. Mowa tu o markecie Aldek w Gdyni przy ul. Armii Wojska Polskiego. Można byłoby pisać dużo o tym markecie. Z pewnością wiele osób odwiedzających tę stronę podzieliłoby moją opinię.
prawda jest taka
jest już przesycenie marketów w trójmieście - ludzie pomimo swoich głupich zachowań - nie wykupią tego towaru dlatego się terminuje (oczywiście uogólniam) wyrzuciłbym markety z miasta, handel wróciłby do mniejszych sklepów, nasi mieliby prace, podatki zostałyby w mieście i VAT, byłoby ciut drożej no i co ? wątpie czy byłaby przeterminowana żywność.
na Jasieniu parokrotnie kupiłem mięso i w domu okazało się że śmierdzi. A to było od Nowaka. Czy ktoś temu nie może zaradzić. jak to jest że sprzedają mięso a nie ma informacji kiedy było rozbierane. A kobieta mówi że nie ma problemu zwróci pieniądze, a to się przerobi np w roladę lub w coś innego. Ludzie zwracajcie uwage na to co jecie.
delikatesy ??
To fakt z tymi delikatesami na Redłowskiej,szczególnie stoisko z K.Kredensem drogo i często śmierdzące/ chodziłem tam bo miałem po drodze / ale jak dwa razy w ciągu miesiąca trafiasz na śmierdzącą drogą wędlinę to jest coś nie tak / teras wolę nadrabiać kilometry I kupować gdzie indziej.
...
szczerze mówiąc każdy jst kowalem swojego losu,ja jem zdrowo,czytam wszytskie opakowania produktów patrzę gdzie w którym jest jakiś syf,czasem wolę zapłacić drożej ale zjeść zdrowiej.owszem ide czasem do mc donalda czy kfc ale raczej w towarzystwie znajomych bo są głodni sama pije kawe albo zamawiam salatke i jem bez sosu jak już jestem ekstremalnie głodna,ale jak widze jak małe dzieci roczne czy 1,5 roczne jedzą frytki w knajpach już nie wspominajac o donaldzie gdzie to pływa w tłuszczach trans,jak rodzice im to ładują do buzi to aż mam ochote krzyczeć czemu kobieto przez całą ciążę dbałaś o siebie i chuchałaś,chodziłaś na badania,usg 3d i 18d a teraz fundujesz swojemu dziecku ukochanemu na samym starcie choroby serca i nerek?
Pakowanie fabryczne?
Wszędzie gdzie pracuja ludzie nieuczciwi zdarzają się nadużycia. Ostatnio kupiłem herbatę owocową w saszetkach w formie piramidek. Opakowanie nie naruszone, a wewnątrz brakowało herbaty w 10 piramidkach (sztuki puste)na deklarowane 20 szt. po 2 gramy. Firma Lord Nelson, pakowane najprawdopodobniej w Czechach dla Lidla. Szatan kusi nie tylko Polaków!
Kontrolerzy??
Pracowalam kiedyś w znanej sieci drogerii w Gdyni, co prawda nie bylo tam artykułów spożywczych wtedy , jednak każda kontrola byla zapowiedziana , wiec kierowniczka zawsze zdążyła poukrywać przeterminowane produkty , z których data ważności została zmazana. A pani z kontroli zawsze wychodziła z pokoju kierowniczki z pokaźną siatą dobrych kosmetyków. Tak wszędzie wyglądają kontrole, zapowiedziane i dobrze opłacone .
Wypowiadające się osoby powinni bardzo konkretnie wypowiadać się o oszustach, podając nazwy sklepów i ich adresy.
Anonimowość tworzy coraz większą bezkarność.
Dziś można liczyć tylko na swoje inywidualne zdolności detektywistyczne i dociekliwość aby za własne pieniądze nie zostać oszukanym i otrutym.
Państwo wytworzyło na papierze całą masę instytucji kontrolnych ale wytworzyło je tak aby były słabe i nie były w stanie kontrolować prywatnego brudnego biznesu.
Aby firma jeszcze porządna była tak samo upodlona jak firma złodziejska.
Postawiono znak równania poiędzy ofiarą a przestępcą.
Anonimowość tworzy coraz większą bezkarność.
Dziś można liczyć tylko na swoje inywidualne zdolności detektywistyczne i dociekliwość aby za własne pieniądze nie zostać oszukanym i otrutym.
Państwo wytworzyło na papierze całą masę instytucji kontrolnych ale wytworzyło je tak aby były słabe i nie były w stanie kontrolować prywatnego brudnego biznesu.
Aby firma jeszcze porządna była tak samo upodlona jak firma złodziejska.
Postawiono znak równania poiędzy ofiarą a przestępcą.
Pani Moniko z Gdyni
Robie w tym jak to Pani nazwala sieciowym markecie przy ul.Redlowskiej zakupy od 3 lat i nigdy nie zdarzylo sie by mieso bylo nieswieze ,pracowalam tam nawet jakis czas i mieso dostarczane jest codziennie poza niedziela a juz napewno nie jest w zaden sposob odswiezane czy cos w tym rodzaju ,to ktore traci swoje walory jest wyrzucane wiec prosze nie pisac bzdur tylko lodowke sobie naprawic