Widok

Nieszczesny czop..

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to u Was wygladalo? Ja dzis mialam baardzo niedelikatne badanie na foteliku w szpitalu i bardzo mnie zabolalo no i kilka godzin po widze jakas dziwna sluzowa wydzielinke (lekko brazowa) ktora wychodzi partiami. Mysle, ze to czop ale nie jestem pewna.. Jesli tak to rozumiem ze porod moze zaczac sie w kazdej chwili?? Zauwazylam tez ze zaczely mnie coraz mocniej bolec plecy w ledzwiach. A lekarz rano twierdzil, ze wszystko zamkniete, rozwarcie na 1,5 cm.. Juz nic z tego nie rozumiem!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie czop zaczął odchodzić w nd ok 5, o 13:45 córeczka była na świecie:)

Ale razem z czopem miałam skurcze, najpierw co 7, potem co 5 i co 3 min, o 9 byliśmy w szpitalu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jednak nalezy pamietac,ze plamienie czasem wystepuje po badaniu i wcale to nie jest czop trzeba to rozroznic.Kazda na wyczucie pewnie u siebie by wiedziala sama napewno sie zorientujesz czy to czop.
żadnego czopa nie zauważyłam... odeszły mi wody, po prostu pękło i wszystko chlusnęło na klatce schodowej jak wracałam do domu :)))) to było o 19, wypiłam barszczyk, zrobiłam sobie gorącą kąpiel i czekałam na męża, wydepilowałam się i pojechaliśmy do szpitala, było już chyba przed 23, urodziłam o północy :) bezstresowo i najbardziej mnie bolało zszywanie nacięcia :)))
przy niedonoszonych lepiej dmuchac na zimne. Mi sie w 30 tygodniu zaczeły lekkie skurcze i lekarz mi powiedzial ze mam wziac nospe sie polozyc do lozka a ja pojechalam do szpitala i sie okazalo ze sie zaczela akcja porodowa. Takze jak czujesz poprostu ze boli Cie brzuch lub masz jakies przeczucie nie czekaj i jedz.
a czy trzeba jechac od razu do szptala jak odejdzie czop?? wiem nze dziewczyny ktore maja juz ciaze donoszone moga czekac na skurcze ale jak to wyglada w przypadku niedonoszonych ciaz, np 34 tydzien??
Ja nie kojarzę, aby mi odszedł czop. W poniedziałek jednak miałam badanie, a w nocy z poniedziałku na wtorek odeszły mi wody i pojechałam do szpitala. Dopiero teraz skojarzyłam, że może to miało jakiś związek.
Ja bylam u lekarza w czwartek.Rozwarcie 1,5-2palce i w domu tez wydzielina niteczki czerwone i plamki.W necie wyczytala,ze gora 3dni i porod jesli to czop i w niedziele pojechalam bo odchodzily wody a w nocy o 2mlody sie urodzil.Z takim rozwarciem tez mozna chodzic nawet tydz. Dwa.Mi lekarka mowila,ze w kazdej chwilh moge jechac przez to rozwarcie.
o 18 wizyta u lekarza (w dniu terminu), lekarz stwierdził że nic porodu nie zapowiada

od godz. 1 w nocy (czyli 7 h po badaniu) skurcze co 5 minut

czop ok 3 nad ranem

o 13 rzeźnia zakończona :)
mi czop wypadł 1,5 miesiąca przed porodem i 1,5 miesiaca przed porodem mialam rozwarcie na palec i nikt mnie w szpitalu nie trzymał.
Ty jestes w 39 tygodniu wiec powodzonka bo napewno niedługo bedziesz trzymać maluszka w ramionach ;)
wygląda na to, że czop, ale mi odszedł 7 dni przed porodem, także może masz jeszcze dużo czasu, ale nic nie jest pewne.
A wody odchodziły powolutku przez cały poród.

Ale jak może być "wszystko zamknięte" i jednoczesnie rozwarcie na 1,5 cm? Przy takim rozwarciu to już na porodówce zatrzymują.

W jednej chwili możesz mieć pozamykane, a za chwilę rodzisz, to jest kwestia godzin
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi wylazł ok 23 a o 3:30 zaczęłam mieć lekkie skórcze o 10 pojecheliśmy do szpitala. Mały urodził się o 12:15.
Ja też nie widziałam czopa w obu ciążach. W obu miałam przebijane pęcherze płodowe w szpitalu więc pewnie wtedy wyszedł.
nie widziałam u siebie odchodzącego czopa.

wody odeszły mi na łóżku w szpitalu - po próbie oksy ;) i później w toalecie.

nic galaretowatego nie widziałam :P
to podobnie jak u mnie tylko Madzia wyszła o 4:15 rano :)
Mi czop odszedł cały rano ok 9. Akcja porodowa rozpoczęła sie o 21 tego samego dnia a urodziłam córcię o 10 rano.
ja przy pierwszej ciaży sie nie zorientowałam nawet. A tym razem miałam wrażenie ze odchodzi, ale nie jestem pewna czy to było to. Pare dni potem weszłam do mega ciepłej wanny, wyleżałam sie troszke, wstałam i nagle czop z krwią!! to było ok. 13, a Milenka urodziła się tego samego dnia o 18.50 :)
Gdy rano się obudziłam zachciało mi sie wymiotować, z wysiłku odszedł mi czop o 21 jechałam na porodówkę:)
u mnie czop zaczął odchodzic po podaniu oksytocyny, odchodził partiami, a urodziłam po 4 dniach od chwili pojawienia się czopu
mi czop odchodził przez 4 dni na raty,w poprzedniej ciąży czop zaczął mi odchodzić po badaniu (sprawdzanie czystości wód płodowych)
Czop może odchodzić długo przed porodem (np. 2 tygodnie). Jeżeli już będzie podbarwiony na czerwono krwią, to zapowiada akcję porodową, która rozpocznie się prawdopodobnie w przeciągu doby :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry