Widok

Nihil novi

To zaskakujące, że nie rozumiesz prostych kontekstowo wypowiedzi. Nikt ci nie zarzucił , że jesteś antysemitą, a wręcz przeciwnie – Stworek sugerowała bardzo trafnie, że to Ty bezpodstawnie zarzucasz wszystkim wrogie zamiary wobec swojej osoby i hydeparkowy „antysemityzm”, czyli antyiksizm.
Izaak Singer napisał kiedyś, że „jeśli jest jeszcze na tym świecie kraj, w którym nie ma antysemityzmu, Żydzi postarają się, aby jak najszybciej tam zawitał... antysemityzm jest dla Żydów pokarmem, źródłem siły... najdoskonalszym narzędziem walki ze światem”. Nie godziłem się i nie godzę z tymi słowami akurat w odniesieniu do Żydów, którzy – moim zdaniem – nie wymyślili sobie antysemityzmu i jest na to aż za wiele dowodów, ale ten cytat też doskonale pasuje do Twojej osoby i wyraża identyczną myśl, co ten poniżej..., a mianowicie: „Jeśli jeszcze gdzieś nie ma antyiksizmu, xxx postara się, by jak najszybciej się tam pojawił... antyiksizm jest dla xxx pokarmem, źródłem siły... najdoskonalszym narzędziem walki ze światem”. Pytanie tylko, czy te skargi i oszczerstwa, doszukiwanie się wrogich podtekstów w każdej wypowiedzi, to wynik przemyślanej strategii, czy po prostu zwykłe odchylenie paranoidalne. Stawiam oczywiście na to drugie. A poza tym, nie mam Ci nic nowego do powiedzenia – jesteś irytujący do granic, bezczelny, wulgarny, kłamiesz, bo nie uwierzę za nic w świecie, że ktoś znajduje czas, żeby zmieniać te Twoje wywody... zresztą – wybacz, ale ze sr... bardziej Ci do „twarzy” niż ze spaniem, biorąc pod uwagę zawartość Twoich postów. Nie pisz o „PRAWDZIE”, bo nawet nie wiesz, co to takiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kostek

Chryste Panie, nie wiem.

Stworek

A zwykłe "O Boże" jest do przyjęcia?

Kajiura Yuki

Fake Wing

Shine bright morning light
Now in the air the spring is coming
Sweet blowing wind
Singing down the hills and valleys
Keep your eyes on me
Now we're on the edge of hell
Dear my love, sweet morning light
Wait for me, you've gone much farther, too far

Kostku

najlepiej Światowid.

Stworek

A Swarożyc może być?

Stworek

Ech, chodziło o ilość.

Kostek

Trygław, jak samo imię wskazuje, posiada trzy głowy, a zatem również trzy oblicza. Jest zatem trójlicowy i to można mu zarzucać.

iksik

jak zwykle racja, ja być może jestem dwulicową swinią, ale sądzę, że ty swą niezwykle szlachetną osobą wprowadziłbyś w kompleksy Trygława.
howgh.

Robin, jeszcze

"w kwiecie możliwości twórczych:", u Sarah Kane znaczyło również :"w kwiecie cierpienia". I myślę.... nie wiem, nie myślę. Gdybym była matką dwudziestolatka, który w wypadku został sparaliżowany, stracił wzrok i mowę, pomogłabym mu zejsć z tego świata. Gdyby tego pragnął. Cierpienie, czasem, jest dla mnie większym złem, niż śmierć.

Robin

cóż, zawsze można polegnąć na bastione jednego z "ostatnich tekstów". Na przykład: "ten Stworek wcale nie wydaje się taki zły"... ;)

Wina Darwina

Przykro się robi na myśl, że ktoś taki, jak np. Sarah Kane popełnia samobójstwo w kwiecie wieku i u szczytu możliwości twórczych, a uczuciowo-mentalny pustostan, krzywdzący wszystkich wokół, rozwija się bujnie i ani mu w głowie uwolnić świat od siebie w ten, czy w inny sposób, choćby symbolicznie, bo przecież o nic więcej się go nie prosi... Albo też przynajmniej podjąć próbę krytycznej samooceny i zrewidować swoje odniesienie do świata. Samorodne zło i jego znakomite samopoczucie... ech... I jak tu wierzyć w sensowność kryteriów selekcji naturalnej...

XXX

Ty doskonale wiesz co napisałeś, a ja doskonale wiem co wycinam - teksty powtarzajace się i zawierajace słowa uznane przez językoznawców za wulgarne.
I mozesz czuć sie głównym obiektem mojej zabawy nożyczkami, to dzięki tobie zdecydowałam sie na to działanie.

I jeszcze, Iksiu...

kiedy używam analogii, piszę których z cech rzeczy-porównywacza nie miałam na myśli. Tak było z antysemityzmem. Zaprzeczysz?

Tak, Iksiu

na pocztę piszę do ciebie bardziej bezpośrednio. Jak to na poczcie, a nie na ogólnym forum dyskusyjnym, prawda? Ty jesteś za to taki sam tu i tam. Tak samo żenująco ślepy i nudny hipokryta.

Aube

eee, ja też bym chciała mieć podobną możliwość dorobienia.... niestety mnie zostaje tylko nauka studentów, a to i tak raz do roku.

Jeszcze tak na koniec.

Sugestywnym porownan uzywasz ty Stworku.................................az naprawde dotykasz.........................tym swoim uladnionym jezykiem....inaczej piszesz do mnie na poczte mailowa.......................i to mi sie bardziej podoba !
Pa.Bede pozniej.

Nie, xxx

to tylko twoja wizja prawdy. Mówiąc inaczej popełniasz grzech pychy.

xxx

hehehehehe, dowiaduj się....

xxx

Wróg, nie wróg.... Użyłeś sugestywnego porównania, a ja prewencyjnie napisałam jaka jest wg mnie prawda. I tyle, nie pień się.

Co do Aube

wiem co napisalem i tego nie zmienie.Bo to prawda do cholery.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (220 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry