Widok

Niska temperatura ciała niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Moja 2 miesięczna córka ma niską temperaturę ciałka, mierzona w uchu wynosi około 36,2, a prawidłowa to 37,1. Czy ktoś również miał taką sytuację??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mierzyłaś sobie? Moja temperatura z ucha waha się między 34,8-35,6 nigdy więcej... a rtęciowym wynosi 36,6 :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mierzyłam teraz, na rtęciowym ja mam 36,9, a na elektrycznym do ucha 37,7. Czyli termometr jest ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to może jej zimno - ubierz cieplej i zmierz za chwile...
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taka temperatura jest jak najbardziej normalna, moja ma temperaturę nigdy nie przekraczającą temperatury 36,3 :) Taka temperatura jest spowodowana jeszcze nie do końca dojrzałym układem krwionośnym, dodam, że ta temperatura jest mierzona zwykłym elektronicznym termometrem. Hipotermia objawia się temperatura dużo niższą ok 35 stopni także moim zdaniem nie masz powodów do niepokoju ale jak się denerwujesz zrób badania krwi.
image
image

image
Mój synek w wieku 4 m,podczas pobytu w szpitalu miał 35,9-36,5
i według pielęgniarek było oki:)więc nie martw się...........
image
image
Nasz mały potrafi mieć czasem 35 i trochę.Też jest ok.
image

image
no a temperatura mierzona termometrem elektronicznym itp nigdy ale to niegdy nie jest miarodajna i przeklamania wachaja sie nawet do 1 stopnia. ja u synka mierze tem. rteciowym, pod paszke jak spi i przytrzymuje delikatnie.
U mnie akurat o dziwo rtęciowy pokazuje taka samą temperaturę jak elektroniczny :)
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie też.
Ja natomiast osobiście nigdy nie dobijam do 36 :)
moje maluchy również mają niższą. Kornelka i kasjan zawsze mają 35,4-6. jak mają 37 to już zbijam. i wszędzie w każdej karcie musiałam zgłaszać- żłobek, przedszkole, szkoła itp...
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry