Widok

Nieznane numery

Słyszał ktoś o długich numerach dzwoniących na telefony i powodujących wysokie koszty?
Jak to się ma do telefonu na kartę, spowoduje wyzerowanie konta, czy ryzyko zadłużenia?
Numery niezidentyfikowane potrafią podobno narobić kilka tysięcy kosztów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ponieważ nie należę do ciekawskich nie oddzwaniam na nieznane numery. Uważam że jeżeli ktoś ma jakąś ważną sprawę to zadzwoni ponownie. Jeżeli sprawa nie jest warta tego żeby zainteresowany zadzwonił ponownie, nie jest też warta mojego oddzwaniania.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem spostrzegawcza ;) Tak naprawdę to nie poznałam, ale pamiętałam, że kiedyś napisałeś, że masz kota, dlatego spytałam.

A czarne koty są piękne, zwłaszcza z zielonymi oczami. Moja kotka tak właśnie wygląda :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Vi. Ja z kolei najpierw sprawdzam, zanim zdecyduje czy oddzwonić. I zdarza się, że oddzwaniam, ale jakoś na szczęście wtopy jeszcze nie miałem. Ale masz rację, ostrożności nigdy nie za wiele. A tak dodatkowo: podobają Ci się czarne koty?
Vi. hehe, nie wiem po czym to poznałaś, ale kiedyś sfotografowałem go w swoim pokoju, tam widać kawałek dywanu. Błysnąłem mu w oczka lampą, aż podskoczył, ale zdjęcie zostało. Było o wiele większe, ale obrobiłem na kompie. Teraz dopiero widzę, że troszke mi nie wyszło, ale nie chce mi się poprawiać.
Freewolny, ja bardzo rzadko oddzwaniam na nieznane numery, w zasadzie w ogóle :) Jestem ostrożna.

A kot piękny. To Twój? :)
Kiedyś na chwilę się odezwał, że ma problemy zdrowotne i dlatego nie zagląda...
Mikro. Dzieki :)) A dwa dni temu zalogowałem się i tego kociaka znalazłem w swoich zbiorach. Pamiętam jeszcze z zeszłego roku, że Tekwar miał coś podobnego, tylko ładniejszy. A tak na marginesie, to gdzie on się podział, wie ktoś?
Freewolny, pięknego masz kocura w avatarze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Vi. Trochę masz racje, ale nie koniecznie tak musi być. Patrząc na numer nieznany należy zwrócić uwagę na długość numeru. W Polsce, gdziekolwiek dzwonisz czy odbierasz, zawsze masz numer 9-cio cyfrowy - komórkowy czy stacjonarny. Każdy powyżej może być numerem wątpliwym i takich należ się wystrzegać - a przede wszystkim ZA NIC nie oddzwaniać. A dlaczego tak jest, no to sama przecież wiesz.
Spróbuj tu
http://www.uke.gov.pl/
W salonie jednej z sieci powiedzieli mi że w razie takiego incydentu można reklamować.
A chciałem czegoś się dowiedzieć u Miejskiego Rzecznika Praw Konsumentów na Hucisku ale nie dotrwałem, kobieta przede mną była tam ponad godzinę a gdy przyszła moja kolej, okazało się że trzeba być umówionym na godzinę.
Dziwne a kilka lat temu tam byłem i czegoś takiego nie spotkałem.
http://bezuzyteczna.pl/uwaga-jesli-zadzwoni-do-203286
Darku, można sądzić, tylko trzeba wiedzieć, kogo konkretnie podać do sądu, a to jest niezwykle trudne do ustalenia.
Właśnie chyba tak to jest, że kosztuje nas rozmowa z naszego numeru, a nie gdy ktoś do nas dzwoni. Przecież o to można by się sądzić.
Nieśmiała jestem i nie rozmawiam z nieznanymi ludźmi ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie jakiś nieznany człowiek;)....a tak serio to różnie bywa i ten nieznany nr może przynieść ważną informację:)
A ja tam wiem, kto do mnie dzwoni, jak nie znam numeru? Nie będę ryzykować ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Vi...odbierać należy tylko nie oddzwaniać:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To dobrze, że nie odbieram, kiedy dzwoni do mnie nieznany numer, tego będę się trzymać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czytałam tylko kiedyś, żeby nie oddzwaniać na nieznane nam numery, gdyż oddzwaniając, możemy nadziać się na wysokie koszty usługi połączenia.Zdarzało się, że ludzie oddzwaniali odruchowo do różnych państw znajdujących się na innym kontynencie np.Republiki Konga, czy Samoa, gdyż oszuści przekierowywali połączenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

do góry