Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jan

Moje tino chyba ma spadek napięcia podczas jazdy zegar dostaje maleja istna dyskoteka . Moze ktoś ma informacje jaki jest problem
.

W schowku

A ja przejechalem juz prawie 100 tys. na gazie bez problemow owszem bierze olej jak kazdy,a co do wycieraczek to trzeba nie doposcic do zacierania sie mechanizmu ramion na bolcach to nic nie dzieje sie wtedy z silnikiem.Jezeli wycieraczki zaczynaja wolniej pracowac to nalezy wymatowac caly mechanizm wybic bolce prowadzace wyczycsic i przesmarowac.

mulenie do 1500 obrotów

Jeśli można poprosze o infor to. mulenia się na niskich obrotach.
jadaba4@wp.pl
Dzięki za info.

almera tino

Witam.Czy mógłby pan mi podać kontakt do osoby która regeneruje silniczki do wycieraczek?mójadres:slawekK1960@vp.pl pozdrawiam

TINO 2,2 dCi 2004r

Posiadam Tinę od 5-ciu miesięcy kupiona z przebiegiem 300 tyś. Auto całkowicie niezawodne, spalanie od 6.5-8 na trasie i 8.5-10 w mieście. Wentylacja i klima super, bardzo komfortowa i pakowna. Doskonałe prowadzenie, silnik bardzo dynamiczny i elastyczny. Przez ten okres zregenerowałem tylko alternator, oleju nie bierze ani grama. Tino przez swoją niezawodność napewno jest tańsze w utrzymaniu niż Scenic czy C-max do tego wyposażenie standardowe bije konkurencję na głowę, przykładowo nieoceniona kamera cofania

Od trzech lat na gazie bez zarzutu

Almerka Tinka 2.2di

Właśnie takiego kupiłem i ciekawi mnie co zrobić z tym zamulaniem do 1500 obr/nmin

tino 1,8 114km

autko super wygodny bezawaryjny mam go dwa lata od pięciu lat na gazie sekwecji pali 10 l gazu oleju nie bierze przynajmniej na razie jestem mega zadowolony

tino diesel 2003

panowie ja kupiłem Tino z przebiegiem 144 tys teraz ma 165 tys wymianiam olej co 15 tys i nigdy nie dolałem kropli oleju. Ja osobiście jestem zdziwiony tym co piszecie chociaż byłem przygotowany na dolewanie znając opinie użytkowników. Pewnie w tym temacie jestem farciarzem ;-)

filtr paliwa

musisz odkręcić pokrywę filtra powietrza i filtr paliwa będzie juz widoczny biżej szyby baniaczek metalowy w uchwycie powodzenia

Nissan Almera Tino rok 2001

Witam,,Jezdzilem Nissanem Almera Tino 2,2 Disel od nowosci zrobilem nim 272 tys km,po Niemieckich drogach,,zadnych napraw ,tylko oleje na czas ,,polecam te auta bez awaryjne ,obecnie sprzedalem to autko bratu w Polsce ,jest zadowolony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
też szukałam -115
musisz zdjąc obudowę filtra powietrza będzie lepiej widać z tylu za silnikiem taka beczulka prosta wymiana

Almera Tino 1,8 b opinia

Kupiłem Tino( z 2001 roku ) już zagazowana na sekwencji od momentu kupna zrobiłem nią około 60 tys, nie wiem ile wcześniej naprawdę przejechała jestem jej 3 właścicielem, gdy ja kupiłem licznik wskazywał 150 tys. Bardzo fajne autko, dobrze chodzi na gazie, instalacja gazowa założona w 2005 roku. Jeżeli chodzi o wady to jak na te lata jest ich naprawdę mało: oprócz tego co pisali inni, ze silnik zużywa trochę oleju, zauważyłem, ze jest w nim za słaba jak na gabaryty pojazdu dmuchawa nawiewu powietrza, następna spraw to nie cofająca się linka pokrętła nawiewu powietrza oraz centralny zamek( chodzi mi o przetarcie gumek na kluczyku do włączania centralnego zamka. Innych wad jak na razie nie zauważyłem i mogę śmiało polecić innym ten samochodzik.

Super

od 1970 roku jest to mój 14sty samochód i najlepszy jaki miałem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

pasek

to autko posiada łańcuch rozrządu a nie pasek

TINO 1,8 2005r.

Witam.Tydzień temu zakupiłem Tino z 2005 roku sprowadzone z Holandii.Czy jest możliwość zakupu instrukcji w języku polskim? Czy jest możliwość wgrania nawigacji polskiej? Czy można założyć gaz i jak się sprawdza?

Tino 2.2 di 01'

Witajcie. Udało mi się odmulić auto wypłukałem w benzynie przepływomierz za filtrem powietrza. Pomogło. Ciągnie w każdym zakresie obrotów. Ale pozostaje problem z długim kręcenie przy odpalaniu auta. Czy ciepły czy zimny. Podwójne podgrzewanie świec nic nie daje. Odpalanie na wciśniętym gazie również.
W najbliższym czasie wymienię olej w silniku na półsyntetyk + filtr oleju. W tym momencie jest strasznie czarny, może to rzutować na odpalanie? Wymienię też filtr paliwa, może jest zabity i przez to też słabo odpala? Aczkolwiek podczas jazdy przyspiesza super. Wymienię również filtr kabinowy bo był bardzo, bardzo brudny! Szyby parowały, słabo nagrzewało się wnętrze.
To na tyle. Odezwę się co mogło a co nie, czekam na wasze propozycje. Słyszałem też, że powodem słabego odpalania może być rozrusznik, że trzeba go oczyścić. Akumulator nie jest nowy ale wydaje się być dobry. Rozrusznik kręci cały czas tą samą prędkością, nie spowalnia. Może uda mi się podmienić akumulator od brata na chwilę do sprawdzenia.
Czekam na wasze sugestie i opinie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tino 01' 2,2

Dziś zakupiłem Tino:) pierwsze wrażenie super! Proszę o instrukcję oraz o info. jak odmulić silnik do 2tyś. Mój długo kręci zanim odpali, czy to normalne? Pozdrawiam i do usłyszenia ... Kris kris470825@wp.pl
do góry