Widok

Nihil novi

To zaskakujące, że nie rozumiesz prostych kontekstowo wypowiedzi. Nikt ci nie zarzucił , że jesteś antysemitą, a wręcz przeciwnie – Stworek sugerowała bardzo trafnie, że to Ty bezpodstawnie zarzucasz wszystkim wrogie zamiary wobec swojej osoby i hydeparkowy „antysemityzm”, czyli antyiksizm.
Izaak Singer napisał kiedyś, że „jeśli jest jeszcze na tym świecie kraj, w którym nie ma antysemityzmu, Żydzi postarają się, aby jak najszybciej tam zawitał... antysemityzm jest dla Żydów pokarmem, źródłem siły... najdoskonalszym narzędziem walki ze światem”. Nie godziłem się i nie godzę z tymi słowami akurat w odniesieniu do Żydów, którzy – moim zdaniem – nie wymyślili sobie antysemityzmu i jest na to aż za wiele dowodów, ale ten cytat też doskonale pasuje do Twojej osoby i wyraża identyczną myśl, co ten poniżej..., a mianowicie: „Jeśli jeszcze gdzieś nie ma antyiksizmu, xxx postara się, by jak najszybciej się tam pojawił... antyiksizm jest dla xxx pokarmem, źródłem siły... najdoskonalszym narzędziem walki ze światem”. Pytanie tylko, czy te skargi i oszczerstwa, doszukiwanie się wrogich podtekstów w każdej wypowiedzi, to wynik przemyślanej strategii, czy po prostu zwykłe odchylenie paranoidalne. Stawiam oczywiście na to drugie. A poza tym, nie mam Ci nic nowego do powiedzenia – jesteś irytujący do granic, bezczelny, wulgarny, kłamiesz, bo nie uwierzę za nic w świecie, że ktoś znajduje czas, żeby zmieniać te Twoje wywody... zresztą – wybacz, ale ze sr... bardziej Ci do „twarzy” niż ze spaniem, biorąc pod uwagę zawartość Twoich postów. Nie pisz o „PRAWDZIE”, bo nawet nie wiesz, co to takiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworku

Z dwóch wymienionych wolę Hugo , gdyż Roberta DeNiro zawsze się trochę jakby bałam.Nie umiem tego określić, ale jego wręcz zlewanie się z kreowaną postacią bywało wręcz przerażające.

Agetko

Znaczy - płynność u aktora, dobra sprawa, tylko potem ludzie tak dziwnie patrzą i się odsuwają... ;)

-> michael rappaport

reanimacja trupa ?
nie, takie numery udawały się kiedyś, teraz już nie przejdą.

zgiń, przepadnij zmoro nieczysta, ty wredny sanitariuszu !!!
zaraz dostaniesz w kadłubek osikowym kołkiem !
nie boję się Ciebie, bo ... czosnek uwiesił mi się na szyi.

xxx

Czy ty masz babcię?
Moja babcia powiedziała mi że skoro nie używam cukru to przeze mnie zbankrutują polskie cukrownie, a ponieważ nie jem mięsa to przeze mnie zbankrutują polskie rzeźnie.

W obydwu wypadkach pogrążam polskich rolników, więc wszyscy polscy rolnicy zbankrutują bo nie jem cukru ani mięsa.
A więc poskie rolnictwo nie upadnie z powodu naszego wejścia do UE tylko z powodu istnienia wegetarian.

Taka jest teoria mojej babci.

Gaju

Kiedy następnym razem Twoja babcia zacznie mówić o wegetarianach, pokaż jej najbliższego przechodzącego grubasa i powiedz: "on przywraca równowagę" ;)

Gaju

xxx jest już z tych, co "dziś sam jestem dziadkiem..."
Chociaż.... kto wie co kryją czane, przepaściste i pełne kurzu czeluście szafy....

Stworek

Nie wspominając o rodzinnej krypcie zbudowanej ze starych puszek i katakumbach w piwnicy.

kstk

Albo malowniczy pokój na strychu, jak w texańskiej masakrze....

Jawohl

I jajach Obcego w lodówce.

Zadzwoniłam dziś juz do 70 lekarzy...

..i czuję się nad wyraz chora...

Dlaczego nie powinno sie zakazywać palenia...

ładuje sie długo, ale warte obejrzenia.

Aube

a co to za okazja, że tylu na raz? ;)

Stworek

Pokręcone i wynaturzone zachcianki mojego szefa są powodem tej nadmiernej liczby kontaktów z gronem konowałów....

niech żaden lekarz nie bierze tego dosłownie, mój brak przychylności spowodowany jest wycieńczeniem fizycznym.

Bardzo brzydko

zmieniać adresatów moich wypowiedzi!!!

Więcej nic tu nie napisze

papa

To jest fundamentalnie niesprawiedliwe i nie etyczne!!!

Gaja

Hę?

Aube

Co znaczy hę?

Gaju

Mówisz o wtrącaniu się w rozmowę, czy o czymś więcej?
...bo wqtrącanie sie w rozmowę to zwyczaj rozpowszechniony na forach i hajdparkach. W przeciwieństwie do życia realnelgo - to dobrze. Inaczej byłoby nudno.

Gaja

Nie da sie zmodyfikować adesata postu...chyba że są jakieś rzeczy o których nie wiem...
Jeśli Ci zmodyfikowano, to z pewnością o czymś nie wiem...i chyba nie chciałabym wiedzieć...

Aube

Twój szef ma jakieś dziwne zachcianki ;)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (220 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry