Widok

Nieświeże jedzenie: nie plaga, ale problem

Opinie do artykułu: Nieświeże jedzenie: nie plaga, ale problem.

Zielone mięso, spleśniałe owoce i ciasto z karaluchami - to nie menu rodem z horroru, ale produkty, jakie można znaleźć w trójmiejskich sklepach. Na szczęście nie jest to plaga, ale w 2012 roku Inspekcja Handlowa miała zastrzeżenia wobec towarów w niemal co piątym skontrolowanym sklepie. - Kupiłam w sklepie w Gdyni przy ul. Redłowskiej ćwiartkę kurczaka oraz skrzydełka. Po powrocie z pracy wyciągnęłam mięso z lodówki i okazało się, że i jedno, i drugie jest śmierdzące. Już drugi raz zdarza ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mięso, które jechało kilka godzin, umieszczono na tackach. Cienka foli została naruszona, wkłady się rozmroziły, a.miesko zesmiardlo. Co za glupiec tak pakuje? To nie buty!

Kiełbasa czosnkowa - ALDEK 34 Gdynia

12.10.2015r. - w sklepie ALDEK 34, w Gdyni kupiłem kiełbasę czosnkową firmy SOBOLSKI. Cena: 27.80/kg. Takiego g*wnA jeszcze nie jadłem - sama sól, aż gębe wykręcało. Pracownicy produkcji - pijani, czy nienormalni ?

jedzenie

No niestety z naszymi zarobkami możemy iść tylko do hipermarketu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W almie śmierdzi zgnielizną

a prestiż delikatesówó i ceny o ile wyższe niż w popularnych marketach

Odpowiedź do ankiety nr 4

4) tak, po takim zdarzeniu zwracałem produkt do sklepu i zawiadamiałem pracowników/kierownika.

widzę, że generalnie

firma nowak ma problemy ze świeżością...

W sklepie Nowaka przy Żwirki i Wigury już kilka razy kupiłam nieświeże mięsko i wędliny, nie chodźcie tam!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Moniko z Gdyni

Robie w tym jak to Pani nazwala sieciowym markecie przy ul.Redlowskiej zakupy od 3 lat i nigdy nie zdarzylo sie by mieso bylo nieswieze ,pracowalam tam nawet jakis czas i mieso dostarczane jest codziennie poza niedziela a juz napewno nie jest w zaden sposob odswiezane czy cos w tym rodzaju ,to ktore traci swoje walory jest wyrzucane wiec prosze nie pisac bzdur tylko lodowke sobie naprawic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

O Dariuszu .... Producent moze dać ci nawet 1 dzień gwarancji.

Odpowiedzialność za produkt, to co innego i faktycznie wynosi 24 miesiące.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wypowiadające się osoby powinni bardzo konkretnie wypowiadać się o oszustach, podając nazwy sklepów i ich adresy.
Anonimowość tworzy coraz większą bezkarność.
Dziś można liczyć tylko na swoje inywidualne zdolności detektywistyczne i dociekliwość aby za własne pieniądze nie zostać oszukanym i otrutym.
Państwo wytworzyło na papierze całą masę instytucji kontrolnych ale wytworzyło je tak aby były słabe i nie były w stanie kontrolować prywatnego brudnego biznesu.
Aby firma jeszcze porządna była tak samo upodlona jak firma złodziejska.
Postawiono znak równania poiędzy ofiarą a przestępcą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież

Unia już przymierza się do tego abyśmy jedli zdrowe białko w postaci robaków,chrząszczy itp. Nabierzemy wprawę wcześniej. Bo i tak to nas czeka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ale ty miales w szkole
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto Ci powiedział, że gęsi się nie nadają do przemysłowej hodowli?? zrobił z Ciebie wała
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strasznie nudnemasz zycie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Slaba prowokacja leszczu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w dzisiejszych czasach nie ma juz kawalka pola nieskazonego nawozami

praktycznie wszystko jest nimi skazone, jedne mniej, drugie wiecej. to że ktoś nie nawozi nie oznacza, ze w zdrowej ziemi uprawia, bo nawóz chemiczny jest jak eksperyment DNA, skutecznie reorganizuje skład chemiczny ziemi na lata
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a zebys wiedziala

mi tylko brakuje zeby kałacha sobie jeszcze kupic na wlasnosc i moze byc wojna, ja to przezyje, a inni ... a inni mnie zwisaja kalafiorem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry