Widok

Nnt. Co rodzicom pod choinkę??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak w temacie. Chciałabym jakiś wspólny prezent.
Macie jakieś pomysły?? Co swoim rodzicom kupujecie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może nie jako dziewczyna, ale odpowiem: w moim przypadku sprawdzają się rzeczy sentymentalno-wspomnieniowe. Np. zdjęcie (najlepiej wnuków, jeśli rodzice już mają) wydrukowane w dużym formacie i ładnie oprawione.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13
ekspres do kawy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Zdjęcia moja mama powiększa sobie na bieżąco i oprawia w ramki także to niestety odpada.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja co roku robię kalendarz ze zdjeciami wnuczek,każdy miesiąc inne zdjęcie + zaznaczone ważne daty np.urodzin. Stało to się chyba już tradycją :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11
portfel,portmanetka,rękawiczki szal,aparat,fotograficzny ,wszystko tylko nie syrop witaminowy i kapcie
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8
dla kawoszy proponuję młynek do mielenia plus jakąś dobrą ziarnistą kawę
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Młynek juz mają :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajny, koc, narzute, pościel, szlafroki, dvd, aparat fot., jakąś rzecz do kuchni salonu, nalewki, mozliwości jest duzo kwestia tego co już mają czego im brak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
stacje pogodowa,
ciśnieniomierz - porządny , nie z dyskontu,
bilety do kina/teatru/filharmonii/teatru muzycznego/opery/koncert
karnety na fitness/siłownie
dobre książki,
jak planuja remont, to bon do sklepu budowlanego

perfumy Chanel N'5 dla mamy a tacie np ja uwielbiam DRAKKAR NOIR

torby podróżne(o ile jeżdżą/planują wyjazd/lot)

karnet na masaże
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3
Coś praktycznego, co nie będzie zbierało kurzu. Możesz kupić np:
http://www.sklepikseniora.pl/cisnieniomierz-hartmann-tensoval-duo-control-p1432.html

lub z innej dziedziny

http://www.greenmaster.pl/pl/dom-i-ogrod/448-taca-sniadaniowa-ct02.html
albo to:
http://www.empik.com/zimowe-opowiesci-kubek-szary-edl-sp-z-o-o,p1077031144,gadzety-p

Ja wspólnie z siostrą wybieramy pierwszą opcję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
dla mamy roczna prenumerata Poradnika Domowego, dla taty Polityki :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
A moze spytaj ich co by chcieli? Najgorzej jest z rodzicami " wszystko majacymi"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja w tym roku kupiłam rodzicom pobyt w hotelu spa. Nie mogę doczekać się reakcji :-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
wow Gosia to zaszalałaś... też bym chętnie taki prezent kupiła, ale chyba kupe kasy na niego wydałaś :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja mama zażyczyła sobie w tym roku czerwony skórzany portfel. Tata jak zwykle "nic nie kupuj wszystko mam". No więc mam jak zawsze myślówkę, a mam dość wiecznie kupowania mu sweterków... zresztą z Tatą zawsze jest problem, bo cokolwiek mu się kupi to zawsze źle, bo to ma, tego nie potrzbuje, to głupota itd. ALe żeby powiedzieć co by się przydało to nieeeeee
Więc chętnie posłucham Waszych propozycji, ale jak na razie ani jedna nietrafiona, noooo pozatym pobytem w spa hehehe ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w zeszłym roku kupiłam rodzicom masażer do stóp taki z wodą :) mega zadowoleni :) ogladają seriale i masują stópki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fajnym pomysłem, który zawsze u mnie się sprawdza, jest wizyta w Douglasie, gdzie kupuję - dla mamy żel perfumowany pod prysznic (nie jest ich dużo, ale można znaleźć bardzo fajne zapachy), dla ojca jakiś super dezodorant. Ponadto dla ojca jakiś gadżet elektroniczny albo książkę, dla mamy koralik do bransoletki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
z rzeczy uniwersalnych, to może jakiś bon do empiku - albo kupią książki albo bilet na koncert ;)

czy jest coś, co rodzice bardzo lubią robić razem? najlepiej iść tym tropem :P chyba, że prezenty mają być oddzielne?..
jeśli lubią podróżować, to może jakiś przewodnik o miejscu, które by chcieli odwiedzić? albo namiot/śpiwory/kuchenkę gazową turystyczną?

a może jakąś grę planszową? coś w stylu "carcassonne" czy "wsiąść do pociągu"?

ciężko doradzić jak się nie wie konkretnie w jakich okolicach prezentowych szukać i czy rodzice wolą spacery czy wieczory przy kawie/telewizorze...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Lubią razem pracować w ogródku, lubią oglądać tv, piją kawę oboje.
Myślałam właśnie o biletach na kabaret czy jakiś fajny koncert, ale nie widziałam nic ciekawego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry